brrrrrrt | vrijdag 5 mei 2006 @ 11:50 |
Gisteren voor het eerst gemaakt... was een hit jongen! goeie soep voor deze tijd van het jaar. (4 pers.) onder voortdurend roeren en omscheppen: Maak 6 dl. groentebouillon bijvoorbeeld met bouillonblokjes of poeder ofzo schil 2 avocado's en snij ze in blokjes leg een kwart van de blokjes apart om er los door te doen bak de rest van de avocadoblokjes 5 min op laag vuur in 25g boter en doe er een theelepel kerriepoeder bij plet dit mengsel daarna in een zeef boven de pan bouillon en doe al het avocadomoes in de bouillon breng de soep aan de kook doe 50g in kleine stukjes gesneden plakjes gerookte zalm erdoor laat nog een minuutje ofzo koken en doe dan het vuur uit als het ietsje afgekoeld is, doe er een handje bieslook door, een theelepel citroensap en twee eetlepels creme fraiche erdoor (pas op dat de soep echt niet meer te heet is want dan gaat het schiften) doe er ook de apart gehouden avocadoblokjes door goed roeren en klaar zonder zalm is het trouwens ook een prima vegetarische soep... maar ja, wie wil er nou de zalm missen. [ Bericht 1% gewijzigd door brrrrrrt op 05-05-2006 12:10:51 ] | |
Philosocles | vrijdag 5 mei 2006 @ 12:23 |
Goeie tip, klinkt lekker. ![]() ![]() ![]() | |
Ashram | vrijdag 5 mei 2006 @ 12:27 |
Klinkt goed en makkelijk. | |
brrrrrrt | vrijdag 5 mei 2006 @ 12:30 |
quote:je eet het wel gewoon warm/heet, dat van het iets laten afkoelen is alleen maar omdat de creme fraiche dan niet gaat schiften wat geen aantrekkelijk gezicht is. Maar dat gebeurt alleen maar als de soep boven de 80 graden ofzo (?) is | |
Martijn_77 | vrijdag 5 mei 2006 @ 15:21 |
We hebben een heel topic gewijd aan soep ( Het SOEP topic ) heb de OP daar in gezet. Dan kan deze dicht |