quote:
Op vrijdag 19 mei 2006 13:49 schreef kabouter.muts het volgende:[..]
Is dat de wortelsoep uit de allerhande met gember en korriander?
Zo niet zou ik wel het recept willen
Nee Bluezz' haar befaamde warme worteloep-amuse is deze:
Ingrediënten
1 fles wortelsap
sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn
roomboter, citroensap
Bereiden
Dit soepje is het lekkerste als je zelf sap maakt van een bospeen, met een sapcentrifuge. Door het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker. Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige. Wij serveren dit als amusesoepje in rechte borrelglazen eventueel met sinaasappelschuim erop.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer