Koewam | donderdag 15 juni 2006 @ 16:56 |
Voor een werkstuk op school heb ik bier, veel bier, gebrouwen. Echter, ik heb per ongeluk een vat gereinigd met aceton in plaats van alcohol. Wel afgespoeld, maar er kunnen restjes achtergebleven zijn. Wikipedia over aceton: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aceton Dit is mij onduidelijk. Het is een lichaamseigen brandstof. Ook door het lichaam geproduceerd. Daarna wordt gezegd dat het giftig is (in welke hoeveelheid?). Zou zeg maar 3 mL op 15 liter (gegist) bier schadelijk zijn voor de gezondheid? | |
timbastiaansen | donderdag 15 juni 2006 @ 17:01 |
Zou zo'n kleine hoeveelheid aceton dodelijk zijn, het is een lichaamseigen stof dus ik zou zeggen neem het risico, het is en blijft bier ![]() | |
Koewam | donderdag 15 juni 2006 @ 17:02 |
Schadelijk jong ![]() | |
longinus | donderdag 15 juni 2006 @ 17:06 |
Heb je geen vrienden die je het kan laten proeven? Je hebt het nagespoeld dus het zal wel veilig zijn. | |
Robin__ | donderdag 15 juni 2006 @ 17:06 |
0.2ml (1/5000e liter) per per liter.. Ik denk dat mensen wel eens meer aceton binnen gekregen hebben via hun eten na het verwijderen van nagellak. Een slok moet je er natuurlijk niet van nemen.. maar als het zo giftig zou zijn, no way dat het dan verkocht zou mogen worden. Proost | |
Koewam | donderdag 15 juni 2006 @ 17:10 |
quote:Chloor, gootsteenontstopper, gas... Bronnen!! ![]() | |
Gizmo112 | donderdag 15 juni 2006 @ 17:12 |
gewoon proberen | |
Robin__ | donderdag 15 juni 2006 @ 17:19 |
quote:Ok ok, heb inderdaad niet echt een fatsoenlijke onderbouwing.. Maarja bv gootsteenontstopper word verkocht met kinderslot.. acceton niet. (correct me if i'm wrong, maar wij hebben iig een flesje met normale dop) 0.2ml op 65-70kg is echt niets.. maargoed als je zekerheid wilt zul je moeten wachten op iemand met een betrouwbare bron. | |
SweetLakeFlasher | donderdag 15 juni 2006 @ 17:20 |
Vroeger heeft mn broer dat ook een keer gedaan, sinds die tijd ben ik de oudste ![]() ![]() ontopic: ik zou het risico niet nemen ook al is het bier, veel bier... | |
RemcoDelft | donderdag 15 juni 2006 @ 17:21 |
Konijnen gaan dood aan 5 gram aceton per kg lichaamsgewicht. You do the math! | |
Koewam | donderdag 15 juni 2006 @ 17:24 |
Kun jij niet ff de math doen? ;') Ff kijken, 5,3* 83 = 439 gram wil 50% van de mensen van mijn gewicht dood gaan. Dusssss... Halve liter innemen voor ik 50% kans heb op sterfte. 43,9 gram wil ik 5% kans hebben ![]() Owwwww, naja kan wel ![]() | |
RemcoDelft | donderdag 15 juni 2006 @ 17:26 |
Als je iets zou begrijpen van toxicologie, zou je NIET simpelweg extrapoleren van konijnen naar mensen, en zou ook niet de LD50-waarde gebruiken om een veilige waarde te bepalen... de NOAEL is nog veeeeeeeel lager. | |
Remmzter | donderdag 15 juni 2006 @ 17:29 |
Hoelang heb je het vat laten staan. Wij maken namelijk ook glaswerk schoon en droog met aceton. De aceton is echt zo verdampt. Verder denk ik dat het niet zo schadelijk is. Het is alleen schadelijk als je het zo op de huid krijgt omdat het de huid uitdroogd. Het lost goed op in water, bier dus vast ook wel. Dit zorgt ervoor dat het ook heel gemakkelijk kan worden uitgescheiden door de niertjes. Volgens mij is het ook nog eens een stukje lichter dan water, waardoor het bovenop zou moeten komen en alsnog zou kunnen verdampen?! | |
DaDude1987 | donderdag 15 juni 2006 @ 17:39 |
Ik heb ff een chemiekaart erbij genomen: De stof werkt irriteren op de ogen, de huid en de ademhalingsorganen. De vloeistof ontvet de huid. De stof werkt op het zenuwstelsel verder staat er geen vergiftig etiket op. Inslikken: symptomen: keelpijn, hoofdpijn, duizeligheid, sufheid. NFPA: 3 1 0 - 1 --> staat voor Health gevaar voor de gezondheid van schaal van 1 (geen risico) tot 4 (buitengewoon risico) 3 --> staat voor Fire 0 --> staat voor reactiviteit Verder denk ik dat het niet zo'n kwaad kan, aangezien ook veel reageerbuizen met aceton worden gespoeld en aceton snel verdampt. Ik zou zeggen probeer het met matige hoeveelheid. | |
Zpottr | donderdag 15 juni 2006 @ 17:40 |
http://search.be.acros.com/msds?for=acros&sup=acros&lang=NL&search=17680&button=Show | |
Koewam | donderdag 15 juni 2006 @ 17:43 |
![]() Proost ![]() | |
Robin__ | donderdag 15 juni 2006 @ 18:04 |
quote:Je verteld hem net dat ie zelf maar moet gaan rekenen.. en daarna ga je lopen mauwen over dingen waar een leek niets van snapt, vertel jij dan ff gewoon of je het wel of niet zou drinken (ook nogal verschil trouwens of ie het bier met zn 2en of met zn 30en gaat opdrinken) | |
Its-Jojo-4you | donderdag 15 juni 2006 @ 20:14 |
Iets wat je je zelf moet afvragen naast of aceton zelf is is wat de kwaliteit van de gebruikte aceton is geweest. Was het foodgrade aceton of chemicalgrade? In chemical grade kunnen nog andere giftige stoffen zitten die misschien veel vervelender effecten dan aceton. | |
Koewam | donderdag 15 juni 2006 @ 20:33 |
quote:Pure aceton uit een spuitflesch. Middelbare school scheikunde prut. | |
Zpottr | donderdag 15 juni 2006 @ 20:38 |
quote: ![]() | |
Koewam | donderdag 15 juni 2006 @ 20:43 |
quote:Wat is er? Weet er niks van, en wil ook lachen ![]() | |
Zpottr | donderdag 15 juni 2006 @ 20:54 |
quote:Food grade aceton, daar in het achterste schap net onder de Baukje arsenicumparels. Anders nog iets? | |
RemcoDelft | donderdag 15 juni 2006 @ 21:36 |
Vraagje aan TS: stel dat het geen aceton was geweest, maar rode verf... zou je het dan drinken? Nog een vraagje: rook je? Zo ja, dan ga je dood aan longkanker, niet aan aceton, dus kan je het ook gerust drinken ![]() | |
Koewam | vrijdag 16 juni 2006 @ 10:24 |
quote:Ik probeer gewoon zo veel mogelijk risico's uit te sluiten ![]() ![]() | |
RemcoDelft | vrijdag 16 juni 2006 @ 10:53 |
quote:En dat doe je door op school 15 liter bier te brouwen in een scheikunde-emmer, en dat dan op te drinken? Wow ![]() | |
Koewam | vrijdag 16 juni 2006 @ 10:55 |
quote:Ik lust geen bier ![]() ![]() ![]() | |
heracles | zondag 18 juni 2006 @ 11:10 |
aceton vervliegt. Waarschijnlijk is er geen druppel overgebleven. Waarschijnlijkt is het allemaal verdampt. | |
foktastic | zondag 18 juni 2006 @ 11:25 |
quote:Aceton goed oplosbaar in: water |