Oftewel turkse gehaktkoekjes
![]()
Het is een erg leuk recept om te maken, ik heb het uit een
Turks kookboekIngrediënten voor 4 personen :
500 gr. gehakt
1 ei
2 oude boterhammen geweekt in water en uitgeknepen
1 ui geraspt
1 el fijn gehakte peterselie (of gedroogd)
zout, peper, tijm, kaneel, paprikapoeder
Alles in een kom door elkaar scheppen met een lepel, daarna nog even flink kneden.
Per koekje een bolle flinke lepel gehakt met natte handen tot een ovaaltje maken, daarna platmaken op een bord.
Zo doe je met alle koekjes, dan afdekken met keukenfolie en een tijd in de koelkast laten staan.
Voorbereiden :(de pasta wordt een koude pasta voor erbij, met gegrilde courgette)
![]()
Onder de grill leggen 2-3 min aan elke kant, tijdens het grillen af en toe wat olie erover heen laten lopen.
En nu de cliffhanger :
Resultaat volgt, ze staan in de koelkast.