Het is alleen jammer dat op je op deze manier mensen wat lichter in de portemonnee kan maken.quote:Op dinsdag 20 juni 2006 18:17 schreef Maeghan het volgende:
Ik snap wel wat je bedoelt, alleen ik geloof zelf überhaupt niet in 'hard' maken. Ieder onderzoek is een kwestie van menselijk handelen en interpretatie. Op die manier kun je van alles zeggen dat het niet te 'bewijzen' is. Hoe moet je in vredesnaam 'bewijzen' dat iets 'wetenschappelijk' is? Wetenschappelijk is m.i. niet meer dan een term om aan te geven dat iets nog onderzocht wordt en dat dat op een enigszins onderlegde manier wordt gedaan waarbij zo veel mogelijk 'variabelen' worden uitgeschakeld, zodat je een redelijk betrouwbare indicatie van het al dan niet kloppen van een vermoeden kunt krijgen. Ik ben altijd nogal sceptisch wanneer sceptici roepen dat iets niet wetenschappelijk is, maar misschien komt dat omdat ik zelf een 'niet wetenschappelijke' wetenschap beoefen.
Het hoeft van mij ook niet wetenschappelijk te bewijzen te zijn hoor. Het gaat mij er alleen om dat het triest is om WEL die claim te doen. Dat misleiden maakt het voor mij een stuk ongeloofwaardiger.quote:Op dinsdag 20 juni 2006 18:17 schreef Maeghan het volgende:
Ik snap wel wat je bedoelt, alleen ik geloof zelf überhaupt niet in 'hard' maken. Ieder onderzoek is een kwestie van menselijk handelen en interpretatie. Op die manier kun je van alles zeggen dat het niet te 'bewijzen' is. Hoe moet je in vredesnaam 'bewijzen' dat iets 'wetenschappelijk' is? Wetenschappelijk is m.i. niet meer dan een term om aan te geven dat iets nog onderzocht wordt en dat dat op een enigszins onderlegde manier wordt gedaan waarbij zo veel mogelijk 'variabelen' worden uitgeschakeld, zodat je een redelijk betrouwbare indicatie van het al dan niet kloppen van een vermoeden kunt krijgen. Ik ben altijd nogal sceptisch wanneer sceptici roepen dat iets niet wetenschappelijk is, maar misschien komt dat omdat ik zelf een 'niet wetenschappelijke' wetenschap beoefen.
Nou, het "geheugen van water" en de verdunningtheorie (vooral deze) gaat compleet tegen de huidige kennis van de natuurkunde in. Dit is niet te combineren. Het is of het een, of het ander. Daarbij komen er logischerwijs vele problemen bij als het wel zo is (de volgende keer dat je een glaasje water drinkt kan er medicijn in zitten wat het water "onthouden" heeft, wat dat ook moge zijn. Hoe meer homeopathie, hoe vervuilder het water om maar iets te noemen). Geheugen van water valt met de huidige mothoden niet te bewijzen. Wat je wel kunt bewijzen is het effect van het medicijn. En daar blijkt dat homeopathie niet werkt, althans, niet beter dan een willekeurig ander placebo. Met Echinaforce duurt een verkoudheid 7 dagen, zonder duur het een week. Al 200 jaar lang, keer op keer. Mensen die dit niet willen accepteren hebben vaak geen idee wat wetenschap is en zouden zich hier eerst eens in moeten verdiepen.quote:Op dinsdag 20 juni 2006 19:22 schreef Maeghan het volgende:
Nouja goed, om daar verder wat zinnigs over te zeggen zou ik meer moeten weten over NLP en de voors en tegens.
Maar het blijft altijd lastig. Sommige mensen vinden dat homeopathie niet te bewijzen is en anderen vinden van wel, of misschien sluit het niet aan bij bekende methodes en snapt men niet hoe het werkt, maar het werkt wel, etc. Wat wetenschappelijk is blijft gewoon een grijs gebied.
Hier ben ik het helemaal mee eens. Maar dat betekent niet dat onzintherapiën daarom bestaansrecht hebben.quote:En sowieso, misleiding en geldklopperij bestaan slechts omdat mensen zich laten misleiden. Iemand die 'op zoek' is, is geneigd dingen te proberen ook wanneer ze niet aantoonbaar werken. Wat dat betreft denk ik dat het feit of iets al dan niet wetenschappelijk bewezen is totaal irrelevant is voor de gemiddelde koper van een product.
Ik zou zeggen, mensen die geen nieuwe theorieën willen aanvaarden of mogelijkheden willen zien hebben geen idee wat wetenschap is. Dat de huidige natuurkundige theorieën niet stroken met de mogelijke werking van homeopathie betekent idd niets meer dan dat. Of homeopathie werkt, is dus ook op verschillende manieren te bewijzen.quote:Op dinsdag 20 juni 2006 20:32 schreef StupidByNature het volgende:
[..]
Nou, het "geheugen van water" en de verdunningtheorie (vooral deze) gaat compleet tegen de huidige kennis van de natuurkunde in. Dit is niet te combineren. Het is of het een, of het ander. Daarbij komen er logischerwijs vele problemen bij als het wel zo is (de volgende keer dat je een glaasje water drinkt kan er medicijn in zitten wat het water "onthouden" heeft, wat dat ook moge zijn. Hoe meer homeopathie, hoe vervuilder het water om maar iets te noemen). Geheugen van water valt met de huidige mothoden niet te bewijzen. Wat je wel kunt bewijzen is het effect van het medicijn. En daar blijkt dat homeopathie niet werkt, althans, niet beter dan een willekeurig ander placebo. Met Echinaforce duurt een verkoudheid 7 dagen, zonder duur het een week. Al 200 jaar lang, keer op keer. Mensen die dit niet willen accepteren hebben vaak geen idee wat wetenschap is en zouden zich hier eerst eens in moeten verdiepen.
Interessant. (geen cynisme!) Heb je bronvermeldingen? Liefst een linkje, maar een normale bronvermelding kan ook. Ik heb toegang tot Pubmed ed.quote:Op dinsdag 20 juni 2006 20:39 schreef Maeghan het volgende:
Verder zou behandeling op lange termijn ook nog anders kunnen zijn dan op korte termijn. Bij een aantal onderzoeken naar antidepressiva met placebocontrolegroepen werkten de placebo's bij licht tot middelzware gevallen net zo goed als antidepressiva (wat m.i. überhaupt geen argument is om te stellen dat AD niet werken), alleen op lange termijn kregen placebogebruikers weer meer klachten.
David X is helemaal geen NLP gast. Hij is juist een no nonsense gast. Hij is dik, oud, lelijk en neukt alles wat vrouwlijk is. wat andere mensen denken intereseert hem geen reet. geen technieken, gewoon zeggen waar het op staat en verdoet geen tijd. juist die houding maakt op veel vrouwen indruk en daardoor bereikt hij alles wat dat betreft. er word nogal getwist of het alleen zou werken bij niet zo knappe en instabiele vrouwen. ach, hij is er tevreden mee in ieder geval. je moet z'n videos maar eens downloaden. die kerel heeft echt fantastische verhalen. misschien iets te extreem om z'n houding over te nemen voor de meeste mensen maar erg vermakelijk.quote:Op zaterdag 17 juni 2006 01:28 schreef MadMarco het volgende:
NLP is een inderdaad een soort van geloof. Kijk bijvoorbeeld eens naar David Deangelo (Eban Pagan), die kerel heeft zich verdiept op de datingwereld. Uitgekauwde principes is een nieuw jasje, verkocht als diverse trainingen die natuurlijk niet werken zonder dat je het volgende deel hebt. Maar als je er in geinteresseert ben is het wel leuk.
David X, is ook zo'n NLP knakker.
Don't tell me: volgens eigen zeggen?quote:Op vrijdag 21 juli 2006 18:55 schreef BigFire het volgende:
[..]
David X is helemaal geen NLP gast. Hij is juist een no nonsense gast. Hij is dik, oud, lelijk en neukt alles wat vrouwlijk is.
Dus.quote:wat andere mensen denken intereseert hem geen reet. geen technieken, gewoon zeggen waar het op staat en verdoet geen tijd. juist die houding maakt op veel vrouwen indruk en daardoor bereikt hij alles wat dat betreft. er word nogal getwist of het alleen zou werken bij niet zo knappe en instabiele vrouwen. ach, hij is er tevreden mee in ieder geval. je moet z'n videos maar eens downloaden. die kerel heeft echt fantastische verhalen. misschien iets te extreem om z'n houding over te nemen voor de meeste mensen maar erg vermakelijk.
misschien ken je ook het principe dat als je succes hebt dat graag met anderen wil delen omdat je ook hen wil helpen om hetzelfde te bereiken?quote:Op zaterdag 22 juli 2006 02:42 schreef HenryHill het volgende:
[..]
Don't tell me: volgens eigen zeggen?
[..]
Dus.
Ken je het principe: hoe groter je eigen (echte) succes, hoe minder je de drang voelt om dit aan anderen kenbaar te maken, omdat je je voldoening haalt uit het succes zelf, niet uit de waardering die anderen je ervoor geven?
Dat werkt ook de andere kant op...
Zolang het zo is, lees je dat briefje met plezier.. Ik geloof er niet zo in, zeker na dat stuk van die neuroloog (iig een paar posts voor jou, of was het een hoogleraar? beide?.. doet er ook niet toe)quote:Op zaterdag 17 juni 2006 10:07 schreef zoalshetis het volgende:
ik geloof er wel in, aangezien je hersens kan trainen. de meest simpele nlp is een papiertje op je spiegel plakken met daarop de tekst: "het gaat elke dag beter". dan moet je deze een paar keer hardop zeggen als je opstaat en gaat slapen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |