abonnement Unibet Coolblue
pi_37314692
Inderdaad een groot genot.
Maar foto's maken gaat vandaag niet meer lukken Ben net thuis, en de kapster komt zo:)
Dus nog even geduld
pi_37314783
quote:
Op woensdag 26 april 2006 13:03 schreef Melusine het volgende:
Vooral die laatste foto is lief zeg! Wat een klein frutseltje is ze...
Zit je ene konijn nou buiten en de andere binnen?
Hier een foto van ons totaal relaxte konijn en zijn licht neurotische vriendinnetje.
Ze is niet echt neurotisch hoor, alleen iets minder makkelijk op haar gemak dan vriendje

[afbeelding]
Wat leuk zo'n plateau! Hoe kom je/ik daaraan?
pi_37315892
Heaven7, dat heb ik online besteld. Het is van Ferplast geloof ik, en het trapje kun je er los bijkopen.
Ik wil er eigenlijk nog eentje bijkopen, vind ze zelf ook heel leuk en de konijnen zijn er heel blij mee. Vaak zitten ze erop, maar soms ook eronder, lekker beschut.
Ik vond het wel belangrijk om ook hun kooi zelf zo goed mogelijk te maken, ookal gaan ze vaak naar buiten. We hebben het allergrootste formaat, 150x84x65. Dat was alleen wel erg groot zonder beschutting, vandaar dat we er huisjes enzo in hebben gedaan.

Ik heb even gezocht, en de site gevonden waar het plateau te bestellen is.
http://www.petfun.nl/shop(...).php?products_id=285
pi_37315936
Zou zoiets ook in ren voor buiten kunnen?
Of anders denk ik toch echt dat ik er zelf één moet gaan maken.
Ben al een poosje op zoek, voor de ren die vast zit aan het hok (via een opening aan de zijkant van het hok) omdat ik zelf dus 2 linker handen heb kwa zulke dingen
pi_37316013
Ik weet het niet, maar als die ren horizontale spijlen heeft zou het moeten lukken. Je kunt het er altijd op wagen, die plateautjes kosten maar 4 euro nogwat.
pi_37316177
Nou d'r zit dus gewoon gaas in. Vierkant dus.
Ik kijk wel even, anders kijk ik volgend weekend heel lief mijn vriendje aan. Die blik moet toch niet te weerstaan zijn om zoiets van hout ofzo voor mijn konijnen in elkaar te willen zetten.
Plastic lijkt me ook niet zo geschikt omdat één konijn nogal kraag overal aan knaagt (knaagdier neemt hij wel heel serieus)
pi_37316511
Bedankt Melusine!
pi_37321573
je kan altijd gewoon een oud kistje van de wijn ofzo omkeren en er een soort terrasje aan maken, dat hebben wij hier ook en werkt heel goed. voor in de ren heb ik ook 2 bakstenen op hun kant gelegd en daar 2 bakstenen plat bovenop gelegd, vinden ze ook leuk om op te zitten!
pi_37334959
Oscar ging dus gisteren mee naar de dierenarts. Geheel vrijwillig (lees: er lag een stukje banaan) huppelde hij zelf het kattenvervoerbakje in. Mooi In de auto was hij heel nieuwsgierig en ook bij de dierenarts was hij één en al nieuwsgierigheid en lekker zichzelf. Maar toen pakte de assistente hem op! En ik had al gezegd dat ze hem niet moest oppakken Dat resulteerde dus in een hevig protesterende, trappende Oscar in paniek. Van lief, nieuwsgierig dier veranderde hij in een monster dat weg wilde. De assistente besloot hem daarop maar hard op de tafel te drukken zodat de dierenarts de spuitjes kon toedienen. Ik vond het allemaal maar overdreven ruw gaan. Hup, Oscar weer snel in zijn vervoersbakje en we gingen weer naar huis. Daar het deurtje open gezet en Oscar sprintte in een hoekje van de kamer en moest niets van mij hebben Aaien...het hielp niets. Hij lag echt helemaal te trillen, het arme dier.

Maar goed, ik ben op de grond blijven liggen en na een minuut of 10 kwam hij me toch kusjes geven Eind goed al goed en Oscar is beschermd tegen myxomatose en VHS
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_37339262
Wat een leuke foto's hier
  donderdag 27 april 2006 @ 13:41:24 #36
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_37343199
quote:
Op donderdag 27 april 2006 07:59 schreef Isabeau het volgende:
Maar goed, ik ben op de grond blijven liggen en na een minuut of 10 kwam hij me toch kusjes geven Eind goed al goed en Oscar is beschermd tegen myxomatose en VHS
Haha ja, klinkt bekend. Altijd toch weer mooi om ze dan langzaam naar je toe te zien komen om even aandacht te halen en kusjes uit te delen.

Vorige keer dat Bunny haar prikje tegen VHS en myxomatose kreeg gebeurde het zelfs in het kattenvervoerbakje. Klepje los, hand van de dierenarts erin. Bunny wou even snuffelen naar die vreemde hand maar kreeg in plaats daarvan direct een spuit in d'r lijf. Ineens zo'n 'walm', ah... die heeft van schrik van zich afgeplast. Maar goed dat ze in het hooi in het bakje zat. Meteen boos/bang, thuis mandje los, wat lekkers gepakt. Even later, alle ellende weer vergeten
Porch Monkey 4 Life!
pi_37348091
Ik ben laatst op de konijnen ent dag geweest! Je weet niet wat je daar ziet, van 'Hoera leuke meneer leuke meneer' konijnen tot 'GA WEG IK BEN EEN BLOEDDORSTIG SABELTAND KONIJN EN IK EET JE OP' nijntjes... Erg grappig
pi_37349389
Ik wil zo graag ook een huisdier en dan natuurlijk een leuk konijntje die dan los kan lopen in mijn studentenkamer. Maar ja dat wil de huisbaas niet hebben. Dus dan houdt het helaas op

Ik blijf wel kwijlen bij de foto's hier
pi_37349926
Waar woon je
Ik heb nog wel wat op te passen voor je in de zomer
(nee hoor, ik ga niet op vakantie vanwege de beesten)
  vrijdag 28 april 2006 @ 11:02:44 #40
122567 Cheesecake
Is het Sjors?
pi_37370594
Wat een lieve, leuke, schattige foto's allemaal :D Ik zal ook eens een foto plaatsen van mijn schatje
Nu ik het toch over Jootje heb; Jootje (hij heet eigenlijk Joli maar noem hem altijd Jootje omdat ie zo klein is) is bijna 7 jaar en is de laatste tijd behoorlijk afgevallen, van 1100 gram naar 900 gram. Voor zo'n klein ukkie is dat best wel veel. Ik voer hem vanalles, van zijn standaard voer tot worteltjes tot broodkruimels, maar meneer wil maar niet aankomen. Heeft iemand hier een idee waar dit van kan komen, of heeft iemand misschien nog tips om hem te laten aankomen? Of zal ik toch maar even een bezoekje aan de dierenarts brengen?
pi_37371465
Hij eet z'n voer dus wel op?
Ik heb gelezen dat konijntjes op leeftijd minder biks/groen willen hebben en meer hooi. Dan zouden ze wel eens kunnen afvallen. Maar 7 jaar is niet hoogbejaard, wel wat ouder.
Hou je de ontlasting goed in de gaten? Geen diarree enzo, en hij eet z'n blindedarmkeutels nog?
Ik denk dat het bij twijfel altijd goed is om de dierenarts raad te plegen - gewoon een telefoontje kost niets en kan je wel geruststellen.

Ben benieuwd naar de foto trouwens!

Oh ja, brood is op zich juist niet goed voor konijnen vanwege het feit dat het dikmaakt maar in dit geval kan het misschien geen kwaad. Ons konijntje bij mijn moeder is ook al tien, at minder biks en krijgt daarom nu veel vaker 'snoep': zo'n knabbelstaaf. Is misschien minder gezond maar dan eet hij tenminste en op z'n oude dag vinden wij dat ie wel een beetje mag genieten.
pi_37406389
Mijn zus heeft zo'n konijn:

Een Nederlandse Hangoordwerg.

Mijn zus woont echter ergens anders dus passen ik/mijn ouders op hem. Maar de laatste tijd heeft hij diarree, er plakt dan poep aan z'n kont die hij met schoppen probeert kwijt te raken in de tuin. Elke dag loopt hij minstens 1 uur los in de tuin. Hij krijgt gewoon konijnenvoer, groenvoer (geen sla), water en hooi. Mijn zus zei dat hij voortaan meer hooi moet en minder korrelvoer. Klopt dit?
Children of the night. What music they make.
pi_37407971
ja, het is id beter om (voorlopig) meer hooi dan korrels te geven.
pi_37423115
Inderdaad. Je moet uitgaan van ongeveer 25g hardvoer per kilo van het gewicht van het konijn.
Ook is het belangrijk dat je alleen biks geeft en geen gemengd konijnenvoer - dat is veel te vet en rijk. Biks is van die groene/bruine korrels. Als het konijn mengvoer krijgt, doe er dan telkens een beetje meer biks doorheen om het konijn langzaam te laten wennen. (ik heb dit verhaal ook in het andere topic gezet, dan lees je er hopelijk iig 1!)

Met plakpoep bij een buitenkonijn moet je vreselijk oppassen: straks wordt het warmer en dan kunnen van die vieze dikke klotevliegen eitjes gaan leggen bij z'n kont. De maden die eruit komen vreten zich een weg door je konijn en het beest zal, als je er niet tijdig bij bent, een gruwelijke dood sterven. Geen lulverhaal, maar een bekende konijnenziekte. Ik zou dus goed oppassen of de diarree op tijd ophoudt.
Een konijn moet overigens onbeperkt hooi kunnen eten, dat is het belangrijkste deel van zijn voedsel. Succes!
pi_37423298
Zeker geen lulverhaal, mijn nijn is daar 3 jaar geleden aan doodgegaan Ik vond en vind het nog steeds zo erg en geef mezelf echt de schuld van het hele gebeuren Onwetendheid.
pi_37423368
Bedankt voor jullie reacties

Komt die plakpoep dan door het gemengd voer?
Children of the night. What music they make.
pi_37423862
Dat zou heel goed kunnen ja, DeHovenier. Het lijkt me heel verstandig om langzaam over te gaan op alleen biks, en dan maar een heel klein beetje he! Dat lijkt zielig, maar je verwent je konijntje veel meer met gezonde voeding waardoor ze gezond oud worden dan met te veel lekkers.
Oh en hardvoer is gewoon niet zo belangrijk in de voeding - hooi is veel belangrijker omdat konijnen heel veel ruwe vezels moeten eten. Als het konijntje te veel gemengd voer krijgt, kan het ook zijn dat het daarom niet genoeg hooi meer eet - en dat veroorzaakt diarree.

Heaven7, wat naar zeg. Ik kan me goed voorstellen dat je je schuldig voelt, bij ons was het eerste konijntje heel misschien ook nog te redden geweest (onverwacht last van gas 's nachts). Het enige wat ik denk is dat ik toen te jong en dom was om echt goed voor een beest te zorgen en me te realiseren wat ze allemaal kunnen krijgen. Je verwacht zoiets ook niet...
pi_37423953
Om een wat vrolijkere noot aan te slaan, hier twee foto's van mijn nijnies op verkenningstocht.
Ze zijn niet heel duidelijk want er was nogal weinig licht, maar zoooo lief!



pi_37424219


Hoelang heb je ze al?
Children of the night. What music they make.
pi_37425032
Deze komen net uit de opvang, we hebben ze sinds iets minder dan twee maanden.
Bij mijn moeder woont nog mijn andere konijntje (is niet alleen van mij) en die is in februari 10 geworden!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')