single_queen | woensdag 19 april 2006 @ 23:56 |
hallo! Ik ga vh weekend koken voor 2 vrienden van me: de een wilde iets origineels voorgeschoteld krijgen en de ander houdt vooral van een goed stuk vlees: (ik ben student, dus ik hou v goedkoop, maar das bijzaak) tips en smulideeen zijn welkom!!! | |
GenesiZ | donderdag 20 april 2006 @ 00:19 |
Kip, erwten, lekker sousje erbij (champion oid) en aardappelkroketjes uit de over. Daarna een bak Hertog ijs. simpel en goedkoop. ps. vergeet geen sla te maken | |
Blues | donderdag 20 april 2006 @ 00:23 |
Gehaktbrood in italiaanse saus Pasta naar keuze erbij Sla. Haske goedkoop en lekker. ![]() | |
Conorach | donderdag 20 april 2006 @ 00:30 |
Irish Beef Stew! BELACHELIJK LEKKER! ![]() De grote printbare versie alhier SPOILERVind je dat te veel moeite: Spare ribs ![]() | |
Blues | donderdag 20 april 2006 @ 00:31 |
![]() ![]() | |
Conorach | donderdag 20 april 2006 @ 00:34 |
quote:Excuses, ik had het "origineel" overlezen ![]() Ach.. Spare ribs met Brinta en Sambal is wel origineel. ![]() | |
beefstick | donderdag 20 april 2006 @ 00:40 |
oke simpel maar duurt best lang om het te maken (1 uur ofzo) benodigdheden -2 grote vleestomaten per persoon -1 kipfilet per persoon -1 of 2 maiskolven per persoon (ligt er aan hoe veel ze eten) -aardappelkrieltjes van de AH waar al kruiden op zitten (zitten in zo'n slappe plastic zak en het zijn niet de provencaalse partjes maar die andere ik kan niet op die naam komen) -per persoon 1/2 bolletje mozzarella iets meer mag ook -basilicum (vers of gevriesdroogd) -balsamicoazijn liefst donker maar wit mag ook maar is wat zuurder. doe het volgende -maak het mozzarellazakje open en bewaar het vocht in een bakje -maak een mengsel van ongeveer 1:3 balsamicoazijn:mozzarellavocht het moet wat zuur zijn maar niet te veel. -snij de kaasbolletjes in blokjes -gooi een hoop basilicum in het vocht van de mozzarella en gooi de blokjes er bij goed doorroeren. -hol de tomaten uit de binnenkant (pitjes enzo) kun je weggooien. -vul de tomaten met het kaasmengsel. (niet te veel vocht mee nemen ga er van uit dat je het meeste vocht weer weg gooit) -zet de tomaten in de koelkast. -kipfilet klaar maken (ongesneden enzo maar wel schoongemaakt dus) -maiskolven koken. -aardappelkrieltjes bakken (geen saus nodig want er zitten al kruiden op) klaar -serveren op een warm bord anders wordt het snel koud. -tomaten niet op het warme bord serveren -maiskolven kun je het beste in de pan laten (wel afgieten) omdat ze dan langer warm blijven. | |
beefstick | donderdag 20 april 2006 @ 00:47 |
owja kosten ~5.50 PP | |
rival | donderdag 20 april 2006 @ 05:09 |
waarom zetten mensen kip in hun berichten? er wordt om vlees gevraagd geloof ik! ![]() | |
Whizkid_RaiLmAn | donderdag 20 april 2006 @ 08:58 |
Heb je een oven? Iets van rollade maken ofzow? Is meestal ook niet duur ![]() | |
MrTorture | donderdag 20 april 2006 @ 09:04 |
quote:Verrek ja, kip is groente ![]() (flauwe tvp ![]() | |
mrSPLIFFY | donderdag 20 april 2006 @ 09:07 |
zoowww die irish stew ga ik vanavond maken!! dat ziet er echt relax uit! thnx! | |
Whizkid_RaiLmAn | donderdag 20 april 2006 @ 09:16 |
quote:Post na vanaaf ff hoe die was ![]() | |
single_queen | donderdag 20 april 2006 @ 10:14 |
wauw, thanx voor de vele posts, daar heb ik wel wat aan en ja die Ierse stew ziet er goed uit (als ik die niet vh weekend maak, komt dat zeker nog wel in de komende 2 weken) oh, we hebben hier trouwens een George Foreman Grill (woehoe), nog nooit door mij gebruikt (schandaaaaaaalig) dus, als daar nog ideetjes voor zijn, zijn ze errug welkom ;-) | |
ioko | donderdag 20 april 2006 @ 10:25 |
Iets wat ik erg lekker vind is: kipfilet opensnijden en vullen met gedroogde tomaatjes en mozerella, die kun je daarna bakken met wat paprikapoeder (grillen kan ook). Wel even de zijkanten dichtsteken met prikkers. Echt superlekker ! | |
mrSPLIFFY | donderdag 20 april 2006 @ 11:18 |
quote:no problemo ik ga nu boodschappies halen ervoor! ![]() ![]() | |
mrSPLIFFY | donderdag 20 april 2006 @ 13:30 |
Zo boodschappies in huis... Nu lekker sudderen! | |
Whizkid_RaiLmAn | donderdag 20 april 2006 @ 13:32 |
quote:Wicked! ![]() | |
mrSPLIFFY | donderdag 20 april 2006 @ 13:34 |
Roooaaahhhrr ik krijg nu al honger.... Moet alleen wel een paar uur sudderen... ik zal strx een paar geur foto's maken hehehe | |
mrSPLIFFY | donderdag 20 april 2006 @ 15:31 |
Dammnn t ruikt hier heeeerlijk..... kheb alleen de bleekselderij vervangen voor paprika verder heb ik de uien en de knoflook gewoon toegevoegd ( staat althans niet in t recept maar ik neem aan dat t er gewoon in moet) dat gaat echt smullen worden!!!!! | |
De_Hertog | donderdag 20 april 2006 @ 15:36 |
quote:Ah, 'vleesch' is officiële nieuwe spelling? Ik vond het al apart dat je dat zo vaak tegenkwam tegenwoordig. | |
mrSPLIFFY | donderdag 20 april 2006 @ 20:23 |
Zo he he ff uitbuiken! Was goed te doen! Ben niet helemaal tevreden maar t begin was daar.... De guiness overheerste iets te veel, volgende x mischien iets minder in doen of wat water erbij... Verder was t met brood ook lekker maar was blij dat ik er ook rijst bij had... Verder top recept en ook leuk om meer in te gooien volgens mij... De appelstoop erin was wel een toppertje!! En er moet veeeel knoflook in, maar das met alles eigenlijk!! Wel een aanrader en Conorach bedankt voor t recept + Print! Hulde! Zo dan plof ik nu weer op de bank ![]() | |
SiGNe | vrijdag 21 april 2006 @ 04:59 |
Hoeveel worchestershirersaus moet je toevoegen? een heel flesje? en vleesch is de overtreffende trap van vlees: een hamburger is vlees, een kangoeroebiefstuk is vleesch ![]() | |
Remco_h | vrijdag 21 april 2006 @ 09:53 |
als je een grote pan hebt kan je lekker een stuk vleesch laten garen in de rode wijn... ik maak wel eens een frikandeau klaar op die manier... snel receptje : frikandeau, lekker peper en zout en knoflook insmeren, verse italiaanse kruiden eropleggen, inpakken in de ontbijtspek, touwtje erom. in de sudderpan ff een uitje aanfruiten vleesch erbij aanbraden voor de kleur, als tie rondom bruin is gooi je er een halve fles italiaanse rode wijn bij (naar eigensmaak), grof gesneden uien erbij, hele knoflook tenen, nogmeer verse italiaanse kruiden. als de wijn kookt vuur laag, uurtje of 1,5 (hangt van t gewicht af) pruttelen, vlees af en toe omdraaien. als t gaar is haal je m uit de wijn, t compleet vergane spek eraf halen inc de kruiden eraf halen, laten rusten. de wijn inc kruiden zeven, terug in de pan, flink de kook erover zodat t indikt, mocht je saus niet dikker willen worden beetje bloem om t dikker te maken. vleesch snijden, serveren met groente naar keuze en aardappeltjes uit de oven!! | |
mrSPLIFFY | vrijdag 21 april 2006 @ 21:53 |
quote:neeeee das echt sterk spul... ik heb gewoon klein beetje ingedaan... worchestershirersaus doe je over t algemeen heeel lang mee met zo'n flesje... | |
Pilootje | vrijdag 21 april 2006 @ 22:46 |
Varkenshaasje gevult met paling. Ooit eens gegeten, echt verrassend. De paling heeft een fijne rokerige smaak, en de varkenshaas heeft een zachte bijna zoetige smaak wat daar perfect bij past. Wel gewaagde combinatie, die je niet iedereen kan voorschotelen. | |
SevenWonders | zaterdag 22 april 2006 @ 10:29 |
Varkenshaas in bladerdeeg. Neem een stuk varkenshaas, besmeer het met honing. Leg tegen de ronde zijkanten een plakje gedroogde abrikoos. Eventueel nog wat kruiden met provencaalse kruiden oid. Vervolgens het geheel inrollen in een plak bladerdeeg. Zorg ervoor dat de zijkanten dicht zitten. Het geheel bestrijken met wat eigeel en in de oven afbakken totdat het bladerdeeg gaar en goudbruin is. HEERLIJK ! | |
kabouter.muts | zaterdag 22 april 2006 @ 10:36 |
Heerlijk draadjes vlees is vaak heel bijzonder. Zeer smakelijk. | |
zoalshetis | zaterdag 22 april 2006 @ 10:42 |
vitello tonnato. marineer een mals rechthoekig stuk kalsvlees in witte wijn, kruidnagels (3 of 4), peperkorrels (2 of 3), zout, teentje knoflook, laurierblaadjes in kwart gesneden ui. nacht laten staan. voor saus meng een blikje goede tonijn (die heeft zelfs de lidl, in twee verpakking) met goede mayonaise, doe er wat kappertjes bij. beetje peper en zout. kook kalfsvlees in marinadevocht op een graad of 70-80 voor 20-30 minuten. laat het afkoelen in zilverfolie verpakt en snijd het in plakjes van 2 mm. het moet nog mooi roze van binnen zijn. giet tonijnmayo erover en klaar is klara. serveren met tagliatella en een frisse salade. meestal gegeten als voorgerecht, maar niet slecht om ook als hoofdgerecht te eten. verdeel het vlees en de mayo mooi over drie grote borden. enige dat warm is, is de tagliatella, dus lekker weinig te doen. |