FOK!forum / Culinesse à gogo / Ik heb spinazie, aardappelen en gehakt.
martinlutherkingzaterdag 29 april 2006 @ 13:12
Verder natuurlijk eieren, melk, kruiden etc. Ik wil hier een soort van taart maken. Recepten?
Steve-Ozaterdag 29 april 2006 @ 13:19
Nou gewoon spinazie en aardappelen koken enzo en dan een stel gehaktballen maken met ene gekookt ei erin ,Uiteraard een lekker jus'tje
Heerlijk
martinlutherkingzaterdag 29 april 2006 @ 13:22
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:19 schreef Steve-O het volgende:
Nou gewoon spinazie en aardappelen koken enzo en dan een stel gehaktballen maken met ene gekookt ei erin ,Uiteraard een lekker jus'tje
Heerlijk
Wat begrijp je niet aan het woord taart?
Steve-Ozaterdag 29 april 2006 @ 13:23
OK mijn fout

Flikker het geheel in een taartvorm en zet het in de oven
Slow_Car_Crashzaterdag 29 april 2006 @ 13:23
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:22 schreef martinlutherking het volgende:

[..]

Wat begrijp je niet aan het woord taart?
Volg het bovenstaande recept op en duw het in een taartvorm.
Snijd er kekke puntjes van en klaar zijn de polen.
Lienekienzaterdag 29 april 2006 @ 13:23
quote:
Aardappel-spinazietaart

Ingrediënten :
1 kg spinazie - 500 gr aardappelen - 1/2 glas magere melk - 4 eetlepels geraspte parmezaan - 20 gr boter - 1 teentje look - 1 eiwit - peper - zout

Bereiding :
Was de spinazie en zet ze op het vuur, zonder bijkomend vocht. Kruid met wat zout. Sauteer ze 10 - 15 minuten. Giet af en knijp ze uit.
Schil de aardappels. Kook ze en pureer ze door een groentenzeef. Voeg er de warme melk bij en roer goed. Voeg de helft van de parmezaan toe.
Hak de spinazie fijn. Fruit het geplette teentje look in de boter. Als de look begint te kleuren, haal je hem eruit en doet de spinazie erbij. Kruid met peper en voeg de rest van de parmezaan toe.
Beboter een ronde bakvorm. Doe er 2/3 van de aardappelpuree in. Bedek met spinazie. Met een patisseriespuit spuit je rest van de puree in repen erover. Bestrijk met het eiwit en bak 20 minuten in de oven.
Bron

Tussen de eerste laag puree en de spinazie kun je een laagje rulgebakken gehakt doen, dat je lekker hebt gekruid.
Miragezaterdag 29 april 2006 @ 13:27
gehakt, kruiden, iig ook knoflook als je dat bij de hand hebt, even in de wok of wat voor pan je da ook hebt.
Aardappels koken, góed gaar... stampen....

Aardappel laagje in ovenschaal, laagje gehakt, spinazi, aardapels eventueel geraspte kaas ?

---> oven

zoiets ?

Heel basis simpel zonder poespas.
martinlutherkingzaterdag 29 april 2006 @ 13:27
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:23 schreef Steve-O het volgende:
OK mijn fout

Flikker het geheel in een taartvorm en zet het in de oven
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:23 schreef Slow_Car_Crash het volgende:

[..]

Volg het bovenstaande recept op en duw het in een taartvorm.
Snijd er kekke puntjes van en klaar zijn de polen.
Hoe lang moet het in de oven?
martinlutherkingzaterdag 29 april 2006 @ 13:29
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:23 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Bron

Tussen de eerste laag puree en de spinazie kun je een laagje rulgebakken gehakt doen, dat je lekker hebt gekruid.
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:27 schreef Mirage het volgende:
gehakt, kruiden, iig ook knoflook als je dat bij de hand hebt, even in de wok of wat voor pan je da ook hebt.
Aardappels koken, góed gaar... stampen....

Aardappel laagje in ovenschaal, laagje gehakt, spinazi, aardapels eventueel geraspte kaas ?

---> oven

zoiets ?

Heel basis simpel zonder poespas.
Hmmm. Jah, zoiets had ik ook wel in gedachten. Ik wilde wat anders. En ook hele schijfjes (zonder te koken ofzo).
Slow_Car_Crashzaterdag 29 april 2006 @ 13:29
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:27 schreef martinlutherking het volgende:

[..]


[..]

Hoe lang moet het in de oven?
7.
Steve-Ozaterdag 29 april 2006 @ 13:29
25 minuten
Miragezaterdag 29 april 2006 @ 13:30
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:29 schreef martinlutherking het volgende:

[..]


[..]

Hmmm. Jah, zoiets had ik ook wel in gedachten. Ik wilde wat anders. En ook hele schijfjes (zonder te koken ofzo).
Dan hetzelfde, maar de aardappels intact ietsjes aangaren.
Plakjes snijden --->> verder hetzelfde.
martinlutherkingzaterdag 29 april 2006 @ 13:30
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:29 schreef Slow_Car_Crash het volgende:

[..]

7.
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:29 schreef Steve-O het volgende:
25 minuten
Hoeveel graden?
Steve-Ozaterdag 29 april 2006 @ 13:31
178
martinlutherkingzaterdag 29 april 2006 @ 13:31
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:30 schreef Mirage het volgende:

[..]

Dan hetzelfde, maar de aardappels intact ietsjes aangaren.
Plakjes snijden --->> verder hetzelfde.
Ik wil iets quicherigs maken. Met ei ofzo.
Rekkiezaterdag 29 april 2006 @ 13:32
Kook en bak het voor mij en flikker het dan in de blender of onder de staafmixer.....

Ik weet dan wel iemand die hier gek op is
martinlutherkingzaterdag 29 april 2006 @ 13:33
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:32 schreef Rekkie het volgende:
Kook en bak het voor mij en flikker het dan in de blender of onder de staafmixer.....

Ik weet dan wel iemand die hier gek op is
Je hond zeker.
nietzmanzaterdag 29 april 2006 @ 13:33
Gewoon even pureren die meuk en het in vorm boetseren. Kun je ook spinzieaardappelgehakt-krakelingen maken. .
Lienekienzaterdag 29 april 2006 @ 13:33
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:31 schreef martinlutherking het volgende:

[..]

Ik wil iets quicherigs maken. Met ei ofzo.
Voor een quiche heb je toch wel iets van (blader)deeg nodig. En room.
Rekkiezaterdag 29 april 2006 @ 13:34
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:33 schreef martinlutherking het volgende:

[..]

Je hond zeker.
Nee man, mijn dochter (serieus)

(overigens was dit gewoon een verkapte TVP, ben wel geinteresseerd naar de suggesties)
martinlutherkingzaterdag 29 april 2006 @ 13:35
Ik wil geen blendervoedsel maken.
martinlutherkingzaterdag 29 april 2006 @ 13:36
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:34 schreef Rekkie het volgende:

[..]

Nee man, mijn dochter (serieus)

(overigens was dit gewoon een verkapte TVP, ben wel geinteresseerd naar de suggesties)
Je dochter is zeker 2 ofzo.
martinlutherkingzaterdag 29 april 2006 @ 13:37
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:33 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Voor een quiche heb je toch wel iets van (blader)deeg nodig. En room.
Ik heb melk, dus ik kan kloppen toch? Het hoeft trouwens geen échte quiche te worden.
Rekkiezaterdag 29 april 2006 @ 13:37
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:36 schreef martinlutherking het volgende:

[..]

Je dochter is zeker 2 ofzo.
Bijna 9 maanden
martinlutherkingzaterdag 29 april 2006 @ 13:37
Bleuzz, start je kookprogramma eens a.j.b.
martinlutherkingzaterdag 29 april 2006 @ 13:38
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:37 schreef Rekkie het volgende:

[..]

Bijna 9 maanden
Koel. Als je twee bent kun je natuurlijk al normaal eten. Geen verstand van heh.
Lienekienzaterdag 29 april 2006 @ 13:39
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:37 schreef martinlutherking het volgende:

[..]

Ik heb melk, dus ik kan kloppen toch? Het hoeft trouwens geen échte quiche te worden.
Maar je wilt ook dat het opstijft in de oven, dat lukt beter met eieren plus room dan met eieren plus melk. Dan blijft het een brij, vrees ik.
martinlutherkingzaterdag 29 april 2006 @ 13:40
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:39 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Maar je wilt ook dat het opstijft in de oven, dat lukt beter met eieren plus room dan met eieren plus melk. Dan blijft het een brij, vrees ik.
Hmmmm. Okee.
martinlutherkingzaterdag 29 april 2006 @ 13:41
En als ik die aardappelen nou vervang voor rijst. Een rijst, gehakt en spinazie-taart. En dan een ei om het geheel stevig te maken.
Lienekienzaterdag 29 april 2006 @ 13:42
Ook laagjes, ook in de oven. Wel de rijst van tevoren gaar koken.
martinlutherkingzaterdag 29 april 2006 @ 13:43
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:42 schreef Lienekien het volgende:
Ook laagjes, ook in de oven. Wel de rijst van tevoren gaar koken.
Is dat lekker denk je?
Lienekienzaterdag 29 april 2006 @ 13:43
Ik zou 't lekkerder vinden met aardappel. Maar goed, da's persoonlijk.
Blueszaterdag 29 april 2006 @ 13:51
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:37 schreef martinlutherking het volgende:
Bleuzz, start je kookprogramma eens a.j.b.

mlk, ik zie hier genoeg suggesties en ander kijk je eens hier (bij de recepten) [Linkjes] Topic (nu met werkende search!)

off en onz verwijderd



Spinazietaart
_BassFace_zaterdag 29 april 2006 @ 16:38
als je nu eens begint met die aardappelen tot een taartbodem te verwerken :

400 gram bloemige aardappelen
100 gram maïsmeel
120 gram boter op kamertemperatuur
4 eidooiers
4 eetlepels room of melk
zout, peper
nootmuskaat naar smaak
Kook de aardappels in de schil, pel ze als ze gaar zijn, pureer ze, laat de puree in een pan met dikke bodem verder uitdampen. De puree moet plakkerig zijn (maar let op verbranden!). Kneed het maïsmeel door de puree.
Roer dooiers met room en kruiderij los, werk het met de boter of reuzel door de puree tot die glad en stevig is.
Dit deeg is wel moeilijker te verwerken dan gewoon deeg.


En dan voor de rest smijt je je ingrediënten zoals gehakt en spinazie erin zoals je bij een quiche zou doen
hassanjassanzondag 30 april 2006 @ 00:07
quote:
Op zaterdag 29 april 2006 13:32 schreef Rekkie het volgende:
Kook en bak het voor mij en flikker het dan in de blender of onder de staafmixer.....

Ik weet dan wel iemand die hier gek op is
De prakkers onder ons zullen het zeer zeker ook kunnen waarderen, maar een mogelijk recept is idd een haritge taart maken.

Gevulde aardappels kan je doen of gehaktballen met een ei erin, is meestal ook goed te doen, met die piepers, maak je dan een heerlijk romige puree (champ bijv.) offeuh....een aardappelovenschotel, lekker simpel. Hamburgers met gebakken aardappels is ook mogelijk.
martinlutherkingzondag 30 april 2006 @ 13:23
Bedankt voor de tips enzo.

Ik denk dat ik van bloem een deeg maak, dat aan de zijkanten van een ovenschaal doe, en dan lagen spinazie en gehakt.

Van bloem dus.

[ Bericht 26% gewijzigd door martinlutherking op 30-04-2006 14:19:13 ]
Martijn_77zondag 30 april 2006 @ 13:52
quote:
Op zondag 30 april 2006 13:23 schreef martinlutherking het volgende:
Bedankt voor de tips enzo.

Ik denk dat ik van een bloem een deeg maak, dat aan de zijkanten van een ovenschaal doe, en dan lagen spinazie en gehakt.
Klinkt goed

Post ook foto's van het eindresultaat
martinlutherkingzondag 30 april 2006 @ 14:19
quote:
Op zondag 30 april 2006 13:52 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Klinkt goed

Post ook foto's van het eindresultaat
Laat ik dat maar niet doen.
martinlutherkingzondag 30 april 2006 @ 15:18
Eh, ik heb geen bloem. Kan ik nu op een andere manier 'deeg' maken? Ik heb wel een pannekoekmix.
Jajongzondag 30 april 2006 @ 15:59
quote:
Op zondag 30 april 2006 15:18 schreef martinlutherking het volgende:
Eh, ik heb geen bloem. Kan ik nu op een andere manier 'deeg' maken? Ik heb wel een pannekoekmix.
Check je fotoboek bitch .
Blueszondag 30 april 2006 @ 16:09
Gehakt even rullen met een ui, als het bijna gaar is, pannekoek bakken in een andere pan, als deze bijna klaar is de spinazie erop scheppen, gehaktmengseltje erop, peperen zouten en klaar is uw hartige pannekoek
skiczukiezondag 30 april 2006 @ 17:44
quote:
Op zondag 30 april 2006 16:09 schreef Bluezz het volgende:
Gehakt even rullen met een ui, als het bijna gaar is, pannekoek bakken in een andere pan, als deze bijna klaar is de spinazie erop scheppen, gehaktmengseltje erop, peperen zouten en klaar is uw hartige pannekoek
Dankje.
Olezondag 30 april 2006 @ 18:13
Je kunt ook stapelen met pannenkoeken.. Als een soort lasagna. Met kaas erbij is het ook lekker. Zie verder suggestie Bluezz

Het wordt overigens wel machtig dan...




[ Bericht 28% gewijzigd door Ole op 30-04-2006 18:19:29 ]