Aenarion | maandag 5 juni 2006 @ 18:33 |
Heej, ik ga vanavond een heerlijke kaasfondue maken, en ik wil deze eigenlijk steeds authentieker maken met echte zwitserse kazen. Ik vind de kaasdoop met goudse kaas en melk niet meer te eten, en heb nu eindelijk mn zusjes om dat ze ook de zwitserse variant lekker vinden! Ik maak hem natuurlijk met Emmentaler en Gruyere. Zo'n zak van de AH kan ook, maar zelf de kazen raspen e.d. hoort erbij, dus die koop ik niet meer. Nu kwam ik deze site tegen: Link En de authentieke fondue wil ik maken. Na enig onderzoek bleek mijn kaasboer de Appenzeller wel te verkopen, maar van de Vacherin Fribourg hadden ze echt nog nooit gehoord. ![]() Alvast hartstikke bedankt! Ik maak er vandaag eentje met zo'n 900gr kaas, die kaasboer is echt geschift, ik had nie doorgegeven hoeveel ik nodig had aan mn moeder... ![]() | |
Sjonnjoop | maandag 5 juni 2006 @ 19:06 |
Ik ben een tijdje kaasboer geweest in een grijs verleden, maar van die kaas heb ik ook nog nooit gehoord. Die is dus niet erg gangbaar en moet je net de mazzel hebben dat een kaasboer die heeft liggen | |
golfer | maandag 5 juni 2006 @ 19:17 |
quote:Online te verkrijgen via deze site | |
Aenarion | maandag 5 juni 2006 @ 19:46 |
Ah, bedankt! Ik twijfel echter of het verstandig is om kaas te kopen online, heeft iemand ervaringen? De kaasfondue was errug lekker net, maar wel TE veel, ik echt teveel gegeten, 900g kaas, 6dl wijn, 6 baguettes ![]() ![]() | |
Drive-r | maandag 5 juni 2006 @ 20:55 |
Vacherin Fribourg is toch een soort Gruyere uit het gebied Fribourg? Als je een keer iets anders wilt dan een normale fondue, is een franse Vacherin Chaude ook lekker. Dit is niet meer dan een Vacherin Mont d'Or die de oven in gaat en eenmaal gesmolten uit zijn houten bakje voor gelepeld.... super! | |
Brentmeister | dinsdag 6 juni 2006 @ 01:05 |
quote:Dat is het idd. |