Genoeg wielrenners met benen rond de 70cm, niet echt dunne pootjes zijn dat. Maar dan moet je wel aanleg hebben voor sprinten, 60-70% snelle vezels. Ben zonder krachttraining zelf in eerste instantie tot 66cm gekomen, alleen door fietsen.quote:Op donderdag 4 mei 2006 17:33 schreef LedZep het volgende:
Voor dikke benen moet men squatten. Ik ken ook weinig wielrenners die dikke poten hebben. Mocht je niet de beschikking hebben over een sportschool, dan zou ik ook kiezen voor fietsen.
Zo, geen idee van gehad. Maar misschien komt het door hun kuiten, die zijn vaak tiny as hell (voor mijn gevoel)quote:Op vrijdag 5 mei 2006 09:16 schreef Ericr het volgende:
[..]
Genoeg wielrenners met benen rond de 70cm, niet echt dunne pootjes zijn dat. Maar dan moet je wel aanleg hebben voor sprinten, 60-70% snelle vezels. Ben zonder krachttraining zelf in eerste instantie tot 66cm gekomen, alleen door fietsen.
quote:Op donderdag 4 mei 2006 16:32 schreef Ericr het volgende:
Buiten sprinten zal je in ieder geval van hardlopen weinig dikkere of betere gezegd gespierdere benen krijgen. Je lichaam zal bij hardlopen, dat een impactsport is, een voorkeur hebben voor zo'n laag mogelijk gewicht. Je ziet dan ook nooit een loper met echt gespierde benen die aan duurlopen doet.
Fietsen heb je wel meer kans op gespierdere benen als je lichaam een redelijke hoeveelheid snelle vezels heeft. Heb je van nature vrij dunne benen dan zal dat waarschijnlijk niet het geval zijn, waarmee je dan wel meer kans hebt op een goede spierconditie omdat langzame vezels beter toegelegd zijn voor duursporten. Dan nog moet je die snelle vezels trainen om ze groter te laten worden via sprint en interval training. Van alleen duurtraining zal je geen extreem gespierde benen krijgen.
Qua conditiewerk, met lopen heb je minder tijd nodig dan met fietsen om een gelijkwaardige conditie op te bouwen. Die keuze moet je dus zelf maken.
explains it all, zo wou ik het ook net uit gaan typen, ben hier ook net mee bezig voor humane biologie voor mijn opleiding.quote:Zwaar verzet rijden is overigens geen sleutel tot grotere benen, je kan ook sprinten en intervallen op een lichter verzet en toch je beenspieren ontwikkelen. Intensiteit is de sleutel, het verzet is alleen een middel dat buiten echt lichte verzetten niet zoveel invloed heeft. Zeker als je begint is een zwaar verzet uit den boze, of je moet geen vrienden zijn met je gewrichten en pezen.
Een wielrenner zal weinig tot geen training met gewichten doen, gaat ten koste van je souplesse op de fiets. Maakt weinig uit als je wat toertochtjes rijdt, maar op wedstrijdniveau heeft het weinig zin om er krachttraining bij te doen. Kracht in de benen verkrijg je door sprinttraining of korte intervaltraining. Baanwielrenners doen wel krachttraining, daar zijn gasten bij met benen van 75+ cm, ook al zie je de echte massa monsters niet zoveel meer op de baan tegenwoordig. Jens Fiedler, Gary Neiwand, Michael Hubner, allemaal gasten met bovenbenen van dik 75+ cm. Renners van een jaar of 10 tot 5 geleden.quote:Op vrijdag 5 mei 2006 10:40 schreef ivosnivo het volgende:
Volgens mij hebben schaatsers pas bovenbenen. Maar sowieso ik denk dat elke topsporter wel aan de gewichten hangt, en dan bedoel ik topsporter he geen darter ofzo.
En toch doen ze het wel. Je kunt ook spieren stimuleren zonder dat ze super dik worden hoor.quote:Op vrijdag 5 mei 2006 16:08 schreef Ericr het volgende:
[..]
Een wielrenner zal weinig tot geen training met gewichten doen, gaat ten koste van je souplesse op de fiets. Maakt weinig uit als je wat toertochtjes rijdt, maar op wedstrijdniveau heeft het weinig zin om er krachttraining bij te doen. Kracht in de benen verkrijg je door sprinttraining of korte intervaltraining. Baanwielrenners doen wel krachttraining, daar zijn gasten bij met benen van 75+ cm, ook al zie je de echte massa monsters niet zoveel meer op de baan tegenwoordig. Jens Fiedler, Gary Neiwand, Michael Hubner, allemaal gasten met bovenbenen van dik 75+ cm. Renners van een jaar of 10 tot 5 geleden.
Vet verbranden doe je op een licht verzet, niet op een zwaar verzet. Op een zwaar verzet komt de energie niet meer van de zuurstof (aeroob) maar van de glucose, etc. in je spieren (anaeroob).quote:Op donderdag 4 mei 2006 16:27 schreef DrifterXL het volgende:
Voor conditie moet je op hoge snelheid trappen. (lichte versnelling veel omwentelingen)
Voor dikkere benen moet je zware versnelling rijden (vet verbranden en spiermassa kweken)
Hardlopen kan ik niks over zeggen *slechte knieen heeft*
Vrouw met shredded quadsquote:Op zaterdag 6 mei 2006 17:25 schreef Webkim het volgende:
Ik zeg Spinning! Afwisselend conditie en krachtlessen.
Een hart-longfunctie van heb ik jou daar, strakke kuiten en lekkere quadriceps gegarandeerd.
* Webkim kijkt even tevreden naar eigen benen.
Is dat een kwijlfactor?quote:
Geen bodybuildsterslijvenquote:Op zaterdag 6 mei 2006 20:17 schreef Webkim het volgende:
[..]
Is dat een kwijlfactor?
Ik vind het okee, zolang het niet in de extremen gaat. Die bodybuildsters-lijven, daar voel ik geen greintje jaloezie bij.![]()
quote:Op zondag 7 mei 2006 00:19 schreef Tommy__ het volgende:
veel vrouwen hebben zowiezo lekkere benen, zonder enige vorm van trainingmaar dat noemt men vet, geen spieren
![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |