ok dan, echte indonesische gado-gado, die een beetje uitgebreid is, maar toch simpel:quote:Op donderdag 20 april 2006 20:17 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Heb je nog een goed recept? Want ik vind dat erg lekker![]()
Klinkt goed Hassanjassan. Alleen zou ik die 'alleen gemalen pinda's met wat kruiden ' weg laten als je een beetje op de calorieėn wilt letten. Groenten wokken met een beetje rijst en vis is wellicht een wat lichtere optie dan jouw recept. Lekkere groente heeft ook geen saus nodig. Maar toch leuk dat je het recept hebt gegeven.quote:Op donderdag 20 april 2006 23:19 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
Maar goed, de groenten zijn zowiezo onwijs lekker, de saus is op zichzelf niet superlekker vind ik, maar is een hele goede basis. Het mooiste is, is dat het helemaal vrij is van chemische troep, het zijn gewoon gemalen pinda's met wat kruiden.
Ja dank je, gado-gado is gewoon een machtig gerecht, maar de saus moet je ook niet teveel doen, zo is het met alles. Maar het gaat er ook om dat het gezond en lekker is, calorieen zijn dan naar mijn mening een beetje ondergeschikt. Ik vind belangrijker dat iemand gezonder en natuurlijker eet, dan energiewaardes op gaat tellen. En voor wat betreft gado gado en die saus, het wordt ranzig vies als je teveel saus met je groenten neemt, dus je eet automatisch al genoeg saus. Als je die saus weglaat heb je in principe geen gado-gado, want dat maakt ut em nou juist af. Het is bijna als pasta zonder saus eten.quote:Op vrijdag 21 april 2006 09:45 schreef amarena het volgende:
[..]
Klinkt goed Hassanjassan. Alleen zou ik die 'alleen gemalen pinda's met wat kruiden ' weg laten als je een beetje op de calorieėn wilt letten. Groenten wokken met een beetje rijst en vis is wellicht een wat lichtere optie dan jouw recept. Lekkere groente heeft ook geen saus nodig. Maar toch leuk dat je het recept hebt gegeven.
ckrs !!quote:Op vrijdag 21 april 2006 09:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Geroerbakte blad groenten zijn erg lekker met wat Pearl River mushroom soy en gember (eventueel nog wat oestersaus)
Pinda's (incl. pindakaas) schijnt juist bij te dragen aan gewichtsverliesquote:Op vrijdag 21 april 2006 09:45 schreef amarena het volgende:
Alleen zou ik die 'alleen gemalen pinda's met wat kruiden ' weg laten als je een beetje op de calorieėn wilt letten.
Dat klopt, daarom voel ik me ook zo ranzig vol als ik veel gado gado gegeten hebquote:Op vrijdag 21 april 2006 10:12 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Pinda's (incl. pindakaas) schijnt juist bij te dragen aan gewichtsverlies(ja, niet teveel natuurlijk)
bron: http://weightloss.about.com/od/eatsmart/a/blppp.htmquote:A Purdue University study published in the International Journal of Obesity showed subjects who snacked on peanuts and peanut butter were shown to self-adjust their caloric intake spontaneously and did not add extra calories to their daily diets.
After participants consumed the snack of peanuts or peanut butter, their hunger was reduced for two and a half hours!
JA dat is het hele artikel sans de eerste pagina. Kortom pinda's eten is eigenlijk helemaal niet zo slecht voor, kan ook wel verklaren als ik 100gr pinda's gegeten heb, al dan niet met met vlies dat ik echt poepievol zit voor een hele middag.quote:Rick Mattes, PhD, RD, who conducted the study, said,
"These findings are important because they challenge the belief that eating high-fat foods like peanuts and peanut butter necessarily will lead to weight gain."
The research also supports previous long- and short-term studies that indicate that regular consumption of peanuts does not promote weight gain and can reduce the risk of heart disease.
By comparison, when the participants ate other snacks like rice cakes, hunger returned within a half hour.
Peanuts and peanut butter produced more eating satisfaction and feelings of fullness than high-carbohydrate snacks.
There was also a positive change in the mix of fat in the study subjects' daily diets when they consumed peanuts and peanut butter. Mono- and polyunsaturated fats increased and saturated fat decreased, providing a healthier-heart profile.
(Monounsaturated fats raise the "good" cholesterol levels without raising total blood cholesterol.)
The Peanut Institute suggests: [blockquote]Using peanut butter on your bagel instead of butter or cream cheese, dipping vegetables and fruit in melted peanut butter instead of cream-based dressings, or sprinkling toasted peanuts on salads instead of croutons.[/blockquote]
Here are some of our ideas:
* Dip apple slices in peanut butter
* Spread peanut butter onto a banana cut in half lengthwise
* Have a serving of dry roasted, reduced-salt nuts as a snack
* Spread peanut butter onto celery stalks
* Make your own trail mix with dried fruit and roasted nuts
* Have a peanut butter on whole grain bread for lunch
* Try peanut butter on toast or an English muffin at breakfast
* Spread peanut butter onto reduced-salt saltine crackers or whole wheat crackers
* Try peanut butter spread on tortilla or tortilla chips
* Spread peanut butter onto rice- or popcorn-cakes
* Mix nuts in with air popped or low-fat microwave popcorn
quote:How do you get healthy, you know? I have no idea what to eat, and I have a friend who swears by food combinations. You heard of this nonsence? She's nuts. She's like "You know what? You can, you should eat food combinations, and that way you can eat whatever you want. It's just the combinations of how you put the food together. [High-pitched] You can eat whatever you want!" And then her, her examples are like, "Like you wouldn't want to eat like, um, steak and potatoes, together. But you could have like a lemon rind, and, and raisin skins. Not the whole raisin. Take the skins and steam em! [High-pitched] You can eat whatever you want! You can, you can eat whatever you want!"
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |