el recipe
Spaghetti alla Bolognese 2
Ingrediënten:
400 gram spaghetti, 2 theelepels zout, 15 gram boter.
Ingrediënten voor de saus:
1 grote ui, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 300 gram rundergehakt, 2 blikjes tomatenpuree, 1 laurierblad, versgemalen peper, basilicum of oregano.
Bereidiingswijze:
Pel voor de saus de ui en de knoflook en snijd beide fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en de knoflook in ongeveer 5 minuten goudbruin. Bak het gehakt met de ui mee tot al het gehakt is aangebraden. Voeg de tomatenpuree, het laurierblad en een beetje peper toe en laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen. Breng intussen een grote pan water aan de kook en doe het zout erbij. Doe de spaghetti in het kokende water en laat deze volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken. Haal het laurieblad uit de saus en breng de saus op smaak met zout en versgehakte basilicum of oregano. Giet de spaghetti op een zeef af en spoel hem even met koud water. Verwarm de pasta nog eens in de pan met de boter. Geef de spaghetti en de saus apart en geef er geraspte kaas bij.
die dus, min het gehakt.. te duur.. kun je eventueel vervangen door cheape SPAM
http://www.hollandsepot.dordt.nl/pasta/pasta.htmvoor andere recepten