Ik kan me alleen heel veel worteltjes herinneren. En spinazie. Maar geen paprikaquote:Op maandag 19 maart 2007 21:07 schreef Fogel het volgende:
Hoe zit het met het gebruik van (verse) paprika in Polen? Ben er namelijk allergisch als de pest voor...
Zit het normaal gesproken in de Pierogi, of zit het als standaardingredient in alle salades bijvoorbeeld?
Pff, in jouw westerse auto kun je er daar wel genoeg vindenquote:Op maandag 19 maart 2007 21:11 schreef Alexxxxx het volgende:
Oer een paar weken ga ik ff in de auto twee weken naar Polen en misschien Tsjechië, maar ik heb geen zin alleen te gaan, misschien is hier nog een leuke vrijgezelle dame die mee wil?
Dat mag ook. Je kan er in ieder geval gratis in een Phaeton rijden en er mee op de fotoquote:Op maandag 19 maart 2007 21:28 schreef Alexxxxx het volgende:
VW fabirek?
Ik noem het lieverVoormalige Tarpan fabriek
Hotelletjes zijn er in de steden genoeg. Het viel mij op dat oostelijk Duitsland soms nog wat goedkoper is wb eten en drinken en onderdak dan Polen. Maar ik ben nog niet in het noorden van Polen geweest. Het zuiden ga je heen voor de mooie steden en de kuuroorden.quote:Ik weet nog niet waar ik naar toe wil gaan. Mn ex wilde naar de kust, maar ja die gaat niet meer meeGewoon lekker rijden, en zien waar ik terecht kom. Hotels zijn niet al te duur daar neem ik aan? En hoe dik zijn ze gezaaid? Want ik heb dus geen zin te plannen.
quote:Op maandag 19 maart 2007 21:26 schreef DutchTrain het volgende:
[..]
Ik kan me alleen heel veel worteltjes herinneren. En spinazie. Maar geen paprika
[..]
Mijn afdeling, vakantie zonder plannenquote:Op maandag 19 maart 2007 21:28 schreef Alexxxxx het volgende:
VW fabirek?
Ik noem het lieverVoormalige Tarpan fabriek
Ik weet nog niet waar ik naar toe wil gaan. Mn ex wilde naar de kust, maar ja die gaat niet meer meeGewoon lekker rijden, en zien waar ik terecht kom. Hotels zijn niet al te duur daar neem ik aan? En hoe dik zijn ze gezaaid? Want ik heb dus geen zin te plannen.
Lijkt me daar geen enkel probleemquote:Op maandag 19 maart 2007 21:11 schreef Alexxxxx het volgende:
Oer een paar weken ga ik ff in de auto twee weken naar Polen en misschien Tsjechië, maar ik heb geen zin alleen te gaan, misschien is hier nog een leuke vrijgezelle dame die mee wil?
Echter, als wat jij hebt net zo erg is als wat sommigen met pinda's hebben, dan moet je wel opletten dat er geen paprikaresten in het eten zit. Ze maken tenslotte in diezelfde keuken geheid iets met paprika klaar. En ik vertrouw niet iedereen evenveel qua 'keuken opruimen' daar.quote:Op maandag 19 maart 2007 21:44 schreef kroegtijger het volgende:
Ook wel paprika hoormaar niet zo overmatig veel oid. Genoeg te krijgen zonder paprika
In Hongarije was een Hongaarse collega zo aardig om steeds aan te wijzen wat ik wel kon eten (en heeft dat ook maar op een briefje geschreven voor de keren dat hij niet mee ging naar een restaurant).quote:Op maandag 19 maart 2007 21:44 schreef kroegtijger het volgende:
Ook wel paprika hoormaar niet zo overmatig veel oid. Genoeg te krijgen zonder paprika
In heel erg kleine hoeveelheden kan ik er gelukkig wel tegen, heb ook (paprikaloze) gerechten uit de Hongaarse keuken overleefdquote:Op maandag 19 maart 2007 21:46 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Echter, als wat jij hebt net zo erg is als wat sommigen met pinda's hebben, dan moet je wel opletten dat er geen paprikaresten in het eten zit. Ze maken tenslotte in diezelfde keuken geheid iets met paprika klaar. En ik vertrouw niet iedereen evenveel qua 'keuken opruimen' daar.
quote:Browarmia
22 February 2006
Browarmia Królewska is Warsaw's first restaurant/brewery in a long time. Four kinds of beer are brewed here, all using traditional recipes. The very heart of the place, an elegant brewery, is situated in the cellar below the restaurant.
Beer plays the leading role here. Bro-warmia proposes something new-cherry-flavored beer, available since February-while the other four kinds brewed locally include wheat beer, stout, red ginger and pilsner. For centuries, wheat beer used to be solely a privilege of duke's breweries. It is regarded as the best kind to quench one's thirst. Stout meant "strong" in Old English meant, it is dark and opaque thanks to chocolate malt. The appearance and taste of red ginger beer take from Far Eastern traditions, whereas pilsner is the most popular and neutral kind of beer.
The menu at Browarmia features Polish dishes with a touch of international cuisine. Noteworthy ones include "beer specials:" beer soup with blue cheese and bacon and beer fruitcake with vanilla sauce. Prominent main courses include royal pig's knuckles baked in, of course, beer with mashed potatoes and horseradish and roast duck with apples. Browarmia serves traditional Polish pierogi with bigos. Fans of somewhat lighter meals can choose from a variety of salads, including Caesar's and spinach salad with gorgonzola cheese.
Browarnia comprises two distinct sections. You can spend pleasant afternoons and evenings with music at a long bar in the brewery, whereas the restaurant section is best for business lunches and official dinners. Austere, red brick and steel of the interior decor are reminiscent of centuries of brewing traditions, while spotlights and dark wood lend the place a cozy, stylish feel.
Browarmia Królewska, 1 Królewska St., corner of Krakowskie Przedmieście Street, open from noon
de NL-keuken is perfect wou je zeggen??quote:Op maandag 19 maart 2007 21:46 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Echter, als wat jij hebt net zo erg is als wat sommigen met pinda's hebben, dan moet je wel opletten dat er geen paprikaresten in het eten zit. Ze maken tenslotte in diezelfde keuken geheid iets met paprika klaar. En ik vertrouw niet iedereen evenveel qua 'keuken opruimen' daar.
Oh, nee, zeker niet. Ik heb een tijdje in en keuken gewerkt, tenslottequote:Op dinsdag 20 maart 2007 09:35 schreef kroegtijger het volgende:
[..]
de NL-keuken is perfect wou je zeggen??![]()
Ga eens een keer in het Kraznapolsky in Amsterdam kijken in de keuken, en je bent er meteen helemaal klaar mee. In NL presenteren we het alsof we geen fouten maken, en altijd perfect hygienisch werken.... de waarheid is heeeeel anders
I'll take the riskquote:Op dinsdag 20 maart 2007 09:38 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Oh, nee, zeker niet. Ik heb een tijdje in en keuken gewerkt, tenslotteAlleen verschilt nederland en polen / tsjechie toch nog wel een 'klein' beetje, wat dat betreft.
Oh, ik ook, maar wij hebben dan ook niet zo'n allergie.quote:
je kan vooral in het oude centrum erg goed etenquote:Op maandag 19 maart 2007 21:56 schreef Fogel het volgende:
[..]
In Hongarije was een Hongaarse collega zo aardig om steeds aan te wijzen wat ik wel kon eten (en heeft dat ook maar op een briefje geschreven voor de keren dat hij niet mee ging naar een restaurant).
Mooi dat ik dat hier niet nodig heb!
Kreeg zojuist een menu toegemailed, kunnen jullie meteen een indruk krijgen van het prijsniveau (in Warschau):
http://i12.tinypic.com/4dedt3t.jpg
http://i14.tinypic.com/48lvz8z.jpg
Ik heb slechts een stuk of 5-6 fotos gemaakt met mijn telefoon. Zal ze -als ik er aan denk- eens van de telefoon op de PC slepen en dan hier posten.quote:Op dinsdag 27 maart 2007 13:02 schreef Sandstorm_81 het volgende:
Heb je foto's van je trip naar Warschau?
Dat met die taxi's is inderdaad herkenbaarquote:Op zondag 25 maart 2007 20:27 schreef Fogel het volgende:
Kort verslag:
Het eten bij de Cotlet Club was OK, gewoon goed te eten, niks speciaals.
Ik heb 1 nacht in het SAS hotel overnacht en 1 nacht in het Holiday Inn, en als ik cijfers moet geven krijgt de SAS een 8.5 en het HI een 6.5. Het SAS hotel is een stuk verzorgder.
Taxis zijn een enorm vage bedoeling in Warschau: taxis die er als taxis uit zien (bord op het dak, naam op de deur, zelfs een taxameter) zijn niet altijd 'officiele' taxis. Ik heb geen idee hoe je ze van de echte zou kunnen onderscheiden behalve aan de prijs die je moet betalen. Er blijken zowel officiele als onofficiele taxi standplaatsen te zijn in de stad, maar als tourist kan je ze niet uitelkaar houden. (met een 'foute' taxi kost de rit van de oude stad naar het centrum -holiday inn hotel- 80 zloty, de rit van het vliegveld naar het centrum met een 'goede' taxi was 35 en dat is toch echt een stuk verder rijden)
Er schijnt ergens een lijst te zijn met namen van goedgekeurde taxibedrijven. Maargoed, om nu eerst zo'n hele lijst af te gaan schiet ook niet op.
Het restaurant waar ik in de oude stad heb gegeten herinner ik de naam niet meer van, maar dat kan ik nog wel opzoeken. Het concept van een heropgebouwde oude stad vind ik erg fascinerend!
Ik wil zeker nog een keer terug naar Warschau om de boel eens goed en bij daglicht te kunnen bekijken.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |