FOK!forum / Culinesse à gogo / Gepelde of gezeefde tomaten?
Zwemzwemzaterdag 18 maart 2006 @ 15:35
Ik kwam in een recept tegen dat er gepelde tomaten uit blik of gezeefde tomaten in moeten. Wat is het verschil (qua smaak) en wanneer kan ik het beste wat gebruiken? Het gaat om een pasta saus... Iemand enig idee? Meestal gebruik ik gewoon gepelde tomaten, maar omdat het hier expliciet vermeld stond, begon ik me af te vragen wat het verschil nou eigenlijk is....
Blueszaterdag 18 maart 2006 @ 15:41
Gepelde tomaten vind ik lekkerder omdat je nog wat " bite" hebt aan de stukjes tomaat die erin zitten
Zwemzwemzaterdag 18 maart 2006 @ 15:54
Ja, dat dacht ik al, daarom gebruik ik dus de gepelde . Goede intuïtie !
nightfallzaterdag 18 maart 2006 @ 16:43
bij gezeefde heb ik altijd zo'n idee of je een pakje tomatensoep opentrekt,. ik ga dus meestal ook voor de gepelde
Martijn_77zaterdag 18 maart 2006 @ 17:31
quote:
Op zaterdag 18 maart 2006 16:43 schreef nightfall het volgende:
bij gezeefde heb ik altijd zo'n idee of je een pakje tomatensoep opentrekt,. ik ga dus meestal ook voor de gepelde
Same here en qua smaak maakt het helemaal niets uit is mijn ervaring
Angeleszaterdag 18 maart 2006 @ 18:51
Wat ik handiger vind hangt er altijd een beetje vanaf wat ik maak. Qua smaak maakt het inderdaad niet zo veel uit.
Thoricalzaterdag 18 maart 2006 @ 19:50
Ooit meegekregen van de keuringsdienst van waarde dat gezeefde tomaten, eigelijk aangelengde tomaten puree is. zie verder maar wat je met deze info doet.
Zwemzwemmaandag 20 maart 2006 @ 14:03
Dank allemaal. Ik heb het al door, ik blijf gewoon gepelde tomaten gebruiken .