abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_40323256
pennepasta
tomaat
paprika
mais
komkommer
kappertjes
Koksroom
mayonaise
citroensap

Tagiatelle kan ook goed hoor mar dan wel klein snijden
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
  zondag 30 juli 2006 @ 15:15:29 #77
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_40323273
Scheelt dat hier niet al tien topics over zijn.
Maar je kan er alles doorheen doen, persoonlijk gooi ik alle restjes erdoor.
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 18:57:00 #78
151110 Malahide
Interne amplitude
pi_40517554
Hier de mijne (altijd een hit bij feestjes en bbq's):

- halve zak penne al dente koken, afspoelen tot ze koud zijn
- in stukken snijden: een rijpe mango, 2 zoetzure appels (grannies bv), een flink stuk feta
- dit mengen met ongezouten cashewnoten en flink wat provencaalse kruiden
- de dressing maak je van magere yoghurt en jus d'orange (dus geen olie, azijn, o.i.d. toevoegen)
- maak hem vaak vegetarisch, maar met stukjes gerookte kip of chorizo is hij ook heerlijk
You cheated on me with choreography.
pi_40517607
Di pasta salades van de AH 2 Go

Zalm/appel/kaas pasta salade

Kan je me echt voor wakker maken een goede pasta salade
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_40517614
Lekkerrrr
Jouw kleine handje grijpt
mijn grote vinger vast
mooi toch dat mijn vinger
zo in jouw handje past
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:10:04 #81
521 ruby
Hell yeah!
pi_40522927
Pasta (krulpasta of penne), groene pesto (basillicum), spekjes, geraspte mozarella, wilde (Turkse) spinazie, geroosterde pijnboompitten en eventueel kipfilet.

Zaaaaaaaaaalig.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:11:03 #82
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_40522960
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 22:10 schreef ruby het volgende:
Pasta (krulpasta of penne), groene pesto (basillicum), spekjes, geraspte mozarella, wilde (Turkse) spinazie, geroosterde pijnboompitten en eventueel kipfilet.

Zaaaaaaaaaalig.
De spinazie rauw erdoorheen? Steeltjes eraf?
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:24:57 #83
521 ruby
Hell yeah!
pi_40523420
Ik zelf doe wel zo veel mogelijk de steeltjes er vanaf ja. En de spinazie moet je eerst koken tot het zacht wordt. Daarna roer je het door je pasta heen met de rest van de ingrediėnten. Heel simpel eigenlijk maar erg lekker.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:26:34 #84
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_40523472
Het lijkt mij zeker het proberen waard.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 23:44:23 #85
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40526009
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:10 schreef dialMforMonkey het volgende:
oi oi oi!

Vanavond wil ik een maaltijd salade maken van pasta en kip. Ik heb ooit een recept hiervan gehad, maar dat ben ik kwijt.

Wat ik wil weten is hoe ik de verhoudingen moet maken. Ik heb 500gram kipfilet. Hoeveel gram pasta moet ik hierbij koken?
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:42 schreef dialMforMonkey het volgende:
thmx, maar ik kan meestal smaken best goed op elkaar afstemmen. Ik ben alleen in de war met de hoeveelheid kip en pasta
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:43 schreef timmeeeh het volgende:
gewoon zoveel pasta als je wilt
wat maakt de verhouding nou uit?!
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:45 schreef dialMforMonkey het volgende:

[..]

Veel. Als ik te weinig pasta gebruik, is het geen pasta salade meer. Als ik teveel pasta gebruik is het zoeken naar de stukjes kip die nog over zijn.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 6 augustus 2006 @ 02:03:53 #86
117283 Kreupelhout
C'est Jaques Plafond!
pi_40530116
Een supersimpele, maar o zo lekkere:
500 gram vlinderpasta
4 tomaten
2 komkommers
spekreepjes
groene olijven

Pasta koken,
spek bakken
komkommer en tomaten in stukjes snijden, olijfjes in schijfjes
de groenten enzo in een schaal doen, wat witte wijnazijn erover en olijfolie extra vergine, husselen, spekkies dr bij, pasta erbij en eten maar!
Zo heb ik altijd een portie van 3 kilo die als het tegen zit in 1 avond op is.
In 20 minuten is het klaar en als ik geluk heb, kan ik er dan 2 dagen van eten.
pi_43540364
Dit is het recept dat ik altijd gebruik, ooit gehad van de moeder van een vriendinnetje. Zij serveerde het bij feesten, ik vind het zelf lekker als avondeten met een sneetje geroosterd brood.

--------------------------------------------------------
Macaronisalade

Ingredienten:
300 gr macaroni
2 bekertjes zure room
zout, peper, aromat naar smaak
halve theelepel paprikapoeder,
enkele druppels tabasco
1 geraspte ui
groot blik tonijn op olie
1 blikje tomatenpuree van delmonte
1 komkommer
1 paprika rood
± 200 gr kleine blokjes belegen kaas

Voor garnering:
Tomaat
Peterselie

Kook 300 gr macaroni met een bouillon tablet.
Uit laten lekken en afkoelen.

Sausje:
Meng 2 bekertjes zure room met wat zout, peper, aromat, ½ theelepel paprikapoeder, enkele druppels tabasco en geraspte ui.

Laat de tonijn uitlekken en verdeel het in kleine stukjes (olie bewaren!).

Meng door de macaroni de tonijn, de olie van de tonijn, 1 blikje tomatenpuree, het sausje en stukjes komkommer, paprika en belegen kaas

Laat de salade goed afkoelen.

Garneren met tomaat en peterselie
-----------------------------------------------

Erg lekker al zeg ik het zelf
  dinsdag 14 november 2006 @ 17:36:20 #88
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_43549227
advies graag

donderdag komt een vriendinnetje langs en ben van plan een pastasalade te maken, en was wat over de eventuele inhoud aan het nadenken...

pasta (uiteraard)...waarschijnlijk penne
gerookte kip in blokjes
wat gemengde sla
paprika, geel en rood
ongezouten cashewnootjes
gedroogde abrikozen (in kleine stukjes gesneden)

en dan iets van een zoete saus/dressing....iets van yoghurt/honing oid?...misschien mayonaise om het wat voller te maken?

en dan wat ciabatta afbakken, met olijfolie en grof zout ernaast, voor erbij

klinkt dat alsof het zou kunnen werken? en wat voor dressing zou er over kunnen?

help!
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
pi_43549374
Yoghurtsaus!

En als je het zoeter wilt maken kun je in de salade zelf ook wat fruit doen en het sap van 't fruit mengen met de yoghurt en die eroverheen doen .

(Ik doe dat met mandarijntjes uit blik)
  dinsdag 14 november 2006 @ 18:34:41 #90
97348 Matness
Matt about you
pi_43551011
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 18:57 schreef Malahide het volgende:
Hier de mijne (altijd een hit bij feestjes en bbq's):

- halve zak penne al dente koken, afspoelen tot ze koud zijn
- in stukken snijden: een rijpe mango, 2 zoetzure appels (grannies bv), een flink stuk feta
- dit mengen met ongezouten cashewnoten en flink wat provencaalse kruiden
- de dressing maak je van magere yoghurt en jus d'orange (dus geen olie, azijn, o.i.d. toevoegen)
- maak hem vaak vegetarisch, maar met stukjes gerookte kip of chorizo is hij ook heerlijk
mjam, die klinkt erg ok
  dinsdag 14 november 2006 @ 18:43:23 #91
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_43551276
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 17:41 schreef ijsmeis het volgende:
Yoghurtsaus!

En als je het zoeter wilt maken kun je in de salade zelf ook wat fruit doen en het sap van 't fruit mengen met de yoghurt en die eroverheen doen .

(Ik doe dat met mandarijntjes uit blik)
en in yoghurtsaus zit behalve yoghurt ook nog....?
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
  dinsdag 14 november 2006 @ 19:42:20 #92
2625 menjo
lo-fi till I die
pi_43553295
Ik maak het altijd met een mengsel van yogonaise en extra-vergine olijfolie.
pi_43557757
Ik doe er trouwens regelmatig helemaal geen saus door. Misschien een beetje olijfolie en dat is het wel.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 14 november 2006 @ 22:38:48 #94
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_43560789
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 21:35 schreef Isabeau het volgende:
Ik doe er trouwens regelmatig helemaal geen saus door. Misschien een beetje olijfolie en dat is het wel.
ik doe meestal gewoon wat pesto erdoorheen en dan inderdaad alleen olijfolie eroverheen, maar wilde eens wat anders proberen, totdat ik me realiseerde dat ik geen flauw idee had
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
pi_43591950
blikje tonijn, paar lepels kappertjes, zooitje groene olijven in plakjes, augurken in blokjes, lepeltje mayo, genoeg koude pasta, roeren..heerlijk
Saartje
pi_43603230
De pastasalade die ik altijd maak (hou niet zo van mayo en dressing-spul):
-pasta naar keuze
-1 zak rucola
-1 bakje cherrytomaatjes
-mozzerella
-pijnboompitten (even roosteren)
- Dressing: pesto aangemaakt met olijfolie

ge-ni-aal in z'n eenvoud
Zonder pasta is ie ook erg lekker als bij-gerecht
  vrijdag 17 november 2006 @ 18:44:46 #97
84328 Lllaura
painting pictures
pi_43641198
Ik heb nu toch een lekkere pastasalade 'ontdekt'! Nou ja, een echte salade is 't niet, omdat ie warm (lauw)warm gegeten wordt.

Tomatensaus zonder koken

Ingredienten: (officieel voor 4 pers., maar wij krijgen het met z'n tweeen op).
500 gram rijpe pomodori
1 grote handvol verse basilicumblaadjes
5 el extra vergine olijfolie
115 g ricotta salata, in blokjes (die kan ik nergens vinden, dus gebruik ik gewone ricotta. Die is wel een stuk zachter (dus van blokjes blijft weinig over) en minder zout)
1 teen knoflook, uit de knijper (twee is ook lekker! )
zout en gemalen zwarte peper
grofgeschaafde Pecorino, bij het serveren.

Hak de pomodori in grove stukken en verwijder de kernen en de pitjes.
Scheur de basilicumblaadjes.
Doe alle ingredienten (behalve de kaas) in een schaal, voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed. Dek de schaal af en laat hem 1-2 uur op kamertemperatuur staan (hier heb ik natuurlijk nooit tijd voor).
Proef of er meer kruiden aan de saus toegevoegd moeten worden en meng het met de warme, versgekookte pasta van je keuze.
Dien op en geef er geschaafde Pecorino bij (dit vergeet ik altijd...)

Mmmmm!

[ Bericht 1% gewijzigd door Lllaura op 17-11-2006 18:57:11 ]
Kleine en domme mensen beleven niets, maar de sterken, van wie veel verwacht wordt, moeten van allerlei doormaken, opdat ze hun krachten leren kennen en gebruiken.
  vrijdag 17 november 2006 @ 18:57:02 #98
97348 Matness
Matt about you
pi_43641315
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 18:44 schreef Lllaura het volgende:
Ik heb nu toch een lekkere pastasaus 'ontdekt'!

Tomatensaus zonder koken

Ingredienten: (officieel voor 4 pers., maar wij krijgen het met z'n tweeen op).
500 gram rijpe pomodori
1 grote handvol verse basilicumblaadjes
5 el extra vergine olijfolie
115 g ricotta salata, in blokjes (die kan ik nergens vinden, dus gebruik ik gewone ricotta. Die is wel een stuk zachter (dus van blokjes blijft weinig over) en minder zout)
1 teen knoflook, uit de knijper (twee is ook lekker! )
zout en gemalen zwarte peper
grofgeschaafde Pecorino, bij het serveren.

Hak de pomodori in grove stukken en verwijder de kernen en de pitjes.
Scheur de basilicumblaadjes.
Doe alle ingredienten (behalve de kaas) in een schaal, voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed. Dek de schaal af en laat hem 1-2 uur op kamertemperatuur staan (hier heb ik natuurlijk nooit tijd voor).
Proef of er meer kruiden aan de saus toegevoegd moeten worden en meng het met de warme, versgekookte pasta van je keuze.
Dien op en geef er geschaafde Pecorino bij (dit vergeet ik altijd...)

Mmmmm!
is alleen niet echt leker voor pasta salade he
  vrijdag 17 november 2006 @ 19:09:18 #99
84328 Lllaura
painting pictures
pi_43641438
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 18:57 schreef Matness het volgende:

[..]

is alleen niet echt leker voor pasta salade he
Je was me net voor...
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 18:44 schreef Lllaura het volgende:
Ik heb nu toch een lekkere pastasalade 'ontdekt'! Nou ja, een echte salade is 't niet, omdat ie warm (lauw)warm gegeten wordt.
Kleine en domme mensen beleven niets, maar de sterken, van wie veel verwacht wordt, moeten van allerlei doormaken, opdat ze hun krachten leren kennen en gebruiken.
pi_43684216
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 17:41 schreef ijsmeis het volgende:
Yoghurtsaus!

En als je het zoeter wilt maken kun je in de salade zelf ook wat fruit doen en het sap van 't fruit mengen met de yoghurt en die eroverheen doen .

(Ik doe dat met mandarijntjes uit blik)
Yoghurtsaus uit een flesje of zelf geknutseld?
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')