en in yoghurtsaus zit behalve yoghurt ook nog....?quote:Op dinsdag 14 november 2006 17:41 schreef ijsmeis het volgende:
Yoghurtsaus!
En als je het zoeter wilt maken kun je in de salade zelf ook wat fruit doen en het sap van 't fruit mengen met de yoghurt en die eroverheen doen![]()
.
(Ik doe dat met mandarijntjes uit blik)
ik doe meestal gewoon wat pesto erdoorheen en dan inderdaad alleen olijfolie eroverheen, maar wilde eens wat anders proberen, totdat ik me realiseerde dat ik geen flauw idee hadquote:Op dinsdag 14 november 2006 21:35 schreef Isabeau het volgende:
Ik doe er trouwens regelmatig helemaal geen saus door. Misschien een beetje olijfolie en dat is het wel.
is alleen niet echt leker voor pasta salade hequote:Op vrijdag 17 november 2006 18:44 schreef Lllaura het volgende:
Ik heb nu toch een lekkere pastasaus 'ontdekt'!![]()
Tomatensaus zonder koken
Ingredienten: (officieel voor 4 pers., maar wij krijgen het met z'n tweeen op).
500 gram rijpe pomodori
1 grote handvol verse basilicumblaadjes
5 el extra vergine olijfolie
115 g ricotta salata, in blokjes (die kan ik nergens vinden, dus gebruik ik gewone ricotta. Die is wel een stuk zachter (dus van blokjes blijft weinig over) en minder zout)
1 teen knoflook, uit de knijper (twee is ook lekker!)
zout en gemalen zwarte peper
grofgeschaafde Pecorino, bij het serveren.
Hak de pomodori in grove stukken en verwijder de kernen en de pitjes.
Scheur de basilicumblaadjes.
Doe alle ingredienten (behalve de kaas) in een schaal, voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed. Dek de schaal af en laat hem 1-2 uur op kamertemperatuur staan (hier heb ik natuurlijk nooit tijd voor).
Proef of er meer kruiden aan de saus toegevoegd moeten worden en meng het met de warme, versgekookte pasta van je keuze.
Dien op en geef er geschaafde Pecorino bij (dit vergeet ik altijd...)
Mmmmm!
Je was me net voor...quote:Op vrijdag 17 november 2006 18:57 schreef Matness het volgende:
[..]
is alleen niet echt leker voor pasta salade he
quote:Op vrijdag 17 november 2006 18:44 schreef Lllaura het volgende:
Ik heb nu toch een lekkere pastasalade 'ontdekt'!Nou ja, een echte salade is 't niet, omdat ie warm (lauw)warm gegeten wordt.
Yoghurtsaus uit een flesje of zelf geknutseld?quote:Op dinsdag 14 november 2006 17:41 schreef ijsmeis het volgende:
Yoghurtsaus!
En als je het zoeter wilt maken kun je in de salade zelf ook wat fruit doen en het sap van 't fruit mengen met de yoghurt en die eroverheen doen![]()
.
(Ik doe dat met mandarijntjes uit blik)
dat klinkt ook wel erg geslaagdquote:Op dinsdag 21 november 2006 22:39 schreef shmoopy het volgende:
De mijne maar weer eens:
Penne pasta
scheut olijfolie
paar eetlepels pesto
flintertjes gesneden zongedroogde tomaten in olie
verse tomaten in dunne schijfjes
feta
mozzarella
blikje tonijn (even opfrissen met peper, zout, beetje citroen)
groene en zwarte olijven
pijnboompitjes
rucola
afstand houden svpquote:Op vrijdag 8 juni 2007 17:16 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Drie kleuren fusili
Mijn moeders magische saus van zure room, pesto, veel kruiden en heel veel knoflook.
Blokjes tomaat
Rode ui
Blokjes mozzarella
Basilicum
Beetje peper en zout!
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |