MaxiTaxi | maandag 13 maart 2006 @ 14:37 |
Deze week ben ik de hele week alleen thuis, mijn 3 andere huisgenoten zijn op vakantie. Aangezien zij vaak koken, en alleen weten hoe je lasagna, pizza, shoarma en slavink klaar moet maken, wil ik nu eens lekker en gevarieerd gaan eten! Wie weet er lekkere, gemakkelijke gerechten voor 1 persoon? ![]() Gerechten met rijst hou ik niet zo van! Alvast bedankt! ![]() | |
piepster | maandag 13 maart 2006 @ 14:43 |
Ik maak vaak een visje uit de oven, bijvoorbeeld roodbaars in zilverfolie, peper en zout en een beetje (verse) dille. Erbij krieltjes (het liefst ook in de schil uit de oven) en wortels erbij. Makkelijk en ook goed als 1 persoonsportie te doen. Ik denk dat pasta en ovenschotels moeilijker zijn, omdat je dan al snel toch de hele paprika en bak champignons erdoor doet, waardoor je toch weer voor een weeshuis kookt. Aardappel, vlees/vis, groente is makkelijker als 1 persoonsporties te krijgen en te maken. | |
MLF | maandag 13 maart 2006 @ 15:26 |
Appie hein heeft van die kaartjes met gerechten stamppot is een optie erwtensoep | |
piepster | maandag 13 maart 2006 @ 15:38 |
Dat vind ik juist gerechten die je in grote hoeveelheden maakt. | |
MLF | maandag 13 maart 2006 @ 15:44 |
ja is ook waar pasta kan in kleine beetjes: pasta koken paprika en prei klein snjden en even bakken kleine blokjes kaas er door groene pesto erdoor klaar | |
MLF | maandag 13 maart 2006 @ 15:49 |
nog meer pasta champignons bakken creme fraiche erdoor schimmelkaas en/of roomkaas door de pasta doen klaar en yummie | |
Arizona | maandag 13 maart 2006 @ 17:00 |
Een biefstukje met gebakken champignons en ui op witbrood, dat je hebt gedoopt in de biefstukjus ![]() Gebakken zalmmoot met aardappelpuree (als je in je uppie bent is aardappelpuree uit een zakje toch wel errug handig ![]() | |
jpg97 | maandag 13 maart 2006 @ 17:01 |
Biefstukreepjes met ketjapsaus en rijst ( kroepoekje d'r bij en klaar ) ![]() | |
Curiosity | maandag 13 maart 2006 @ 17:12 |
Tonijnsalade 2 hard gekookte eieren, cherry tomaten ( +/- 8 stuks), blikje tonijn (uitgelekt), zout/peper, olijfolie, evt. zwarte olijven, halve rode ui in halve ringen. Snijd de eieren in partjes en verdeel deze over een bord. Voeg hierbij de gehalveerde cherry tomaten en de halve uien ringen. Maak de tonijn iets los met je handen en voeg toe ( NB: 1 blikje is veel voor 1 persoon, toevoegen wat je voldoende vind) Sprenkel iets olijfolie over de salade. Maak af met snufje peper en zout. Garneer evt. met bieslook en olijven. Lekker met stokbrood of italiaanse foccacia (afbak) ![]() | |
MLF | dinsdag 14 maart 2006 @ 15:45 |
nog een pasta pasta koken uitjes fruiten reepjes courgette mee bakken vocht van blikje zalm in een pannetetje doen + beetje witte wijn, in laten koken, daarna creme fraiche er door, beetje in laten dikken dit alles bij elkaar doen + de zalm in stukjes erbij doen klaar flesje witte wijn erbij | |
the_disheaver | dinsdag 14 maart 2006 @ 17:06 |
quote:Je deelt dat spul door 4 (of 3...) en je hebt een eenpersoonsgerecht. Misschien hier een daar wat veranderen, maar met de meeste gerechten wil het goed. | |
Black-Hole | dinsdag 14 maart 2006 @ 17:15 |
Rucolastampot met een mosterd karbonade Nodig: Karbonaatje Eetlepel olijfolie Halve eetlepel (grove) mosterd) Aardappelpuree (zelfgemaakt of uit zakje) Zak rucola à 75gr Beetje geraspte kaas. Olijfolie met de mosterd mengen en hiermee de karbonade insmeren. Laat dit ongeveer 10 minuten intrekken. Hierna de karbonade bereiden in een droge grill- of koekenpan. Ondertussen aardappelpuree maken, hier de rucola en wat geraspte kaas aan toevoegen. Stampot op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Eet smakelijk ![]() | |
steve2003 | dinsdag 14 maart 2006 @ 21:44 |
hier een eerg lekker recept: 2 tomaten in blokejs snijden 1 gele paprika in blokjes snijden een kwart courgette in kleine reepjes snijden het geheel bakken totdat je alles lekker door kan prikken, en er een vocht en sap enzo uit gekomen ins.. bak het in olijfolie trouwens! als het allemaal lekker klaar is flikker je er groene pesto door, en reepjes parma ham, laat het nog ff beetje opwarmen. op pasta doen (tagliatelle) en dan rucola er op... erg lekker ![]() | |
piepster | woensdag 15 maart 2006 @ 10:11 |
Erwtensoep lijkt me echt een drama voor 1 persoon. Je hebt bijvoorbeeld wel en heel klein biggepootje nodig, een halve wotel, een ministukje knolselderij, een scheutje spliterwten. En dan zit je daar met je kop erwtensoep, en een heleboel ingrediënten die je anders bijna nooit gebruikt. Verder alt me op dat bij veel recepten geen groente zit. Ik zou ts aanraden om toch overal een bak sla bij te maken, of groentes te koken. | |
Remco_h | woensdag 15 maart 2006 @ 16:56 |
hmm aardappel groenten vlees wok ding.... -aardappel partjes vd super (italiaanse gekruide ofzo) -kipfilet in stukjes -bami pakketje/ italiaanse groenten pakket kipfilet bakken (peper en zout en knoflook erbij) als die een beetje kleur heeft de aardappel partjes erbij minuutje of 5-10 op hoog vuur door wokken groenten erbij nog ff minuutje of tig door wokken tot de groenten/aardappels/vlees gaar zijn erg smakelijk en erg makkelijk te maken ook goed te varieren... ipv kip rundvlees of shoarma vlees, andere soorten groenten, div soorten aardappeltjes... (maak dit al een jaar of 12 klaar...heeft knorr ofzo nu ineens aardappel roerbak gerechten...tis mijn idee ![]() | |
TheStonedOne | woensdag 15 maart 2006 @ 19:15 |
quote:Sommige supermarkten zoals AH en geloof Vomar of Dekamarkt hebben erwtensoep pakketten ![]() | |
piepster | donderdag 16 maart 2006 @ 15:26 |
Ah, dat wist ik niet. Zit daar dan ook een varkenspootje bij, en worst en krabbetjes? Of moet je die los kopen? | |
Icex | dinsdag 18 juli 2006 @ 17:54 |
-100 gram random vlees opbakken in een aantal lepels olijfolie. Random kruidenmix erbij. -Daarnaast 100gr. pasta koken. -Halverwege wat groenten bij het vlees meewokken. (Vers, danwel uit een pakje maar das meestal gelijk weer zoveel.) -Als laatste kan je nog pastasaus over het vlees/groente prutje heen doen, eveneens van een random merk. Bertoli doet het bij mij altijd wel aardig. Niet duur en niet moeilijk, eetze, en keep em coming.. Ikzlef ben ook 3 weken op mezelf aangewezen.:) | |
Tourniquet | dinsdag 18 juli 2006 @ 18:29 |
Het volgende is ook wel makkelijk voor 1 persoon: - kopje rijst koken - runder- of kipreepjes roerbakken in de wok (eventueel met teentje knoflook) - Oosterse wokgroenten erbij meebakken (verkrijgbaar in 200 grams zakjes) - eventueel een gedroogd pepertje, wat cashewnoten of verse koriander erbij - paar eetlepels Conimex woksaus erbij Rijst op een bord, groente/vleesmengsel erbij en klaar! ![]() (Eigenlijk is dit gewoon de Oosterse variant van Icex's recept hierboven ![]() | |
Boeman | zaterdag 29 juli 2006 @ 15:24 |
quote:Hiermee kun je ook prima variëren! | |
sieske | woensdag 2 augustus 2006 @ 16:39 |
pasta recept: blikje tonijn in groenten courgette (1/2) beetje tomatenpuree beetje zoetstof of suiker pijnboompitjes geraspte kaas créme fraîche pasta ------------- tonijn in groenten mengen met tomatenpuree en zoetstof, om de saus wat zoeter te maken Gebakken pijnboompitjes erdoor, créme fraîche, gegrilde courgetteplakjes. Geraspte kaas erover. Pasta erbij, klaar!!. Lekker zo of met een salade, lekker toetje erbij (mona hangop met kaneel , vink heel lekker)en je hebt weer een maaltijd. Smakelijk! | |
Exciter101 | donderdag 3 augustus 2006 @ 11:10 |
Gut, gut, wat een 'variatie' allemaal..... Waarom komen jullie meestal op pasta met prut uit als je voor jezelf kookt? Zal wat andere tips geven: -wraps vullen met gebakken stukjes gekruide kipfilet, sla, mais, zure room en stukjes tomaat -1-persoons quiche van bladerdeeg met broccoli, ham, mon chou en wat losgeklopte eieren met room en aromat -salade: sla, gerookte kipfilet, gesnipperd sjalotje, knoflookcroutons en kloddertjes zelfgemaakte ansjovismayonaise Allemaal snel klaar en lekker! ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 3 augustus 2006 @ 18:51 |
quote:Hoe maak je die? | |
Poison-Ivy | donderdag 3 augustus 2006 @ 19:52 |
lekker en héél snel klaar: de wokmaaltijd uit de vriezer. Even wokken en klaar is je complete verse maaltijd voor 1 persoon. ![]() ![]() | |
Poison-Ivy | donderdag 3 augustus 2006 @ 20:00 |
Of voor een lichte, snelle en gezonde hap; -ijsbergsla -radijsjes -blikje tonijn -mayonaise -mosterd Tonijn met 1 theelepel mosterd en 2 eetlepels mayo mengen, beetje zout en peper eventueel. Broodje met sla en tonijnmengsel bedekken met daarop wat plakjes radijs. ![]() | |
Exciter101 | donderdag 3 augustus 2006 @ 23:47 |
quote:Ansjovisjes fijn wrijven, olijfolie, fijngeknepen teentje knoflook, wat fijngehakte naaldjes rozemarijn en wat mayonaise. Eventueel voor de 'bite' wat Wouchestersauce en/of wat drupjes tabasco. In de verhouding die je zelf lekker vindt. Ansjovis uit blik is natuurlijk al snel zout, dus het ligt er aan waar je van houdt. Ik zou uitgaan van één ansjovisje per grote, volle eetlepel mayonaise. [ Bericht 3% gewijzigd door Exciter101 op 03-08-2006 23:56:37 ] | |
Boeman | donderdag 3 augustus 2006 @ 23:51 |
Ovenschaal invetten Macaroni koken Wat groenten opbakken (prei, paprika, ui (courgette) ) Blokjes ham kopen/snijden Blokjes/plakjes kaas kopen/snijden Alles in de ovenschaal mikken, gooi wel alles door elkaar ![]() Wat paneeemeel erop en hupsa in de oven doen. Eventueel serveren met tomatensaus. ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 4 augustus 2006 @ 23:49 |
quote:Dacht dat je ook de mayo zelf maakte. Maar welke kant en klaar mayo pak je er dan meestal voor? | |
Exciter101 | zondag 6 augustus 2006 @ 18:10 |
quote:Ik neem meestal Hellman's, die vind ik het lekkerst, maar die is in Nederland bijna nergens meer te krijgen. Dus ik neem meestal wat mee uit het buitneland. Mayonaise met olijfolie is denk ik een goed alternatief. | |
Mickey98 | zondag 6 augustus 2006 @ 18:36 |
quote:Er zal wel gewoon poulet bij zitten... Echte snert moet je gewoon maken op basis van een bouillon van krabbetjes en hips en die moeten echt een tijd trekken voordat je echt een lekkere krachtige bouillon heb. | |
Mikkie | zondag 6 augustus 2006 @ 19:02 |
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. - [ Bericht 87% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 10:17:32 ] | |
menininha | zondag 6 augustus 2006 @ 19:04 |
Aardappel Anders Maaltijdsalade van de AH | |
boem-dikkie | zondag 6 augustus 2006 @ 19:06 |
Je kunt ook makkelijke gerechten maken bijv. eindeloze variaties op tosti's? Tosti met kaas/ham/salami/pepertjes/groene pesto en dan even in de oven is ook hééérlijk! | |
sampoo | zondag 6 augustus 2006 @ 20:01 |
Zie lekkere gerechten voor 2 en meer personen en pas de "dosering" aan. ![]() | |
piepster | maandag 7 augustus 2006 @ 12:55 |
Of je leest het topic eerst even. ![]() | |
sampoo | maandag 7 augustus 2006 @ 13:53 |
Er zijn geen gerechten die er minder geschikt voor zijn. Ja, je moet voor sommige gerechten niet evenredig korter in de keuken staan maar kom op zeg. [ Bericht 1% gewijzigd door sampoo op 07-08-2006 14:36:27 ] | |
piepster | maandag 7 augustus 2006 @ 14:22 |
Waar het om ging, is dat het lastig is om een halve paprika te kopen etc. En ja, ik weet wel dat je die dan de volgende dag weer kan gebruiken, maar dat doet toch niemand. ps. wat is evenredelijk? | |
the_disheaver | maandag 7 augustus 2006 @ 15:59 |
quote:evenredig is dat de benodigde tijd per persoon gelijk is. Wat dus nooit het geval is omdat de meeste tijd uit wachten bestaat. Wel is de benodigde snijtijd enzo korter, maar aangezien je dat vaak tijdens het wachten doet... Maar natuurlijk kan je alles ook wel voor 1 persoon maken. Bij sommige dingen is dat erg makkelijk (pasta) voor andere dingen niet echt (chocoladetaart ofzo). Maar waarom zou je niet een halve paprika bewaren? | |
Muck | maandag 7 augustus 2006 @ 17:42 |
quote:omdat ie binnen no time rijp is voor de kliko? in de koelkast verschrompelt ie helemaal, buiten de koelkast zit er heel snel schimmel op... ik woon nu iets meer dan een jaar op mezelf, en het is niet altijd even makkelijk om voor 1 persoon te koken hoor. De meeste dingen in de supermarkt zijn op 2 of meer personen gericht. Natuurlijk vries ik veel in, en eet ik veel pasta en rijst. Maar er zijn gewoon dingen die écht niet lekker zijn om voor mijn 1 persoon te maken, of waarbij je de helft van de ingrediënten verder nooit meer gebruikt en weg kunt gooien, en dat vind ik ook weer zonde. | |
piepster | maandag 7 augustus 2006 @ 18:00 |
Er stond evenredelijk. Evenredig ken ik ook wel. Wat de rest betreft: Wat Muck zegt. En altijd 2 dagen achter elkaar het zelfde eten is niet leuk. | |
Pacmaniac | donderdag 26 februari 2009 @ 09:22 |
Bijna 3 jaar niet gepost maar omdat ik vanavond alleen moet eten toch maar een tvp ![]() |