FOK!forum / Culinesse à gogo / Verse ananas > bruin?
Nembrionicdonderdag 18 mei 2006 @ 23:09
Ik heb net een verse ananas uitgesneden. Dat ding was rijp enz.
Nu is dat ding aan de binnenkant half bruin/zwartig.

Is dat net zoiets als een banaan die bruin wordt? Of ga ik 'm weggooien?
Hij ruikt wel goed.
Pilootjedonderdag 18 mei 2006 @ 23:21
Als de smaak oke is zou het wel kunnen. Maar een annanas hoort niet zo te zijn. Hoe ruikt het bruine, is het zacht ?
Kan een schimmeltje of rotje in de binnenkant zijn. Mogelijk een insectje. In die laatste gevallen of ruim wegsnijden of weg gooien.
Nembrionicdonderdag 18 mei 2006 @ 23:30
Alles ruikt nog goed. Maar een schimmeltje zou mij niets verbazen. Wegsnijden is geen optie want het is echt overal. Ik gooi 'm wel weg
Lienekiendonderdag 18 mei 2006 @ 23:31
Nee, da's niet te eten. Helaas.

Ik koop ze liefst bij de grootste kruidenier. Die zijn altijd goed.
Nembrionicdonderdag 18 mei 2006 @ 23:34
Ik koop ze altijd bij de C1000. Die zijn ook altijd goed.

Dat is ook de reden waarom ik nu post
Ik heb dit nog nooit gezien
Curiositydonderdag 18 mei 2006 @ 23:37
Een goede rijpe ananas is gewoon lichtgeel/geel zonder verkleuringen, ik had er laatst 2 bij AH, je weet wel, 2 halen 1 betalen, nou die waren supergoed, lekker zoet en sappig.
Nembrionicdonderdag 18 mei 2006 @ 23:39
quote:
Op donderdag 18 mei 2006 23:37 schreef Curiosity het volgende:
Een goede rijpe ananas is gewoon lichtgeel/geel zonder verkleuringen, ik had er laatst 2 bij AH, je weet wel, 2 halen 1 betalen, nou die waren supergoed, lekker zoet en sappig.
Fuck, nu je het zegt: dit was 1 van de 2 van zo'n actie
Die andere was wel goed trouwens.
Curiositydonderdag 18 mei 2006 @ 23:41
Dan heeft die denk ik te lang gelegen, als je die bij AH koopt zijn ze eigenlijk al (eet) rijp.
kareltje_de_grotedonderdag 18 mei 2006 @ 23:46
quote:
Op donderdag 18 mei 2006 23:37 schreef Curiosity het volgende:
Een goede rijpe ananas is gewoon lichtgeel/geel zonder verkleuringen, ik had er laatst 2 bij AH, je weet wel, 2 halen 1 betalen, nou die waren supergoed, lekker zoet en sappig.
Ik snee er vandaag ook eentje open, helaas ook niet goed mee.

De andere was wel lekker.
Nembrionicdonderdag 18 mei 2006 @ 23:46
quote:
Op donderdag 18 mei 2006 23:41 schreef Curiosity het volgende:
Dan heeft die denk ik te lang gelegen, als je die bij AH koopt zijn ze eigenlijk al (eet) rijp.
Dat zou kunnen. Maar de buitenkant was nog groen en rook nog niet naar ananas.
Die andere heb ik gisteren op en was wel helemaal goed

Deze gaat in ieder geval de vuilnisbak in
kabouter.mutsdonderdag 18 mei 2006 @ 23:56
Ja daar is wel wat mis mee denk ik zo.
Big_Boss_Mandonderdag 18 mei 2006 @ 23:58
Doet u mij maar één ananas.
Pure-Poisonvrijdag 19 mei 2006 @ 00:05
Jammer want ze zijn zo lekker!
Hoe maken jullie trouwens een ananas schoon.Ik schil hem helemaal,maar er schijnen ook apparaatjes te zijn waar het makkelijker mee gaat.Iemand een idee wat dat is, hoe het werk en waar je ze kan halen?
Nembrionicvrijdag 19 mei 2006 @ 00:09
quote:
Op vrijdag 19 mei 2006 00:05 schreef Pure-Poison het volgende:
Jammer want ze zijn zo lekker!
Hoe maken jullie trouwens een ananas schoon.Ik schil hem helemaal,maar er schijnen ook apparaatjes te zijn waar het makkelijker mee gaat.Iemand een idee wat dat is, hoe het werk en waar je ze kan halen?
Ik heb er 1 van Delmonte die als een soort appelboor werkt met een ingebouwde kurkentrekker funtie. Zo draai je dat ding erin en trek je 10 seconden later je hele ananas leeg
Lienekienvrijdag 19 mei 2006 @ 00:11
Ik neem een scherp mes en snijd eerst kop en kont eraf. Dan snijd ik in etappes van boven naar beneden rondom de zijkanten eraf, zo, dat je geen pitten hebt. Vervolgens gaat de ananas in kwarten en snijd ik van boven naar beneden de punten (het hart) eraf. En de rest in stukjes en opeten.
Pure-Poisonvrijdag 19 mei 2006 @ 00:12
quote:
Op vrijdag 19 mei 2006 00:09 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ik heb er 1 van Delmonte die als een soort appelboor werkt met een ingebouwde kurkentrekker funtie. Zo draai je dat ding erin en trek je 10 seconden later je hele ananas leeg
Ja die wil ik! Maar waar haar je die?
Nembrionicvrijdag 19 mei 2006 @ 00:37
quote:
Op vrijdag 19 mei 2006 00:12 schreef Pure-Poison het volgende:

[..]

Ja die wil ik! Maar waar haar je die?
Eh..die kregen we in de winkel, vorig jaar
Manonovrijdag 19 mei 2006 @ 00:43
quote:
Op donderdag 18 mei 2006 23:39 schreef Nembrionic het volgende:

Fuck, nu je het zegt: dit was 1 van de 2 van zo'n actie
Die andere was wel goed trouwens.
de rotte krijg je dr gratis bij dat bespaart ze weer afvalkosten
Euc-vrijdag 19 mei 2006 @ 01:53
Ik moet eigenlijk eens wat filmpjes gaan maken voor dit soort basisdingen: snipper een ui, mondeer een tomaat, maak een ananas schoon
golfervrijdag 19 mei 2006 @ 01:55
quote:
Op vrijdag 19 mei 2006 01:53 schreef Euc- het volgende:
Ik moet eigenlijk eens wat filmpjes gaan maken voor dit soort basisdingen: snipper een ui, mondeer een tomaat, maak een ananas schoon
Ben bang dat de meeste lezers de term monderen zelfs niet kennen.
Nembrionicvrijdag 19 mei 2006 @ 01:56
Dat is nog eens een idee
Pilootjevrijdag 19 mei 2006 @ 02:18
Doe geen moeite
http://tros.eetsmakelijk.nl/mediaplayer/list.php?pid=0&show=Programma&Programma=Eet%20Smakelijk.nl

staat annanas ook tussen, niet de meest makkelijke, maar de klassieke manier zoals dat vroeger aan tafel gedaan werd.
Nembrionicvrijdag 19 mei 2006 @ 02:26
Deze knakkers verkopen de ananassnijder(niet ananasboor) die ik ook heb: http://shop.oldenhof-kookkado.nl/page.asp?id=837

Resultaat:
Curiosityvrijdag 19 mei 2006 @ 09:28
ik snijd de ananas in vieren, vanaf de bovenkant, dus eerst de kroon eraf snijden.
Dan snijd ik de ananas 1 keer in, in de lengte, hierna maak ik om de 2 cm inkepingen in de breedte.
Dan doe ik net als bij een meloen.
Ik schuif dan het mes onder het vruchtvlees en snijd zo de ananas ( in blokjes) los van de schil.

Zo stond het ook op het kaartje bij de AH ananas. Wat er aan vast zat.
Salsagirlvrijdag 19 mei 2006 @ 09:39
Nou dat klinkt niet echt lekker.. bruin van binnen moet het zeker niet zijn
Euc-vrijdag 19 mei 2006 @ 10:35
quote:
Op vrijdag 19 mei 2006 09:28 schreef Curiosity het volgende:
ik snijd de ananas in vieren, vanaf de bovenkant, dus eerst de kroon eraf snijden.
Dan snijd ik de ananas 1 keer in, in de lengte, hierna maak ik om de 2 cm inkepingen in de breedte.
Dan doe ik net als bij een meloen.
Ik schuif dan het mes onder het vruchtvlees en snijd zo de ananas ( in blokjes) los van de schil.

Zo stond het ook op het kaartje bij de AH ananas. Wat er aan vast zat.
zou je niet ook het hart eruit snijden?
Bluesvrijdag 19 mei 2006 @ 10:38
Ananassen worden van binnen uit bruin als ze te koel (koelkast) bewaard worden trouwens
Pilootjevrijdag 19 mei 2006 @ 11:43
Ik bewaar annanassen altijd in de koeling. Met kilo's tegelijk, en soms liggen ze wel een week. Heb nog nooit een bruine gehad. Als je er mee gaat gooien kan je ook bruine plekken krijgen van buiten. Maar van binnen heb ik echt nog nooit gezien.
Curiosityvrijdag 19 mei 2006 @ 11:46
quote:
Op vrijdag 19 mei 2006 10:35 schreef Euc- het volgende:

[..]

zou je niet ook het hart eruit snijden?
Neem me niet kwalijk, uiteraard doe ik dat, eerst even het bovenstukje van het part afsnijden.
Ingridh007vrijdag 19 mei 2006 @ 11:48
quote:
Op donderdag 18 mei 2006 23:37 schreef Curiosity het volgende:
Een goede rijpe ananas is gewoon lichtgeel/geel zonder verkleuringen, ik had er laatst 2 bij AH, je weet wel, 2 halen 1 betalen, nou die waren supergoed, lekker zoet en sappig.
Vandaar die 2 ananassen die nog steeds op de vensterbank staan
Mn moeder is een sucker voor dat soort aanbiedingen.

Ananas
Bluesvrijdag 19 mei 2006 @ 12:03
quote:
Op vrijdag 19 mei 2006 11:43 schreef Pilootje het volgende:
Ik bewaar annanassen altijd in de koeling. Met kilo's tegelijk, en soms liggen ze wel een week. Heb nog nooit een bruine gehad. Als je er mee gaat gooien kan je ook bruine plekken krijgen van buiten. Maar van binnen heb ik echt nog nooit gezien.
Ik heb het geleerd op school, en vond het laatst ook ergens via google...
Pilootjevrijdag 19 mei 2006 @ 12:59
Klopt, maar helaas mogen een hoop dingen niet meer van de keuringsdienst van waarde. Nagenoeg alles wat buiten de keuken staat levert commentaar op. Bananen willen ze nog wel door de vingers zien, aangezien dat echt niks wordt in de koeling, maar als er hele fruitmanden buiten liggen ( trekt allerlei vliegen etc. aaan ) dan kan je op een waarschuwing rekenen.
Ja dan schaft u maar een fruit koeling aan meneer ( a een kleine 8000 euro )
Euc-vrijdag 19 mei 2006 @ 23:31
quote:
Op vrijdag 19 mei 2006 10:38 schreef Bluezz het volgende:
Ananassen worden van binnen uit bruin als ze te koel (koelkast) bewaard worden trouwens
Dat ligt eraan, als je al een rijpe ananas hebt zal dit niet gebeuren, omdat de koeling het rijpingsproces zeer sterk vertraagd, als je een nog niet rijpe ananas hebt zal die te lang rijpen en dan krijg je bruine plekken
Brunettewoensdag 24 mei 2006 @ 22:13
Nee natuurlijk moet je 'm niet weggooien, ananas is het zelfde als appel als ie eenmaal gesneden is wordt ie een beetje bruinig. Ik heb nu zelf ook eentje in de koelkast liggen, die sinds vanmorgen een beetje bruinig is geworden
Nembrionicwoensdag 24 mei 2006 @ 22:17
quote:
Op woensdag 24 mei 2006 22:13 schreef Brunette het volgende:
Nee natuurlijk moet je 'm niet weggooien, ananas is het zelfde als appel als ie eenmaal gesneden is wordt ie een beetje bruinig. Ik heb nu zelf ook eentje in de koelkast liggen, die sinds vanmorgen een beetje bruinig is geworden
Zoals ik al zei, was deze bruin/zwart bij het snijden. Niet nadat ik hem een tijdje had laten liggen
Brunettewoensdag 24 mei 2006 @ 22:27
quote:
Op woensdag 24 mei 2006 22:17 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Zoals ik al zei, was deze bruin/zwart bij het snijden. Niet nadat ik hem een tijdje had laten liggen
Sorry een beetje overhaast gelezen

Dan is ie nog steeds goed hoor
Hij is dan gewoon iets aan de rijpere kant denk ik (heb ik zelf ook heel vaak meegemaakt, bij de ananas dan )
Nembrionicwoensdag 24 mei 2006 @ 22:35
Hehe

Nou goed, hij is nu toch al weg
Brunettewoensdag 24 mei 2006 @ 23:00
RoaRRRdonderdag 25 mei 2006 @ 13:48
TIP --> wanneer je een blad uit de ananas trekt en je hoort een "plop" dan is ie rijp....
Martijn_77donderdag 25 mei 2006 @ 18:44
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 13:48 schreef RoaRRR het volgende:
TIP --> wanneer je een blad uit de ananas trekt en je hoort een "plop" dan is ie rijp....
Maar is dat ook een garantie dat ie niet bruin is van binnen?