FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat is fondantchocolade?
Nembrionicdonderdag 11 mei 2006 @ 02:03
Nou?
Big_Boss_Mandonderdag 11 mei 2006 @ 02:05
Wie oh wie?
Steijndonderdag 11 mei 2006 @ 02:08
Fondant zit toch in die Sinterklaaskikkers?
Nembrionicdonderdag 11 mei 2006 @ 03:34
Kweenie?
Drizzt_DoUrdendonderdag 11 mei 2006 @ 03:39
fondant, zijn dat niet o.a. die roze koeken?
cerrordonderdag 11 mei 2006 @ 03:45


[ Bericht 100% gewijzigd door Martijn_77 op 11-05-2006 13:07:26 (Doe even heel snel normaal) ]
Mr-Zdonderdag 11 mei 2006 @ 03:45
Wat er om Bossche bollen zit. Fondant dus met chocolade vermengt. Fondant is een soort suiker massa wat bij verwarmen vloeibaar wordt. Bij het bereiken van lichaamstemperatuur kan je het gebruiken. Dan stolt het het mooist op. Het wordt ook gebruikt bij bijvoorbeeld tompoucen. Je hebt ook rol fondant, die kan je uitrollen. Die wordt gebruikt bij het bekleden van een Chipolata taart of bruidstaart... Fondant kan je naar mijn weten niet in de winkel kopen, maar je kan altijd ff bij de bakker langs.. wat wil je maken?
Nembrionicdonderdag 11 mei 2006 @ 03:50
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 03:45 schreef Mr-Z het volgende:
Wat er om Bossche bollen zit. Fondant dus met chocolade vermengt. Fondant is een soort suiker massa wat bij verwarmen vloeibaar wordt. Bij het bereiken van lichaamstemperatuur kan je het gebruiken. Dan stolt het het mooist op. Het wordt ook gebruikt bij bijvoorbeeld tompoucen. Je hebt ook rol fondant, die kan je uitrollen. Die wordt gebruikt bij het bekleden van een Chipolata taart of bruidstaart... Fondant kan je naar mijn weten niet in de winkel kopen, maar je kan altijd ff bij de bakker langs.. wat wil je maken?
Dit:
Mousse al cioccolato amaro con salsa alla menta (fondantchocolademousse met muntsaus)
Koepertdonderdag 11 mei 2006 @ 05:10
lekker??
Nembrionicdonderdag 11 mei 2006 @ 05:16
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 05:10 schreef Koepert het volgende:
lekker??
Dat weet ik dus nog niet hè?
ilona-scuderiadonderdag 11 mei 2006 @ 05:20
Volgens mij bedoel je borstplaat, erg zoet spul...
Pietverdrietdonderdag 11 mei 2006 @ 07:15
De schrijver van het recept bedoelt couverture chocolade.
777bas777donderdag 11 mei 2006 @ 07:42
Het is een soort nepchocolade met heel veel suiker die veel goedkoper is dan gewone chocolade.
Dat is eigenlijk de enige reden waarom het gebruikt wordt.
Emme-r-tjedonderdag 11 mei 2006 @ 08:37
fondant kun je volgens mij ook zelf maken door veel poedersuiker te vermengen met water... (heb ik mij ooit laten vertellen, of t waar is... )
milagrodonderdag 11 mei 2006 @ 08:44
Is dat niet een zachte chocolade, zoals wat in een bonbon bloc zit
Mini_rulezdonderdag 11 mei 2006 @ 08:47
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 07:42 schreef 777bas777 het volgende:
Het is een soort nepchocolade met heel veel suiker die veel goedkoper is dan gewone chocolade.
Dat is eigenlijk de enige reden waarom het gebruikt wordt.
Zoals een koetjesreep?
Faceoffdonderdag 11 mei 2006 @ 09:01
fondantchocolade is toch gewoon soort van nepchocolade?
vermengd met iets.
Soort van koetjesreep, zelfde spul waar ook goedkopere vlokken van worden gemaakt.

ik zou zeggen kijk op wiki?

klikkerdeklik
Pietverdrietdonderdag 11 mei 2006 @ 09:20
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 08:47 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Zoals een koetjesreep?
Nee das cacaofantasie
Pietverdrietdonderdag 11 mei 2006 @ 10:13
Ik hou fondant-chocolade gewoon voor een vertaalfout, en bedoelt wordt couverture-chocolade. Als je een Icing maakt voor een taart gebruik je fondant, bv het suikerlaagje op een tompoes. Couverture of smeltchocolade gebruik je voor soortgelijke dingen, bv een chocoladelaag over een cake ofzo.

Edit, het schijnt in het vlaams voor couverture te worden gebruikt. Fondantchocolade is dus gewoon een andere aanduiding voor Couverturechocolade. Het is dus geen cacaofantasie, of chocoladeimitaat, maar echte chocolade die erg goed is om te smelten en te verwerken tot wat anders.
quote:
Couverturechocolade, gemaakt uit zuivere cacaoboter, waarborgt u eindproducten van topkwaliteit.

Ons chocoladeassortiment is samengesteld uit twee productgroepen. De eerste, Sovereign-chocolade, is een unieke "European Style" geconcheerde chocolade. De tweede, Regal-chocolade is ons assortiment laaggeprijsde industriële chocolade - geproduceerd met een fijne maalsteen om een volle smaak en een vloeiend romig resultaat te bekomen.

In beide assortimenten hebben we fondant (met inbegrip van halfzoet en bitterzoet) en melkchocolade. Witte chocolade kan gemakkelijk op verzoek ontwikkeld worden, evenals op maat gemaakte chocolade.

Deze chocolade wordt geproduceerd in onze fabriek in Kenosha, Wisconsin, USA en is beschikbaar onder volgende vorm: vloeibaar (container), drops/wafels, chips (korrels, verscheidene maten van 2000 st/kg tot 8000 st/kg) en brokjes (verschillende maten).
http://www.puratos.be/pro(...)ocolate/default.aspx
Del_Torodonderdag 11 mei 2006 @ 12:17
is gewone pure chocola
Martijn_77donderdag 11 mei 2006 @ 12:44
Is dat ergens te koop eigenlijk?
Pietverdrietdonderdag 11 mei 2006 @ 12:48
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 12:44 schreef Martijn_77 het volgende:
Is dat ergens te koop eigenlijk?
is wat te koop? Couverture chocolade kan je iig bij iedere bakkerij- of horecagroothandel kopen
Een goed gesoorteerde supermarkt zal het ook wel hebben denk ik.
miss_bleudonderdag 11 mei 2006 @ 12:57
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 03:45 schreef cerror het volgende:
Al opgelost
pardon!?

[ Bericht 10% gewijzigd door Martijn_77 op 11-05-2006 13:07:42 ]
Nembrionicdonderdag 11 mei 2006 @ 13:40
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 12:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

is wat te koop? Couverture chocolade kan je iig bij iedere bakkerij- of horecagroothandel kopen
Een goed gesoorteerde supermarkt zal het ook wel hebben denk ik.
bakkerij? Of bakkerijgroothandel?

Bedankt in ieder geval! Dit is nuttige info
Pietverdrietdonderdag 11 mei 2006 @ 13:43
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 13:40 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

bakkerij? Of bakkerijgroothandel?
Bakkerijgroothandel
quote:
Bedankt in ieder geval! Dit is nuttige info
As ever
Erosjuhhhdonderdag 11 mei 2006 @ 17:33
zijn dat niet die zakken chocolade met die soort confetti chocolade piet? van die kleine rondjes?
Pietverdrietdonderdag 11 mei 2006 @ 18:25
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 17:33 schreef Erosjuhhh het volgende:
zijn dat niet die zakken chocolade met die soort confetti chocolade piet? van die kleine rondjes?
Zo kan dat geleverd worden, kijk op de link die ik poste van die belgische leverancier, die leverd het in allerlei vormen.
DIJKdonderdag 11 mei 2006 @ 21:25
Ik gebruik wel eens van die smeltchocola (of kookchocola) van callebaut (Jacques). FF smelten in de magnetron en dan over het ijs. Werkt als een trein. Veel beter dan met standaardchocola. Ik heb gewoon een reep (op die verpakking staat dus ook Fondant), maar in principe zouden van die druppels die ook verkocht worden nog makkelijker moeten werken.



deze dus.. alleen dit is de oude verpakking, tegenwoordig staat er groot Jacques op. die zijn gefuseerd met callebaut ofzo.
Nembrionicvrijdag 12 mei 2006 @ 02:37
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 21:25 schreef DIJK het volgende:
Ik gebruik wel eens van die smeltchocola (of kookchocola) van callebaut (Jacques). FF smelten in de magnetron en dan over het ijs. Werkt als een trein. Veel beter dan met standaardchocola. Ik heb gewoon een reep (op die verpakking staat dus ook Fondant), maar in principe zouden van die druppels die ook verkocht worden nog makkelijker moeten werken.

[afbeelding]

deze dus.. alleen dit is de oude verpakking, tegenwoordig staat er groot Jacques op. die zijn gefuseerd met callebaut ofzo.
En dit haal je waar?
Curiosityvrijdag 12 mei 2006 @ 09:07
Het recept is voor chocolade-mousse van bittere chocolade, oftewel pure Chocolade.
Pietverdrietvrijdag 12 mei 2006 @ 09:09
quote:
Op vrijdag 12 mei 2006 09:07 schreef Curiosity het volgende:
Het recept is voor chocolade-mousse van bittere chocolade, oftewel pure Chocolade.
Is er andere dan?
Curiosityvrijdag 12 mei 2006 @ 09:13
Ik wil het gewoon simpel houden, voor dit recept volstaat een gewone reep pure chocolade.
En geen banketbakkers spul of andere chocolade die voor de gewone man bijna nergens te krijgen is.

Pietverdrietvrijdag 12 mei 2006 @ 09:52
quote:
Op vrijdag 12 mei 2006 09:13 schreef Curiosity het volgende:
Ik wil het gewoon simpel houden, voor dit recept volstaat een gewone reep pure chocolade.
En geen banketbakkers spul of andere chocolade die voor de gewone man bijna nergens te krijgen is.

Nee? Ligt hier in iedere tweede supermarkt, en volgens mij heeft AH het ook gewoon, en je kan het bij je bakker ook wel krijgen, ff om vragen