abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 10 juni 2006 @ 15:53:28 #276
36822 Mexoryl
TDSA + DTS
pi_38724300
quote:
Op zaterdag 10 juni 2006 13:57 schreef Yake het volgende:

[..]

Nee, niet alleen omdat Paula dat zegt. Ik heb dit op een meerdere sites gelezen dat research die deze onstabiliteits verhalen ondersteunt niet helemaal in orde is. Ik geloof het best maar wat ik concludeer uit wat ik allemaal gevonden heb kan dit best voorkomen worden door goede productsamenstelling. Dat van die patenten weet ik allemaal nog niet en weet dus ook niet welke merken deze patenten hebben en bij welke producten het word toegepast.
Het zal best maar ik heb al heel veel patenten gelezen die een oplossing zouden bieden voor de instabiliteit van avobenzone. En anders zijn er vele publicaties die deze instabiliteit aankaarten. O.a. hier, hier, hier en hier.
  zaterdag 10 juni 2006 @ 16:36:24 #277
36822 Mexoryl
TDSA + DTS
pi_38725256
quote:
Op zaterdag 10 juni 2006 14:16 schreef Yake het volgende:
"Tinosorb S. In Europe there are two sunscreen ingredients, Tinosorb S (bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine) and Tinosorb M (methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol), that are approved for protection of the entire range of UVA radiation (Sources: Photochemistry and Photobiology, September 2001, pages 401–406; and Ciba Specialty Chemicals Corporation, North America, www.cibasc.com). Whether they are preferred over the other UVA-protecting ingredients used in sunscreens has not been established. At this time, neither Tinosorb M nor Tinosorb S have been approved for use in the United States or Canada. See UVA. "

http://www.cosmeticscop.com/learn/dictionary.asp?TYPE=SEARCH&ID=T

Dat zal dan ook wel de reden zijn waarom Paula geen Tinosorb gebruikt. Ik neem aan dat je het over Tinosorb M/S hebt voor het stabiliseren van Avobenzone en andere filters?
Tinosorb M en S zijn niet toegelaten door de FDA en mogen daarom daar niet gebruikt worden. Tinosorb M heeft overigens slechts een beperkt stabiliserend effect op avobenzone. Octocrylene is de meest gebruikte stabilisator en is tevens een UVB filter en daar toegelaten. Daarnaast zijn er andere stabilisatoren die geen filter zijn zoals diethylhexyl 2,6 naphthalate, die daar toegelaten zijn. Dus het kan wel, maar Paula wilt niet betalen voor de patenten of heeft een enorm bord voor haar kop. Hoe dan ook kunnen Europese zonproducten betere bescherming bieden vanwege de vele filters die de fabrikanten mogen gebruiken.
pi_38725432
Hee Meroxyl,

Je hebt veel verstand van de zonneproducten. Wat vind je van deze? Gebruik deze al 2 jaar lang elke dag.

Hier de ingrediënten:

Zink Oxyde is de versperring voor de zon. Bewezen is dat het beide breed spectrum UVA en UVB absorptie karakteristieken heeft, wat de huid beschermt tegen schadelijke straling.

Vitamine E (tocopherol acetate) geeft de huid haar jeugdige look. Beschermt cellen tegen oxidatie en vrije radicalenvorming, door op te treden als anti-oxydant.

Allantoïne herstelt, heelt en verzacht. Geschikt voor de gevoelige, geïrriteerde en acne huid. Stimuleert de huid om zichzelf te beschermen tegen wind en zon beschadiging

Samenstelling: Purified Water(aqua), Glyceryl Stearate, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Steareth-2, Steareth-100, tricontanyl PVP, PEG-100 Stearate, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Cetyl Hydroxyethlcellulose, Dimethicone, Disodium EDTA, Diazolidinyl Urea (and) lodopropynyl Butylcarbamate, Methylparaben, Propylparaben.

Alvast bedankt!
pi_38725702
quote:
Op zaterdag 10 juni 2006 15:07 schreef Mexoryl het volgende:

[..]

Juist niet! Bruin wordt je voornamelijk van UVA. Bij de Persistent Pigment Darkening (PPD) methode wordt gekeken naar pigmentatie die er ontstaat onder invloed van UVA. Terwijl bij de SPF gekeken wordt naar erytheem (roodheid) die er ontstaat onder invloed van UVB.
[..]

SPF zegt alleen iets over verbranden. Al smeer je jezelf in met zeer hoge SPF, zonder degelijke UVA bescherming wordt je snel bruin.
Je hebt gelijk. Mijn excuses . Ik dacht even dat het bruiningsproces hetzelfde was als verbranden, alleen is het verbranden dan een teken van te hoge intensiteit of te lange duur, dit is dus niet helemaal zo.

http://kidshealth.org/teen/safety/safebasics/tanning.html

UVB radiation burns the upper layers of skin (the epidermis), causing sunburns, whereas UVA radiation, which penetrates to the lower layers (the dermis), causes tanning. UVA rays are considered the culprit in the aging of skin, and UVB rays are more often linked to skin cancer. However, research suggests that UVA radiation may also play a role in skin cancer.
  zaterdag 10 juni 2006 @ 17:12:17 #280
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_38726158
Alhoewel ik via Google idd lees dat UVA zorgt voor het bruiningsproces, lees je dit toch ook regelmatig voor UVB straling.

Op een website heb ik de volgende tabel gevonden, wat klopt hier precies van??

Effecten UVB:

# rijping van pigment (in mindere mate)
# stimulatie van de aanmaak van extra pigment
# huidverdikking (bescherming tegen de zon)
# huidbesparend
# aanmaak van Vit. D (voor sterke botten)
# vaak werkzaam bij acné en eczeem
# natuurlijke bruine teint
# zeer krachtig, dus korter zonnen nodig,

Effecten UVA:

# rijping van het aanwezige pigment
# geen stimulatie van de pigmentaanmaak
# geen huidverdikking
# eerder huidveroudering
# minder aanmaak van Vit. D
# nauwelijks werkzaam bij acné en eczeem
# 'zonnebankbruin'
# minder effectief dus langer zonnen mogelijk
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  zaterdag 10 juni 2006 @ 17:58:00 #281
36822 Mexoryl
TDSA + DTS
pi_38727525
quote:
Op zaterdag 10 juni 2006 15:24 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
@Mexoryl:

Ik heb altijd begrepen dat je van UVB bruin wordt en dat dat ook de reden is waarom mensen achter een raam of in de auto amper bruin worden, omdat hier alleen UVA doorkomt.

Ik had altijd het volgende ezelsbruggetje geleerd:

UVA heeft de A van Age, dus UVA veroorzaakt huidveroudering.
UVB heeft de B van Burn of Brown, dus UVB veroorzaakt huidverbranding en bruin worden.

Er blijkt enige overlap te zijn, daarom schreef ik dat het voornamelijk door UVA komt. Ik heb genoeg verhalen gelezen dat mensen van een hoog UVB/laag UVA beschermend naar een hoog UVA/UVB beschermend product overstapte en aanzienlijk minder snel of niet bruin werden.
  zaterdag 10 juni 2006 @ 19:08:45 #282
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_38729230
Ik ben benieuwd naar iets....

Naar aanleiding van dit topic, vroeg ik me af hoe de mensen in deze topics reeks hier over denken.....

"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_38729656
quote:
Op zaterdag 10 juni 2006 02:56 schreef Yake het volgende:
Ohja, ik was dus toch aan het denken om die Non Greasy SPF 15 sunscreen van Paula's Choice te halen. Nadat ik mijzelf nu een stuk beter heb geinformeerd over zonnebrandcremes heb ik het vermoeden dat dat hele stabiliteits verhaal van Avobenzone flauwekul is. En die sunscreen van Paula's choice heeft nog veel meer: 2 ingredienten voor UVA en 2 voor UVB bescherming.

Ik las echter ook dat het een glansend laagje op je gezicht kan achterlaten. Heeft iemand hier ervaring mee?
Ja bij mij liet het een glansende laag achter. Ik heb dan sowiso vettige huid, dus vond ik dat echt geen zicht op mijn huid. Ik gebruik het dus niet meer. Vond echt dat er een soort van filter op mijn gezicht lag.
pi_38729787
quote:
Op zaterdag 10 juni 2006 19:08 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
Ik ben benieuwd naar iets....

Naar aanleiding van dit topic, vroeg ik me af hoe de mensen in deze topics reeks hier over denken.....

hihihi dit is echt wel zo hoor. Als ik thuis voor de spiegel in toilet sta dan denk ik, dat ziet er wel goed uit vandaag. Ga ik naar de badkamer en ik doe het licht boven wasbak ook aan dan is dat ineens veel minder, dan lijkt het wel of je meer uitslag hebt en dat je gezicht veel vettiger en soms ook roder is. Heel vreemd is dat eigenlijk. En ik zou dus echt niet weten hoe dat komt.
  zaterdag 10 juni 2006 @ 19:32:41 #285
36822 Mexoryl
TDSA + DTS
pi_38729959
@Pupil
Ik zie zinkoxide niet in de ingrediëntenlijst staan, dus het zal wel een Amerikaans product zijn? Zinkoxide geeft brede bescherming, is huidvriendelijk, is fotostabiel, maar is niet heel effectief als filter. Er is dus relatief van nodig wat de kans op een witte waas doet toenemen. Bij minerale filters is het ook van belang hoe klein de deeltjes zijn en hoe ze eventueel gecoat zijn. Verder zie ik geen bijzondere dingen in het product. Persoonlijk zou ik gaan voor iets wat beter beschermd.
  zaterdag 10 juni 2006 @ 19:41:31 #286
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_38730338
quote:
Op zaterdag 10 juni 2006 19:27 schreef Rowwen72 het volgende:

[..]

hihihi dit is echt wel zo hoor. Als ik thuis voor de spiegel in toilet sta dan denk ik, dat ziet er wel goed uit vandaag. Ga ik naar de badkamer en ik doe het licht boven wasbak ook aan dan is dat ineens veel minder, dan lijkt het wel of je meer uitslag hebt en dat je gezicht veel vettiger en soms ook roder is. Heel vreemd is dat eigenlijk. En ik zou dus echt niet weten hoe dat komt.
Over het algemeen gebruik ik "lelijke" spiegels om het uiteindelijke effect van dingen als huidverzorging en bijvoorbeeld mijn microdermabrasie behandelen te bepalen.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_38734469
Kan er nu eens iemand een product noemen dat een goede bescherming biedt tegen de schadelijke effecten van de zon, en toch nog goed doet bruinen.

Liefst iemand die er iets van kent.
pi_38734524
quote:
Op zaterdag 10 juni 2006 19:41 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Over het algemeen gebruik ik "lelijke" spiegels om het uiteindelijke effect van dingen als huidverzorging en bijvoorbeeld mijn microdermabrasie behandelen te bepalen.
Idd, elke spiegel geeft een ander beeld. Wat ik me zelf altijd afvraag is hoe ik er nu eigenlijk écht voorkom.
  zaterdag 10 juni 2006 @ 22:07:45 #289
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_38734641
quote:
Op zaterdag 10 juni 2006 22:03 schreef FaceWash het volgende:
Kan er nu eens iemand een product noemen dat een goede bescherming biedt tegen de schadelijke effecten van de zon, en toch nog goed doet bruinen.

Liefst iemand die er iets van kent.
Een zonnebrandcreme zorgt er nou eenmaal voor dat je minder snel bruin wordt, dat houdt dus in dat je langer in de zon moet blijven om toch bruin te worden.

Wat je wel kan doen is een zonnebrandcreme in combinatie met een zelfbruiner en eventueel een snelbruiner gebruiken. Door de zelfbruiner wordt je dan zonder de zon bruin en door de snelbruiner wordt je in de zon sneller bruin.

Het lijkt mij dat dat de enige oplossingen zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door 2L0w4Zer0 op 10-06-2006 22:22:41 ]
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  zaterdag 10 juni 2006 @ 22:19:33 #290
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_38735059
quote:
Op zaterdag 10 juni 2006 22:04 schreef FaceWash het volgende:

[..]

Idd, elke spiegel geeft een ander beeld. Wat ik me zelf altijd afvraag is hoe ik er nu eigenlijk écht voorkom.
Dat vraag ik mij ook weleens af. Volgens de schoonheidsspecialist heb ik best een mooie huid, maar als ik mezelf in sommige spiegels zie, dan ben ik het niet altijd met haar eens. Dit heb ik dan ook tegen haar gezegd en zij zei dat ze altijd als advies geeft aan mensen om nooit van heeeel dichtbij alles in de spiegel te gaan analyseren en dat sommige belichting idd geen positief beeld geeft.

Zij vertelde ook dat ze in hun schoonheidssalon 1 bepaalde spiegel hadden staan waar diverse schoonheids- specialistes die daar werkten gewoon bijna "depressief" van werden als ze zelf in die spiegel keken.

"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  zaterdag 10 juni 2006 @ 22:34:58 #291
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_38735623
Het stappenplan zoals die in deel 12 van deze reeks wordt:

Het stappenplan heeft er een extra optionele stap bij gekregen, namelijk stap 6 voor probleembehandeling van een onzuivere huid. Vooral in combinatie met stap 5 is dit een zeer effectieve combinatie om onzuiverheden aan te pakken.
quote:
8 stappen plan voor perfecte gezichtsreiniging en verzorging:
1 - Reinigen
2 - Scrubben/Masker
3 - Scheren
4 - Toner
5 - Exfoliëren (met BHA of AHA)
6 - Probleembehandeling
7 - Oogcreme
8 - Hydrateren/beschermen

* Stap 1 wordt in de ochtend en/of in de avond gedaan met een facewash.
* Stap 2 wordt 1 keer in de week gedaan met een scrubcreme, -gel en/of gezichtsmasker.
* Stap 3 kan met scheerschuim, -zeep, -creme, -gel en/of scheerolie gedaan worden.
* Stap 4 wordt met een wattenschijfje gedaan, deze stap is voor mannen optioneel.
* Stap 5 wordt dagelijks of om de dag gedaan met salicylzuur of glycolzuur bevattende producten.
* Stap 6 wordt dagelijks of om de dag gedaan met benzyolperoxide, tretinoine en/of antibiotica.
* Stap 7 wordt in de ochtend en/of in de avond gedaan met een oogcreme, eventueel met SPF factor.
* Stap 8 wordt in de ochtend en/of in de avond gedaan met een gezichts- en/of zonnebrandcreme.


6 - Probleembehandeling:
Voor mensen met een probleemhuid waarbij acne, meeëters en een onzuivere huid een centrale rol spelen, kan het gebruik van benzyolperoxide, tretinoine en/of topische antibiotica een belangrijke rol spelen om deze problemen aan te pakken. Vooral in combinatie met salicylzuur of glycolzuur zijn zeer goede resultaten mogelijk. Begin eerst om de dag met het aanbrengen van 1 of meerdere producten, bouw het dan langzaam op naar dagelijks gebruik tot maximaal 2x per dag. Wanneer de huid droog of rood wordt, gaat schilferen of wanneer andere irritaties optreden, verminder dan het gebruik totdat de irritaties weer wegtrekken. Benzyolperoxide en tretinoine kunnen niet vlak na elkaar gebruikt worden omdat de werking dan geneutraliseerd wordt, laat hier minimaal 8 tot 12 uur tussen zitten.


[ Bericht 12% gewijzigd door Mylene op 14-06-2006 13:23:13 ]
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  zaterdag 10 juni 2006 @ 23:52:51 #292
49106 maspro
Life is Sweet...
pi_38738077
Life is Bitter...
  zaterdag 10 juni 2006 @ 23:56:15 #293
49106 maspro
Life is Sweet...
pi_38738156
lijke me trouwens best lastig om dat spulletje mooi egaal aan te brengen, ook bij de oren enzo.
Life is Bitter...
  zondag 11 juni 2006 @ 00:03:28 #294
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_38738299
Ik moet me Sens Self Tanning Care trouwens ook nog steeds uit proberen, dat leek me namelijk niet verstandig om te doen icm microdermabrasie, ivm met rare vlekken en dergelijke.

"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  zondag 11 juni 2006 @ 00:10:06 #295
49106 maspro
Life is Sweet...
pi_38738471
Life is Bitter...
  zondag 11 juni 2006 @ 01:00:01 #296
49106 maspro
Life is Sweet...
pi_38739636
ik heb ff google gecheckt enzo over hoe je dat spul het beste kan aanbrengen en het valt volgens mij best te doen.
Life is Bitter...
  zondag 11 juni 2006 @ 01:30:32 #297
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_38740230
Vichy heeft ook zelfbruinende doekjes, die wrijf je over je gezicht (of je lichaam) heen en dan ben je binnen 1 uur bruin.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  zondag 11 juni 2006 @ 01:47:07 #298
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_38740494
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  zondag 11 juni 2006 @ 01:48:24 #299
49106 maspro
Life is Sweet...
pi_38740515
goeie zaak!
Life is Bitter...
  zondag 11 juni 2006 @ 01:49:12 #300
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_38740527
Dat dacht ik ook!
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')