quote:1) Ja quarks kan ook, kon er ff niet opkomen...
Op vrijdag 27 juni 2003 08:30 schreef Dr.Gallons het volgende:[..]
1) wat zijn dwarfs???? bedoel je niet quarks..
2) Ons zonnestelsel lijkt absoluut niet op een atoom en is ook niet te vergelijken met atomen...
2) De manier waarop de planeten om de zon draaien bv is te vergelijken met de manier waarop de elektronen om de kern draaien (aantrekkingskracht ed)
Eerder in dit forum had men het erover dat het heelal een gigantische donut was... Misschien kun je dit weer vergelijken met een kern waar weer "elektronen" omheen draaien. Die weer deel uitmaken van een grote klont atomen en zo weer verder...
72km/sec/megaparsec betekent dat iets wat 3,6 miljoen lichtjaar van ons afstaat zich met 72hm/sec van ons af beweegt. De verste waargenomen objecten zijn iets van 12 miljard lichtjaar ver weg, 3300 keer zo ver. 3300 x 72 = 237600. Met een lichtsnelheid van van 300000 is dit zeker een relativistische snelheid.
quote:Een atoom zit compleet anders in elkaar dan een zonnestelsel. Een elektron kan zich niet op een willekeurige afstand van de kern bevinden terwijl een planeet dit wel kan (hangt af van de baan snelheid)
Op zaterdag 28 juni 2003 11:41 schreef jaapgvk het volgende:2) De manier waarop de planeten om de zon draaien bv is te vergelijken met de manier waarop de elektronen om de kern draaien (aantrekkingskracht ed)
quote:Eerder andersom... volgens de huidige theorie is een atoomkern omgeven door een 'elektronenwolk', en kun je hooguit zeggen dat je een bepaalde kans hebt om een elektron ergens in die wolk aan te treffen.
Op zaterdag 28 juni 2003 11:41 schreef jaapgvk het volgende:[..]
2) De manier waarop de planeten om de zon draaien bv is te vergelijken met de manier waarop de elektronen om de kern draaien
quote:Quark is een geladen elementair deeltje dat an de sterke kracht onderhevig is. Er bestaan zes varianten: up, down, charm of tover, strange, top, bottom en de drie kleuren: rood, groen, blauw.
Op zaterdag 28 juni 2003 11:41 schreef jaapgvk het volgende:[..]
1) Ja quarks kan ook, kon er ff niet opkomen...
quote:Als je als een mens denkt (mensen denken in tijd, afstand) ligt het voor de hand om te denken dat het universum zo groot is dat het niet te meten is. Ik denk zelf dat het universum oneindig groot is. Als je aanneemt dat het 'zwarte' niks is.
Op maandag 10 december 2001 14:42 schreef RagNaroK het volgende:
Ook zo iets uit de astromechanica.
Is het universum zo groot dat het niet te meten is, of is het gewoon oneinig dus dat er geen einde is.Ik denk zelf dat het te vergelijken is met een sphere..
Dat je denkt dat je naar de grens gaat van het universum maar eigenlijk gewoon niet verder kan.En langs de grens verder beweegt.
(hoop dat jullie snapen wat ik bedoel)
En dat over de 12e planeet marduk verhaal,kom op he,geloof je die onzin nou zelf? Het klonk heel leuk en zo,maar het slaat echt helemaal nergens op gewoon.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |