martinlutherking | zaterdag 29 april 2006 @ 13:12 |
Verder natuurlijk eieren, melk, kruiden etc. Ik wil hier een soort van taart maken. Recepten? ![]() | |
Steve-O | zaterdag 29 april 2006 @ 13:19 |
Nou gewoon spinazie en aardappelen koken enzo en dan een stel gehaktballen maken met ene gekookt ei erin ,Uiteraard een lekker jus'tje ![]() Heerlijk ![]() | |
martinlutherking | zaterdag 29 april 2006 @ 13:22 |
quote:Wat begrijp je niet aan het woord taart? ![]() | |
Steve-O | zaterdag 29 april 2006 @ 13:23 |
OK mijn fout Flikker het geheel in een taartvorm en zet het in de oven | |
Slow_Car_Crash | zaterdag 29 april 2006 @ 13:23 |
quote:Volg het bovenstaande recept op en duw het in een taartvorm. Snijd er kekke puntjes van en klaar zijn de polen. | |
Lienekien | zaterdag 29 april 2006 @ 13:23 |
quote:Bron Tussen de eerste laag puree en de spinazie kun je een laagje rulgebakken gehakt doen, dat je lekker hebt gekruid. | |
Mirage | zaterdag 29 april 2006 @ 13:27 |
gehakt, kruiden, iig ook knoflook als je dat bij de hand hebt, even in de wok of wat voor pan je da ook hebt. Aardappels koken, góed gaar... stampen.... Aardappel laagje in ovenschaal, laagje gehakt, spinazi, aardapels eventueel geraspte kaas ? ---> oven zoiets ? Heel basis simpel zonder poespas. | |
martinlutherking | zaterdag 29 april 2006 @ 13:27 |
quote: quote:Hoe lang moet het in de oven? ![]() | |
martinlutherking | zaterdag 29 april 2006 @ 13:29 |
quote: quote:Hmmm. Jah, zoiets had ik ook wel in gedachten. Ik wilde wat anders. En ook hele schijfjes (zonder te koken ofzo). | |
Slow_Car_Crash | zaterdag 29 april 2006 @ 13:29 |
quote:7. | |
Steve-O | zaterdag 29 april 2006 @ 13:29 |
25 minuten | |
Mirage | zaterdag 29 april 2006 @ 13:30 |
quote:Dan hetzelfde, maar de aardappels intact ietsjes aangaren. Plakjes snijden --->> verder hetzelfde. | |
martinlutherking | zaterdag 29 april 2006 @ 13:30 |
quote: quote:Hoeveel graden? ![]() | |
Steve-O | zaterdag 29 april 2006 @ 13:31 |
178 | |
martinlutherking | zaterdag 29 april 2006 @ 13:31 |
quote:Ik wil iets quicherigs maken. Met ei ofzo. | |
Rekkie | zaterdag 29 april 2006 @ 13:32 |
Kook en bak het voor mij en flikker het dan in de blender of onder de staafmixer..... Ik weet dan wel iemand die hier gek op is ![]() | |
martinlutherking | zaterdag 29 april 2006 @ 13:33 |
quote:Je hond zeker. ![]() | |
nietzman | zaterdag 29 april 2006 @ 13:33 |
Gewoon even pureren die meuk en het in vorm boetseren. Kun je ook spinzieaardappelgehakt-krakelingen maken. ![]() | |
Lienekien | zaterdag 29 april 2006 @ 13:33 |
quote:Voor een quiche heb je toch wel iets van (blader)deeg nodig. En room. | |
Rekkie | zaterdag 29 april 2006 @ 13:34 |
quote:Nee man, mijn dochter ![]() (overigens was dit gewoon een verkapte TVP, ben wel geinteresseerd naar de suggesties) | |
martinlutherking | zaterdag 29 april 2006 @ 13:35 |
Ik wil geen blendervoedsel maken. | |
martinlutherking | zaterdag 29 april 2006 @ 13:36 |
quote:Je dochter is zeker 2 ofzo. ![]() | |
martinlutherking | zaterdag 29 april 2006 @ 13:37 |
quote:Ik heb melk, dus ik kan kloppen toch? ![]() | |
Rekkie | zaterdag 29 april 2006 @ 13:37 |
quote:Bijna 9 maanden ![]() | |
martinlutherking | zaterdag 29 april 2006 @ 13:37 |
Bleuzz, start je kookprogramma eens a.j.b. ![]() | |
martinlutherking | zaterdag 29 april 2006 @ 13:38 |
quote:Koel. ![]() ![]() | |
Lienekien | zaterdag 29 april 2006 @ 13:39 |
quote:Maar je wilt ook dat het opstijft in de oven, dat lukt beter met eieren plus room dan met eieren plus melk. Dan blijft het een brij, vrees ik. | |
martinlutherking | zaterdag 29 april 2006 @ 13:40 |
quote:Hmmmm. Okee. | |
martinlutherking | zaterdag 29 april 2006 @ 13:41 |
En als ik die aardappelen nou vervang voor rijst. Een rijst, gehakt en spinazie-taart. ![]() | |
Lienekien | zaterdag 29 april 2006 @ 13:42 |
Ook laagjes, ook in de oven. Wel de rijst van tevoren gaar koken. | |
martinlutherking | zaterdag 29 april 2006 @ 13:43 |
quote:Is dat lekker denk je? | |
Lienekien | zaterdag 29 april 2006 @ 13:43 |
Ik zou 't lekkerder vinden met aardappel. Maar goed, da's persoonlijk. ![]() | |
Blues | zaterdag 29 april 2006 @ 13:51 |
quote: ![]() mlk, ik zie hier genoeg suggesties en ander kijk je eens hier (bij de recepten) [Linkjes] Topic (nu met werkende search!) off en onz verwijderd ![]() ![]() Spinazietaart ![]() | |
_BassFace_ | zaterdag 29 april 2006 @ 16:38 |
als je nu eens begint met die aardappelen tot een taartbodem te verwerken : 400 gram bloemige aardappelen 100 gram maïsmeel 120 gram boter op kamertemperatuur 4 eidooiers 4 eetlepels room of melk zout, peper nootmuskaat naar smaak Kook de aardappels in de schil, pel ze als ze gaar zijn, pureer ze, laat de puree in een pan met dikke bodem verder uitdampen. De puree moet plakkerig zijn (maar let op verbranden!). Kneed het maïsmeel door de puree. Roer dooiers met room en kruiderij los, werk het met de boter of reuzel door de puree tot die glad en stevig is. Dit deeg is wel moeilijker te verwerken dan gewoon deeg. En dan voor de rest smijt je je ingrediënten zoals gehakt en spinazie erin zoals je bij een quiche zou doen | |
hassanjassan | zondag 30 april 2006 @ 00:07 |
quote:De prakkers onder ons zullen het zeer zeker ook kunnen waarderen, maar een mogelijk recept is idd een haritge taart maken. Gevulde aardappels kan je doen of gehaktballen met een ei erin, is meestal ook goed te doen, met die piepers, maak je dan een heerlijk romige puree (champ bijv.) offeuh....een aardappelovenschotel, lekker simpel. Hamburgers met gebakken aardappels is ook mogelijk. | |
martinlutherking | zondag 30 april 2006 @ 13:23 |
Bedankt voor de tips enzo. Ik denk dat ik van bloem een deeg maak, dat aan de zijkanten van een ovenschaal doe, en dan lagen spinazie en gehakt. Van bloem dus. ![]() [ Bericht 26% gewijzigd door martinlutherking op 30-04-2006 14:19:13 ] | |
Martijn_77 | zondag 30 april 2006 @ 13:52 |
quote:Klinkt goed ![]() Post ook foto's van het eindresultaat | |
martinlutherking | zondag 30 april 2006 @ 14:19 |
quote:Laat ik dat maar niet doen. ![]() | |
martinlutherking | zondag 30 april 2006 @ 15:18 |
Eh, ik heb geen bloem. Kan ik nu op een andere manier 'deeg' maken? Ik heb wel een pannekoekmix. ![]() | |
Jajong | zondag 30 april 2006 @ 15:59 |
quote:Check je fotoboek bitch ![]() | |
Blues | zondag 30 april 2006 @ 16:09 |
Gehakt even rullen met een ui, als het bijna gaar is, pannekoek bakken in een andere pan, als deze bijna klaar is de spinazie erop scheppen, gehaktmengseltje erop, peperen zouten en klaar is uw hartige pannekoek ![]() | |
skiczukie | zondag 30 april 2006 @ 17:44 |
quote:Dankje. ![]() | |
Ole | zondag 30 april 2006 @ 18:13 |
Je kunt ook stapelen met pannenkoeken.. Als een soort lasagna. Met kaas erbij is het ook lekker. Zie verder suggestie Bluezz Het wordt overigens wel machtig dan... ![]() [ Bericht 28% gewijzigd door Ole op 30-04-2006 18:19:29 ] |