1 |
User bestaat en kan inloggen, database bestaat ook. Maar zoals de melding al aangeeft heeft de user geen rechten op de database. Die zul je dus eerst moeten geven.quote:Op donderdag 13 april 2006 18:41 schreef timbastiaansen het volgende:
[ code verwijderd ]
WTF, ik weet zeker dat mijn gebruikersnaam en wachtwoord goed zijn, en database smoelen bestaat ook.
Uhm, hoe doe je dat, ik kan wel bij de wscp.pcextreme.nl en dan bij mysql-beheer bij gebruiker deze opties aanvinken:quote:Op donderdag 13 april 2006 18:43 schreef Light het volgende:
[..]
User bestaat en kan inloggen, database bestaat ook. Maar zoals de melding al aangeeft heeft de user geen rechten op de database. Die zul je dus eerst moeten geven.
1 2 3 4 | SELECT INSERT UPDATE DELETE CREATE ALTER INDEX DROP CREATE TEMP TABLES LOCK TABLES REFERENCES 6664he |
Einde informatie in dit heldere 'integratie' document. Er wordt dus nergens vermeld wat er in die XML staat. Niet getreurt dacht ik, ik kan in ieder geval de URL waar het heen moet opgeven in de configuratie en vervolgens wat test transacties doen.quote:iDEAL Basic biedt twee mogelijkheden om een notificatie te ontvangen indien een iDEAL transactie is afgerond:
1. Email: De acceptant ontvangt na iedere transactie een notificatie per e-mail
2. XML: De acceptant ontvangt na iedere transactie een XML bericht ter notificatie. Dit bericht wordt verstuurd naar een voorgedefinieerde URL.
MySQL biedt ook de mogelijkheid rechten per database en per tabel in te stellen. Als de user rechten wel heeft, maar niet op de bepaalde database, dan kom je er alsnog niet in.quote:Op donderdag 13 april 2006 18:46 schreef timbastiaansen het volgende:
[..]
Uhm, hoe doe je dat, ik kan wel bij de wscp.pcextreme.nl en dan bij mysql-beheer bij gebruiker deze opties aanvinken:
[ code verwijderd ]
Maar alles tot en met "DROP" is aangevinkt, klopt dat dan?
Ok, waar moet je die rechten dan instellen??quote:Op donderdag 13 april 2006 19:32 schreef Light het volgende:
[..]
MySQL biedt ook de mogelijkheid rechten per database en per tabel in te stellen. Als de user rechten wel heeft, maar niet op de bepaalde database, dan kom je er alsnog niet in.
Oke ik hoop dat ik je goed begrijp:quote:Op donderdag 13 april 2006 19:16 schreef Swetsenegger het volgende:
Probleempje,
ik heb hier een stukje documentatie voor me liggen van iDEAL (betalingsmethode op internet).
Hierin het volgende...
[..]
Einde informatie in dit heldere 'integratie' document. Er wordt dus nergens vermeld wat er in die XML staat. Niet getreurt dacht ik, ik kan in ieder geval de URL waar het heen moet opgeven in de configuratie en vervolgens wat test transacties doen.
Maar... nu komt die url aan bij bijvoorbeeld catch.php.... Hoe lees ik die XML dan uit?
Ik heb hier phpMyAdmin 2.7.0-pl1quote:Op donderdag 13 april 2006 19:34 schreef timbastiaansen het volgende:
[..]
Ok, waar moet je die rechten dan instellen??
Ik zit hier met phpMyAdmin 2.6.4-pl2 en kan nergens iets van de rechten vinden, maar ik zoek nog even verder...quote:Op donderdag 13 april 2006 19:47 schreef Light het volgende:
[..]
Ik heb hier phpMyAdmin 2.7.0-pl1
Rechten -> Wijzig rechten (voor betreffende user, en je moet zelf de rechten hebben om rechten te kunnen wijzigen) -> Scroll naar beneden naar "Database-specifieke privileges" en selecteer daar de database waarvoor rechten moeten worden ingesteld.
Het kan zijn dat het bij andere versies van phpMyAdmin anders werkt, maar dat kan ik zo niet nakijken.
Ik weet niet of je me goed begrijpt, dity is de informatie welke ik van de ING bank hebquote:Op donderdag 13 april 2006 19:43 schreef H4ze het volgende:
[..]
Oke ik hoop dat ik je goed begrijp:
Je zou eerst met file_get_contents() dat hele bestand in een string op kunnen slaan en deze ff uitlezen zodat je de values etc in die xml file weet. De variabele die vanuit file_get_contents() ontstaat gebruik je dalijk ook weer. Vervolgens maak je een nieuwe xml parser mbv xml_parser_create(). Vervolgens maak je gebruik van xml_parse_into_struct. Mbv van de daarin gedefinieerde vars kan je de boel uitlezen uit je xml bestand.
Beetje lastig uit leggen, sorry. Ik heb nog wel een voorbeeld file voor je, waarin ik iets soortgelijks doe. Voeg me maar toe op msn of mail me maar voor die file indien je 'm wilt.
Dat ligt dus maar net aan hoe ING dat doet, heel flauw gezegd maar het is wel zoquote:Op donderdag 13 april 2006 19:59 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Het parsen en verwerken geloof ik allemaal wel. Het gaat mij om die eerste stap. ING stuurt een XML naar catch.php. Wat moet ik in catch.php zetten om die xml bv naar een folder te 'moven'? Vind ik 'm in $FILES? in $POST.... Waar staat die XML als die wordt aangeboden op een php pagina en hoe kan ik er wat mee.
Dat idee had ik ook.quote:Op donderdag 13 april 2006 20:24 schreef JeRa het volgende:
[..]
Dat ligt dus maar net aan hoe ING dat doet, heel flauw gezegd maar het is wel zoze kunnen het als een POST-variabele opsturen of als een multipart form-data geval, waarna je het dus in je $_FILES kunt vinden.
Persoonlijk vind ik het erg onprofessioneel om zelfs zóiets niet te vermelden in de documentatie. Weet je zeker dat ze dat nergens vermelden?
Dat vind ik niet echt handig van de bank. Als ze een XML bestand naar een vooraf opgegeven URL versturen dan zou ik toch op z'n minst verwachten dat ze de structuur van het bestand laten zien, en dat ze vertellen hoe het bestand wordt verstuurd (get, post, file upload). Dat ze niet vertellen hoe je het bestand moet verwerken snap ik nog wel, maar als ze niet vertellen wat er verwerkt moet worden dan is het toch lastig scripten.quote:Op donderdag 13 april 2006 22:25 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Dat idee had ik ook.
Ik weet absoluut zeker dat er verder niets instaat, want ik heb het 19 pagina's tellende document meerdere malen doorgelezen
Ik ben ook al met ze aan het mailen
Lees en huiverquote:Op donderdag 13 april 2006 23:03 schreef Light het volgende:
[..]
Dat vind ik niet echt handig van de bank. Als ze een XML bestand naar een vooraf opgegeven URL versturen dan zou ik toch op z'n minst verwachten dat ze de structuur van het bestand laten zien, en dat ze vertellen hoe het bestand wordt verstuurd (get, post, file upload). Dat ze niet vertellen hoe je het bestand moet verwerken snap ik nog wel, maar als ze niet vertellen wat er verwerkt moet worden dan is het toch lastig scripten.
Het antwoordquote:Dezelfde opmerking geldt voor notificatie na afronding van de iDeal betaling. Hierbij wordt gemeldt dat de notificatie via email of via een XML kan geschieden. Uit oogpunt van efficiency geven wij de voorkeur aan de 2e methode, echter nergens tref ik een voorbeeld van deze XML aan, zodat ik deze notificatie in het backend kan verwerken.
Kortom... nix, nada. Hier heb ik niets aan.quote:De xml notificatie is net zo beperkt als de e-mail notificatie. Wij willen namelijk niet stimuleren deze stap te automatiseren. Reden hiervoor is van technische aard en heeft te maken met de verantwoordelijkheid voor het 'statusverzoek'. In het ideal basic verhaal doet het idealsysteem 1 statusverzoek. Toch blijft de winkelier zelf verantwoordelijk voor het statusverzoek. Wordt het statusverzoek niet uitgevoerd (bijvoorbeeld doordat de consument de browser te vroeg afsluit) dan is het aan de winkelier zelf om een status op te halen. De winkelier weet zonder zo'n verzoek niet of er een transactie is gedaan.
Dat antwoord lijkt te komen van een of andere sales support die er vooral op gericht is om je te wijzen op je verantwoordelijkheden en verplichtingen. Van techniek hebben ze geen kaas gegeten, maar de development afdeling zul je wel niet zomaar te pakken krijgen.quote:Op donderdag 13 april 2006 23:10 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Lees en huiver
Een vraag uit mijn eerste mail
[..]
Het antwoord
[..]
Kortom... nix, nada. Hier heb ik niets aan.
Ja ik BEGRIJP dat er geen rechten aan deze notificatie verleent kunnen worden. Ik ga hem dan ook alleen gebruiken als melding in de database. NIET als eind controlle voor het verzenden van de produkten. Maar dat was mijn vraag niet
Mocht iemand geinteresserd zijn. Ik wil je de documentatie wel mailen.
Ik moet dus het formaat yyyy-MM-dd HH:mm:ss terug krijgen, een half uur in de toekomstquote:Op donderdag 13 april 2006 23:28 schreef Light het volgende:
$time = strtotime('+30 minutes');
Da's iig beter leesbaar, en levert je evengoed een timestamp op. Dus wel met strftime verder verwerken.
We bieden een dienst, maar eigenlijk is die zó onbetrouwbaar dat we liever niet hebben dat iemand het gebruikt :| Hou er dan helemaal je mond over.quote:Op donderdag 13 april 2006 23:10 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Lees en huiver
Een vraag uit mijn eerste mail
[..]
Het antwoord
[..]
Kortom... nix, nada. Hier heb ik niets aan.
Dan kun je net zo goed date() gebruiken.quote:Op donderdag 13 april 2006 23:33 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Ik moet dus het formaat yyyy-MM-dd HH:mm:ss terug krijgen, een half uur in de toekomst
Thanks, ik had 'm net gevondenquote:Op donderdag 13 april 2006 23:40 schreef Light het volgende:
[..]
Dan kun je net zo goed date() gebruiken.
date('Y-m-d H:i:s', strtotime('+30 minutes'));
1 2 3 4 | FROM albums LEFT JOIN `master` ON `albums`.`albumid` = `master`.`albumid` GROUP BY master.albumid |
1 2 3 4 5 | albumid id titel albumid artiest titel |
1 2 3 4 5 6 7 8 | $numitems = count($items) / 4; for ($i = 0; $i < $numitems; $i++) { echo '<input type="hidden" name="itemnum[' . $i . ']" value="' . htmlentities($items[$i * 4 + 0]) . '">'; echo '<input type="hidden" name="itemdesc[' . $i . ']" value="' . htmlentities($items[$i * 4 + 1]) . '">'; echo '<input type="hidden" name="itemcnt[' . $i . ']" value="' . htmlentities($items[$i * 4 + 2]) . '">'; echo '<input type="hidden" name="itemprice[' . $i . ']" value="' . htmlentities($items[$i * 4 + 3]) . '">'; } |
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |