abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 14 april 2006 @ 10:23:59 #26
36822 Mexoryl
TDSA + DTS
pi_36946281
De tretinoïne creme die ik gebruik (Acid A Vit) stinkt niet. Heb je misschien zo'n FNA geval gehad van de apotheek?

Bij mij stelde de bijwerkingen met tretinoïne creme tot nu toe niet veel voor. Eerste week gebeurde er niet veel. Tussen de eerste en tweede week werd m'n huid wat gevoeliger te worden voor andere producten. Rond week 3 werd m'n huid wat roder en begonnen m'n huid er beroerder uit te zien. Zit nu in week 4 en het lijkt de goede kant op te gaan. M'n huid is gladder en poriën fijner, maar heb nog een lange weg te gaan. Rondom m'n mond zie ik alleen af en toe wat schilfertjes, niets ernstig. Verder geen last een droge huid gehad op een paar dagen na. Het is verder een vrij milde creme, die nooit voor directe irritatie heeft gezorgd. Vergeleken met de horrorverhalen die ik heb gelezen valt het ontzettend mee.
pi_36947742
ik bedoel vooral voor na de kuur eigenlijk, omdat mn gezicht alles dan weer op eigen houtje moet doen, en de talgproductie weer toeneemt.
pi_36951911
Dat zou ik niet weten. Nog geen ervaring mee . Ik zou je dermatoloog eens vragen die weet dat vast wel. Succes. Hoe is het resultaat bij jou trouwens?
pi_36952264
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 11:22 schreef FlyingFOool het volgende:
ik bedoel vooral voor na de kuur eigenlijk, omdat mn gezicht alles dan weer op eigen houtje moet doen, en de talgproductie weer toeneemt.
dat zou ik ook niet durven te zeggen, maar wat ik weet uit ervaringen van mensen uit mijn omgeving die het ook gebruiokt hebben, is dat ze nu gewoon een middel uit de drogist gebruiken, niets bijzonders dus. ma idd vraag het me ook wel af, al heb ik nog een tijd te gaan, week 1 is nu pas voorbij.

zit inmiddels in m'n outbreak periode..overal waar het maar kan komen er puisten bij. ik vind de bijwerkingen allemaal redelijk snel komen bij mij, maja zolang het hierbij blijft kan het alleen nog maar beter gaan. althans dat hopen we, hehe! me huid is nog steeds droog, maar goed te verhelpen met een juiste creme. rondom me neus is hetw el heel erg droog, beetje het gevoel alsof je snik en snik verkouden bent en jezelf snuit met schuurpapier en vervolgens geen creme gebruikt!! hahaha!

over die tretinoine crme ben ik absoluut niet tevreden. Inderdaad een pokkespul, wat geen enkel effect op mij had, behalve dat ik ongeveer dezelfde bijwerkingen had als nu, droge huid en rood gezicht. Om me gezicht verder schoon te houden schreef die kloojo van een dermatoloog een dovezeepje aan. Nou, geweldig idee, dat verergerde alles nog eens. Had het zelf natuurlijk ook wel kunnen weten, maja je gaat ervanuit dat een specialist iets zinnigs vertelt. ben er toen gauw me gekapt en het werd al snel rustiger.
pi_36969138
quote:
Op donderdag 13 april 2006 19:41 schreef Mexoryl het volgende:

[..]

2 weken is absoluut te weinig om resultaat te zien. Geef het minstens 2 maanden. Plaatselijk aangebrachte retinoïden, zoals adapaleen werken niet snel. Ze brengen meestal eerst alle ellende naar de oppervlakte, wat een verergering van de klachten kan geven. Adapaleen is het zwakste retinoïde op recept wat je kan smeren, maar wel met een gunstig tolerantieprofiel. Tretinoïne en tazaroteen zijn sterker, maar kunnen meer bijwerkingen geven. Adapaleen is geen smeerversie van Roaccutane, dat is Isotrex wat niet in Nederland verkrijgbaar is.
Hoi Mexoryl. Thanks voor je duidelijke bijdrage. Ik betwijfelde na wat onderzoek op het WWW al of Adapelene ook daadwerkelijk de smeerversie van Roaccutane was (en daar niets over vond). Toch vreemd, want mijn dermatoloog beweerde dit wel, ik had hem dit duidelijk gevraagd. Anyway, ik heb van die rotzooi een GIGANTISCH rode nek gekregen, het lijkt wel een allergische reactie. Het lijkt en voelt alsof mijn nek is verbrand, terwijl ik het daar amper smeer. Ik vermoed dat het 's nachts via mijn wang daarop terecht komt. Ben er helemaal klaar mee, het ziet er nu echt niet uit.

Ik had hier ook een vraag gesteld over de wisselwerking van St Janskruid en Roaccutane. Mijn dermatoloog beweerde ook dat dat niet samen kon. Na informeren bij de apotheek bleek dit dus echter geen enkel probleem te zijn. Ik zie dus geen reden om niet aan de Roa te beginnen. We zullen zien wat de side-effects zijn, dat kun je alleen merken door te proberen.

Ben dus tot nu toe niet te spreken over mijn derma, die maar wat uit zijn nek kletst.
pi_36972295
Ben nu ongeveer 2 maanden van de roaccutane kuur af en echt... het is geweldig!
Voor het eerst niet zo'n kutgevoel als ik in de spiegel kijk..
Ik heb in principe geen puist meer gekregen, alleen een heel klein iets wat niet eens opvalt, ben echt heel erg tevreden
pi_36974832
Nu 11 weken bezig, en helaas een outbreak van 6 pukkels gekregen, Maar ik ben positief en zie wel een verbetering. het is wel al minder ,voor dat ik begon met roaccutane.
pi_36975683
A_J_, je hebt wel een vage dermatoloog zeg. Er is dan misschien geen wisselwerking tussen St.Janskruid en Roaccutane, maar er is wel een wisselwerking tussen St.Janskruid en hormonale anticonceptie (de pil enzo). En anticonceptie is echt superbelangrijk als je als vrouw aan de roaccutane bent omdat je absoluut niet zwanger mag worden. Als vrouw moet je het dus gewoon niet samen nemen. Als man is er natuurlijk geen enkel probleem.
  zaterdag 15 april 2006 @ 11:14:44 #34
129759 poohy
gelegenheidsfokster
pi_36976168
Ik ben nu ongeveer een maandje bezig en het gaat de goede kant op
Helaas heb ik aardig lopen krabben en heb weer een paar nare plekken op mijn gezicht. Ik hoop dat ik dit ooit kan afleren, want het ziet er niet uit. En het gaat soms ook bloeden, wat natuurlijk helemaal geen gezicht is

Verder heb ik door het uitdrogen van mijn lippen echt een clownsmond gekregen
pi_36978929
ik ga maandag beginnen met mn kuur roa.(eerst nog even een weekendje kansloos veel drinken:-) Ben ten eerste erg benieuwd naar het resultaat, zeker na de vele enthousiaste opmerkingen op dit forum! Toch zie ik dat velen van jullie redelijke bijwerkingen hebben. Droge huid etc vind ik niet zo erg, het is voor het goede doel tenslotte! Maar die verhalen over sloom worden en zelfs (licht) depressief....nare bijwerkingen lijken me!
Ik wil iedereen die zn ervaringen hier deelt of heeft gedeeld bedanken! Erg goede info uit eerste hand, heel nuttig!
pi_36980981
@ iris89

Ik zie mijn dermatoloog niet meer, hoef er niet meer te komen voor deze kuur, dus kan hem niks vragen. Mijn gezicht ziet er wel top uit heb alleen nog wel roze vlekjes van de acne over gehouden, en waarschijnlijk ook wat lidtekentjes, maar ik ben al zo blij geen acne meer te hebben
  zaterdag 15 april 2006 @ 19:41:27 #37
136427 Nellid
TRAINSPOTTING
pi_36987871
Ik ben er al weer best een tijd vanaf, maar wat een wereldspul zeg. Ik heb alleen last gehad van droge lippen, dat was alles. Moest elke keer wel mn bloed laten controleren maar dat was elke keer perfect. Ben er vanaf en het is (tot nu toe) nooit meer terug gekomen (ff afkloppen).

Volgens mij moeten ze ook helemaal niet vertellen wat je er allemaal van kunt krijgen (staat in de bijsluiter zelfs dat je er zelfmoordneigingen van kunt krijgen volgens mij). Voplgens mij zijn er mensen bij wie die symptomen dan gelijk opkomen
  zaterdag 15 april 2006 @ 20:11:52 #38
141914 anneloeke
nice but naughty
pi_36988718
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 11:14 schreef poohy het volgende:
....
Helaas heb ik aardig lopen krabben en heb weer een paar nare plekken op mijn gezicht. Ik hoop dat ik dit ooit kan afleren, want het ziet er niet uit. En het gaat soms ook bloeden, wat natuurlijk helemaal geen gezicht is
Nou.. ik kan er ook niet afblijven, maar zie daar nu echt wel de gevolgen van...
Voor de Roa prutste ik ook al, maar die plekjes gingen telkens "redelijk" vlot terug weg.
De pukkels die ik opengekrabt heb toen ik twee weken aan de Roa bezig was, zijn nu, 7 weken later nog zichtbaar! Ze zullen zelfs altijd donkere plekjes blijven! Er zit nameijk bloed opgeslagen in de huid of zo iets.
Ik moet er wel bijvertellen dat ik toen echt wel te keer ben gegaan en flink genepen heb ook...
Volgens mijn dermatologe kunnen die volgend jaar (als mijn huid volledig hersteld is na de kuur) misschien wel met de laser aangepakt worden...
Dus: probeer er echt af te blijven!!! Je doet dit niet om daarna nog een half jaar (of langer) met blauwe vlekken op je gezicht te lopen!!!

PS Je zou denken dat ik nu mijn les geleerd heb, niks is minder waar...ik slaag er niet in om te stoppen met krabben.. erg hé...
Ik slaag er wel al in te stoppen wanneer het begint te bloeden, maar dan is het al te laat natuurlijk
pi_36992369
Anneloek, ik herken het hoor. Het krabben is een soort van tik geworden, is heel moeilijk om daar vanaf te komen. Ik heb het ook met muggenbulten. Ben een beetje allergisch voor dat gif en het jeukt altijd verschrikkelijk. Mijn benen zitten dus nu permanent onder de lidtekentjes van opengekrabte bulten.

Daarbij genezen mijn lidtekens nooit mooi, dus ik hoop dat ik na mij Roa kuur iets van een behandeling vergoed krijg om mijn huid weer wat gaver te maken. Ik las daar iets over in een boekje van mijn zorgverzekeraar nl.
  zaterdag 15 april 2006 @ 22:57:58 #40
141914 anneloeke
nice but naughty
pi_36992613
wel octopussy...Vergoed krijgen zit er bij mij niet in hoor! Zou wel tof zijn... zo'n laser-behandeling is vrij kostelijk.. Ik hoop voor jou dat jij hier gebruik van kunt maken.
Heb vandaag trouwens ook vastgesteld dat de Roa zelf misschien niet zo duur is, maar de smeerseltjes die ik mij de laatste maanden al aangeschaft heb, die kunnen tellen hoor
  zondag 16 april 2006 @ 13:15:59 #41
146778 Oom_Govert
je weet tog?
pi_37003074
lit·te·ken (het ~)
pi_37005818
Hoi mensen!

Ik gebruik roa nu 2maanden en ik krijg er nog misschien maar 1 puistje per week bij en krijg echt veel reacties dat ik er nu goed uit zie Voelt echt goed!! Heb nauwlijks bijwerkingen, alleen droge lippen maar daar gebruik ik Carmex coor (schlecker) echt super spul.. Beter dan al die dure troep!!
En mensen die last hebben van depri. 1 tip, denk er niet steeds aan en denk niet als je je een keer kut voelt je depri bent en dat het door de ROA komt, want als je zo denkt kom je in de put te zitten!
Ik weet er alles van, ben ooit depri geweest en op een gegeven moment komt je in zon negatieve spiraal door alleen nog maar negatief te denken!
Ik ben ook aan de roa gegaan terwijl ik een jaar geleden toch nog bij een psycholoog liep, maar ik heb echt nergens last van, gewoon door gaan en vrolijk blijven hoe moeilijk het ook is, want je weet waar je het voor doet!!!
Als je straks clean bent, zul je merken dat het je allemaal waard is!!

Dus mensen heel veel succes en sterkte met de ROA-kuur, maar ik weet zeker dat wanneer je vrolijk en positief in je leven staat het allemaal goed gaat komen!

Groeten
ik doe wat ik zeg en zeg wat ik denk!!
  maandag 17 april 2006 @ 14:56:30 #43
146778 Oom_Govert
je weet tog?
pi_37032827
Iemand ervaring met Roa en XTC of andere drugs?
Lijkt me niet een heel lekkere combinatie ivm met de aanslag op je lever?
Maar een klein beetje kan geen kwaad toch ?

[ Bericht 2% gewijzigd door Oom_Govert op 17-04-2006 15:39:32 ]
pi_37035499
Beste allemaal.

Ik ook ben een oud Roa gebruiker, en ben nu ruim 3 maanden gestopt met het goedje.

Ik ben nog steeds erg blij met het resultaat. Heb heel soms nog wel kleine rode bultjes maar dit worden nooit puistjes en stellen niks voor. Mijn huid is nu wel weer een stuk vetter dan voor de kuur maar op een normale prettig manier, waarbij je dus niet 5 keer per dag naar de badkamer loopt om je gezicht te wassen omdat het blinkt van de vettigheid.

Een Roa kuur is niet ernstig vond ik zelf maar kan erg frustrerend zijn in het begin. Ik had alleen puistjes op mijn kin en onder mijn kin vooral. In het begin van de kuur ging het door de Roa mijn volledige gezicht af, eerst mijn kin, daarna mijn slapen en zijkanten gezicht en vervolgens nog eens mijn voorhoofd. Na ongeveer 2 a 3 maanden ging de Roa overwinnen en na een maand of 3 was ik clean tot aan dit moment. Dit is nu al een maand of 8 in totaal.

Dus mensen die Roa gebruiken, hou het vol, het werkt echt. Ik ben erg blij dat ik het gebruikt heb en ook heb doorgezet. En ook de zon in de zomer overleef je wel. Ik heb gewoon tijdens mijn Roa kuur een zonovergoten vakantie gehad aan de Turkse Riveira, gewoon goed smeren en genieten.

Tevens heb ik ook regelmatig mijn biertjes gedronken. Het gaat erom dat je luistert naar je lichaam wat deze aankan
pi_37037565
sensation 2 hoeveel mg per dag slikte je?
pi_37043795
Govert >> Kijk eens op www.drugsinfoteam.nl. Daar zijn verschillende vragen gesteld over die combinatie. Typ bij de vraagzoekmachine gewoon ROA in.
pi_37051756
Ik wil ook graag beginnen met Roaccutane..Nog even een vraag aan alle 'gebruikers'. Wanneer zijn jullie begonnen met het spul? Of ook wel, wanneer heb je het 'erg genoeg' om eraan te mogen beginnen?

Ik zelf ben nu 21 en al vanaf mijn 11e heb ik last van puistjes...Het is heel erg geweest, dat ik niet meer over straat durfde enzo, maar dat is nu eigenlijk nog steeds wel het geval als ik er weer eens veel last van heb, en bijvoorbeeld geen make-up bij me heb om het weg te werken. Voor mijn gevoel heb ik haast alles geprobeerd. 4 Jaar aan de Diane-35 pil geweest, wat niets hielp. In combinatie met die pil Benzoylperoxide (10%) gebruikt, en dit heeft een tijdje redelijk geholpen, maar het nooit verholpen. Nu gebruik ik de Benzoylperoxide de laatste tijd nog wel, maar volgens mij is het uitgewerkt ofzo, want het heeft totaal geen invloed meer op mijn gezicht.

Wat vinden jullie? Op dit moment is het niet zo dat mijn hele gezicht onder zit, maar ik ben het na 10 jaar prutsen toch wel zo ongelooflijk zat...en wil ook wel eens zonder 3 kilo foundation naar buiten durven. Kan ik met deze 'wapenfeiten' bij mijn huisarts aankomen en om het middel vragen? En dan wordt ik doorverwezen naar de dermatoloog of hoe gaat dat?
pi_37051829
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 01:32 schreef Daalni het volgende:
Ik wil ook graag beginnen met Roaccutane..Nog even een vraag aan alle 'gebruikers'. Wanneer zijn jullie begonnen met het spul? Of ook wel, wanneer heb je het 'erg genoeg' om eraan te mogen beginnen?

Ik zelf ben nu 21 en al vanaf mijn 11e heb ik last van puistjes...Het is heel erg geweest, dat ik niet meer over straat durfde enzo, maar dat is nu eigenlijk nog steeds wel het geval als ik er weer eens veel last van heb, en bijvoorbeeld geen make-up bij me heb om het weg te werken. Voor mijn gevoel heb ik haast alles geprobeerd. 4 Jaar aan de Diane-35 pil geweest, wat niets hielp. In combinatie met die pil Benzoylperoxide (10%) gebruikt, en dit heeft een tijdje redelijk geholpen, maar het nooit verholpen. Nu gebruik ik de Benzoylperoxide de laatste tijd nog wel, maar volgens mij is het uitgewerkt ofzo, want het heeft totaal geen invloed meer op mijn gezicht.

Wat vinden jullie? Op dit moment is het niet zo dat mijn hele gezicht onder zit, maar ik ben het na 10 jaar prutsen toch wel zo ongelooflijk zat...en wil ook wel eens zonder 3 kilo foundation naar buiten durven. Kan ik met deze 'wapenfeiten' bij mijn huisarts aankomen en om het middel vragen? En dan wordt ik doorverwezen naar de dermatoloog of hoe gaat dat?
Gewoon gaan en om het middel vragen, en een beetje vertellen dat je sociaal leven eronder lijdt. Dan doen ze er vaak niet moeilijk over.

Je moet alleen wel van tevoren bloed laten prikken. En dan tijdens de kuur en vlak na de kuur ook nog een paar keer. Want het spul is serieus heftig en fucked met al je bloedwaarden enzo.

Heeft bij mij gelukkig goed geholpen na een kuur van 3 maanden om de puisten op m'n bovenrug te laten verdwijnen. Nu kan ik weer lekker "topless" op het strand
pi_37052118
Thanks! Klinkt wel vrij inderdaad...maar daar heb ik het ondertussen wel voor over.
Dan ga ik dat maar even doen...
Als ik het eenmaal heb laat ik nog wel even weten hoe het gaat
pi_37052281
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 02:01 schreef Daalni het volgende:
Thanks! Klinkt wel vrij inderdaad...maar daar heb ik het ondertussen wel voor over.
Dan ga ik dat maar even doen...
Als ik het eenmaal heb laat ik nog wel even weten hoe het gaat
Tis ook
En zodra je het gebruikt wil j het liefst meteen weer stoppen zo'n troep is het.
Maar ff doorbijten en het resultaat mag er wezen.

Je huid krijgt er iig flink mee te verduren zo schraal en zwak als dat het wordt.
Wat je vooral niet moet doen is deze schrale huid weer vet maken met allerlei smeerseltjes e.d.
Die schraalheid helpt juist gigantisch goed tegen puistjes, en het vet maken helpt de puistjes alleen maar te blijven bestaan.

Succes ermee en hoop voor je dat je snel resultaat ziet.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')