Gummybear | donderdag 4 mei 2006 @ 10:14 |
Ik werk al zo;n 7 jaar in een leuk restaurantje --> ooit begonnen als afwasser, nu in de bediening. Nu is het wel een heel leuk restaurant met lekker eten en een leuke sfeer, maar er gaat me toch soms wat dingen mis....dat ligt grotendeels aan de baas die niet zo slimpies is... Ik zal eens iets noemen: Het hele restaurant bomvol, gaat ineens de frisdrankautomaat kapot... heel fijn, na 5 kratten gesjouwd te hebben met (lauwe) frisdrankflessen komt er geen bier meer uit de tap.. Ja...de biertank is leeg. en NEE ze komen geen nieuwe tank meer aansluiten... Dus iedereen klagen en wij maar rennen! Heel fijn... Het is er evengoed wel leuk werken hoor, je mag altijd eten en na t werk nog wat drinken enzow.. en leuke collega's (alleen maar jongeren) ![]() Wie maakt er nog meer van zulke dingen mee? | |
danos | donderdag 4 mei 2006 @ 10:29 |
Leuk is ook altijd als het stampensdruk is de biefstukken op zijn en de kok doodleuk verteld dat de biefstukken nog in bevrorentoestand van -6 zijn ![]() ![]() | |
bassieVL | donderdag 4 mei 2006 @ 10:31 |
quote:nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me wel goor. | |
NT-T.BartMan | donderdag 4 mei 2006 @ 10:33 |
De eerste keer dat ik een biervat aankoppelde... Al die slangen! Ik had de leiding even van de koppeling afgehaald om te kunnen bekijken hoe e.e.a. in elkaar kwam te zitten; toen ik echter de koppeling op het vat kneep spoot het bier recht omhoog tegen het plafond en stond ik in een douche van bier... | |
Gummybear | donderdag 4 mei 2006 @ 10:35 |
Hahaha... Ook leuk: het is druk, stress in de keuken.... en dan vliegt de frituur in de fik!! ![]() | |
Justah | donderdag 4 mei 2006 @ 10:36 |
quote:Wat valt er dan nog te drinken? | |
-_Tommy_- | donderdag 4 mei 2006 @ 10:36 |
Jarenlang bij van de valk gewerkt en liep daar toen een wijk, bij van der valk betekende dat dat jij de bestellingen deed, het lief komen vragen of ales naar wens is, het afrekenen en de fooi in ontvangst nemen. Het uitserveren gebeurde door zogenaamde luiklopers. Nu was het altijd de gewoonte om alles op een dienblad te laden en dit dan in de buurt van de gasten op een soort veredelde plantenbak te zetten en dan uit te serveren. Nou ik had dus een tafel van 4 gasten die lekker besteld hadden, dus de luikloper had zijn handen vol. Op het moment dat hij het dienblad wil neerzetten verliest hij zijn evenwicht en schuift alles precies in de nek van de gast. Dus de appelmoes, aardappeltjes, tarbot, worteltjes, noem het maar op! Die man zat echt helemaal onder. De luikloper stond beetje beteuterd te kijken terwijl ik met nog ongeveer 10 collega's de keuken ben in gevlogen om daar lachend op de grond te proberen weer een serieus gezicht op te zetten. Daarna terug gegaan naar de tafel, de gast excuses aangeboden, samen met iemand van huishouding voor gezorgd heb dat er nog wat van de kleding gered werd en natuurlijk verteld dat alle kosten voor stomerij en/of eventuele vervanging voor onze rekening was. De man was daar al heel blij, maar toen ook nog verteld werd dat alleen de drankjes moesten worden afgerekend en het eten (wat natuulijk later wel gebracht werd) op onze rekening was. | |
-_Tommy_- | donderdag 4 mei 2006 @ 10:38 |
Ook een leuke is voor een brunch aan het indekken zijn op 2e kerstdag voor ongeveer 300 personen en er dan 10 minuten voor de zaal opent erachter komen dat het een schrijffout is en eigenlijk 450 moesten zijn... Samen met Ad van der Valk als een idioot borden poleren, bestek neer gooien en terwijl de eerste gasten binnenstromen nog bezig zijn met de servetten... Wel heel leuk! | |
Gummybear | donderdag 4 mei 2006 @ 10:39 |
quote:Uhm.. tjsa.. alle drankjes uit de koeling (corona, desperados, wijn en natuurlijke sterke dranken) En anders een lekkere milkshake ![]() | |
Dandelion | donderdag 4 mei 2006 @ 10:39 |
hmz, grootste bloooper is denk ik wel de fles Campari uit de non-drip vervangen en bij het terug hangen niet de non-drip maar alleen de fles vasthouden. SPOILER | |
Dandelion | donderdag 4 mei 2006 @ 10:42 |
quote:Poleren. Pouleren doet een gevogelteslager. | |
-_Tommy_- | donderdag 4 mei 2006 @ 10:43 |
quote:true zal het even verbeteren | |
Gummybear | donderdag 4 mei 2006 @ 10:45 |
quote:Zoiets is ook herkenbaar ja.. Vorige week nog een heel lekker ijsje laten vallen over n (mooie ![]() En jaren geleden kwamen er 2 zatte duitsers, spare ribs eten. ik had toen nog weinig ervaring met zwaar beladen borden.. toen ik het ene bord op tafel zette, glee 1 spare rib van het andere bord af.. en die man wou perse niet dat ik een nieuwe ging halen, hij at mn gewoon op ![]() | |
Dandelion | donderdag 4 mei 2006 @ 10:45 |
quote:Geen aanval op jou ook hoor ![]() Het valt me gewoon zo vaak op dat mensen over pouleren spreken. | |
-_Tommy_- | donderdag 4 mei 2006 @ 10:46 |
quote:tja je spreekt het ook zo uit, tenminste dat deden wij wel, is ook al weer 10 jaar geleden dat ik ben begonnen met werken :S tijd vliegt! | |
sssjibbbe | donderdag 4 mei 2006 @ 10:47 |
quote:je hebt hem niet begrepen, hij wilde die gevallen was EN een nieuwe | |
-_Tommy_- | donderdag 4 mei 2006 @ 10:47 |
ook leuk tussendoor serveerquizquote: | |
Gummybear | donderdag 4 mei 2006 @ 10:48 |
quote:de spare ribs kun je altijd onbeperkt eten, hij zal er toen vast nog wel wat bijbesteld hebben,,,kan k me niet meer herinneren.. | |
sssjibbbe | donderdag 4 mei 2006 @ 10:51 |
tis een duitser...... .... wat denk jezelf....... | |
danos | donderdag 4 mei 2006 @ 10:52 |
wat ook wel leuk was, altijd als het restaurant dicht was en we gingen opruimen dan was er altijd iemand die een radio/cdspeler over de intercom door het hele restaurant een cd'tje liet draaien. Dit was een vervent hardcore fan dus we beukten er vrolijk op los. Totdat een keer snoeiharde hardcore door het restaurant knalde en we er achterkwamen dat er nog 4 gasten aan een tafel zaten ![]() | |
bassieVL | donderdag 4 mei 2006 @ 10:57 |
quote:tijdens het poetsen zetten we ook altijd eigen muziek aan en een tikkeltje harder. Alleen was toen iemand de CD vergeten uit de CD speler te halen en het volume terug te draaien. 's morgens tijdens het openen vergeten de muziek aan te zetten. Toen de eerste gasten binnen waren, snel de muziek aangezet voor de sfeer. Toen beukte de housemuziek ook door het restaurant. | |
Blind_Guardian | donderdag 4 mei 2006 @ 10:59 |
quote:Lol, en wouden ze meedoen ![]() | |
Undergod | donderdag 4 mei 2006 @ 11:00 |
You answered correctly 7 out of 10 questions This is equivalent to 70.00 %. En ik heb nooit in de horeca gewerkt (telt de bios of koerieren?) Gewoon invullen wat logisch klinkt, zo moeilijk issie niet. | |
Justah | donderdag 4 mei 2006 @ 11:16 |
quote:Nooit iets met de horeca gedaan maar toch nog 70% van de vragen goed.... ![]() | |
Blik | donderdag 4 mei 2006 @ 11:25 |
quote:Herkenbaar, maar dan met een fles bessenjenever op het drukste moment van de dag. Heb daarna eerst 10 minuten in de keuken gestaan om die meuk van me af te krijgen. In de horeca is het overigens heel makkelijk om bloopers te maken. Heb per ongeluk wel eens meer dan 50 drankjes op een verkeerde rekening geschreven, zie dat maar eens dit goed te krijgen. Of het welbekende glazen bier over iemand heen laten vallen verhaal. Of ik stond een keer in de keuken en er hadden mensen tosti's besteld. Dus ik maak die tosti's, het waren echter 2 verschillende tosti's, de tosi's zijn klaar, snij ze door de helft en ik wissel per ongeluk een helft om, beide mensen kregen dus een goede helft en een verkeerde helft... zo heb ik er nog wel een paar. Ik begin trouwens vanaf morgen weer in een andere horeca zaak in Utrecht nadat ik eind oktober 2005 gestopt was, zal wel druk zijn de eerste dag met dit weer, en natuurlijk zwaar wennen!! | |
-_Tommy_- | donderdag 4 mei 2006 @ 11:31 |
quote:hopen dat ze geen terras hebben, man wat haatte ik terras lopen! | |
Blik | donderdag 4 mei 2006 @ 11:40 |
quote:Cafe de Luifel op het Neude ![]() ![]() ![]() Ik vind terraslopen juist wel leuk, alhoewel dit denk ik wel een extra dimensie is want zo groot heb ik nog nooit terras gelopen. Zal wel alleen maar doorpezen zijn als een gek. Ik hoef gelukkig maar 6 of 7 uur komende vrijdagavond | |
-_Tommy_- | donderdag 4 mei 2006 @ 11:41 |
quote:enjoy! ik had er een hekel aan, vooral de gasten die niet snapten dat er een logica in zat en dachten dat je ze negeerde | |
piere | donderdag 4 mei 2006 @ 12:51 |
Ik werkte in ene kroeg waar ze van die megabiertanks hdden (ik denk dat er 100 liter inging) Ik moest dus even de slurf van de ene- aan de andere tank doen omdat er dus 1 leeg was. Knop dit, handvat dat en loskoppelen maar. Was ik de hoofdswitch vergeten en spoot het bier in liters per seconde eruit. zo recht tegen mij aan. ![]() | |
Dandelion | donderdag 4 mei 2006 @ 12:59 |
quote:ik denk wel iets meer, 100 liter is 2 fustjes... ![]() | |
Blik | donderdag 4 mei 2006 @ 13:05 |
quote:denk dat je 500 of 1000 bedoeld, want 100 is een minitankje zal me wel een teringzooi gegegeven hebben | |
Dandelion | donderdag 4 mei 2006 @ 13:07 |
quote:whehe irritant is dat ja. Alhoewel systemen soms ook verneukeratief zijn. Vooral de diverse Orderman systemen. Hier in Enschede gaan sommige kroegen er zo strikt mee om. Als het terras bijna leeg is lopen ze nog met minimaal 2 man, een om de orders op te nemen en een loper. En als je de loper dan om een paar biertjes vraagt kan dat niet, sterker nog, het antwoord is dan: "dan moet je mijn collega hebben". Dan denk ik tjeesis, dr zitten hier 3 tafels, geef gewoon ff aan die orderman door dat wij wat willen hebben. Maar ja, klandizie genoeg zeker... | |
Yolli | donderdag 4 mei 2006 @ 13:12 |
Ik heb ooit gehad dat ik een plateau vol met wijnglazen (rood, wit, droog, zoet etc) moest uitserveren. Na veel gemanouvreer was het allemaal bijna goed op tafel gekomen. Ik had nog 3 glazen rode wijn op mijn dienblad. En wat gebeurd er... ik verlies mn balans er gooi die 3 glazen zo over mezelf heen. Wat was ik op dat moment blij dat we donker rode werkjasjes hadden :S | |
-_Tommy_- | donderdag 4 mei 2006 @ 15:07 |
ook bij van der valk kwam met oud en nieuw altijd de dochter van de chefkok helpen, die stond toen bij begin brunch met de op elkaar gestapelde dienbladen vol met champagne glazen voor de uitgaande deur van de keuken... niet slim ik kwam dus die deur door met paar manden met broodjes, die deur deed je open door er een rottrap tegenaan te geven je raadt het al, deur slaat tegen haar rug en alle glazen vlogen over de vloer met haar er achter aan | |
piere | donderdag 4 mei 2006 @ 15:47 |
1000 bedoelde ik te zeggen ja ![]() | |
Koewam | dinsdag 9 mei 2006 @ 09:26 |
De baan zelf was een blooper ![]() | |
Ieneminie | dinsdag 9 mei 2006 @ 10:16 |
restaurantmanager die een deur openzwiept en daarmee een kindje van een van de gasten letterlijk lanceert en vervolgens ook nog opmerkt dat dat kind daar maar niet had moeten zitten! Vooral het feit dat daar altijd kinderen zitten (het is zo'n klein trappetje en je kan er lekker afspringen) en ik altijd te horen kreeg niet klantvriendelijk te zijn..... Toen dacht ik, het is mooi geweest! | |
NT-T.BartMan | dinsdag 9 mei 2006 @ 10:25 |
Niet echt mijn blooper, wel potentieel grappig: Heb een tijdje in het bedrijfsrestaurant van V&D gewerkt. Op de koopavond had de kok van het 'reguliere' restaurant een lading volkomen oneetbare aardappels geproduceerd. Helaas was er al een deel van deze aardappels uitgeserveerd, klachten alom. Na een behoorlijke discussie met de kok leverde hij alsnog een lading min-of-meer eetbare aardappels. Vervolgens heb ik via het omroepsysteem van het restaurant mijn excuses aangeboden namens het bedrijf en daarna aangekondigd dat 'moedige' collega's alsnog een portie aardappels konden komen halen. Kok: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
lubje25 | woensdag 10 mei 2006 @ 15:53 |
Ik werkte toen ik een jaar of 17 was eerst een tijdje in een cafetaria. Een vraag die ik daar regelmatig moest stellen was: "Wilt u er mosterd bij"?. Ik nam ontslag en ging bij een chinees (afhaal-)restaurant werken. Daar moest ik altijd vragen: "wilt u er sambal bij"? Je begrijp het waarschijnlijk al: ik vroeg aan iemand die babi pangang had besteld of ie er mosterd bij wilde. ![]() Hilariteit alom, heb er anderhalf a twee jaar gewerkt en elke keer als die klanten langskwamen zeiden ze natuurlijk: "we hoeven er geen mosterd bij hoor!!, hahahaha" Ik kon er gelukkig zelf ook om lachen ![]() | |
jeldrik | vrijdag 12 mei 2006 @ 20:04 |
quote:Hmmm, ik zou het één keer leuk vinden, maar elke keer weer wanneer ze langskwamen ![]() | |
Stansfield | maandag 15 mei 2006 @ 14:20 |
lachen topic dit. Behalve het eerder genoemde laten vallen niet heel veel bloopers meegemaakt. Nu ik nadenk toch nog eentje. Ik werk bij de grote gele M en daar was een keertje jeroen post (die talentloze oud vj van tmf) door de mcdrive en een collega die niet echt tmf kijkt om het zo maar te zeggen nam zijn bestelling op. Dus jeroen post heel popi jopi ik krijg wel korting he. Mijn collega:"hoezo werk je hier dan." Reed hij maar snel weer door. Ik kwam niet meer bij. | |
ma_jojo | maandag 15 mei 2006 @ 14:24 |
Tvp, ben sinds kort aangenomen in de horeca dus bloopers komen ongetwijfeld ![]() | |
Boris_Karloff | maandag 15 mei 2006 @ 14:26 |
quote:Hee, ik heb ook bij van der valk gewerkt. Wij spraken in de keuken altijd over snikkels als we het over schnitzels hadden. Tot ik bij een tafel kwam en zei voor wie is de snikkel strasbourg. Mensen zaten me wat beteuterd aan te kijken. Verder heb ik wel eens mensen gehad die de hagel nog in het konijn hadden zitten. Beetje lullig als erop bijt (was gelukkig niet het geval). Dus heb ik maar gezegd dat ik hem net vers geschoten had. Vondfen ze wel. Leuk. Verder kan ik nog wel honderden anekdotes erover vertellen. Maar zal hier verder er niemand mee lastigvallen. En ondank verhalen van mensen die nog nooit bij een van der Valk egwerkt hebben is het er meestal gezellig.. | |
-_Tommy_- | maandag 15 mei 2006 @ 14:51 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Kiteless | maandag 15 mei 2006 @ 15:01 |
Ik werkte dus in een restaurant in Uden. Was op een vrijdag, mooi weer, superdruk.... En onze buren liepen de hele tijd te zeiken over geluidsoverlast... Toen was tot overmaat van ramp om 21:30 het gehakt op.... hebben we de kat van de buren stiekem gesneden ![]() [ Bericht 42% gewijzigd door Kiteless op 15-05-2006 15:12:42 ] | |
Jerruh | maandag 15 mei 2006 @ 15:11 |
eentje van het hotel waar ik heb gewerkt op een bruiloftsfeest: ik wilde een blad bier en cassis/cola naar een tafel brengen. toen ikheel voorzichtig de drankjes eraf wilde halen, stootte en bejaarde granny tegen mijn elleboog met dr stok, waardoor mijn dienblad omkieperde en in de nek van een gast viel. een week later struikelde ik over de sleep van een bruidje en gleed ik met blad en al de dansvloer op. erg genant... bij mijn nieuwe baantje, @ De Rechter, wilde ik in een hele snelle bui een mooi malibu-cola maken, maar ik drukte mijn glas met zoveel kracht tegen de non-drip dat de veer met bovenhouder los schoot, de fles losschoot en de fles van de muur op de achterbar vloog. het ging zo snel en hard, dat ik nog vrolijk met mijn glas onder die nondrip hing, terwijl de fles lag te tollen op de grond ![]() ik krijg ook vaak negers aan de bar die nog niet helemaal goed nederlands kunnen, dus eentje kwam bestellen: twiej shakira en eun zimbwabowa. ik zo: sorry gozer, maar de deejay doet niet aan verzoekjes. dus hij zo: nee, shakirah. ik zo: ja maar de deejay doet niet aan verzoekjes, als je shakira wilt, ga je ergens anders heen. dus hij zo. ik wil nie shakira, ik wil shakira, joe wiet wel, meej zetroeee... hij wijst naar het bakje met citroenschijfjes... dus ik had m door. vervolgens duurde het nog 5 minuten om uit te vogelen wat zimbabwowa was (jack cola) | |
BarraCupraCuda | maandag 15 mei 2006 @ 15:21 |
ik heb 2 jaar bij ribhousetexas gewerkt... een erg leuk western restaurant. loop ik daar met 4 borden komt er een ventje van 4 aangerent...die vlak voor me struikelt en die zich vastgrijpt in mijn kruis!!!! verder wel eens gehad dat ik aan kwam lopen met een groot dienblad met allemaal volle kommen soep en dat dan iemand vol gegen dat dienblad aanloopt. (ging net goed door mijn ballanceerskills... alleen me arm was verbrand ![]() en de aller ergste ik heb ooit iemand een irish koffie gegeven zonder whiskey ![]() | |
BarraCupraCuda | maandag 15 mei 2006 @ 15:22 |
quote:wat wou hij dan? shakira? wtf? | |
Jerruh | maandag 15 mei 2006 @ 15:31 |
quote:Tequila ![]() | |
-_Tommy_- | maandag 15 mei 2006 @ 16:50 |
quote:die had ik er niet uitgehaald... maar goed | |
Jerruh | maandag 15 mei 2006 @ 16:52 |
quote:ik heb er vijf minuten over gedaan, de rest van de drankjes met citroentjes en drie lettergrepen rijmen niet op shakirah, dus toen pakte ik de sauzafles en hij begon instemmend te knikken! overigens geven die wel heeeel veel fooi... tot 10 euro per afrekenbeurt. | |
ma_jojo | maandag 15 mei 2006 @ 16:53 |
Oh ja, schiet me eentje te binnen ![]() Heb ik me toch nog eventjes schuldig om gevoeld ![]() | |
-_Tommy_- | maandag 15 mei 2006 @ 16:56 |
quote:heel eventjes maar zeker ![]() | |
ma_jojo | maandag 15 mei 2006 @ 16:59 |
quote:Eigenlijk wel ![]() ![]() | |
-_Tommy_- | maandag 15 mei 2006 @ 17:00 |
snap ik... zie zo'n slechte film scenario dat je de hele vakantie bent gechanteerd door dat kind... | |
ma_jojo | maandag 15 mei 2006 @ 17:01 |
quote:Haha ja, wilde hij ook nog dat ik z'n broek droog ging maken. Ik gaf 'm een vaatdoek en zei "Je bent een grote jongen, dat kun je best zelf" ![]() | |
BarraCupraCuda | maandag 15 mei 2006 @ 17:02 |
quote:lol rare jongens die mocros | |
tim2308 | dinsdag 16 mei 2006 @ 00:58 |
Gaaf topic! (Er bestaat trouwens nog een ander horecatopic: [CENTRAAL] Werken in de HORECA Ik werkte ooit op een paritj waar het koninklijk huis ook aanwezig was. Ik was druk bezig met het behendig uitserveren van een kop thee toen ik een stem hoorde:"Mag ik een kop koffie?". Maar ja, die thee is best heet dus ik heel gastvriendelijk:"Eén momentje, ik kom zo bij u". Blijkt het dat de stem van één van de belangrijkste mensen van de dag was. Gelukkig ontstond er hilariteit onder het mom van "Dat heeft u vast lang niet meer gehoord" maar wat was ik blij dat er geen partymanager aanwezig was.... | |
Mikkie | dinsdag 16 mei 2006 @ 01:22 |
quote:Dat heeft een collega van me ook al eens geflikt ja ![]() Zelf wel de gebruikelijke dingen, een keertje iets laten vallen enzo. Vorig jaar nog een keer een flesje bier om laten vallen bij een vaste gast, vol over z'n broek. Hij vond 't niet erg, maar hij wilde toch wel even van 't moment genieten dat ik daar, midden in de zaak, zijn broek ging poetsen. Sta ik daar met een vaatdoekje bij z'n zak ![]() En wederom een collega (dezelfde al die van de Irish Coffee), komt aan tafel, zit er een grote neger. Zegt die kerel: "Ik wil graag een milkshake met een smaak die bij me past." Die kerel bedoelt een milkshake chocolade, dat snapt iedereen. Wat doet die collega: ze maakt een milkshake banaan ![]() ![]() ![]() | |
BarraCupraCuda | dinsdag 16 mei 2006 @ 11:03 |
quote:hahahah owned! ![]() ![]() | |
ThE_ED | dinsdag 16 mei 2006 @ 11:13 |
quote: ![]() | |
jeldrik | dinsdag 16 mei 2006 @ 11:41 |
quote: ![]() | |
Mwanatabu | dinsdag 16 mei 2006 @ 11:57 |
quote:Woeha. "Ff wachte Trix, anders brand ik me klauwe!" | |
Litso | dinsdag 16 mei 2006 @ 12:00 |
Ik ben glazenhaler/spoeler in de 5th Avenue in Arnhem, en af en toe vind ik het leuk een beetje met glazen te jongleren enzo. Afgelopen zaterdag liep ik met een glas in mijn hand naar de spoelbak en gooide hem wat in de lucht enzo, tot ik op een bepaald moment misgreep en een stuk of 6 glazen kapot gooide met dat ene glas ![]() | |
danos | dinsdag 16 mei 2006 @ 12:12 |
ik liep een keer met 2 rekken met koffiekopjes in het restaurant, maar dat lopen was snel afgelopen toen ik uitgleed over een nat stukje vloer. Alle koffiekopjes vallen boven op mij en op de vloer, echt zo'n oorverdoven geluid heb ik nog nooit gehoord, en het mooie was. Terwijl ik daar half zat te shaken, keek iedereen in het restaurant ff verschrikt op en ging toen gewoon weer verder met waar ze mee bezig waren ![]() | |
Chr1st1aan | dinsdag 16 mei 2006 @ 15:19 |
quote:Ik dacht ook dattie negert Banaan bedoelde ![]() ![]() | |
tim2308 | dinsdag 16 mei 2006 @ 22:59 |
quote:Probeer daar van te genieten. Die magische seconde waarop iedereen stil is. En hoe een fractie later de mensen verder gaan met praten en leven alsof er nooit iets gebeurt is... |