abonnement Unibet Coolblue
pi_37430623
Jezus mina wat heb ik ongelooflijk droge lippen ondertussen! De vellen hangen er aan alle kanten aan en mijn mondhoeken staan op het punt uit te scheuren.
  maandag 1 mei 2006 @ 00:35:31 #127
38422 wackiejacky
Just be...
pi_37443213
Nou ik heb TheDominator's tactiek even gehanteerd dit weekend hoor.

Kolere ik zit al twee weken finaal onder de pukkels, lang leve de make-up, maar gisteren was het natuurlijk vooral overdag te doen. Voelde me echt niet happy toen ik de straat opging en toen dacht ik, weet je wat, fuck dat nonnengedrag vandaag hoor. Ik voel me al sinds ik begonnen ben met ROA futloos, zoveel zal het niet uitmaken als ik eens 1 dagje zondig en gewoon wel wat borrels drink. Een levercirrose loop je zo snel niet op hehe, heb wel gekkere dingen gedaan.

Dus gisteren een aantal borrels gedronken en een xtc'tje gepakt. Gewoon goed gedronken erbij, paar keer wat gegeten en heb nergens last van verder. Sterker nog, zoals ik altijd had na xtc-gebruik, die pukkels lijken wel weg te trekekn nu heel vaag, had ik altijd de dagen erna.

Nu nog een kleine anderhalve maand rustig aan en die moeheid maar accepteren, het is niet anders.
It's all about respect!
pi_37465565
hahaha ok dan wackiejacky!!

Ik ben uiteraard ook helemaal los gegaan dit weekend echt iets van 30biertjes gehad zaterdag zo zat als een kanon, maar verder ook nergens last van!!
moet kunnen af en toe, deze week mijn lichaam bij laten komen en dan ist weer weekend!
ik doe wat ik zeg en zeg wat ik denk!!
  maandag 1 mei 2006 @ 21:57:25 #129
146778 Oom_Govert
je weet tog?
pi_37468369
Lekker bezig!
Heb ook redelijk heftig weekend achter rug, eigenlijk een combinatie van jullie verhalen!
Moet nog naar mn eerste bloedtests dus ben benieuwd!
pi_37514791
oke weer eff update van mijn kant, is tijdje geleden, ma afstuderen is een bitch...

gister me eerste controle bij de derma, alles was perfect...bloedtest prima zelfs, gezond eten, drinken, genoeg slaap en verstandig met bier omgaan doet zn werk. drink er nu ongeveer 5 op een avond...lekker en ben nog aanspreekbaar op eind van de avond, haha!

met de bijwerkingen kan ik inmiddels wel handelen. huid is nog rood en droog, ma met de juiste verzorging is hier goed mee te leven. Indien nodig was en smeer ik me gezicht 3 x per dag, gebruik Vichy Normaderm creme, heerlijk product. maakt me gezicht ook heerlijk zacht. verder heb ik af en toe last van mn mondhoeken, tot nu toe 1xtje, na 2 dagen trok dit weer weg na goed insmeren met sudocrem. Aantal dagen trug ook veel irritatie met scheren ma dit is na 2 dagen ook weer weggetrokken.

met de puistjes gaat het ook goed, ook al ben ik pas een maand bezig en normaal gesproken je het resultaat pas na een maand of 2 ziet, zie ik nu toch al duidelijk verbetering. het is allemaal rustiger en de puistjes die nog doorkomen worden niet zo ontzettend groot als eerder en verdwijnen ook weer redelijk snel. Veelbelovend dus, ma we wachten geduldig af op de komende 4 maanden.
Verder heb ik nog wat last van wat droge plekken op me arm, ma hier heb ik vette creme van de derma voorgeschreven gekregen.

ik sluit me aan bij wat eerder gezegd is, niet teveel met de bijwerkingen bezig zijn. Ik begrijp dat het in het begin effe tegenvalt, dit had ik ook, ma ga er positief mee om. Zorg ervoor dat je de juiste producten gebruikt en verder gezond leeft. dit heeft bij mij erg geholpen. het eindresultaat mag er uiteindelijk hopelijk voor ons allemaal zijn.
oke dat was em wel weer. Ik wens iedereen veel succes en geniet van de zon, ma met zonnecreme he, haha!!
pi_37544315
Ik heb al eerder in deel 7 gepost, ik was toen na een kuur van 8 maanden en een achterlijke hoeveelheid roaccutane een jaar gestopt. Ondertussen ben ik 2 jaar roaccutane vrij en nog steeds is mijn huid gaaf!!! (op een puistje enekele keer na, maar wie heeft dat niet?)
Voor alle mensen die de kuur rottig vinden misschien fijn om te horen dat de resultaten positief kunnen zijn!!!!!
pi_37547329
Nou ben ik een week nogal schijt aan het hebben aan alles wat ik niet mag (heftig weekendje gehad, roseetjes gedronken en vandaag lekker de hele middag in het zonnetje gelegen) en nu begint m'n huid weer bij te trekken

Ik hoop echt zo dat die rare uitbraak die ik laatst kreeg betekende dat alles er nu uit is ofzo en dat het nooooit meer terugkomt. Ik moet nog een maandje, hoop dat het vanaf nu echt beter gaat.

Merk nl. dat ik gelijk energieker en vrolijker ben nu m'n huid weer bijtrekt
It's all about respect!
pi_37549797
Nou heb ik mezelf mooi voor lul gezet vandaag.

Op school kwam een bedrijf een presentatie doen en mogelijk studenten recruiteren voor afstudeerplaatsen/bijbaantjes/startersfuncties. Omdat het zulk mooi weer was dacht ik: laat ik maar eens op de fiets gaan (half uurtje fietsen).

Nou ik zat daar dus met een kreeftrode kop vooraan in de collegezaal. De aanwezige lerares maakte er ook nog een opmerking over... Echt een goede indruk zal ik gemaakt hebben zeg!
pi_37558862
Ai ai, ja ik had het laatst ook, toen ik even zonder bescherming in de zon zat. Zelfs met factor 30 op mijn gezicht verkleur ik nu nog! Goed smeren dus....
pi_37559334
Nou het was niet zo dat ik door verbranding rood was. Ik heb nu met roa een soort van opvliegers lijkt het wel. Als het ook maar een beetje warm is of bij de minste geringste inspanning dan is mijn gezicht helemaal rood. De laatste paar dagen wordt ik 's nachts wakker omdat mijn shirt nat is van het zweet. Ik heb wel gekeken of ik ook koorts had (ben flink verkouden sinds vorige week) maar mijn temperatuur is in orde.
Ik hoop niet dat ik dat de hele tijd krijg want dan wordt het een zomer met heel veel wasgoed...
  donderdag 4 mei 2006 @ 22:26:50 #136
146778 Oom_Govert
je weet tog?
pi_37559358
Das lekker, als ik midden in mn kuur zit ga ik 3 weken naar azie...dat wordt levend verbranden dus
  vrijdag 5 mei 2006 @ 13:59:34 #137
142176 GijsXL
Haywood Jablowme
pi_37575494
Hoe zit het eigenlijk bij jullie wanneer je in de zon zit? Zoals nu is het hier 25 graden en ik ben van plan een terras te pakken! Moet ik me dan goed insmeren zodat ik niet verbrand? Verbranden jullie snel?
Amsterdam begint met een "a" en eindigt met een "e"
pi_37576090
Ik verbrand van nature al redelijk snel. Ik kan me herinneren dat toen het een aantal dagen terug een dag mooi weer was ik al verbrande. Ik smeer zowiezo iedere ochtend een sunblocker op me gezicht. Heb nu nog niet veel in de zon gezeten, ma lijkt me verstandig als je je toch effekes insmeert. je bent toch wat gevoeliger enzo...
pi_37589611
Hé gasten!!

Ik hoef me tijdens me roa nog steeds niet in te smeren, maar dat ligt aan je pigment.
Ik ben vrij donker van mezelf, scheelt enorm.
Maar gewoon ff testen en dan kom je er snel genoeg achter.

Ga maar lekker genieten van de zon dit weekend, voordat je het weet is ie weer weg!!
Goed weekend

Groeten, The Dominator
ik doe wat ik zeg en zeg wat ik denk!!
  zaterdag 6 mei 2006 @ 10:49:19 #140
129759 poohy
gelegenheidsfokster
pi_37597102
Het gaat de goede kant op
Opeens lukt het mij om redelijk van mijn pukkels af te blijven En ik heb nu ook een familiepot vaseline gekocht en nu kan ik eindelijk pijnloos een appel eten
pi_37599176
ik zweerde tijdens mijn kuur bij purol. die vette creme was het enige dat mijn lippen lekker vet en zacht hield. En voor het slapen gaan ingesmeerd had ik s'morgens een perfect velletje!!!
  zaterdag 6 mei 2006 @ 17:47:25 #142
146778 Oom_Govert
je weet tog?
pi_37606857
Heeft iemand van jullie wel een een kritieke of slechte uitslag gehad van de bloedtest?
Tot nu toe drink ik best erg veel (koninginnedag en dit mooie weer vragen er gewoon om...)
Ik ben benieuwd in hoeverre dit mn lever aantast en dus een slechte bloedtest zal opleveren.

Ervaring iemand?
pi_37609266
neeij tot nu toe nog niet, heb er nu 1 tussendoor gehad en dinsdag moet ik weer, maar lichamelijk merk ik ook niks dusss.
Ben trouwens wel van 2 naar 1 drinkavond gegaan per weekend... dat dan weer wel

we zullen zien en anders zal ik wel moeten stoppen met drinken, maar ik heb het mijn derma gevraagd en hij zei dat het wel mag. 1 pil staat gelijk aan een half glas bier dus als je twee slikt is het maar 1 glas bier per dag. Dus drink ik ipv 30glazen, 29...
HAHA gekheid, maar als je je slecht begint te voelen gewoon overschakelen denk ik..

Groeten
ik doe wat ik zeg en zeg wat ik denk!!
pi_37635955
Hé allemaal...

Ik wil eerst eens wat opmerkingen plaatsen, voordat ik mijn verhaal vertel over mijn verdere roa kuur.

Ten 1e heb ik een opmerking voor Wackiejacky.

Serieus... ik walg echt van jouw! Beetje hier de stoere meid uit lopen hangen, en mooie verhaaltjes lopen vertellen, hoeveel je wel niet gezopen hebt, en dat je drugs loopt te slikken. Je bent echt serieus, een hele domme, en dan ook een hele domme trut! Jij weet dat je niet zoveel mag drinken als je met Roa bezig bent, en daar moet je je ook aan houden! Die derma zegt het tenslotte niks voor niks tegen je, en potverdorie, het staat ook nog aangegeven in de bijsluiter van Roa. Je mag dan nu niks merken, maar je lever kan het op ten duur echt niet meer aan hoor. En drugs is helemaal uit den boze. Dat zoort meuk moet je al helemaal niet gaan gebruiken, omdat dat een vele ergere impact heeft op je kuur, ipv drank. Maar je moet het zelf maar weten, je zal het binnenkort wel ondervinden, stomme junk! Je gaat er voor, of je gaat er helemaal niet voor. Wil je nou van je Acne af of niet? Dan zul je dus prioriteiten moeten stellen. Het is het een, of het ander.

En nu even iets voor TheDominator1.

Wat ik net tegen Wackiejacky heb verteld, geld ook merendeels voor jou. Hoe bedoel je, ik ben een stomzinnige alcoholist, die zich loopt vol te tanken met 30 bier?! En dan ook nog wel met je Roa kuur. Dude dit komt serieus ook op ten duur niet goed met jouw. Je kan verdorie wel een alcohol vergiftiging oplopen man!!! Kijk... 2 of 3 pilsjes dat zou opzich moeten kunnen, eigenlijks mag je al helemaal geen alcohol drinken tijdens je kuur, maar ja, ik geef toe het is moeilijk om zo'n lekker koud pilsje te laten staan, maar 30 op een avond? Nou sorry hoor, maar nu breekt mijn klomp echt even.

Dat je lever dit kan verwerken man, nog even en je krijgt een lever transplantatie, omdat je eigen lever helemaal aangetast is, en ook vanwege de roa.

Maar goed... ik kan natuurlijk niet voor jullie beslissen, maar ik geef jullie alleen maar een tip. Maar ik zal er iig niet wakker van liggen, dat jullie binnenkort in het ziekenhuis liggen, met lichamelijke klachten. Dan is het jullie EIGEN STOMME SCHULD!

Maar nu zal ik mijn ervaringen even vertellen...

Ik ben 14 feb. 2006 begonnen met de Roa kuur. Slik dus 2x20 mg p/d. Dus ik denk dat ik nu al over de helft van mijn kuur zit.

Het gaat nu vrij goed trouwens met mijn huid. Het is tenopzichte van bijna 3 maanden geleden, echt dik voor 60% opgeknapt. Heb hier en daar nog wel eens een puistje, maar die trekken meestal ook wel vrij snel weg. Ik heb ook niet zoveel bijwerkingen mogen ondervinden. Ik heb af en toe alleen eens last van droge lippen, en die rare rode plekjes op mijn handen. In het begin van de Roa kuur had ik ook wel vaak last van een bloedneus, maar daar heb ik nu vrijwel ook geen last meer van.

Ik kan jullie echt aanraden om naast je Roa kuur, ook BIERGIST te gaan slikken. Het herstelt je huid echt prima! Ik drink p/d ongeveer 1,5L water, kom er soms niet helemaal aan toe, maar zoviezo dan 1L p/d. En veel fruit eten is ook goed.

Alleen tsja... ik mag dan bijna van mijn Acne af zijn, er is nog 1 ding waar ik wel last van zal blijven houden.. De oude puistjes die nu compleet zijn weggetrokken zijn dus littekens geworden. Voor dat ik met Roa begon, kon ik mij herinnernen dat ik niet 1 littekentje had. Ja mischien 1'tje ofzo, maar dat is me dan niet echt opgevallen. Niet dat ik me er druk om maak hoor, dat ik er littekens aan over ga houden, maar af en toe valt het wel erg op. Met name als je in vel TL licht staat.

M'n huid is trouwens ook héél erg dun. Hoop dat het na mijn roa kuurt weer aandikt, en dat die littekens minder zullen opvallen. Maar als dat niet het geval is, heb ik gewoon pech gehad. Ik ga ook geen chemische peeling doen om de littekens te verwijderen. Ik moet er maar mee leren leven.

Ik heb trouwens nog 1 klein vraagje. Ik ben 14 Feb. 2006 begonnen met mijn Roa kuur. Volgende week is het al weer 14 Mei 2006, dus ik ben dan al dik 3 maanden onderweg.

Hoelang moet ik mijn Roa kuur eigenlijks nog uitzitten? Ik ben ong. 65/70 KG, slik 40 MG p/d en ben al 3 maanden bezig. Als iemand dit voor mij uit zou kunnen rekenen, ben ik je heel erg dankbaar!!!

Ik wens iedereen sterke met hun kuur, en voor de domoren die zich vol lopen te tanken met alcohol, drugs oid, denk een beetje bij je zelf na, en minder je lust naar Alcohol. Zoals ik al zei, je zult toch prioriteiten moeten stellen. Het is of je roa kuur gezond uitzitten, of je roa kuur uitzitten, met als gevolg één verkrachte lever. Denk daar maar eens goed over na

Nou groetjes!

[ Bericht 0% gewijzigd door JudasPriest op 07-05-2006 21:15:23 ]
pi_37639682
pi_37642256
Hey JudasPriest, Ik snap je punt m.b.t. het slikken van XTC of andere drugs. Daar ben ik ook niet zo kapot van tijdens een ROA kuur (en zowiezo niet), ma iedereen moet zijn of haar ding doen, waar die zich lekker bij voelt...daphne bunskoek doet het tenslotte ook he, haha (paar afleveringen spuiten en slikken trug) jammer van zon mooie meid, ma dat terzijde

Ik geloof dat Dominator maar een grapje maakte over die 30 pintjes als ik het zo goed begrijp dus....

Ik heb het afgelopen dinsdag nog nagevraagd aan me derma...hij zei tegen me dat een aantal biertjes op zn tijd geen kwaad konden. het punt is dat je lever overuren moet maken als je ROA en drank gebruikt, wat zowiezo niet goed is, ma tegelijkertijd ook de werking van de ROA kuur kan verminderen. Dit door het 'overwerk ' wat de lever moet doen. Lijkt me een logische redenering. Voor mij in ieder geval een rede om het tot een minimum te houden. Besides that, ook wel es grappig om volkomen nuchter na huis te gaan , haha en je hebt wat an je zondag !!

Ik zou het dus inderdaad aanraden om het tot een minimuum te houden. Lijkt me beter voor je gezondheid en de werking van ROA

Veel water en fruit is zowiezo goed voor je lichaam, toont weer es aan hoe belangrijk dit is, houd dat dus ook vol na je kuur! Goede slaap doet ook wonderen. Me huis is al minder droog door me 8 uur slaap per nacht, wat ik in 1e instantie niet deed tijdens de 1e 2 weken van me kuur. Roodheid is ook stuk minder....

Oke, tot de volgende keer ma weer en iedereen weer succes
pi_37643090
doh, je wenkbrauwen harsen is dus echt een no-go met roa

ik heb nu mooi onder mijn wenkbrauwen rode vlakken en tussen mijn wenkbrauwen in ook een leuke streep. De bovenlaag van mijn huid is gewoon eraf gegaan, zit nu de hele dag te smeren met calendula creme. Mja dat ziet er ook niet heel charmant uit.

Harsen tijdens de roa kuur
  zondag 7 mei 2006 @ 22:29:36 #148
136265 Raphaelo29
loopwonder
pi_37643229
heb een kuur doorlopen van een maandje of 8 a 9 en dat is alweer 3 kwart jaar terug. m'n huid was eindelijk redelijk schoon, maar nu beginnen er voorzichtig toch weer wat puistjes de kop op te steken...

ik hoop dat het niet teveel terugkomt want ik ben bijna 30 man, someone have mercy
ik las hier ook over littekens.....dat is iets waar denk ik weinig aan te doen is...afgezien van plastische chirurgie oid.

een eventuele vervolgkuur behoort tot de mogelijkheden (iemand er ervaring mee) maar dan is het eind zoek denk ik. want als het maar tijdelijk verbetert....kan toch niet de rest van mn leven deze kuren blijven volgen

en zijn er mensen die ook rond de 30 zitten? het zou verboden moeten worden....acne boven je 30e

ik wens een ieder succes met de kuur. ik heb ondervonden dat het wel degelijk werkt. de bloedtesten vind ik minder maar het is wel te doen allemaal.
bijwerkingen heb ik niet of nauwelijks ondervonden en m'n lippen smeer ik gewoon in met lipbalsem....ging allemaal goed!!
pi_37649264
Judas >>

Berekening:

De hoeveelheid per kg lichaamsgewicht die je tijdens je kuur binnen moet krijgen is 120 - 150 mg.
Uitgaande van 68 kg in jouw geval en een minimum van 120 betekent dit dus:
68 x 120 = 8160 mg totaal
8160 / 40 mg per dag = 204 dagen

Als het goed is moet jouw kuur dus in ieder geval zo'n 7 maanden duren als je op 40 mg blijft.

________________________________________

Raphaelo >>

Ik lees hier af en toe wel eens dat mensen inderdaad aan een 2e kuur beginnen, die dan nog wat effectiever schijnt te zijn dan de eerste. Ik vraag me af: heb je voldoende ROA binnengekregen in die 8 a 9 maanden? Ik ga er van uit van wel, gezien de periode. Weet je nog hoeveel mg het was?
  maandag 8 mei 2006 @ 11:20:46 #150
141914 anneloeke
nice but naughty
pi_37652431
quote:
Op zondag 7 mei 2006 22:29 schreef Raphaelo29 het volgende:
...
en zijn er mensen die ook rond de 30 zitten? het zou verboden moeten worden....acne boven je 30e
...
ja hoor ik ben er al 34 en tegen het einde van mijn kuur bijna 35
leuk hoor, die hormonen...
tja ik wou er wel terug 16 uitzien, maar niet echt op deze manier

tja.. doorzetten en hopen dat het goed komt..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')