quote:Niet zeuren, post anders niet
Op donderdag 26 juni 2003 02:29 schreef TheWilliedockSaints het volgende:
* TheWilliedockSaints snapt er helemaal niks van![]()
elke theorie die hier staat, hoe goed ook, is volgens ons denken volslagen iditoot....we kunnen er gewoon niet bij
Wat ik me nu afvraag: stel je hebt een grote schijf die bijna op de snelheid van het licht draait. Dan moet toch de snelheid aan de rand van de schijf hoger liggen dan de lichtsnelheid, of zie ik dat verkeerd?
quote:Hierop is volgens mij de (Algemene) Relativiteitstheorie van toepassing.
Op donderdag 26 juni 2003 13:30 schreef Aurora025 het volgende:Wat ik me nu afvraag: stel je hebt een grote schijf die bijna op de snelheid van het licht draait. Dan moet toch de snelheid aan de rand van de schijf hoger liggen dan de lichtsnelheid, of zie ik dat verkeerd?
oneindig.
Danku!
Maar steeds ontdekken wetenschappers weer iets wat kleiner is en waar die protonen en neutronen dan weer uit bestaan enz enz. Dan kun je ons zonnestelsel ook vergelijken met een atoom of een element dat weer bestaat uit een oneindige samenklontering van die atomen, welke weer iets vormen enz enz...
Ik denk dan dus dat het heelal is ontstaan zoals alle elementen ontstaan: splitsing, fusie en wat dan allemaal nog meer en dat het ook ene soort van halflife heeft--> uitdeiing heelal. whatever ik heb maar 2 jaar natuurkunde gehad en dit is niet echt goed uitgelegd maar misschien snappen jullie waar ik op doel
Ik heb er ook niet veel verstand van, maar ik denk er wel graag over na!
Kan het heelal niet gewoon alle kanten op oneindig zijn en altijd zo geweest zijn? Ik kan het niet bevatten, maar het klinkt me logischer in de oren dan een enorme donut...
quote:Niks want daar zijn de natuurwetten nog niet doorgedrongen, er is niks, ook geen vacuum, gewoon niks. Alleen het is niet te bevatten omdat we in 2 of 3 dimensies kunnen denken, niet in 0
Op maandag 10 december 2001 15:11 schreef SilkTie het volgende:
Maar als er een einde aan is, dient de volgende gekmakende vraag zich aan: wat is er dan voorbij die grens?
quote:Dat denkt ik ook. Het is volgens mij ook zo dat deze allemaal in verhouding met elkaar zijn. (atoom tot heelal)
Op donderdag 26 juni 2003 15:33 schreef jaapgvk het volgende:
Ik denk dat je op de zelfde manier naar het oneinig grote kan kijken als naar het oneindig kleine (atomen, dwarfs, en dan weer oneindig kleiner) onderzoekers ontdekken steeds weer iets kleiners.
Daarom denk ik dat je bv ons zonnestelsel bijvoorbeeld kan vergelijken met een simpel atoom (neutronen protronen en elektronen)
Maar wat ik dan weer wazig vind, is dat als het heelal uitdijd..waarin het dan uitdijdt.
1. Lijn
2. Vlak
3. Diepte/inhoud
4. Beweging
5. Tijd
Eventueel zou je de 0e dimensie een punt kunnen noemen.
quote:Beweging is een combinatie van tijd en ruimte. Dus in jouw geval dimensie 3 en 5, 4 kun je dus schrappen.
Op vrijdag 27 juni 2003 00:18 schreef Saekerhett het volgende:
Even nog over dimensies, ik denk dat er minimaal 5 zijn:1. Lijn
2. Vlak
3. Diepte/inhoud
4. Beweging
5. TijdEventueel zou je de 0e dimensie een punt kunnen noemen.
quote:1) wat zijn dwarfs???? bedoel je niet quarks..
Op donderdag 26 juni 2003 15:33 schreef jaapgvk het volgende:
Ik denk dat je op de zelfde manier naar het oneinig grote kan kijken als naar het oneindig kleine (atomen, dwarfs, en dan weer oneindig kleiner) onderzoekers ontdekken steeds weer iets kleiners.Daarom denk ik dat je bv ons zonnestelsel bijvoorbeeld kan vergelijken met een simpel atoom (neutronen protronen en elektronen)
quote:denk dan de 4de (tijd)
Op donderdag 26 juni 2003 19:25 schreef PvtRyan het volgende:[..]
Niks want daar zijn de natuurwetten nog niet doorgedrongen, er is niks, ook geen vacuum, gewoon niks. Alleen het is niet te bevatten omdat we in 2 of 3 dimensies kunnen denken, niet in 0
quote:ok, even een verklaring
Op dinsdag 11 december 2001 18:52 schreef danny1977 het volgende:
Wat ik weet is:Het heelal is rond. Net zoals alle planeten rond zijn.
De twaalfde planeet daar is alles uit ontstaan.
De twaalfde planeet heet Marduk.
De twaalfde planeet vliegt circels door de verschillende sterrenstelsels. De twaalfde planeet vliegt met duizenden kilometers snelheid langs alles. Je kunt de twaalfde planeet niet eens met een telescoop waarnemen.
Eens in de 3600 jaar tijd komt de twaalfde planeet langs ons sterrenstelsel. 3600/10= 360 graden.
Alles is rond in het heelal. De aarde, de maan, de zon, jupiter, venus, mars en het heelal zelf ook.
Pi is het sleutelwoord. De wiskunde is bezig om meer cijfers achter de komma van pi te krijgen maar of dat ooit gaat lukken.
Alles dat je meemaakt heeft met het getal pi te maken. De hele astrologie gebruikt het getal pi en de planeten.
Zodra je de straal weet van de twaalfde planeet dan weet je ook hoe groot het heelal is.
3600 jaar lang met 100000000 km per uur. Dat is zowat oneindig te noemen.
De drake formule is wat gebruikt maakt ter herkenning van leven op andere planeten. De definitie van de drake formule weet ik nu niet. Ik heb hem op cd staan die over het zonnestelsel gaat.
Zecharia Sitchin heeft het hier ook over. Zecharia Sitchin schreef in een van zijn boeken dat ze 5000 jaar geleden al wisten dat de Eagle 11 op de maan zou landen.
Vandaar dat ik overtuigd ben dat alles dat ik meemaak voorbestemd is. Niets gebeurt zonder reden.
Ik stel dan wel vraagtekens erbij waarom Hitler ooit de kans heeft gekregen om aan zijn macht te komen. De Joden waren veel slimmer en hebben toch zo'n dom figuur boven hen weten te stellen.
Ze zeggen dat Lucifer voor slechte zaken zorgt. Dat Lucifer ook een bewoner was van de twaalfde planeet. Dat lucifer verantwoordelijk is voor al het negatieve, depressieve en zieke dat er nu heerst.
marduk= mesopotamisch woord
12de=> 1ste=zon, 2de=merc, 3de=ven, 4de=aard, 5de= maan, 6de=juppiter....
niet alles kan uit 1planeet ontstaan
al de rest is louter stierenschijt
quote:waarom zou het licht de ultieme snelheid zijn, stel nu dat het licht 5km per uur ging en we zouden wandelen en plots voelen we een soort tegenkracht!!!! we kunnen niet sneller, want we gaan al zo snel als het licht(5km/u)
Op donderdag 26 juni 2003 01:52 schreef Aurora025 het volgende:
Hoe is het mogelijk dat het heelal zich steeds sneller uitbreidt, zelfs sneller als het licht. Is er hier en verklaring voor?Hoe kan het dat uit een soep uit deeltjes bij het onstaan van het heelal zoiets complex kan ontstaan als leven? Je zou toch haast gaan denken dat iets het heelal geschapen heeft.
Wat zou er met een steeds groter wordende 3d ballon gebeuren als hij aan de grens van het heelal zou komen? Zou hij verder groeien?
Stel er is geen grens, blijft de vorm van de ballon bij het groeien gelijk?
Als het heelal daadwerkelijk de vorm van een donut of taurus heeft kan de 3d ballon toch niet altijd in een perfecte ronde vorm verder groeien, ofwel?I:(
leven is ontstaan door chemische reacties, geen zuurstof dus veel stralingen die muteren. water en chem.prod+straling+elektriciteit=leven
perfect rond, op het kalmste water zit wel een rimpeltje, hé
quote:Omdat als je de lichtsnelheid nadert, steeds meer massa krijgt en het daarom steeds moeilijker wordt om te versnellen. Om tot de lichtsnelheid te versnellen heb je in theorie oneindig veel energie nodig.
Op vrijdag 27 juni 2003 15:48 schreef Rameses het volgende:[..]
waarom zou het licht de ultieme snelheid zijn, stel nu dat het licht 5km per uur ging en we zouden wandelen en plots voelen we een soort tegenkracht!!!! we kunnen niet sneller, want we gaan al zo snel als het licht(5km/u)
quote:Volgens huidige theoriën zijn er 11 dimensies, of 10 + tijd.
Op vrijdag 27 juni 2003 15:33 schreef Rameses het volgende:[..]
denk dan de 4de (tijd)
en eventueel een 5de erbij!
zo kunnen er 1000dimensies zijn!
quote:die theorie ken ik, of die daarom juist is?
Op vrijdag 27 juni 2003 18:12 schreef Maethor het volgende:[..]
Omdat als je de lichtsnelheid nadert, steeds meer massa krijgt en het daarom steeds moeilijker wordt om te versnellen. Om tot de lichtsnelheid te versnellen heb je in theorie oneindig veel energie nodig.
E=Mc2 => bij hogere snelheden hogere energie, c is constant, dus M wordt steeds hoger. Waardoor je weer meer energie hebt, wat je massa weer verhoogt etc.
quote:Energie=Massac2onstante
Op vrijdag 27 juni 2003 18:12 schreef Maethor het volgende:[..]
E=Mc2 => bij hogere snelheden hogere energie, c is constant, dus M wordt steeds hoger. Waardoor je weer meer energie hebt, wat je massa weer verhoogt etc.
Hoe kan een object (bv van 1kg)
meer Massa krijgen door beweging (E)
Of zie ik dat verkeerd
Want in de formule is E snelheid
Wat heeft dit alles met de vraag te maken? Het universum is dus NIET eindig, door de continu uitdijing. Echter hij zal ooit wel eindig worden, en dan weer steeds kleiner. Is het universum meetbaar? een (klein) gedeelte is natuurlijk wel meetbaar, maar men zal NOOIT in staat zijn het hele universum te kunnen meten. Voor de reden hierachter, zie bovenstaand stuk.
quote:Hoe kan een object meer massa krijgen als het beweegt? Waarom denk je dat topsporters op een gegeven moment niet harder kunnen? Niet alleen vanwege de energie die opraakt in hun lichaam, maar dit heeft veel te maken met deze wet. Doordat de topatleet dan meer weegt, heeft de topatleet steeds meer energie nodig en raakt het lichaam dus eerder uitgeput.
Op zaterdag 28 juni 2003 01:18 schreef -CRASH- het volgende:[..]
Energie=Massac2onstante
Hoe kan een object (bv van 1kg)
meer Massa krijgen door beweging (E)
Of zie ik dat verkeerdWant in de formule is E snelheid
Hoe het kan dat een object door beweging meer kan wegen weet ik ook niet precies. Maar ik vind het wel een leuke wet
quote:relativistische massa heeft bij zulke lage snelheden weinig invloed, kortom: onzin!
Op zaterdag 28 juni 2003 11:19 schreef Horejaeger het volgende:Hoe kan een object meer massa krijgen als het beweegt? Waarom denk je dat topsporters op een gegeven moment niet harder kunnen? Niet alleen vanwege de energie die opraakt in hun lichaam, maar dit heeft veel te maken met deze wet. Doordat de topatleet dan meer weegt, heeft de topatleet steeds meer energie nodig en raakt het lichaam dus eerder uitgeput.
Bron: http://www.hinduonnet.com/thehindu/2001/06/21/stories/08210007.htm
quote:Dus het heelal dijdt helemaal niet uit met de lichtsnelheid
After surveying Cepheids in 18 galaxies at various distances using the HST, and combining their data with other measurements from other estimates of the constant, her team calculated the Hubble constant to be 72 kilometres per second per megaparsec.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |