abonnement bol.com Unibet Coolblue
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie woensdag 17 mei 2006 @ 21:06:49 #26
68600 Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_37929913
quote:
Op woensdag 17 mei 2006 19:27 schreef Pearly het volgende:
aahhhh GOEiE keus!
maar waarom geen spiraal of implanon dan Ynske? Ben daar nieuwsgierig naar
spiraaltje is het mogelijk om onregelmatige bloedingen te hebben, en laat ik dat nu vreselijk vinden, ik weet liever van te voren dat ik ongesteld ga worden enzo
implanon, omdat ik een watje ben wat snijden betreft, en dat ding moet er toch ook ooit weer uit
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_37932443
Wat een interessant topic! Heb eindelijk alle delen doorgelezen, en al veel van mijn vragen zijn beantwoord. Over een uurtje ga ik mijn eerste ring inbrengen! SPANNEND!!
Had nooit echt superveel bijwerkingen van de pil (alleen hoofdpijn in de stopweek) maar vond het gewoon vervelend om er iedere dag aan te denken. Ben echt heel nieuwsgierig hoe ik op die ring ga reageren. Hoop dat het goed gaat!
pi_37934085
Ik heb mijn eerste schimmelinfectie gehad toen ik de nuva net een of twee maanden had. Heb toen zalf gehad en vriendlief gedwongen ook te smeren, ook als was ik nou niet bepaald in de mood voor seks met die jeuk. Toen het over was is het ook niet echt meer terug gekomen, gelukkig... *klopt af*
I had a signature once. It was awful.
pi_37934241
Hm, ik krijg nu elke keer die torpedopillen.. Als het weer terugkomt zal ik ook om de zalf vragen. Dan krijgt vriendlief ook wat smeersel.. Ik had wel gelezen dat jongens veel en veel minder gevoelig zijn voor zo'n infectie. En hoe zie je het eigenlijk aan een piemel dat ie een infectie heeft?
quote:
Bij de man leidt dit soms tot klachten zoals jeuk, een droge schilferige eikel en rode puntjes op de eikel.
Geen van dat allen heeft m'n vriendje, maar ik zal morgen eens extra goed inspecteren
I will take the sun in my mouth
  donderdag 18 mei 2006 @ 09:45:33 #30
44609 MrFl0ppY
So Fucking What
pi_37942105
Eeeh dat merkt je vriendlief snel genoeg . Ikzelf mag mij namelijk ook toerekenen tot die groep en het is eigenlijk hetzelfde effect als bij de vrouwen. Jeuk, irritatie en allemaal rode puntjes, vlekjes op de eikel. Als het bij ons gebeurt zijn we altijd met z'n tween nat zeg maar.
He Who Controls The Present Commands The Future. He Who Commands The Future Conquers The Past
pi_37943495
Ook als je vriend niks voelt is het verstandig om hem ook te laten smeren, sommige ongelukkigen zoals mrfloppy krijgen er wel last van, maar veel voelen ook helemaal niks... terwijl ze dan toch de schimmel 'dragen'.
Warrel, ik heb tig van die kuren gehad en ook 2 keer zo'n pil ertegen, maar ik heb nog altijd het idee dat ik een sluimerende infectie heb... Ik hou het onder controle met af en toe een beetje tea tree oil, en als ik minimaal om de 2 dagen bij het douchen alles goed afspoel heb ik nergens last van. Maarja, de dokter zei op een gegeven moment tegen me - tja, sommige vrouwen zijn er nou eenmaal gevoeliger voor dan anderen... Dus ik heb tijdeljk even de moed opgegeven met haar wat dat betreft. Als ik er echt weer last van zou krijgen ga ik natuurlijk wel terug...
Maar het frappante is - mijn vriend heeft dus nergens last van, en ook nog nooit gehad. Dus of hij is immuun, of ik heb eigenlijk ook niks...
pi_37948310
Ai, ai, ai.. Wel een beetje jammer. Ik weet van m'n zus dat ze altijd homeopatische druppeltjes op haar tampons doet. Die schijnen ook goed te helpen.
En ik vraag bij de dokter de volgende keer maar een cremmetje erbij voor vriendlief. Voor de zekerheid. Hoewel hij ook nooit ergens last van heeft geweest. En m'n eerste vriendje ook niet. En van die er tussen.. Ach..

Hihi, hij ziet me aankomen met de tube: 'De broek moet uit!'
I will take the sun in my mouth
pi_37948691
Lol, die van mij was ook niet echt blij met dat smeerspul.
Ik doe ook wel eens wat tea tree oil op een tampon. Het helpt echt hoor!
In het schimmelinfectie topic heeft volgens mij wel eens iemand verteld dat ze een kuur van een half jaar had gekregen van de dokter ofzo, iedere maand zo'n pilletje en dan tussendoor af en toe zo'n ei... Ik weet het ook niet precies, maar het moet te verhelpen zijn, zeggen ze.
Maar het kan natuurlijk ook zijn dat zo'n dieet zou helpen? Ik heb al eens een paar keer zo'n site bezocht, maar als ik dan de voorwaarden lees dan denk ik - ik moet wel bijna dood zijn voordat ik daar aan begin!
Maar ik stel voor dat iemand schimmelinfectie deel 3 opent ofzo! lol. Ik heb het iig niet kunnen vinden, dus neem aan dat het er nog niet is...
pi_37979867
ok, een vraag over de nuvaring
je begint op dezelfde dag om dezlfde tijd, je eindigd op dezelfde dag en dezelfde tijd en je begint weer opnieuw op dezelfde dag om dezelfde tijd, maar nu het volgende:
stel, je begint vrijdagochtend om 9 uur, en in week 3 haal je m er iets te vroeg uit, namelijk donderdagavond half 11. in de bijsluiter staat dat je binnen 7 dagen moet beginnen (dus n stopweek van max. 7 dagen). Dan moet je dus uiterlijk de week erna op donderdag om half 11 savonds beginnen (je mag nog 3 uur te laat zijn). maar nu mijn vraag: je begint dan toch niet meer op dezelfde dag als waarmee je met de ring daarvoor begonnen was (op vrijdagochtend)? Of is het zo dat je op dezelfde dag om ongeveer dezelfde tijd weer moet beginnen als waarop je gestopt bent (natuurlijk van de week erna)? Want als je op dezelfde dag zou beginnen als je met de ring ervoor was begonnen, duurt de stopweek langer dan 7 dagen. misschien n warrig verhaal, maar ik vroeg t me af
to run away, but believe me, to die is your fate.....
pi_37981613
het lijkt mij dat als je hem er eerder uithaald de cyclus erin/eruit ook verschuift (als de ring er langer dan 7 dagen uit is ben je de 7 dagen erna niet meer 100% beschermd).
dus je zal hem dan die donderdagavond in moeten doen.
wel kun je dan de volgende keer hem die paar uurtjes er langer in laten zitten en hem er dan vrijdags weer uithalen
(╯□)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
pi_37982254
Op dezelfde dag weer beginnen als de vorige cyclus gaat natuurlijk alleen op als je ook op dezelfde dag stopt. Als je met de pil de laatste pil zou skippen/vergeten en dan een stopweek houdt, dan verschuift je begindag toch ook. De stopweek mag gewoon nooit langer zijn dan 7 x 24 uur, je verschuift zo dus idd je cyclus.
Maar waarom zou je hem er eerder uithalen? Wil je je stopweek nou verschuiven, of juist niet?
  vrijdag 19 mei 2006 @ 18:52:04 #37
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_37996822
dan stop je hem de week erop op donderdag om half 11 er weer in.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_37998951
De periode dat je de ring draagt mag je niet verkorten, omdat de kans dan groot is dat je vruchtbaar bent. De ringvrije periode kan je wel verkorten.
pi_37999728
Ow ja nog even een vraagje...
Laten jullie je ook controleren bij de huisarts omdat je nuva-ring gebruikt? Ik neem aan dat zo'n controle 1x per jaar is en waar controleert hij je dan op?
  zondag 21 mei 2006 @ 12:15:23 #40
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_38041727
Op de hele nuvaring site kan ik niet vinden dat als je je nuvaring iets eerder dan 3 weken eruit haalt en precies de week erna weer in brengt, dat je dan vruchtbaar zou zijn. Wel is het zo dat als je de nuvaring er te vroeg uit haalt en je hem langer eruit laat dan 3 uur en weer terug doet, ( je baarmoeder begint met de reiniging ervan) je niet meer beschermt bent en een extra voorbehoedmiddel moet gebruiken.

Controle omdat je nuvaring draagt? nee hoor ... dat doen ze toch ook niet bij de pil.
1 x per 5 jaar krijg je vanaf je 30ste zoiezo een oproep van je huisarts om een inwendig onderzoek te laten doen. Dat heeft niets met de nuvaring te maken maar met een landelijk onderzoek op baarmoederhals kanker ( en andere minder ernstige aandoeningen ).

voor de handigheid:
http://www.nuvaring.nl/Co(...)94317388585126967593
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_38075103
quote:
Op zondag 21 mei 2006 12:15 schreef Pearly het volgende:
Op de hele nuvaring site kan ik niet vinden dat als je je nuvaring iets eerder dan 3 weken eruit haalt en precies de week erna weer in brengt, dat je dan vruchtbaar zou zijn.
je zou ook aan kunnen houden dat de ring er in week 3 langer dan 3 uur uit is geweest, denk ik. In de bijsluiter staat dat als in week 3 de ring er langer dan 3 uur uit is geweest dat je 2 keuzes hebt, 1 daarvan is om meteen een stopweek in de lassen. je cyclus vervroegd dan dus een dag.
to run away, but believe me, to die is your fate.....
  maandag 22 mei 2006 @ 18:00:45 #42
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_38092189
ja .. dat laatste! dat zei ik !!!
dus gewoon er weer voor zorgen dat je de week erop precies op de zelfde tijd de ring er weer in doet. Is dat dan een probleem?
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_38122055
ik denk t niet, anders had er wel iets over in de bijsluiter gestaan.
Ik heb een probleem! Toen ik de laatste pil slikte heb ik geen stopweek gehouden, maar ben meteen met de ring begonnen. Komende donderdag zijn de 3 weken voorbij en moet ik de ring eruit halen, maar nu verlies ik sinds vanmiddag al een beetje bloed, niet veel en het is licht, maar toch. kan ik de ring gewoon inhouden tot donderdag en dan een stopweek van 7 dagen inlassen en dan volgende week donderdag een nieuwe ring indoen? of moet ik m er vandaag uithalen? kan het zijn dat de bloeding nu al begint, omdat ik een stopweek heb overgeslagen?
to run away, but believe me, to die is your fate.....
pi_38123235
Ik zou de ring er gewoon in laten zitten tot donderdag en dan een stopweek van 7 dagen inlassen. Je lichaam blijkbaar nog wennen aan de ring.. Misschien is het nu wel een mooi moment om je cuclus zo te veranderen als je wilt. Want ander wen je nu aan je huidige cyclus en moet je het alsnog weer omver gooien.. Maar vrij dan voor de zekerheid wel veilig..
I will take the sun in my mouth
pi_38123564
mn cyclus hoef ik niet te veranderen, met de pil begon ik steeds op vrijdag en nu begin ik met de ring elke keer op donderdag. maar wat bedoel je met dat ik nu wen aan mn huidige cyclus en m dan alsnog moet omgooien? als ik toch gewoon op donderdag m indoen, uithaal en weer opnieuw indoe, is t toch goed? als ik m er donderdag uithaal en volgende week donderdag weer n nieuwe indoe (stopweek van 7 dagen), dan ben ik toch gewoon nog veilig he?
to run away, but believe me, to die is your fate.....
pi_38125156
Jep, als je je aan die donderdagen houdt ben je gewoon veilig. Dan heb je gewoon last van doorbloeding..
Gebruik je de ring al lang? Was dit gebeurd bij doorringen?
I will take the sun in my mouth
pi_38129244
ik zal deze week echt een stopweek moeten nemen want mijn hele lichaam doet zo'n vreselijke pijn, maar ik zie er zo tegen op... menstruatie doet ook zo'n pijn maar mn lichaam glt dat t eruit moet nu...
I had a signature once. It was awful.
pi_38138976
even een kort berichtje van mij: Mijn nuvaringen worden 100% vergoed door mijn nieuwe verzekeraar (Zilveren kruis Achmea, 1* beter af polis).
pi_38151545
quote:
Op dinsdag 23 mei 2006 15:35 schreef warrel het volgende:
Jep, als je je aan die donderdagen houdt ben je gewoon veilig. Dan heb je gewoon last van doorbloeding..
Gebruik je de ring al lang? Was dit gebeurd bij doorringen?
nee, dit is pas mijn eerste ring en ik ben meteen begonnen op de dag dat ik de laatste pil slikte, zonder stopweek dus. Het zal daar wel van komen. Gelukkig is het niet zo erg, meer bruin-rode afscheiding.
to run away, but believe me, to die is your fate.....
pi_38151626
bruin-rode afscheiding kan de eerste weken/maanden voorkomen.
mijn vriendin had het ook de eerste maand, maar daarna is het helemaal verdwenen
(╯□)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')