vinge | zondag 19 maart 2006 @ 22:22 |
Ik heb dus een kaas gekocht, zo'n hele, niet al te groot, een paar kilo ofzo, maar hij is dus nog helemaal rond, het is zo'n standaard kaas, ik geloof jonge, maar, hoe lang blijft dat goed, zeg, buiten de koelkast, ofzo? | |
timmeeeh | zondag 19 maart 2006 @ 22:25 |
volgens mij kan je dat echt keilang bewaren, op den duur wordt het gewoon oude kaas. | |
Tique3 | zondag 19 maart 2006 @ 22:42 |
Je kan het redelijk lang bewaren hoor. Je meot gewoon regelmatig een plak er vanaf snijden. Anders kan het gaan schimmelen, schimmelt het toch, geen paniek! Stukje er afsnijden en je kan weer verder eten omdat het alleen op de oppervlakte schimmelt.. | |
KlaPMonGooL | zondag 19 maart 2006 @ 22:45 |
Ligt er aan hoe je de kaas opslaat. Geen idee hoe dat moet overigens, ah hier is al iets: http://www.degraaffkaas.nl/nl/activiteiten/kaasopslag.html Hoeveel moest je per kilo betalen overigens? | |
timmeeeh | maandag 20 maart 2006 @ 08:35 |
quote:denk eens na zeg ten eerste is het een hele kaas, dus die korst gaat niet zo snel schimmelen ten tweede is het toch zonde als je er steeds een plak afsnijdt om het schimmelen te voorkomen, terwijl je er ook één beschimmelde plak af kan snijden voordat je die kaas daadwerkelijk wil gebruiken. | |
Tique3 | maandag 20 maart 2006 @ 08:45 |
quote:daarmee bedoelde ik regelmatig gebruik... ![]() En de korst schimmelt vrijwel niet | |
Pietverdriet | maandag 20 maart 2006 @ 08:46 |
quote:is de kaas geplastificeert? | |
KlaPMonGooL | maandag 20 maart 2006 @ 09:07 |
quote:Maarja, dat hangt dan ook weer van de gebruikte hoeveelheid af en de frequentie. Ik zelf eet zo 1/1.5 kilo per week, dus dan gaat zo'n blok kaas echt niet schimmelen. | |
timmeeeh | maandag 20 maart 2006 @ 09:22 |
quote: ![]() veel!! | |
Richie_Rich | maandag 20 maart 2006 @ 18:55 |
quote:Kan de kaas eigenlijk nog wel (verder) rijpen als het al geplastificeerd is? Volgens mij is dat bij een kaasmakerij de laatste stap (dus als de gewenste rijping is bereikt) ? | |
Pietverdriet | maandag 20 maart 2006 @ 19:12 |
quote:AFAIK ja quote:hoe kom je daarbij? De korst van oude kaas is altijd anders als van jonge kaas. | |
Richie_Rich | maandag 20 maart 2006 @ 19:38 |
quote:Geen flauw idee, was een vermoeden Ik nooit van die kaas, ik eet sowieso zelden kaas | |
vinge | maandag 20 maart 2006 @ 22:16 |
quote:5.90 En ja, hij is geplastificeert. Een grote kaas is meestal 16 kilo, maar het staat natuurlijk wel ontzettend stoer, zo'n kaas op je keukenplank ![]() | |
Bosbeetle | maandag 20 maart 2006 @ 22:17 |
kaas ![]() | |
Zelva | maandag 20 maart 2006 @ 23:27 |
quote:Zoals supermarkten sinds enkele maanden opeens tientallen nepkazen op houten planken superstoer vinden staan. Kunnen ze die opslagruimte niet beter benutten? | |
Fratz | woensdag 22 maart 2006 @ 01:37 |
quote:opeens? enkele maanden? dit doen ze al jaren hoor! | |
Stereotomy | woensdag 22 maart 2006 @ 01:51 |
Schimmel begint vaak op de plekken waar je je tengels tegenaan hebt gezet, of toevallig (met consumptie) per ongeluk tegen aan hebt zitten te praten. Het is zo gebeurd. Maar de schimmels die op je vingertoppen zitten vormen heel gemakkelijk kolonies op kaas. | |
Pietverdriet | woensdag 22 maart 2006 @ 09:24 |
een hele kaas kan je (mits goed bewaard) jaren bewaren, en hij blijft dan niet alleen goed, hij wordt zelfs beter. | |
KlaPMonGooL | woensdag 22 maart 2006 @ 10:01 |
quote:Enige beleg dat ik eet, vandaar. Hier nog een stukje extra informatie over rijping: quote:Er is dus kaas die narijpt, en kaas die dat niet meer doet? (ik betwijfel of kaas nog wel rijpt in het plastic.. heeft iemand daar nog meer info over?) | |
Pietverdriet | woensdag 22 maart 2006 @ 10:16 |
quote:Waar haal je vandaan dat kazen niet meer narijpen? Ja sommigen bederven gewoon, En kaas rijpt gewoon door in plastic, hoe denk je dat oude kaas oud wordt? | |
KlaPMonGooL | woensdag 22 maart 2006 @ 10:38 |
quote:Mja ik weet het dus niet. ![]() | |
Floripas | woensdag 22 maart 2006 @ 11:20 |
Als je 'm koel en donker en droog bewaart héél lang. Hoe zwaarder de kaas is per kuub, hoe langer. | |
dedeur | dinsdag 4 april 2006 @ 19:48 |
Vergeet het topic niet te bookmarken TS, dat je ons volgend jaar kunt vertellen hoe het gaat! ![]() | |
Aarde | dinsdag 4 april 2006 @ 20:06 |
Lang lang geleden kocht deze aarde een kaas![]() De economie was op dat moment erg slecht - we schrijven nu het jaar 2007, de maand december - 2 maanden na het instorten van de complete Europese economie. De kaasjes waren gelukkig er goedkoop. Sterker nog, ze waren gratis door de totale anarchie die volgt op het ineenstorten van een economie. Wel wat power op zakformaat meenemen naar de kaasboer, dus. ![]() De kritische kijker heeft het al gezien; plastic wapen. Echter het slachtoffer zal voornamelijk naar de also in plastiek verpakte dame kijken en het geheel vol bevrediging over zich heen laten komen. Enfin, de kaas was binnen. Nu bleek het verdorie JONGE kaas te zijn... dat is natuurlijk niet te kanen. Hier komen we bij jouw vraag; kun je jonge kaas oud maken? Geen probleem of professor Cheesecake heeft het antwoord! Speciaal voor dit probleem -> ziehier -> de teletijdmachine ![]() ![]() Met de teletijdmachien zijn we 10 jaar in de tijd vooruit gegaan (2017). En tja er viel toch weinig anders te oordelen dan dat vroegah echt altijd beter was. Het ontvangstcomitee bestond uit een ingedutte dame, die duidelijk weinig uitdaging had gezien de afgelopen 10 jaar. ![]() Enfin, nadat de prof en ik hadden huisgehouden zag het er al een stuk gezelliger uit. ![]() Door al de afleiding vergaten we volledig om naar de kaas te kijken. Dat deden we pas toen we weer terug waren in 2007. Het was een disaster. ![]() De kaas was volledig gesmolten. ![]() Wel leek er opeens meer kaas te zijn, en ook een soort jezusfiguur. Erg vaag allemaal. Als echte MANNEN hebben we ervan gemaakt wat ervan te maken viel; ![]() Het smaakte al met al erg goed. Een frietje erbij was NOG beter geweest maar vooruit. Conclusie. Je kunt beter gewoon meteen kopen wat je wilt hebben ![]() ![]() Cheeeeeeeeze on ![]() |