yups, die gaat dan trekken aan de gezonde tand waardoor die weer los gaat zitten en dan zal ik die ook verliezen.quote:Op donderdag 8 juni 2006 15:21 schreef Bep het volgende:
Kan je geen brug omdat je tandvlees zo slecht is?
Ai , Het lijkt me een heel naar iets om te hebben , ik heb helaas geen tipsquote:Op donderdag 8 juni 2006 15:22 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
yups, die gaat dan trekken aan de gezonde tand waardoor die weer los gaat zitten en dan zal ik die ook verliezen.
Ik ken het dilemma, de kosten van een mondhygieniste lopen behoorlijk op als je er 8 keer per jaar naartoe moet, de behandeling is voor mij zo pijnlijk dat ik het moet laten verdoven (vandaar de 8 keer, want je kan maar 1 mondhelft verdoven)quote:Op donderdag 8 juni 2006 15:29 schreef NT-T.BartMan het volgende:
tvp.
Heb er ook een beetje last van maar lang niet zo erg als jij beschrijft. Soms komt er een kies een stukje omhoog omdat er een onsteking gaande is, kan dat dan voelen als ik mijn gebit dichtbijt.
Eigenlijk zou ik bij een parodontoloog moeten gaan lopen, maar alleen het eerste consult is al zop'n 300 euro omdat ze nogal een zootje x-foto's willen maken. Nou héb ik wel een tandartsverzekering, maar die dekt maat 450 euro per jaar.
Leuk dilemma: gebit gaat langzaam naar de vaantjes omdat er iemand zo nodig 5x per jaar op vakantie moet van mijn geld... en ík ben het niet...
Pijn heb ik bij vlagen en een NSAID werkt dan uitstekend. Naar ik begrepen heb valt er wél wat aan te behandelen door inderdaad met antibiotica aan de gang te gaan onder de kiezen. Lijkt me geen leuk vooruitzicht.quote:Op donderdag 8 juni 2006 15:38 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Plus dat het me de pijn niet meer waard is. ik ben drie jaar lang onder behandeling geweest, het wordt er niet beter op (het is alleen maar preventief wat ze kunnen doen, ze kunnen het niet beter maken) dus je hebt de optie, zolang je al je tanden nog hebt- behandelen- (maar je gaat ze hoe dan ook verliezen, het duurt alleen wat langer en de mondhygieniste kan idd 5 keer per jaar op vakantie)
zo te horen ben je er nog redelijk vroeg bij, dan kan je het nog een behoorlijk poos uitstellen en misschien verlies je zelfs wel helemaal niets (het hangt toch af van de mate waarin je het hebt denk ik, en bacterien etc.etc. ) maar als je even op het linkje klikt in de OP kan je ook zien dat als je het in mindere mate hebt, het een andere naam heeft. wanneer er sprake is van parodontitis vreet het gewoon je kaak uit.quote:Op donderdag 8 juni 2006 15:52 schreef NT-T.BartMan het volgende:
[..]
Pijn heb ik bij vlagen en een NSAID werkt dan uitstekend. Naar ik begrepen heb valt er wél wat aan te behandelen door inderdaad met antibiotica aan de gang te gaan onder de kiezen. Lijkt me geen leuk vooruitzicht.
Misschien tóch volgend jaar maar wat laten doen, moet nu eerst een kroon omdat een verstandskies de naastliggende kies kapot heeft gedrukt. Lekker, zo'n gebit...![]()
ik ben ook 37 en ik heb absoluut geen moeite met de gedachte van een kunstgebit, maar mijn tandarts wil eerst dit proberen. Als het echt niet anders gaat, gaan ze er allemaal uit maar tot nu toe zit het probleem voornamelijk bij de kiezen.quote:Op donderdag 8 juni 2006 16:03 schreef schizofrenia het volgende:
ook hiero een bekend fenomeen. Echter gecombineerd met een extreme anst voor de tandarts omdat standaard verdovingen niet horen te doen waar ze voor zijn, loop ik nu al 15 jaar met bruine stompjes als voortanden.
Ze hebben op een gegeven moment met een soniflex rechtsonder / boven mijn wortels schoon gemaakt. sindsdien heb ik daar geen last meer van maar links is het een drama.
Op zich is paradontitus wel te behandelen. (zolang de wortels maar in redelijke staat zijn) schoonmaken met dat trilapparaat, of evt fleppen (brr) Bij dat flepen kunnen ze anti biotica er tussen stoppen.
Wat scheelt tegen de ontstekingen en de pijn is overigens veel roken. mijn tandvlees is zo hard dat ik geen last heb van ontstekingen of bloeden tandvlees.
maar ja mijn voor en snij tanden moeten er echt uit (te ver aangetast) en ik kan maar niet wennen aan het idee om op mijn 37e al met een kunstgebit te lopen
Ik ging naar de tandarts om de kies te laten trekken, al het andere onderhoud deed de mondhygieniste. daar begint mijn tandarts idd niet aan. maar nu ik heb aangegeven niet meer naar de mondhygieniste te willen, hebben we voor deze optie gekozen. het is een keuze tussen nog heel lang veel pijn, veel bezoekjes aan de MH (tiep het niet weer hoorquote:Op donderdag 8 juni 2006 16:24 schreef schizofrenia het volgende:
Een goede tandarts gaat alleen in uitzonderingsgevallen zelf prutsen (zoals bij ivm angst) In alle andere gevallen is het doorverwijzen naar een paradontoloog. T is niet voor niet een aparte specialisatie. Die losse flappen tandvlees verdwijnen van zelf.het gaat er om dat de bacterie die er onder zit opgeruimd wordt.![]()
Het is een complot van de Brinta fabrikant....nu weet ik het zekerquote:Op donderdag 8 juni 2006 20:54 schreef NT-T.BartMan het volgende:
[offtopic]
Ik ben óók 37... zou er een verband zijn?
[/offtopic]
Laat is er even van uitgaan dat je serieus bent...quote:Op zaterdag 10 juni 2006 19:47 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
Zou een kunstgebit geen idee kunnen zijn?
Ik was idd serieus, want de TS had het erover om aan elke zijde van het gebit een kies te laten zitten, dan zou je dus 4 kiezen overhouden. Nou dan had ik liever een kunstgebit gehad, maar dat je kaakbot langzaam gaat vervallen wist ik niet.quote:Op zaterdag 10 juni 2006 21:27 schreef NT-T.BartMan het volgende:
[..]
Laat is er even van uitgaan dat je serieus bent...
Ik ben 37 en TS is 37, laten we er van uitgaan dat we nog een jaar of 43 leven (plus of min een beetje)
Voor een volledig kunstgebit moeten alle tanden en kiezen er uit. Op dat moment begint het kaakbot lanzaam maar zeker te vervallen. Na enige tijd past het kunstgebit niet meer omdat de kaak gekrompen is en moet opnieuw worden aangemeten.
Dit lukt een paar keer, maar 43 jaar hou je het niet vol...
Het lijkt mij geen reden om toch niet voor een heel gebit te gaan. Waarom niet: parodontis is een bacterie die ook het kaakbot aantast als er nog wel een paar tanden staan. En waar geen tanden staan krimpt het kaakbot zowiezo. Dus heeft het overhouden van een paar tanden weinig nut.quote:Op zaterdag 10 juni 2006 21:27 schreef NT-T.BartMan het volgende:
[..]
Laat is er even van uitgaan dat je serieus bent...
Ik ben 37 en TS is 37, laten we er van uitgaan dat we nog een jaar of 43 leven (plus of min een beetje)
Voor een volledig kunstgebit moeten alle tanden en kiezen er uit. Op dat moment begint het kaakbot lanzaam maar zeker te vervallen. Na enige tijd past het kunstgebit niet meer omdat de kaak gekrompen is en moet opnieuw worden aangemeten.
Dit lukt een paar keer, maar 43 jaar hou je het niet vol...
Ernstige parodontitis gecombineerd met NIET naar de mondhygiëniste en WEL roken wordt altijd een zootje. Stoppen met roken is sowiezo noodzakelijk om nog enig uitzicht op behoud van je gebit te houden. Jammer, maar het is niet anders.quote:Op donderdag 8 juni 2006 16:35 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
... maar nu ik heb aangegeven niet meer naar de mondhygieniste te willen, hebben we voor deze optie gekozen. het is een keuze tussen nog heel lang veel pijn, veel bezoekjes aan de MH (tiep het niet weer hoor)en vele eurootjes lichter, of dit.
I know I know...quote:Op zaterdag 10 juni 2006 22:56 schreef Hyperdude het volgende:
[..]
Ernstige parodontitis gecombineerd met NIET naar de mondhygiëniste en WEL roken wordt altijd een zootje. Stoppen met roken is sowiezo noodzakelijk om nog enig uitzicht op behoud van je gebit te houden. Jammer, maar het is niet anders.
Er spelen idd. nogal wat erfelijke factoren.Daarom speelt hetzelfde probleem vaak bij ouders/broers/zussen Het gaat met name om een overreactie van de afweer van het tandvlees op bepaalde bacterieën/op alle bacterieën/tandplak. Daar kan je niets aan doen, stoppen met roken kan wel.quote:Op maandag 12 juni 2006 09:45 schreef RaisinGirl het volgende:
Oei, dit klinkt wel heel ernstig.
Roken is inderdaad ontzettend slecht, maar in veel gevallen (zeker als je al op jonge leeftijd hiervan last krijgt) spelen andere zaken een rol. Volgens mijn tandarts kan het genetisch bepaald zijn: dan wordt een bepaalde bacterie, die dus ontstekingen veroorzaakt, overgedragen.
Je moet ook niet flossen, maar stoken en "rageren". Je moet tussen die tanden stoppen wat er maar tussen past.quote:Op vrijdag 16 juni 2006 13:27 schreef Tinkepink het volgende:
Bekend probleem. Ik heb het nog niet zo extreem. Wel is mijn tandvlees chronisch ontstoken. Door middel van het halfjaarlijks schoonmaken van de tanden en het gebruik van een elektrische tandenborstel kan ik het nog enigszins onder controle houden. Eigenlijk zou ik meer moeten flossen, maar daar heb ik zo'n hekel aan. Het doet ook pijn (beetje een kip-ei probleem, ik weet het)
Waar koop je dat? (Is het met/zonder recept?)quote:Op zaterdag 17 juni 2006 14:29 schreef RaisinGirl het volgende:
[...]
ik poets nog wat beter én ik gebruik een spoelmiddel met de naam Hextril. In dat spoelmiddel zit hexetidine: een ontsmettingsmiddel. Het is bedoeld voor kortdurende toepassingen bij mondaandoeningen waaronder ontstekingen. Ik gebruik dit dan twee dagen lang. Het helpt eigenlijk heel goed.
[...]
Hoiquote:Op zaterdag 17 juni 2006 14:29 schreef RaisinGirl het volgende:
Hyperdude, jij hebt er geloof ik wel verstand van..
Ik heb eigenlijk een vraagje, misschien dat jij dit ook weet.
Als ik merk dat een bepaald plekje weer wat gevoeliger wordt (rood en geïrriteerd bij het 'raggen') dan rag ik daar een paar dagen intensief, ik poets nog wat beter én ik gebruik een spoelmiddel met de naam Hextril. In dat spoelmiddel zit hexetidine: een ontsmettingsmiddel. Het is bedoeld voor kortdurende toepassingen bij mondaandoeningen waaronder ontstekingen. Ik gebruik dit dan twee dagen lang. Het helpt eigenlijk heel goed.
Wat is jouw mening daarover? Goed om te doen, of niet?
Hierboven schreef je ergens dat je eigenlijk naar de parodontoloog zou moeten. Dat hoeven eigenlijk alleen de "echt ernstige gevallen". De meeste mensen met tandvleesproblemen/parodontitis hebben genoeg aan regelmatige bezoeken aan de mondhygiëniste. Zolang je die behandelingen uitstelt is het spoelen niet meer dan pappen en nathouden terwijl de situatie langzaam (of snel) achteruit gaat. Sorry, maar het is niet anders.quote:Op zondag 18 juni 2006 15:02 schreef NT-T.BartMan het volgende:Zit weer met een zeer gezicht, drie 'actieve' ontstekingen...
[..]
Waar koop je dat? (Is het met/zonder recept?)
Ik gebruik nu Listerine, maar dat lijkt maar beperkt te helpen. Geeft wel een 'fris' mondgevoel, maar die ontstekingen gaan er niet van over...
De opzet hiervan is om een goede status te maken van 'hoe erg' het allemaal is. Echter: zo'n eerste onderzoek kost al >300 euro vanwege de grote hoeveelheid X plaatjes die er bij schijnen te horen.quote:Op zondag 18 juni 2006 22:55 schreef Hyperdude het volgende:
[..]
Hierboven schreef je ergens dat je eigenlijk naar de parodontoloog zou moeten. Dat hoeven eigenlijk alleen de "echt ernstige gevallen".
Zodra het financieel haalbaar is zal ik 'echte' actie ondernemen. Tot die tijd is het inderdaad uitstel van executie, ik besef terdege dat spoelen geen echte oplossing is.quote:De meeste mensen met tandvleesproblemen/parodontitis hebben genoeg aan regelmatige bezoeken aan de mondhygiëniste. Zolang je die behandelingen uitstelt is het spoelen niet meer dan pappen en nathouden terwijl de situatie langzaam (of snel) achteruit gaat. Sorry, maar het is niet anders.
Zal er van de week achteraan gaan. Listerine claimt overigens wel een antibacteriele werking (mbt. halitose).quote:Chloorhexidine preparaten kan je (meestal zonder recept) bij de apotheek of betere drogist halen.
Goed product is bv. Corsodyl spoelmiddel. Listerine heeft nauwelijks een anti-bacteriële werking, je kan net zo goed met zout water spoelen.
Heeft hij/zij daar een motivatie voor??quote:Op maandag 19 juni 2006 10:06 schreef Puckzzz het volgende:
Mijn tandarts huivert al bij het horen van het woord Listerine, die raad het ten zeerste af...
Is al een tijd geleden dat ze dat heeft gezegd. Ik geloof dat het niet goed is voor je glazuur en dat het gewoon niet werkt zoals men claimt dat het zou moeten werken. Geldklopperij dus...eigenlijk is het een veredelde mondspray.quote:Op maandag 19 juni 2006 10:13 schreef NT-T.BartMan het volgende:
[..]
Heeft hij/zij daar een motivatie voor??
Die avatar van jou he... Parodontitis is min of meer besmettelijk, wist je dat? Je kan de bacterie overdragen, maar de ontvanger moet er dan wel gevoelig voor zijn... 't Is in elk geval een (klein) risico!quote:
ow dat wist ik nietquote:Op maandag 19 juni 2006 11:39 schreef NT-T.BartMan het volgende:
[..]
Die avatar van jou he... Parodontitis is min of meer besmettelijk, wist je dat? Je kan de bacterie overdragen, maar de ontvanger moet er dan wel gevoelig voor zijn... 't Is in elk geval een (klein) risico!
* DUW *quote:Op maandag 19 juni 2006 12:28 schreef Oki het volgende:
Ik heb vorig jaar ook van de tandarts te horen gekregen dat ik bij een paradontoloog langs moet, omdat ik last heb van paradontitis. Maar het was nog niet te laat om erger te voorkomen.
Ik ben langs geweest, hoorde dat de kosten op zouden lopen tot minimaal 550 euro en krijg van mijn verzekering niks terug.
Ik heb alles een beetje uitgesteld, ook mijn verstandskiezen moesten er nog uit voor de behandeling, dus nu ben ik een jaar verder.
M'n verstandskiezen zijn er uit en ik moet eigenlijk dus een afspraak maken.
Ik zie er alleen als een berg tegenop. En ik weet eigenlijk niet waarom.
Zo'n flapoperatie, doet dat pijn?
En gaan je tanden er niet raar uitzien als je die behandeling gehad hebt? (Bijvoorbeeld erg hoog opgetrokken tandvlees).
Als ik die verhalen hierboven lees, denk ik echt; ik MOET een afspraak maken, maar ik heb echt een duwtje in m'n rug nodig, denk ik.
Als ik dat van jou lees, lopen de rillingen over mijn rug.quote:Op maandag 19 juni 2006 12:31 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
* DUW *
ik ben te laat...maar als je het kan betalen, moet je het doen. Ik heb het verder niet gedaan omdat het gewoon achterlijk dure behandelingen zijn en maar gedeeltelijk worden vergoed. (belachelijk trouwens) maar je leest het....ik wordt er niet vrolijker van.
Hangt er wat vanaf hoeveel er weggehaald wordt en waar geflapt wordt. Bij je tanden in de bovenkaak is het redelijk zichtbaar, kiezen zie je verder niet veel van.quote:Op maandag 19 juni 2006 12:28 schreef Oki het volgende:
Zo'n flapoperatie, doet dat pijn?
En gaan je tanden er niet raar uitzien als je die behandeling gehad hebt? (Bijvoorbeeld erg hoog opgetrokken tandvlees).
Partodontitis verloopt meestal chronisch, dus duur 10-20 jaar voordat je tanden los gaan zitten. Is meestal pijnloos totdat tanden los gaan zitten. Je hebt ook, minder vaak voorkomende, acute vormen, die gaan veel sneller en kunnen wel echt pijn en dikke ontsteking veroorzaken, die zouden eventueel hoofdpijn kunnen veroorzaken, maar lijkt mij niet vaak voor te komen.quote:Op maandag 19 juni 2006 12:40 schreef Oki het volgende:
[..]
Als ik dat van jou lees, lopen de rillingen over mijn rug.
Ben anderhalf jaar geleden gestopt met roken en toen kwamen de ontstekingen aan het licht, daarvoor heb ik op 1 wortelkanaalbehandeling na, nooit wat met mijn tanden gehad. Zou bijna denken om weer te gaan roken.![]()
Klopt het trouwens dat je ook hoofdpijnen kan krijgen van paradontitis? En dan bedoel ik vooral in de nog niet zo gevorderde fase.
Heb een jaar terug hele erge hoofdpijnen gehad en we zijn er nooit achter gekomen waar ze vandaan kwamen. En zo als ze gekomen zijn, zijn ze ook weer weggegaan. Er was geen stress en dergelijke, alleen dus die paradontitis.
Tandheelkunde valt niet onder de basisverzekering. Alleen een kunstgebit en (vrijwel) alles tot je 18e jaar worden wel vergoed. Aanvullende verzekeringen vergoeden het ook niet allemaal, dus daar moet je opletten.quote:Over het feit dat het niet vergoed wordt door de verzekering kan ik alleen maar boos worden. Tegenwoordig moet je al zoveel zelf betalen, dat ik me bijna afvraag waarom we nog een basisverzekering hebben. Voor die ene keer dat iemand gemiddeld in een ziekenhuis beland?![]()
Alleen helpt dat niet bij parodontitis omdat je daar met een gewone borstel niet bij kan, ragen en tandenstokers helpen maar komen er ook niet helemaalquote:Op donderdag 22 juni 2006 15:50 schreef schizofrenia het volgende:
Voor diegenen die een **DUWTJE** nodig hebben wil ik wel een foto van mijn voortanden maken. Dat beeld hielp uitstekend om mijn kinderen beter / langer te laten poetsen
Mee eens. Maar vaak zie je dat mensen met paradontitus op de "pijnlijke"plaatsen niet (goed) poetsen. En daarmee schade elders in/aan hun gebit veroorzaken. Zie mijn fotoboek voor een voorbeeldje Aangezien ik nu al de hele week verrek van de pijn in mijn kiezen verwacht ik dat dit de laatste foto zal zijn van "stompjes"quote:Op donderdag 22 juni 2006 15:51 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Alleen helpt dat niet bij parodontitis omdat je daar met een gewone borstel niet bij kan, ragen en tandenstokers helpen maar komen er ook niet helemaal
Zeg puckckzz, heb je weleens antibiotica gekregen voor die paradondontose?quote:Op maandag 10 juli 2006 12:46 schreef Puckzzz het volgende:
Ik ben weer terug van de tandarts...alweer een kies afgestaan.
We hebben foto's van mijn hele gebit genomen en het ziet er heel slecht uit. Ik heb het gebit van een 80 jarige...Mijn tanden zijn op zich okee, maar het kaakbot is bij elke tand en kies (!!) al helemaal uitgevreten door de parodontitis. Er valt niets meer aan te redden, en om van alle pijn af te zijn die ik continu heb, gaan we waarschijnlijk alles trekken en voor kunstklappertjes. Er is geen andere mogelijkheid meer
ik hoor van de week wat er exact gaat gebeuren, of we alles in 1 keer gaan doen of eerst alleen de kiezen, prothese laten maken en dan als die klaar is de rest eruit en prothese erin.
Als je je tanden hebt verloren door parodontitis dan komt dat omdat het kaakbot naar de knoppen is, de tanden zijn vaak als nieuwquote:Op woensdag 12 juli 2006 20:04 schreef Thorical het volgende:
En ga je nu je tanden weer opbouwen of zeg je: "Laat mij de kklappers maar". Volgens een foldertje dat ik gisteren las, blijken implantaten ook te helpen tegen bot verlies. Maar ja ik kan niet in jouw portemonee en mond kijken.
ja wel logisch eigenlijk, de ontstekingen hebben nu een makkelijkere weg naar buiten he? maar nu =weg ook wegquote:Op donderdag 21 september 2006 14:35 schreef schizofrenia het volgende:
Wauw heftig !
Jammer dat je toch nog een week pijn hebt gehad
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |