abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 21 mei 2006 @ 18:30:15 #1
146683 Scummy
Teenage kicks!
pi_38052834
Yakult, een melkdrankje met miljarden melkzuurbacteriën en probiotica. Aangezien je zelf yoghurt kan maken, zou yakult toch ook mogelijk moeten zijn....

Experts hier die hier het meerdere van weten?
  zondag 21 mei 2006 @ 18:39:21 #2
75259 DaDemoMan
Alleen in Demo beschikbaar.
pi_38053180
Ja dat is mogelijk! Als je maar geld hebt en de kennis en dan is het wel te doen.
30 dagen op proef. Niet goed, geld terug garantie
  zondag 21 mei 2006 @ 18:47:03 #3
146683 Scummy
Teenage kicks!
pi_38053443
quote:
Op zondag 21 mei 2006 18:39 schreef DaDemoMan het volgende:
Ja dat is mogelijk! Als je maar geld hebt en de kennis en dan is het wel te doen.
pi_38053656
Ik heb ooit van de site gelezen dat de string bacteriëen van het hoofdkantoor in Japan wordt verzonden naar fabrieken in andere landen. Dus exact niet, maar misschien een andere variant? Alhoewel me het gewoon in de supermarkt kopen goedkoper lijkt
The world doesn't makes sense, why should we do? ©
  zondag 21 mei 2006 @ 18:53:27 #5
18933 Krush
Altijd newbie gebleven
pi_38053698
Koop een yak
  zondag 21 mei 2006 @ 18:54:28 #6
135136 _Gromit_
LOLLEROMFG!!!!
pi_38053739
quote:
Op zondag 21 mei 2006 18:53 schreef Krush het volgende:
Koop een yak
En dan een Ult huren en je kunt het maken, of wat?
Yvonne is een lekker wijf, whehehehe!!
pi_38055958
kefir!!
  zondag 21 mei 2006 @ 19:54:14 #8
146683 Scummy
Teenage kicks!
pi_38056009
kefir is duur.
pi_38056063
quote:
Op zondag 21 mei 2006 18:54 schreef _Gromit_ het volgende:

[..]

En dan een Ult huren en je kunt het maken, of wat?
!!
pi_38057742
quote:
Op zondag 21 mei 2006 18:54 schreef _Gromit_ het volgende:


En dan een Ult huren en je kunt het maken, of wat?



Lijkt mij een ingewikkeld procédee trouwens.
pi_38059297
http://www.solcon.nl/kemp(...)at%20is%20Waterkefir
Dat is water Kefir.
Melkkefir is er ook en daar maak je jakultachtig iets van.
Heeeeel gezond.
  zondag 21 mei 2006 @ 21:41:03 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_38061768
Yakult maken is heel eenvoudig, gewoon lauwwarme magere melk met wat suiker nemen, en daar een flesje Yakult aan toevoegen. De bacterieren die daar inzitten gaan zich dan enorm vermeerderen in de melk en maken daar Yakult van.
Dit werkt trouwens met Joghurt net zo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 21 mei 2006 @ 22:12:47 #13
119994 aidyl
bla bla bla
pi_38063930
Ik ben bij Yakult (in het prachtige Almere...) op bezoek geweest voor een schoolproject over probiotica
't is inderdaad net yoghidrink met iets meer bacteriën (waarvan 2/3 de gang door je maag niet overleeft)
Na het pasteuriseren smaakt het niet meer zo lekker, omdat de suikers die in de yakult zitten door maillardreacties zijn gecaramelliseerd. Daarom gooien ze erna nog een sloot smaakstof bij om dat wat te maskeren.

Piets manier is wel ok Om je ook dezelfde smaak wil hebben (die ik overigens erg vies vind) zul je het nog een paar minuutjes moeten verhitten bij 65 C, en er daarna smaakstoffen bij gooien.

Ik vind het trouwens regelrechte kolder, yakult en alle overige probiotica, maar goed daar kun je anders over denken natuurlijk
15 jaar te laat geboren...
  zondag 21 mei 2006 @ 22:33:50 #14
146683 Scummy
Teenage kicks!
pi_38065246
quote:
Op zondag 21 mei 2006 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Yakult maken is heel eenvoudig, gewoon lauwwarme magere melk met wat suiker nemen, en daar een flesje Yakult aan toevoegen. De bacterieren die daar inzitten gaan zich dan enorm vermeerderen in de melk en maken daar Yakult van.
Dit werkt trouwens met Joghurt net zo.
Wij hebben thuis een apparaat om Yoghurt mee te maken, hoeveel melk met hoeveel flesjes yakult? Of boeit dat vrij weinig? En welke smaakstoffen zou je aanraden?
  maandag 22 mei 2006 @ 13:54:48 #15
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_38082688
quote:
Op zondag 21 mei 2006 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Yakult maken is heel eenvoudig, gewoon lauwwarme magere melk met wat suiker nemen, en daar een flesje Yakult aan toevoegen. De bacterieren die daar inzitten gaan zich dan enorm vermeerderen in de melk en maken daar Yakult van.
Dit werkt trouwens met Joghurt net zo.
Ook dat friszurige aan die Yakult?
In Hong Kong dronk ik vroeger altijd Yakult tot ik krom lig van de buikpijn, het was dan ook verdomd goedkoop daar.

Hier betaal je iets van 35-40ct per flesje in pak van 7
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  maandag 22 mei 2006 @ 14:04:47 #16
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_38083019
ik vind dat toch wel zó vies he
wist je trouwens dat de starterscultuur (de eerste lading bacteriën zeg maar) uit het maagje van een lammetje komt?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_38083075
quote:
Op zondag 21 mei 2006 19:54 schreef Scummy het volgende:
kefir is duur.
Gratis!
Steun Elkaar, Kopieer Nederlands Waar!
Hadîs (An-Nawawi): "Niemand van jullie gelooft (werkelijk) totdat hij voor zijn broeder wenst wat hij voor zichzelf wenst."
  maandag 22 mei 2006 @ 14:29:04 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_38083870
quote:
Op zondag 21 mei 2006 22:33 schreef Scummy het volgende:

[..]

Wij hebben thuis een apparaat om Yoghurt mee te maken, hoeveel melk met hoeveel flesjes yakult? Of boeit dat vrij weinig? En welke smaakstoffen zou je aanraden?
Kwestie van proberen zou ik zeggen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 22 mei 2006 @ 14:30:18 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_38083926
quote:
Op maandag 22 mei 2006 13:54 schreef Ashram het volgende:

[..]

Ook dat friszurige aan die Yakult?
Ja, zover ik weet wordt dat citruszurige smaakje van Yakult door de bacterien geproduceert.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 22 mei 2006 @ 14:30:43 #20
42530 Jerruh
I'm rocking one leg!
pi_38083941
roer heeft hetzelfde als yakult trouwens (linksdraaiende yoghurt of rechtsdraaiende, weet ik ff niet meer . ) en dat is heel romig van smaak. maar geen yakult helaas...
put
your
clothes
on!
  maandag 22 mei 2006 @ 15:56:24 #21
146683 Scummy
Teenage kicks!
pi_38087042
Ok, ik ga dadelijk eens wat yakult kopen en mijn pa ermee laten experimenteren. Als het een succes is houd ik jullie op de hoogte!
  maandag 22 mei 2006 @ 17:16:39 #22
119994 aidyl
bla bla bla
pi_38090520
quote:
Op maandag 22 mei 2006 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, zover ik weet wordt dat citruszurige smaakje van Yakult door de bacterien geproduceert.
Zoals ik al schreef voegen ze smaak toe. De zoetige, caramelachtige smaak komt door de maillardreacties tijdens het pasteurisatieproces. De "gewone" zurige smaak wordt wel door mz bacteriën gevormd, en de citrus smaak wordt toegevoegd.

De smaak die ze erbij voegen is onder andere om te zorgen dat de smaak ontstaan door de maillardreactie wat gemaskeerd wordt.

Zo is het ten minste hoe ik het bij Yakult in de fabriek uitgelegd kreeg
15 jaar te laat geboren...
pi_38091056
Het schijnt dat de bacterien van Yakult gekweekt worden op het overleden lijk van een dwerghamster ondergedompelt in het maagzuur van een koe.
  maandag 22 mei 2006 @ 17:39:11 #24
97745 Thorical
finding a way
pi_38091434
quote:
Op maandag 22 mei 2006 14:06 schreef Skinkie het volgende:

[..]

Gratis!
Stuur me maar een paddestoel.
  maandag 22 mei 2006 @ 17:58:46 #25
36822 Mexoryl
TDSA + DTS
pi_38092125
quote:
Op maandag 22 mei 2006 14:04 schreef Muck het volgende:
ik vind dat toch wel zó vies he
wist je trouwens dat de starterscultuur (de eerste lading bacteriën zeg maar) uit het maagje van een lammetje komt?
Die bacteriën zijn vast een heleboel keer opgekweekt in een medium zonder gebruik te maken van een gastheer, dat het niet zo veel uitmaakt waar ze oorsponkelijk vandaan komen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')