abonnement Unibet Coolblue
pi_57521670
quote:
Op vrijdag 21 maart 2008 14:14 schreef Evil_Jur het volgende:
Het heeft niet zoveel zin om te discussieren als je een dermate bekrompen houding blijft hebben. Verdiep je eens in onderzoeken over wapenbezit, de Amerikaanse wapencultuur en vergelijkingen met andere landen. Maar ik probeer het nog eens...

Zo zijn er onderzoeken die beweren dat het gebruik van vuurwapens ter zelfverdediging meer levens redt dan het totale aantal vuurwapendoden.
Alleen 'onderzoeken' van de NRA beweren dat.
quote:
En er zijn ook andere landen met een liberaal wapenbeleid die niet zo'n extreme geweldcijfers kennen als de VS, dus dat schiet het verband dat jij probeert te leggen al uit het water.
Niet de link over Oostenrijk gelezen daarnet? In Belgie waar de wet veel strenger is dan in de VS vallen ook een stuk meer doden door vuurwapens.
quote:
Kerel, ik houd me hier al zoveel langer en beter mee bezig dan jij. Ik ben wapenbezitter, ik ken wapenbezitters, ik ben bekend met wetgevingen en houdingen betreffende wapens in West-Europa, de VS, en andere landen. Evenals met statistieken, allerlei onderzoeken en organisties die zich bezig houden met dit onderwerp.
O, je weet zelfs hoelang ik er mee bezig ben en hoeveel ik er van weet. Denk je nou echt dat je anderen kan overtuigen met een 'ik weet er veel meer van dan jij hoor!' We zitten niet meer op de basisschool.
quote:
Leg jouw argumenten eens naast die van mij, en je zult zien dat jij subjectieve aannames en oordelen gebaseerd op onbegrip en gebrekkige informatie naar voren schuift.
Je hebt geen argumenten. Alleen 'beweringen'.
quote:
Wie ben jij om te bepalen wat nodig is? Misschien is voor anderen zelfverdediging nodig, recreatie nodig, sport nodig. Lekker type ben jij als je werkelijk jezelf als de aangewezen persoon ziet om zaken te willen verbieden waar je nauwelijks verstand van hebt
Wie ben jij om te bepalen wat nodig is? Waarom wapens invoeren in een land, waar nauwelijks moorden worden gepleegd en waarvan het merendeel afrekeningen zijn in het criminele circuit?? Ze worden notabene nog uitgevoerd met vuurwapens ook!
pi_57523752
Dat is het hele punt. Wapenbezit is hier gewoon niet nodig. Het aantal roofovervallen met de dood tot gevolg zijn bedraagt 10 (2003). Het aantal dodelijke ongelukken met vuurwapens en doden door roofovervallen met vuurwapens zal bij vrij wapenbezit hoger liggen. Ik durf die aanname te maken. Met gezond verstand zelfs. Dat is voor mij reden genoeg om vuurwapens te blijven verbieden. Ook al worden er vervolgens 20% minder overvallen gepleegd. Die extra doden, waaronder die peuters en vaders door ongelukken wegen er gewoon niet tegen op.

Misschien voor jou wel, maar niet elk mens heeft de hardheid van jou, EvilJur. De hardheid die nodig is om een wapen te kunnen en durven gebruiken. De hardheid die het vereist om een drugsverslaafde zonder pardon neer te knallen omdat hij dreigende bewegingen maakt met een mes, terwijl de kans dat jij daarbij het loodje legt minimaal is gezien de statistieken die ik hierboven noem. De hardheid die vereist is om je wapen te trekken tijdens een ruzie waarvan je denkt dat de ander naar zijn vuurwapen grijpt.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_57526050
Even voor de duidelijkheid; ik bezit vuurwapens niet ter zelfverdediging, ik bezit ze omdat schieten mijn hobby is. Ik ben ook niet voor vrij wapenbezit, ik ben voor legaal en verantwoordelijk wapenbezit.

Ik denk dat we in Nederland te beperkt zijn in onze mogelijkheden tot zelfverdediging maar ik weet ook niet of een liberaler beleid met betrekking tot vuurwapens daar een oplossing voor is. Laten we eens beginnen met het legaliseren van wat niet-dodelijk wapentuig.

Dat gezegd, vind ik dat er goede argumenten zijn voor de het liberale beleid dat in sommige van haar staten van de VS gevoerd wordt met betrekking tot vuurwapens. Maar daar is de situatie anders: daar groeien mensen op met vuurwapens, is er een cultuur omheen gegroeid en staat het in de grondwet. Niet goed te vergelijken met hier dus, waar mensen bijvoorbeeld denken dat je alleen door iemand dood te schieten jezelf kan verdedigen met een vuurwapen..
pi_57531660
quote:
Op vrijdag 21 maart 2008 19:31 schreef Evil_Jur het volgende:
Niet goed te vergelijken met hier dus, waar mensen bijvoorbeeld denken dat je alleen door iemand dood te schieten jezelf kan verdedigen met een vuurwapen..
Hoe verdedig jij je dan als er een inbreker met een mes voor je neus staat? Je pistool ligt ergens achter slot en grendel uiteraard. Hoe verdedig jij je als je tasje wordt weggegrisd door een tasjesdief?

Het enige argument voor vrijer wapenbezit dat ik zou kunnen accepteren is om jezelf te verdedigen mocht een tiran hier de macht grijpen. Maar eer dat gebeurt is het hier waarschijnlijk al zo'n puinhoop door corruptie dat aan een wapen komen niet echt moeilijk zal zijn.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_57532640
quote:
Op vrijdag 21 maart 2008 23:45 schreef Knipoogje het volgende:

[..]

Hoe verdedig jij je dan als er een inbreker met een mes voor je neus staat? Je pistool ligt ergens achter slot en grendel uiteraard. Hoe verdedig jij je als je tasje wordt weggegrisd door een tasjesdief?
In Nederland wel ja, dat zijn de regels hier voor legaal wapenbezit. Ik zal me dus met andere middelen moeten verdedigen. Dat vind ik ook niet zo heel erg hoor.
quote:
Het enige argument voor vrijer wapenbezit dat ik zou kunnen accepteren is om jezelf te verdedigen mocht een tiran hier de macht grijpen. Maar eer dat gebeurt is het hier waarschijnlijk al zo'n puinhoop door corruptie dat aan een wapen komen niet echt moeilijk zal zijn.
Er moet veel veranderen aan de Nederlandse wetgeving voor wapenbezit nuttig is ter zelfverdediging. Idealistisch gezien vind ik overigens zelfverdediging wel een recht en zou ik dus wel wat veranderingen willen zien, maar realistich gezien weet ik dat het er niet van zal komen, en dat accepteer ik.

Daarentegen is er een goede kans dat ik in de toekomst naar de VS verhuis (niet vanwege de wapenwet hoor ) , en dan zal ik toch ten volste gebruik maken van het 2e amendement en dan zal ik dus ook wapens bezitten ter zelfverdediging mits de wetgeving van de staat het toelaat. Ik zou zelfs overwegen een draagvergunning aan te vragen als dat mogelijk is. Ik verwacht het nooit nodig te hebben, maar imocht het nodig zijn, heb ik de middelen en verder doe ik niemand kwaad...
  zondag 23 maart 2008 @ 12:18:08 #156
203607 Ankeiler
Steen des aanstoots
pi_57554867
quote:
Op donderdag 20 maart 2008 21:53 schreef djenneke het volgende:

[..]

Nogmaals, ik zal er nooit een hebben, en nooit een gebruiken. Wie er een heeft, en dagelijks op zak ook nog, zal bereid zijn het wel te gebruiken. En in momenten van agressie misschien ook, waar hij (of zij) anders zijn middelvinger voor op zal steken, of me een klap geeft hooguit. Op het moment dat iedereen een wapen kan hebben, zal iemand geneigd zijn de eerste te willen zijn die hem trekt. Ik zal er nooit een hebben, ik vind het enge dingen. Jij denkt dat ze me dan wel laten lopen? Je kunt je gewoonweg niet in mijn situatie inbeelden. Waarschijnlijk heb je zelf minder moeite met het dragen van een wapen... Ik heb dat wel. Ik zie er het nut niet van in. In ieder geval niet voor mij, want het zal mij nooit van nut kunnen zijn. Ik zal het niet dragen, en als ik dat wel deed, zou ik nog banger zijn, en zal ik het nog niet durven gebruiken. Verplaats je in mijn situatie.
OK, voor jou privé zal een wapen weinig nut hebben. Maar: 'in a country where guns are outlawed, only outlaws have guns'.
En ik vraag me af of wijdverbreid wapenbezit juist niet leidt tot beleefder gedrag bij mensen, immers de gevolgen van een uit de hand gelopen conflict zijn veel vervelender.
  zaterdag 19 juli 2008 @ 18:01:48 #157
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_60212018
Ik bedacht me net dat mensen vaak zeggen dat vrij wapenbezit heel erg is. Ze wijzen dan op de VS en op de schietpartijen die daar inderdaad plaatsvinden. Maar tegenwoordig worden er ook in Nederland aardig wat mensen doodgeschoten. Weet iemand hoeveel mensen er jaarlijks in de VS worden doodgeschoten en hoeveel in Nederland? Het zou mij niet verbazen als er in Nederland relatief meer mensen worden doodgeschoten.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zaterdag 19 juli 2008 @ 19:47:28 #158
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_60213417
vrij wapenbezit is net zo dom als vrij messenbezit. misschien leuk voor amerikanen die leven van wapenverkoop en ontwikkeling...

niet leuk voor mensen die niet cowboy willen spelen en niet elk akkefietje met de dood willen bekopen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 19 juli 2008 @ 20:02:34 #159
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_60213674
quote:
Op zaterdag 19 juli 2008 19:47 schreef zoalshetis het volgende:
vrij wapenbezit is net zo dom als vrij messenbezit. misschien leuk voor amerikanen die leven van wapenverkoop en ontwikkeling...

niet leuk voor mensen die niet cowboy willen spelen en niet elk akkefietje met de dood willen bekopen.
Heb je hier ook nog argumenten voor of roep je maar wat?

Er zijn trouwens ook nog wat landen waar vrij wapenbezit is en waar dat nauwelijks tot problemen leidt, bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland en Canada (maar er zijn er meer). Zelfs Michael Moore is van mening dat het vrij wapenbezit in Canada niet tot problemen leidt. Hij wijt de problemen met vrij wapenbezit in Amerika aan de overheid die mensen bang maakt.

Het probleem ziin uiteraard altijd de mensen en niet de wapens. De wapens zelf doen niks. Er moet altijd iemand zijn die het gebruikt (al zal dat geen bewuste actie zijn als een klein kind per ongeluk een wapen laat afgaan.)

[ Bericht 18% gewijzigd door Federer-fan op 19-07-2008 20:08:10 ]
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zaterdag 19 juli 2008 @ 20:14:16 #160
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_60213842
quote:
Op zaterdag 19 juli 2008 20:02 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Heb je hier ook nog argumenten voor of roep je maar wat?

Er zijn trouwens ook nog wat landen waar vrij wapenbezit is en waar dat nauwelijks tot problemen leidt, bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland en Canada (maar er zijn er meer). Zelfs Michael Moore is van mening dat het vrij wapenbezit in Canada niet tot problemen leidt. Hij wijt de problemen met vrij wapenbezit in Amerika aan de overheid die mensen bang maakt.

Het probleem ziin uiteraard altijd de mensen en niet de wapens. De wapens zelf doen niks. Er moet altijd iemand zijn die het gebruikt (al zal dat geen bewuste actie zijn als een klein kind per ongeluk een wapen laat afgaan.)
ja mijn bronnen zijn overduidelijk. amerika, afrika, en andere onontwikkelde landen.

wat wil je nou zeggen? omdat in canada, waar wapens hooguit in huis zijn voor beren, minder kogeldoden zijn het goed is om iedereen een pistool te geven?

weet jij eigenlijk wel hoeveel marokkanen, surinamers, antillianen etc, maar geen nederlandse man een vuurwapen heeft?

weet jij wel hoe gevaarlijk dat is? volgens mij snap jij diddly-doo.

we wonen hier in europa, dit is een beschaaft werelddeel. de rest is tuig.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 19 juli 2008 @ 20:18:11 #161
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_60213903
quote:
Op zaterdag 19 juli 2008 20:14 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ja mijn bronnen zijn overduidelijk. amerika, afrika, en andere onontwikkelde landen.
Je bronnen? Je roept iets. Dat is geen bron. Heb je statistieken waarop je je baseert? En is er in Afrika en andere onderontwikkelde landen vrij wapenbezit?
quote:
wat wil je nou zeggen? omdat in canada, waar wapens hooguit in huis zijn voor beren, minder kogeldoden zijn het goed is om iedereen een pistool te geven?
Waar wapens in huis zijn voor beren? Denk je dat de gemiddelde Amerikaans een wapen in huis heeft omdat hij er iemand wil neerschieten?
quote:
weet jij eigenlijk wel hoeveel marokkanen, surinamers, antillianen etc, maar geen nederlandse man een vuurwapen heeft?
Nee, weet jij het?
quote:
weet jij wel hoe gevaarlijk dat is? volgens mij snap jij diddly-doo.
Is het gevaarlijk? Als ik de tegenstanders van vrij wapebezit mag geloven is het een wonder dat er nog mensen in Amerika zijn die niet zijn doodgeschoten.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zaterdag 19 juli 2008 @ 20:25:17 #162
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_60214002
quote:
Op zaterdag 19 juli 2008 20:18 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Je bronnen? Je roept iets. Dat is geen bron. Heb je statistieken waarop je je baseert? En is er in Afrika en andere onderontwikkelde landen vrij wapenbezit?
[..]

Waar wapens in huis zijn voor beren? Denk je dat de gemiddelde Amerikaans een wapen in huis heeft omdat hij er iemand wil neerschieten?
[..]

Nee, weet jij het?
[..]

Is het gevaarlijk? Als ik de tegenstanders van vrij wapebezit mag geloven is het een wonder dat er nog mensen in Amerika zijn die niet zijn doodgeschoten.
gast. alleen al dat je bronnen vraagt terwijl je gewoon zelf kan googelen naar landen met vuurwapens en het aantal doden is lachwekkend.

zoek het lekker zelf maar uit.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 19 juli 2008 @ 20:35:31 #163
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_60214177
quote:
Op zaterdag 19 juli 2008 20:25 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

gast. alleen al dat je bronnen vraagt terwijl je gewoon zelf kan googelen naar landen met vuurwapens en het aantal doden is lachwekkend.

zoek het lekker zelf maar uit.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zaterdag 19 juli 2008 @ 20:38:34 #164
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_60214227
niet dan= wapenbezit is sowieso middeleeuws. vuurwapenbezit is helemaal pauper.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 19 juli 2008 @ 20:52:51 #165
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_60214425
quote:
Op zaterdag 19 juli 2008 20:38 schreef zoalshetis het volgende:
niet dan= wapenbezit is sowieso middeleeuws. vuurwapenbezit is helemaal pauper.
Ja, zo is het.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zaterdag 19 juli 2008 @ 21:47:45 #166
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_60215181
quote:
Op zaterdag 19 juli 2008 20:52 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Ja, zo is het.
als je een nationalist bent heb je allang vuurwapens om je te verdedigen tegen de islam dadelijk. dat zou de enige reden kunnen zijn.

schieten is echter iets wat je alleen kan doen als het zover is.

wel eens iemand doodgeschoten?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_60220463
quote:
Op zaterdag 19 juli 2008 20:38 schreef zoalshetis het volgende:
niet dan= wapenbezit is sowieso middeleeuws. vuurwapenbezit is helemaal pauper.

idd. schieten is heerlijk maar doe het lekker op de baan, kost bijna niks en je loopt niet de kans iemand in een verwarde staat onbedoeld overhoop te schieten

in canada vallen er nauwlijks doden omdat het land relatief koud en dun bevolkt is, tegen de tijd dat je bij je slachtoffer bent, ben je al afgekoeld
Jusqu'ici tout va bien...
  zondag 20 juli 2008 @ 08:00:36 #168
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_60220496
quote:
Op zondag 20 juli 2008 07:27 schreef Manono het volgende:

[..]

idd. schieten is heerlijk maar doe het lekker op de baan, kost bijna niks en je loopt niet de kans iemand in een verwarde staat onbedoeld overhoop te schieten

En je loopt ook niet de kans dat je jezelf met succes tegen een aanval verdedigt.

Je hebt het recht om jezelf te verdedigen, maar vooral bij oude mensen kun je je afvragen hoe zij dat recht precies moeten uitoefenen als ze geen wapen mogen hebben.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_60237595
quote:
Op zondag 20 juli 2008 08:00 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

En je loopt ook niet de kans dat je jezelf met succes tegen een aanval verdedigt.

Je hebt het recht om jezelf te verdedigen, maar vooral bij oude mensen kun je je afvragen hoe zij dat recht precies moeten uitoefenen als ze geen wapen mogen hebben.
Sorry ik raak ff in de war, ben je het nou met me eens dat mensen zich beter niet met een wapen kunnen verdedigen of vind jij dat ze dat wél moeten kunnen?
Jusqu'ici tout va bien...
pi_60237613
Ik ben voor vrij wapenbezit, maar wel tegen wapenbezit. Ik snap echt niet waarom mensen een wapen bij zich zouden dragen, het is erg gevaarlijk om een wapen in een conflict te gebruiken, degene waar je het conflict mee hebt en jezelf kunnen zeer ernstig gewond raken als er wapens gebruiken worden. Allerlei prutsers die wapenbezit als uiting van vrijheid zien zijn juist degenen die vrijheid het meest beperken, als niemand wapens zou gebruiken zouden conflicten op een veel vreedzamere wijze worden opgelost.
  maandag 21 juli 2008 @ 09:10:28 #171
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_60238727
quote:
Op maandag 21 juli 2008 03:39 schreef Manono het volgende:

[..]

Sorry ik raak ff in de war, ben je het nou met me eens dat mensen zich beter niet met een wapen kunnen verdedigen of vind jij dat ze dat wél moeten kunnen?
Ik vind dat mensen (die geen strafblad hebben etc.) het recht hebben om een wapen te bezitten. Wat ik met die eerste zin bedoelde, is dat een vóórdeel van het mogenhebben van een wapen is dat je je met succes tegen een aantal kunt verdedigen. En met dat tweede stukje bedoel ik dat je als oudere eigenlijk alleen met een wapen een reële kans hebt om je met succes tegen een aanval te verdedigen.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_60239895
quote:
Op maandag 21 juli 2008 09:10 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Ik vind dat mensen (die geen strafblad hebben etc.) het recht hebben om een wapen te bezitten. Wat ik met die eerste zin bedoelde, is dat een vóórdeel van het mogenhebben van een wapen is dat je je met succes tegen een aantal kunt verdedigen. En met dat tweede stukje bedoel ik dat je als oudere eigenlijk alleen met een wapen een reële kans hebt om je met succes tegen een aanval te verdedigen.
Wat is een 'aanval'? Ouderen zijn zo makkelijk om te lullen dat ze zelf meestal niet weten dat ze beroofd zijn. Een wapen doet daar niks tegen. Verder zijn ouderen (in het algemeen) trager dan jongeren, dus bij een gevecht zal de oudere het afleggen, en heeft de overvaller het pistool. Goed bezig!

Het hebben van een wapen zorgt er niet voor dat je elke aanval af kunt wenden. Het hebben van een wapen zorgt ervoor dat het gevecht een ergere uitkomst heeft dan normaal. Een voorbeeld:

Iemand breekt bij je in. Zonder wapen ga je waarschijnlijk geen confrontatie aan en bel je de politie. Er zijn wat spullen gestolen waar je voor verzekerd bent. Met wapen ga je de confrontatie aan en begin je te schieten. Hij schiet misschien terug. Zwaargewonden of doden. Je spulletjes zijn niet gestolen, maar je mag wel wat jaartjes in de gevangenis zitten, of je ligt in het ziekenhuis. Een inbreker jaag je niet zomaar weg met een wapen.

Er gebeuren meer ongelukken met vuurwapens, dan zonder vuurwapens. Het ding kun je alleen gebruiken om mensen mee te verwonden of dingen mee kapot te maken. Een vuurwapen gebruiken als hamer of notenkraker lijkt me te riskant
  maandag 21 juli 2008 @ 10:56:28 #173
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_60240408
quote:
Op maandag 21 juli 2008 10:26 schreef zuchtje het volgende:

[..]

Wat is een 'aanval'? Ouderen zijn zo makkelijk om te lullen dat ze zelf meestal niet weten dat ze beroofd zijn. Een wapen doet daar niks tegen. Verder zijn ouderen (in het algemeen) trager dan jongeren, dus bij een gevecht zal de oudere het afleggen, en heeft de overvaller het pistool. Goed bezig!
Er zijn in de VS echt ouderen die zich met succes verdedigen tegen inbrekers.
quote:
Het hebben van een wapen zorgt er niet voor dat je elke aanval af kunt wenden. Het hebben van een wapen zorgt ervoor dat het gevecht een ergere uitkomst heeft dan normaal. Een voorbeeld:
Oké, vind je dan ook dat de politie geen wapens moet dragen? Volgens jou escaleert dat een situatie alleen maar.
quote:
Iemand breekt bij je in. Zonder wapen ga je waarschijnlijk geen confrontatie aan en bel je de politie. Er zijn wat spullen gestolen waar je voor verzekerd bent. Met wapen ga je de confrontatie aan en begin je te schieten. Hij schiet misschien terug. Zwaargewonden of doden. Je spulletjes zijn niet gestolen, maar je mag wel wat jaartjes in de gevangenis zitten, of je ligt in het ziekenhuis. Een inbreker jaag je niet zomaar weg met een wapen.
Als je een inbreker onder schot houdt, gaat hij niet op je afrennen neem ik aan.
quote:
Er gebeuren meer ongelukken met vuurwapens, dan zonder vuurwapens. Het ding kun je alleen gebruiken om mensen mee te verwonden of dingen mee kapot te maken. Een vuurwapen gebruiken als hamer of notenkraker lijkt me te riskant
Nee hoor, je kunt het ook gebruiken om ensen onder schot te houden. Denk je dat de een politieagent altijd zijn wapen gebruikt als hij het uit zijn holster haalt?

Maar goed, ik heb het idee dat deze discussie (ik bedoel de hele discussie hier) niet zo heel veel zin heeft, omdat het meer gaat om emoties dan om cijfers. Kunnen we niet beter naar statistieken kijken? Daar kunnen we zien of onze vooroordelen kloppen.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_60241783
quote:
Op maandag 21 juli 2008 09:10 schreef Federer-fan het volgende:


Ik vind dat mensen (die geen strafblad hebben etc.) het recht hebben om een wapen te bezitten. Wat ik met die eerste zin bedoelde, is dat een vóórdeel van het mogenhebben van een wapen is dat je je met succes tegen een aantal kunt verdedigen. En met dat tweede stukje bedoel ik dat je als oudere eigenlijk alleen met een wapen een reële kans hebt om je met succes tegen een aanval te verdedigen.
Ok, omdat je in je reactie hierboven instemt met de stelling dat vuurwapenbezit pauperig is.. Kun je daar dan ook een argument voor noemen? Ik zie je namelijk alleen voordelen posten?
Jusqu'ici tout va bien...
  maandag 21 juli 2008 @ 12:41:44 #175
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_60242725
quote:
Op maandag 21 juli 2008 11:59 schreef Manono het volgende:

[..]

Ok, omdat je in je reactie hierboven instemt met de stelling dat vuurwapenbezit pauperig is.. Kun je daar dan ook een argument voor noemen? Ik zie je namelijk alleen voordelen posten?
Daar staat dit topic al vol mee. Het nadeel is dat dingen uit de hand kunnen lopen, dat kinderen per ongeluk iemand doodschieten, et cetera. Daarom denk ik dat het goed is om te kijken naar statistieken om te zien of staten in de VS waar veel vrijheid is m.b.t. vrij wapenbezit is veiliger zijn dan staten waar dat niet het geval is. Over en weer voorbeelden noemen heeft volgens mij niet zoveel zin.

Ik ga zelf even zoeken als zodra ik iets vind, post ik het.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')