De_Ananas | vrijdag 28 april 2006 @ 15:30 |
Ik kan geen goed recept hiervoor vinden ![]() Gewoon voor 4/6 kaassouffles met jong belegen kaas. | |
aidyl | vrijdag 28 april 2006 @ 15:37 |
Ik snij gewoon altijd een dikke plak kaas, door de bloem-losgeklopt ei-paneermeel heen en dan in de frietpan mikken ![]() Voila klaar is de kaassoufle (ik heb werkelijk geen idee of dit de goed manier is, maar ze smaken wel goed ![]() | |
tonja | vrijdag 28 april 2006 @ 16:12 |
http://www.omroep.nl/nps/(...)up_snel.html~content | |
_BassFace_ | vrijdag 28 april 2006 @ 16:24 |
Jullie Nederlanders zijn soms toch echt barbaren als het op eetcultuur aankomt. Een stuk kaas in het vet gooien en het een kaassoufflé noemen. DIT is een soufflé : ![]() | |
tonja | vrijdag 28 april 2006 @ 16:32 |
Ik ben het helemaal met je eens, maar dat was niet waar de TS om vroeg. | |
Libris | vrijdag 28 april 2006 @ 16:49 |
quote:das een muffin | |
Molluck | vrijdag 28 april 2006 @ 16:51 |
quote: ![]() | |
De_Ananas | vrijdag 28 april 2006 @ 17:32 |
Mag dicht ![]() | |
_BassFace_ | vrijdag 28 april 2006 @ 17:35 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
hassanjassan | vrijdag 28 april 2006 @ 18:01 |
quote:Precies wat bassface zegt, nederlanders zijn cultuurbarbaren en dan reageer je er direct op met een opmerking als "da's een muffin". Niks mis, mee, maar geeft alleen aan dat je het verschil tussen een souffle en een muffin niet ziet. Een souffle, is zoals het al zegt in het frans, opgeblazen en dat is ook wat er is gebeurd op dat plaatje, eiwitten icm met kaas is opgezwollen tot een souffle, je ziet het ook aan het kommetje, da's een souffle kommetje, die ribbels aan de zijkant moeten, naar zeggen, de warmte meer opnemen en dus een betere hitteoverdracht en meet opzwelling van het ei in het gerecht. Een muffin is er naar mijn weten in 2 varianten: de engelse (= de originele) ![]() en de amerikaanse, die we allemaal kennen, maar helemaal niks op een echte muffin lijkt, de am. muffin lijkt meer op een engelse scone: ![]() En dit zijn scones (voor de volledigheid) ![]() Zelf vind ik engelse muffins onwijs lekker, veel meer dan de amerikaanse, die eigenlijk een soort deegbom gevuld met lucht is en scones natuurlijk, met clotted cream en aardbeien-preserve. Zelfs de egg mcMuffin houdt de originele vorm van een muffin aan, maar smaakt in het geheel niet als een engelse muffin. Behold, the egg McMuffin ![]() Dussss.....een souffle != muffin !!!! cheerio... | |
Blues | vrijdag 28 april 2006 @ 22:01 |
We gaan door in het topic met de mooiste ( ![]() ![]() |