abonnement Unibet Coolblue
pi_38684700
Wij hebben ons huis nu een paar maand te koop staan en heb het idee dat wij een makelaar hebben die er niks van bakt of moeite ervoor doet.We moeten overal zelf achter aan en hij is er bijna nooit.Moesten zelf foto,s aanleveren en tot nu toe heeft hij alleen een enkel foldertje de deur uitgedaan.terug bellen is er niet bij.(vergat hij)
Ik heb contact met andere makelaar gehad en die vond het vreemd dat er nog geen kijkers waren geweest omdat hij van mening is dat we best een oke huis hebben,maar ja,is dat ook weer een verkooppraatje om het reclamebord in de tuin te krijgen.

Nu willen wij er een tweede makelaar opzetten of is dat geen wijsheid.Ben benieuwd of iemand hier ervaring meeheeft en hij onze huidige dit kan weigeren.Als we zijn bemiddelen laten ontbinden kost dat 1000 euro en hij heeft haast niks gedaan dan folders laten drukken.Hij is wel goedkoop met de courtage 1% bij een verkoop .maar ja nu betwijfel ik toch of hij wel zo goed is?
Ik weet dat huizen wel langer te koop staan.maar hier heb ik mijn twijfels bij de geleverde diensten

Andere makelaar kiezen?
Tweede erbij op als hij dat wil.
wat moet ik concluderen,heb ik een foute makelaar getroffen?
  vrijdag 9 juni 2006 @ 10:12:08 #2
12348 _Flash_
Heeft altijd blackjack
pi_38684860
Zijn er harde afspraken met makelaar 1 gemaakt over de te leveren prestatie?
Devil, just come on back if you ever wanna try again, because I told you once you son of a bitch, I'm the best there's ever been!
  vrijdag 9 juni 2006 @ 10:15:37 #3
113373 doeka
Pompiedomtiedom
pi_38684950
Je zegt dat je makelaar helemaal niets heeft gedaan; heeft hij wel je huis op internet gezet en in de etalage op zijn kantoor gehangen? Veel mensen die een huis willen kopen kijken in eerste instantie op internet; dat is dus wel belangrijk.
Je zou natuurlijk een gesprek kunnen aanvragen waarin je je bezorgdheid uit; en hem zeggen dat je twijfelt aan zijn betrokkenheid.
Als je nu met hem stopt ben je iig je 1000,= euro kwijt; dat is natuurlijk zonde.
But till then tramps like us baby we were born to run
But till then tramps like us baby we were born to run
  vrijdag 9 juni 2006 @ 10:18:07 #4
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_38685020
Probeer eens de voorwaarde van je huidige makelaar te voorschijn te krijgen. Is hij NVM? Of van een andere branchvereniging? Dan kan je het nl. nog hogerop gaan zoeken.

Een 2e makelaar erbij kan altijd en dan zou je mss met de huidige makelaar nog een lager percentage af kunnen spreken dat als de ander het verkoopt dat zij dan 0,25% krijgen of zo. Maar goed, je zou ook gewoon die 1000 euro kunnen betalen, is wrsch goedkoper.
***
pi_38685404
Hij is van de vbo.De andere adveteert op funda.
Van zijn kantoor moet je niks voorstellen.Daar komt de foto niet tot zijn recht.staat achteraf
Advertenties plaatsen moeten wij vragen.
Er staat in contract het is niet toegestaan buiten de makelaar om overeenkomsten tot stand te brengen.ja betekent dat ook andere makelaar inschakelen?onze makelaar is weer afwezigen is dus weer niet bereikbaar grrr
  vrijdag 9 juni 2006 @ 10:34:50 #6
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_38685491
Ik zou het eerst even met hem overleggen, just to be sure. Het komt nu natuurlijk ook niet ineens op een dag aan...
***
pi_38685651
Je kunt hem in gebreke stellen.
Maar vraagje... Waarom ga je uberhaubt met een achterafgelegen op het oog goedkope makelaar in zee?
Die paar honder euro die dat jou kan schelen, scheeld het vaak in verkooptijd etc. Niet dat een "Nette" makelaar altijd direct mensen voor je huis heeft, ken je huis niet, ken de vraagprijs niet etc. Maar als je niet online staat, loop je wel een heleboel potentieele kopers mis.

Mijn vertrouwen in VBO makelaars is minder dan minimaal. Mijn ervaringen met hen (taxatie en hypotheek) zijn heel slecht. Goedkoop is ook in dit geval vaak duurkoop.
sub/
  vrijdag 9 juni 2006 @ 10:42:36 #8
145172 gronk
adulescentulus carnifex
pi_38685697
Zoals een kennis van me zegt:'je hebt een makelaar alleen nodig om je huis op funda te zetten, en het zonder gezeik afhandelen van de onderhandelingen'. Omdat 90% can de huizenkopers op funda kijkt, en niet op de site van de VBO, kun je beter in zee gaan met een NVM-makelaar. Gedwongen winkelnering, helaas.

Hou wel rekening met het nodige gedoe als je je huidige makelaar de deur uitschopt.
I'm trying to make the 'net' a kinder, gentler place. One where you could bring the fuckin' children.
  vrijdag 9 juni 2006 @ 10:55:36 #9
20370 enno
Trust = good, control = better
pi_38686062
quote:
Op vrijdag 9 juni 2006 10:42 schreef gronk het volgende:Hou wel rekening met het nodige gedoe als je je huidige makelaar de deur uitschopt.
Yep. Grote kans dat je een contract getekend hebt waar een clausule in staat dat je alsnog de courtage mag betalen als het huis binnen 3 maanden verkocht wordt nadat je de (1e) makelaar er uit geschopt hebt. Ondanks dat hij er geen fluit aan gedaan heeft.
  vrijdag 9 juni 2006 @ 13:04:52 #10
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_38690512
quote:
Op vrijdag 9 juni 2006 10:31 schreef snipensnap het volgende:
Hij is van de vbo.De andere adveteert op funda.
Van zijn kantoor moet je niks voorstellen.Daar komt de foto niet tot zijn recht.staat achteraf
Advertenties plaatsen moeten wij vragen.
Er staat in contract het is niet toegestaan buiten de makelaar om overeenkomsten tot stand te brengen.ja betekent dat ook andere makelaar inschakelen?onze makelaar is weer afwezigen is dus weer niet bereikbaar grrr
Het lijkt me dat die regel meer wil zeggen dat je je huis niet buiten hem om mag verkopen.. (uiteraard ivm zijn courtage)
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_38759067
Een tijdje terug was een dergelijke situatie op tv. Een makelaar had een huis in verkoop genomen van een stel dat ging scheiden. Hij had het getaxeerd en ongeveer de zelfde situatie ontstond zoals jij nu schetst.

Dat stel heeft een andere makelaar op "zicht"gevraagt. Hij stelde dat de prijsbepaling van die 1e niet marktconform was, veel te hoog. Dat stel heeft toen de 1e makelaar in gebreke gestelt en zijn er zonder "boete" afgekomen. De 2e makelaar had ze een aantal punten gegeven waarmee ze dat konden doen.

Daarna liep het opeens storm bij die hut en was het binnen een maand verkocht.....

Je moet dus van hem af kunnen komen zonder al te veel problemen. Laat hem wel een verklarin ondertekeken waarin hij van alle claims nu en straks afziet....
ik heb ze wel op een rijtje, maar ze werken partime...
pi_38776188
Je makelaar kan een soort partnerverkoop aangaan met een andere partij, waarbij de verkopende partij 66 procent opstrijkt. Ik heb het er wel eens over gehad toen ik mijn huis ging verkopen maar het had in mijn geval geen meerwaarde omdat mijn makelaar gewoon goed was. Alleen er was geen interesse in het huis.

Kutmakelaar heb je zeg!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')