Mag ik even voor mijnheer DeAngelo in de bres springen? Die doet helemaal niets met NLP als het om vrouwen verleiden gaat. En gelijk heeft'ie want het is grote onzin op dat gebied. Je bent vast in de war met Ross Jeffries. Je hoort mij niet zeggen dat alles onzin is maar ik heb het ook niet zo op NLP, behalve dan wanneer je het op jezelf gebruikt.quote:Op zaterdag 17 juni 2006 01:28 schreef MadMarco het volgende:
NLP is een inderdaad een soort van geloof. Kijk bijvoorbeeld eens naar David Deangelo (Eban Pagan), die kerel heeft zich verdiept op de datingwereld. Uitgekauwde principes is een nieuw jasje, verkocht als diverse trainingen die natuurlijk niet werken zonder dat je het volgende deel hebt. Maar als je er in geinteresseert ben is het wel leuk.
David X, is ook zo'n NLP knakker.
Gimme a break, die lui zijn skeptisch over alles. Als het niet wetenschappelijk aantoonbaar is bestaat het DUS niet en is het DUS onzin, dat is zo'n beetje de strekking van die gasten.quote:Op zaterdag 17 juni 2006 00:49 schreef octopussy het volgende:
iemand die wat sceptischer is over NLP en dat uitlegt:
http://www.skepsis.nl/nlp.html
Als je het stuk goed gelezen zou hebben dan zie je dat dat niet de strekking is. Het punt wat deze meneer maakt is dat NLP volgens de bedenkers wel wetenschappelijk is terwijl het nergens hard gemaakt kan worden. Daar wordt dus gewoon over gelogen. Het heeft niets met neuro linguistiek te maken.quote:Op zaterdag 17 juni 2006 10:05 schreef M_Schtoppel het volgende:
[..]
Gimme a break, die lui zijn skeptisch over alles. Als het niet wetenschappelijk aantoonbaar is bestaat het DUS niet en is het DUS onzin, dat is zo'n beetje de strekking van die gasten.
![]()
![]()
Ik heb precies hetzelfdequote:DeAngelo's shit werkt wel degelijk, alleen moet je het WEL toepassen.
Hoor je dat M_Schtoppel?? TOEPASSEN moet je het!!!
quote:Dezelfde categoriefout wordt gemaakt wanneer NLP-therapeuten de taal van een cliënt gebruiken om diens dominante representatiesysteem op te sporen (u weet wel: V, K, A of O). Iemand die V-dominant is zou vaak dingen zeggen als 'Ik zie wat je bedoelt', of 'Ik kan me er geen voorstelling van maken'. Hij gebruikt dan visuele 'predikaten' (de term wordt voortdurend verkeerd gebruikt, maar een kniesoor die daarover valt). Een A-dominant persoon produceert graag uitingen als 'Ik hoor je wel' of 'Dat roept om vergelding'. Daar moet je als therapeut of pedagoog goed op letten. Het is, naast de blikrichtingmethode, de tweede manier om achter iemands dominante representatiesysteem te komen. En het is verstandig om daarbij aan te sluiten. Dus geen interacties zoals: Cliënt: 'Dat luistert heel nauw' - Therapeut: 'Alleen ogenschijnlijk'.
quote:Op maandag 19 juni 2006 19:13 schreef Blazkowich het volgende:
NLP is geen geloof, dagelijk wordt bewezen dat het perfect werkt om mensen van fobien en irrationale angsten af te helpen en dergelijke.
De groep die er niet in gelooft is de traditionale psychologie, die proberen het zo veel mogelijk belachelijk te maken omdat ze weten dat NLP wel werkt en hun technieken (5 jaar lang iemand met een depressie wekelijks een paar 100 euro afhandig te maken en dan nog het probleem niet oplossen) dan overbodig zullen worden.
En dat is het![]()
quote:Claim 6: NLP en het genezen van fobieën
Dit is een bijzondere claim, want niet alleen zou je met behulp van NLP technieken (claim 1 tot 5) die niet lijken te werken, fobieën kunnen genezen. Ook zou dat in slechts een enkele sessie moeten gebeuren (Kru85). Een onderzoek over slangfobieën leverde niets op (All82, Lor82). Soms kon NLP bij andersoortige fobieën wel tot ‘genezing’ leiden, gemeten met behulp van een scorelijst (Mus91, Kru85), maar zeker niet in één sessie. Er was helaas dan geen sprake van een vergelijk met een groep die op de wachtlijst stond of een ander soort behandeling kreeg. Het vermoeden bestaat dat de klachten, net als bij a-specifieke lage rugklachten, ook vaak vanzelf spontaan verdwijnen
Wetenschappelijk onderbouwen is niet hetzelfde als hard maken. Er zijn talloze wetenschappen waarbij je geen hard cijfer op tafel kunt krijgen (geesteswetenschappen, literatuurwetenschappen, vertaalwetenschappen, etc.)quote:Op zaterdag 17 juni 2006 14:24 schreef octopussy het volgende:
[..]
Als je het stuk goed gelezen zou hebben dan zie je dat dat niet de strekking is. Het punt wat deze meneer maakt is dat NLP volgens de bedenkers wel wetenschappelijk is terwijl het nergens hard gemaakt kan worden. Daar wordt dus gewoon over gelogen. Het heeft niets met neuro linguistiek te maken.
Als iets niet wetenschappelijk kan onderbouwen, dan moet je ook niet zeggen dat het wel zo is![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |