kabouter.muts | dinsdag 14 maart 2006 @ 14:32 |
Hai. Ik raak geintresseerd in kefir (water en melk) en wil graag horen van iemand die het gebruikt hoe het bevalt. Hoe het nou smaakt. Kun je het mixen met limo? Hoe komen jullie aan Kefirkorrels?? Enz. enz. enz. Vertel!!!! ![]() | |
2L0w4Zer0 | dinsdag 14 maart 2006 @ 14:34 |
Ik ken het wel, maar ik heb het nog nooit gehad. http://www.kefir.nl http://www.kombuchapilz.de/english/milkkefir.htm http://home.deds.nl/~kefir/ ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 14 maart 2006 @ 14:35 |
Jep. die sites heb ik bekeken. | |
2L0w4Zer0 | dinsdag 14 maart 2006 @ 14:38 |
Ik zat er wel eens over na te denken om het te bestellen van http://www.kefir.nl In poedervorm lijkt me wel handig. ![]() | |
jpg97 | dinsdag 14 maart 2006 @ 14:41 |
heb je dat niet in de supermarkt dan? | |
2L0w4Zer0 | dinsdag 14 maart 2006 @ 14:43 |
quote:Ja, maar das nep, das gewoon limonade met een heeeeeeel klein beetje Kefir erin. ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 14 maart 2006 @ 14:43 |
http://www.solcon.nl/kemp(...)at%20is%20Waterkefir Alles over waterkefir Lijkt me persoonlijk lekkerder (ik hou ook niet zo van yoghurt en karnemelk) Nee dit heb je niet in de supermarkt. (dacht ik) http://www.solcon.nl/kemperman/kefir/index.html En de melkkefir. [ Bericht 22% gewijzigd door kabouter.muts op 14-03-2006 14:48:46 ] | |
Xanthe | dinsdag 14 maart 2006 @ 14:57 |
Ben erg benieuwd hoe het smaakt , maar vraag me af of je het ook mag gebruiken als je zwanger bent. | |
2L0w4Zer0 | dinsdag 14 maart 2006 @ 15:02 |
Kefir schijnt echt heel gezond te zijn. Over het algemeen zijn gefermenteerde voedingsmiddelen (waar kefir ook onder valt) gezonder dan hun ongefermenteerde tegenhangers. | |
kabouter.muts | dinsdag 14 maart 2006 @ 15:18 |
quote:Ja ook tijdens zwangerschap heel gezond. ![]() Volgens de sites die ik erover heb gelezen. | |
Xanthe | dinsdag 14 maart 2006 @ 15:19 |
quote:Ik lees nogal selectief ![]() ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 14 maart 2006 @ 20:00 |
Vanavond iemand aanwezig met gebruikerservaring ? | |
Genuivere | dinsdag 14 maart 2006 @ 20:16 |
ik kan me van vroeger herinderen dat we een stuk kefir in een fles deden met melk en dat een paar dagen? lieten fermenteren. Dan afgieten, de kefir weer in de fles met nieuwe melk en weer overnieuw. Ik dronk het geloof ik ook met wat ranja erdoor en vond het best lekker. Alleen ben je er na een tijdje wel zat van en dan zit je met je 'produktie' Je kunt de kefir ook nog tijdelijk op water zetten dacht ik, een soort van non-actief,zonder dat het kapot gaat. Als je er dan weer melk bijdoet werkt het weer... | |
Martijn_77 | dinsdag 14 maart 2006 @ 21:54 |
Een een tikje naar CUL | |
MLF | woensdag 15 maart 2006 @ 01:05 |
jee, ik heb het wel een gegeten, tig jaar terug, het groeit ofzo, zoiets als het verhaal van genuivere | |
timpie82 | woensdag 15 maart 2006 @ 13:13 |
Ik heb een tijdje melkkefir gehad en nu ligt er nog altijd in de diepvries. Probleem is dat je er bijna alle dagen mee moet bezig zijn en als je op vakantie gaat heb je dus een probleem. Met momenten groeit de kefir heel snel en weet je niet waar je ermee heen moet. Ik zou het nooit verkopen, als ik er veel heb geef ik er gewoon weg. Niet echt lekker, wel gezond. | |
Stereotomy | woensdag 15 maart 2006 @ 14:20 |
Ik heb dat eens gedronken toen ik in Oekraine was. De vader van mijn vriendin drinkt het altijd voor het ontbijt. Ik vond het nogal Yoghurt-achtig smaken. ![]() | |
Xanthe | woensdag 15 maart 2006 @ 14:29 |
Wij hebben besloten om het te gaan proberen. Alleen nog even een goede plek vinden om het te kopen. Zeker omdat ik ergens (weet niet meer waar) heb gelezen dat het bij bepaalde temperaturen kapot kan gaan , zoals vriezen en dat doet het nu s'nachts nog , dus opsturen lijkt me niet echt de ideale omstandigheid voor de kefir dan. Vraag me af of er misschien ook mensen zijn in de provincie Groningen die het hebben en eventueel wat ter overname hebben liggen. | |
Thorical | donderdag 16 maart 2006 @ 13:06 |
Ik vond het een heel gedoe. Om de dag verse melk. Het ging me op een gegeven moment de strot uithangen die kefir. Als ik het nu wil hebben dan haal ik wel een pak bij de natuurwinkel. | |
kabouter.muts | donderdag 16 maart 2006 @ 22:24 |
quote:of waterkefir? | |
kabouter.muts | donderdag 23 maart 2006 @ 23:51 |
Morgen op de biologische markt eens kijken of ze er meer van weten. . . .l |