abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 14 november 2006 @ 18:43:23 #91
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_43551276
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 17:41 schreef ijsmeis het volgende:
Yoghurtsaus!

En als je het zoeter wilt maken kun je in de salade zelf ook wat fruit doen en het sap van 't fruit mengen met de yoghurt en die eroverheen doen .

(Ik doe dat met mandarijntjes uit blik)
en in yoghurtsaus zit behalve yoghurt ook nog....?
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
  dinsdag 14 november 2006 @ 19:42:20 #92
2625 menjo
lo-fi till I die
pi_43553295
Ik maak het altijd met een mengsel van yogonaise en extra-vergine olijfolie.
pi_43557757
Ik doe er trouwens regelmatig helemaal geen saus door. Misschien een beetje olijfolie en dat is het wel.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 14 november 2006 @ 22:38:48 #94
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_43560789
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 21:35 schreef Isabeau het volgende:
Ik doe er trouwens regelmatig helemaal geen saus door. Misschien een beetje olijfolie en dat is het wel.
ik doe meestal gewoon wat pesto erdoorheen en dan inderdaad alleen olijfolie eroverheen, maar wilde eens wat anders proberen, totdat ik me realiseerde dat ik geen flauw idee had
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
pi_43591950
blikje tonijn, paar lepels kappertjes, zooitje groene olijven in plakjes, augurken in blokjes, lepeltje mayo, genoeg koude pasta, roeren..heerlijk
Saartje
pi_43603230
De pastasalade die ik altijd maak (hou niet zo van mayo en dressing-spul):
-pasta naar keuze
-1 zak rucola
-1 bakje cherrytomaatjes
-mozzerella
-pijnboompitten (even roosteren)
- Dressing: pesto aangemaakt met olijfolie

ge-ni-aal in z'n eenvoud
Zonder pasta is ie ook erg lekker als bij-gerecht
  vrijdag 17 november 2006 @ 18:44:46 #97
84328 Lllaura
painting pictures
pi_43641198
Ik heb nu toch een lekkere pastasalade 'ontdekt'! Nou ja, een echte salade is 't niet, omdat ie warm (lauw)warm gegeten wordt.

Tomatensaus zonder koken

Ingredienten: (officieel voor 4 pers., maar wij krijgen het met z'n tweeen op).
500 gram rijpe pomodori
1 grote handvol verse basilicumblaadjes
5 el extra vergine olijfolie
115 g ricotta salata, in blokjes (die kan ik nergens vinden, dus gebruik ik gewone ricotta. Die is wel een stuk zachter (dus van blokjes blijft weinig over) en minder zout)
1 teen knoflook, uit de knijper (twee is ook lekker! )
zout en gemalen zwarte peper
grofgeschaafde Pecorino, bij het serveren.

Hak de pomodori in grove stukken en verwijder de kernen en de pitjes.
Scheur de basilicumblaadjes.
Doe alle ingredienten (behalve de kaas) in een schaal, voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed. Dek de schaal af en laat hem 1-2 uur op kamertemperatuur staan (hier heb ik natuurlijk nooit tijd voor).
Proef of er meer kruiden aan de saus toegevoegd moeten worden en meng het met de warme, versgekookte pasta van je keuze.
Dien op en geef er geschaafde Pecorino bij (dit vergeet ik altijd...)

Mmmmm!

[ Bericht 1% gewijzigd door Lllaura op 17-11-2006 18:57:11 ]
Kleine en domme mensen beleven niets, maar de sterken, van wie veel verwacht wordt, moeten van allerlei doormaken, opdat ze hun krachten leren kennen en gebruiken.
  vrijdag 17 november 2006 @ 18:57:02 #98
97348 Matness
Matt about you
pi_43641315
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 18:44 schreef Lllaura het volgende:
Ik heb nu toch een lekkere pastasaus 'ontdekt'!

Tomatensaus zonder koken

Ingredienten: (officieel voor 4 pers., maar wij krijgen het met z'n tweeen op).
500 gram rijpe pomodori
1 grote handvol verse basilicumblaadjes
5 el extra vergine olijfolie
115 g ricotta salata, in blokjes (die kan ik nergens vinden, dus gebruik ik gewone ricotta. Die is wel een stuk zachter (dus van blokjes blijft weinig over) en minder zout)
1 teen knoflook, uit de knijper (twee is ook lekker! )
zout en gemalen zwarte peper
grofgeschaafde Pecorino, bij het serveren.

Hak de pomodori in grove stukken en verwijder de kernen en de pitjes.
Scheur de basilicumblaadjes.
Doe alle ingredienten (behalve de kaas) in een schaal, voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed. Dek de schaal af en laat hem 1-2 uur op kamertemperatuur staan (hier heb ik natuurlijk nooit tijd voor).
Proef of er meer kruiden aan de saus toegevoegd moeten worden en meng het met de warme, versgekookte pasta van je keuze.
Dien op en geef er geschaafde Pecorino bij (dit vergeet ik altijd...)

Mmmmm!
is alleen niet echt leker voor pasta salade he
  vrijdag 17 november 2006 @ 19:09:18 #99
84328 Lllaura
painting pictures
pi_43641438
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 18:57 schreef Matness het volgende:

[..]

is alleen niet echt leker voor pasta salade he
Je was me net voor...
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 18:44 schreef Lllaura het volgende:
Ik heb nu toch een lekkere pastasalade 'ontdekt'! Nou ja, een echte salade is 't niet, omdat ie warm (lauw)warm gegeten wordt.
Kleine en domme mensen beleven niets, maar de sterken, van wie veel verwacht wordt, moeten van allerlei doormaken, opdat ze hun krachten leren kennen en gebruiken.
pi_43684216
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 17:41 schreef ijsmeis het volgende:
Yoghurtsaus!

En als je het zoeter wilt maken kun je in de salade zelf ook wat fruit doen en het sap van 't fruit mengen met de yoghurt en die eroverheen doen .

(Ik doe dat met mandarijntjes uit blik)
Yoghurtsaus uit een flesje of zelf geknutseld?
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_43765622
Deze heet 'Jeroen's befaamde pastasalade':

Men neme:
- een halve zak pasta naar keuze (eigenlijk moeten het vlindertjes zijn, maar ik vind dit recept ook lekker met volkorenmacaroni), al dente gekookt.
- een half bakje cherrytomaatjes gehalveerd
- driekwart zakje/bakje gezouten cashewnootjes
- een blok kleingesneden feta
- driekwart potje zilveruitjes
- driekwart potje augurken aan kleine stukjes
- een rode paprika in stukjes
- oregano en zwarte peper naar smaak
- yogho-sladressing van Calvé

Alles goed door elkaar husselen (leuk: in een saladebak met deksel doen en dan schudden ) en lekker eten! Als het overblijft gewoon in de koelkast zetten, op dag 2 is deze salade ook nog erg lekker..
Mon 'en!
pi_43765973
De mijne maar weer eens:

Penne pasta
scheut olijfolie
paar eetlepels pesto
flintertjes gesneden zongedroogde tomaten in olie
verse tomaten in dunne schijfjes
feta
mozzarella
blikje tonijn (even opfrissen met peper, zout, beetje citroen)
groene en zwarte olijven
pijnboompitjes
rucola

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_50005408
Tomaat
Peterselie (vers)
Rode ui
Tonijn
Feta

Tomaat, en ui in stukjes snijden, feta en tonijn uit laten lekken (niet te droog), peterselie fijn snijden en met farfalle in een kom gooien.
Peper en zout erbij naar smaak en smakelijk(wij eten het zometeen)
Cut brownies in squares
Godfather of sticky food
pi_50027262
Met tonijn of zalm! Er staan hier erg lekkere dingen tussen, die ik zeker eens uit moet proberen!
pi_50044207
Even een ordinaire tvp

Pastasalade, zó lekker. Vooral met zalm
  zondag 3 juni 2007 @ 20:45:59 #106
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_50070627
met brie, spekjes, cherrytomaatjes en komkommer, afmaken met olijfolie, peper en zout. liefst nog met een stokbroodje kruidenkaas/ boter
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 3 juni 2007 @ 20:50:33 #107
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_50070776
Even een vette TVP met het oog op de zomer BBQ
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  zondag 3 juni 2007 @ 20:53:35 #108
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_50070865
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 22:39 schreef shmoopy het volgende:
De mijne maar weer eens:

Penne pasta
scheut olijfolie
paar eetlepels pesto
flintertjes gesneden zongedroogde tomaten in olie
verse tomaten in dunne schijfjes
feta
mozzarella
blikje tonijn (even opfrissen met peper, zout, beetje citroen)
groene en zwarte olijven
pijnboompitjes
rucola

dat klinkt ook wel erg geslaagd
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 7 juni 2007 @ 03:19:37 #109
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_50189090
tvp
  donderdag 7 juni 2007 @ 03:21:20 #110
65837 cerror
ik kom af en toe
pi_50189097
Geef me 3 mc kroketten en een lading Japanse mix van de aldi.
Je krijgt gegarandeerd een pastasalade van me weer
Hoi, ik ben een lamzak met een passie voor flessen wasverzachter.
Neuk mijn oor en noem me Harry Mulisch
pi_50193641
Mijn recept voor een lekkere en snelle pasta salade:

- Pasta (fussili, penne of andere stevige pasta)
- Rode Paprika
- Rode Ui
- Prei
- Courgette
- Knoflook
- Kipfilet

Voor de dressing:
1 deel Mayonaise
1 deel Creme Fraiche
Citroensap
Bieslook
Zout / Peper
Poedersuiker

Kook de pasta el dente, afspoelen met koud water.
Halveer de paprika's, verwijder de zaadleisten en gril de paprika's onder de hete gril tot deze helemaal zwart zijn. Doe de gegrilde paprika's in een pan met deksel of plastic zak, laat ze 5 minuten rusten. Verwijder de schil en snijd de gepelde paprika in stukjes.

Pel de rode ui en snij deze in partjes.
Was de prei en snij deze in ringen, verhit wat olie in de pan en bak de prei uit tot deze net niet glazig is (evt met wat tijm). Snij de courgette in blokjes van een halve centimeter en bak deze heel kort in wat olijf olie voeg de geperste knoflook toe. Laat alles afkoelen.

Hak de bieslook heel fijn, meng deze met de mayo en creme fraiche. Maak op smaak met zout, peper en was poedersuiker.

Maak de kipfilet schoon en halveer deze, bestrooi met zout en vers gemalen peper.
Gril de kipfilets in een gril pan of boven een houtskool gril. Snij de kipfilet in reepjes.

Meng alles door elkaar en laat de gemengde salade nog 15 minuten rusten.

Eet smakelijk :p
Geniet maar ........... met mate (zelf in te vullen :))
pi_50195288
Vorige week nog een veelste goed gevulde salade gemaakt. Dit zat er in:

- 3kleuren fusili
- artisjokhartjes
- babymais
- 1 kleine witlof (achteraf te bitter)
- halve komkommer
- gele paprika
- blikje tonijn
- 2 bosuitjes
- rode peper
- knoflook
- kwak mayo

Best lekker trouwens
pi_50244273
Voor vanavond deze gemaakt:

Per persoon:
135 gr. kipfilet
50 gr. ongekookte pasta
1 zoete appel
100 gr. erwtjes
25 gr. bosuitjes
mayonaise
kerriepoeder
kippebouillonblokje
magere yoghurt
citroensap

Eerst de kipfilet koken in het bouilionblokje(+ water ), ondertussen de bosuitjes in ringetjes snijden en de appels in blokjes. Over de appels wat citroensap sprenkelen tegen verkleuren. Laat de erwtjes uitlekken. Snijd de gekookte kip in blokjes/stukjes. Giet de pasta af en spoel deze met koud water. Doe er de mayonaise, lepel magere yoghurt en flink wat kerriepoeder doorheen...bon apetit!
pi_50244495
Drie kleuren fusili
Mijn moeders magische saus van zure room, pesto, veel kruiden en heel veel knoflook.
Blokjes tomaat
Rode ui
Blokjes mozzarella
Basilicum
Beetje peper en zout!
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
pi_50245268
quote:
Op vrijdag 8 juni 2007 17:16 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Drie kleuren fusili
Mijn moeders magische saus van zure room, pesto, veel kruiden en heel veel knoflook.
Blokjes tomaat
Rode ui
Blokjes mozzarella
Basilicum
Beetje peper en zout!
afstand houden svp
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')