Nembrionic | donderdag 11 mei 2006 @ 02:03 |
Nou? ![]() | |
Big_Boss_Man | donderdag 11 mei 2006 @ 02:05 |
Wie oh wie? | |
Steijn | donderdag 11 mei 2006 @ 02:08 |
Fondant zit toch in die Sinterklaaskikkers? | |
Nembrionic | donderdag 11 mei 2006 @ 03:34 |
Kweenie? | |
Drizzt_DoUrden | donderdag 11 mei 2006 @ 03:39 |
fondant, zijn dat niet o.a. die roze koeken? ![]() | |
cerror | donderdag 11 mei 2006 @ 03:45 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Martijn_77 op 11-05-2006 13:07:26 (Doe even heel snel normaal) ] | |
Mr-Z | donderdag 11 mei 2006 @ 03:45 |
Wat er om Bossche bollen zit. Fondant dus met chocolade vermengt. Fondant is een soort suiker massa wat bij verwarmen vloeibaar wordt. Bij het bereiken van lichaamstemperatuur kan je het gebruiken. Dan stolt het het mooist op. Het wordt ook gebruikt bij bijvoorbeeld tompoucen. Je hebt ook rol fondant, die kan je uitrollen. Die wordt gebruikt bij het bekleden van een Chipolata taart of bruidstaart... Fondant kan je naar mijn weten niet in de winkel kopen, maar je kan altijd ff bij de bakker langs.. wat wil je maken? | |
Nembrionic | donderdag 11 mei 2006 @ 03:50 |
quote:Dit: Mousse al cioccolato amaro con salsa alla menta (fondantchocolademousse met muntsaus) | |
Koepert | donderdag 11 mei 2006 @ 05:10 |
lekker?? | |
Nembrionic | donderdag 11 mei 2006 @ 05:16 |
quote:Dat weet ik dus nog niet hè? ![]() | |
ilona-scuderia | donderdag 11 mei 2006 @ 05:20 |
Volgens mij bedoel je borstplaat, erg zoet spul... | |
Pietverdriet | donderdag 11 mei 2006 @ 07:15 |
De schrijver van het recept bedoelt couverture chocolade. | |
777bas777 | donderdag 11 mei 2006 @ 07:42 |
Het is een soort nepchocolade met heel veel suiker die veel goedkoper is dan gewone chocolade. Dat is eigenlijk de enige reden waarom het gebruikt wordt. | |
Emme-r-tje | donderdag 11 mei 2006 @ 08:37 |
fondant kun je volgens mij ook zelf maken door veel poedersuiker te vermengen met water... (heb ik mij ooit laten vertellen, of t waar is... ) | |
milagro | donderdag 11 mei 2006 @ 08:44 |
Is dat niet een zachte chocolade, zoals wat in een bonbon bloc zit ![]() | |
Mini_rulez | donderdag 11 mei 2006 @ 08:47 |
quote:Zoals een koetjesreep? ![]() | |
Faceoff | donderdag 11 mei 2006 @ 09:01 |
fondantchocolade is toch gewoon soort van nepchocolade? vermengd met iets. Soort van koetjesreep, zelfde spul waar ook goedkopere vlokken van worden gemaakt. ik zou zeggen kijk op wiki? klikkerdeklik | |
Pietverdriet | donderdag 11 mei 2006 @ 09:20 |
quote:Nee das cacaofantasie | |
Pietverdriet | donderdag 11 mei 2006 @ 10:13 |
Ik hou fondant-chocolade gewoon voor een vertaalfout, en bedoelt wordt couverture-chocolade. Als je een Icing maakt voor een taart gebruik je fondant, bv het suikerlaagje op een tompoes. Couverture of smeltchocolade gebruik je voor soortgelijke dingen, bv een chocoladelaag over een cake ofzo. Edit, het schijnt in het vlaams voor couverture te worden gebruikt. Fondantchocolade is dus gewoon een andere aanduiding voor Couverturechocolade. Het is dus geen cacaofantasie, of chocoladeimitaat, maar echte chocolade die erg goed is om te smelten en te verwerken tot wat anders. quote:http://www.puratos.be/pro(...)ocolate/default.aspx | |
Del_Toro | donderdag 11 mei 2006 @ 12:17 |
is gewone pure chocola | |
Martijn_77 | donderdag 11 mei 2006 @ 12:44 |
Is dat ergens te koop eigenlijk? | |
Pietverdriet | donderdag 11 mei 2006 @ 12:48 |
quote:is wat te koop? Couverture chocolade kan je iig bij iedere bakkerij- of horecagroothandel kopen Een goed gesoorteerde supermarkt zal het ook wel hebben denk ik. | |
miss_bleu | donderdag 11 mei 2006 @ 12:57 |
quote:pardon!? [ Bericht 10% gewijzigd door Martijn_77 op 11-05-2006 13:07:42 ] | |
Nembrionic | donderdag 11 mei 2006 @ 13:40 |
quote:bakkerij? Of bakkerijgroothandel? ![]() Bedankt in ieder geval! Dit is nuttige info ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 11 mei 2006 @ 13:43 |
quote:Bakkerijgroothandel quote:As ever | |
Erosjuhhh | donderdag 11 mei 2006 @ 17:33 |
zijn dat niet die zakken chocolade met die soort confetti chocolade piet? van die kleine rondjes? | |
Pietverdriet | donderdag 11 mei 2006 @ 18:25 |
quote:Zo kan dat geleverd worden, kijk op de link die ik poste van die belgische leverancier, die leverd het in allerlei vormen. | |
DIJK | donderdag 11 mei 2006 @ 21:25 |
Ik gebruik wel eens van die smeltchocola (of kookchocola) van callebaut (Jacques). FF smelten in de magnetron en dan over het ijs. Werkt als een trein. Veel beter dan met standaardchocola. Ik heb gewoon een reep (op die verpakking staat dus ook Fondant), maar in principe zouden van die druppels die ook verkocht worden nog makkelijker moeten werken.![]() deze dus.. alleen dit is de oude verpakking, tegenwoordig staat er groot Jacques op. die zijn gefuseerd met callebaut ofzo. | |
Nembrionic | vrijdag 12 mei 2006 @ 02:37 |
quote:En dit haal je waar? | |
Curiosity | vrijdag 12 mei 2006 @ 09:07 |
Het recept is voor chocolade-mousse van bittere chocolade, oftewel pure Chocolade. | |
Pietverdriet | vrijdag 12 mei 2006 @ 09:09 |
quote:Is er andere dan? ![]() | |
Curiosity | vrijdag 12 mei 2006 @ 09:13 |
Ik wil het gewoon simpel houden, voor dit recept volstaat een gewone reep pure chocolade. En geen banketbakkers spul of andere chocolade die voor de gewone man bijna nergens te krijgen is. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 12 mei 2006 @ 09:52 |
quote:Nee? Ligt hier in iedere tweede supermarkt, en volgens mij heeft AH het ook gewoon, en je kan het bij je bakker ook wel krijgen, ff om vragen |