Klonk | vrijdag 10 maart 2006 @ 08:44 |
Gistermorgen is m'n vriendin aangereden door een auto, met d'r gezicht op het asfalt gesmakt, gelukkig alles zonder al te veel schade (geen gebroken ledenmaten enzo), maar wel wat schade aan de tanden, ingewikkeld om uit te leggen maar van de kaakchirurg mag ze een week ofzo d'r gebit absoluut niet belasten, dus mag ze alleen maar zacht eten. Met als gevolg dat er nu soep en puree in de kastjes staat, maar ik heb het gevoel dat er vast wel fokkers zijn die nog wat creatieve ideeen hebben over hoe je toch een week lekker kunt eten zonder het gebit te belasten. (en ja je kunt alles in de blender gooien, maar daar word het niet smakelijker van....) | |
bloatedface | vrijdag 10 maart 2006 @ 08:57 |
heb geen tips voor je maar wil jullie wel veel sterkte wensen ![]() | |
Arizona | vrijdag 10 maart 2006 @ 09:01 |
Beterschap voor je vriendin, dat als eerste ![]() Wat je wél goed in de blender kunt doen zonder dat het smeriger wordt: allerlei soorten fruit. Bijvoorbeeld banaan-kiwi-sinaasappelsap. Of yoghurt met fruit in de blender. Houdt je vriendin van potjes babyvoer ![]() Je kunt een omelet maken van een paar eieren en wat soepgroente, dat is ook heeeeel makkelijk te kauwen. Gekookte wortels, aardappelpuree en gebakken vis, ook praktisch weg te zuigen. | |
YuckFou | vrijdag 10 maart 2006 @ 09:04 |
Alles wat je kookt kan je erna (met evt. een beetje melk) fijn krijgen met een staafmixer, op die manier kan je een soort 'olvarit voor volwassenen' maken. | |
Lienekien | vrijdag 10 maart 2006 @ 10:00 |
Toen ik met een ontsteking in mijn kaak zat, heb ik heel veel noodles gegeten. Misschien voor haar ook een idee. | |
Klonk | vrijdag 10 maart 2006 @ 10:02 |
die kun je idd ook zo goed als zonder kauwen eten, topidee ![]() net als de vruchtenyoghurt trouwens. | |
Tasje | vrijdag 10 maart 2006 @ 10:24 |
Brinta Spinazie a la creme en Aardappelpuree Boerenkoolstamppot, Hutspot Allerlei soorten pudding en yoghurt | |
Mirjam | vrijdag 10 maart 2006 @ 13:54 |
klote zeg, voor je vriendin ![]() je kan lekker verse appelmoes maken en je kan ook wat aardbeien meekoken. beetje kaneel erdoor, en lekker ![]() rabarbermoes is ook lekker, maarja, daar is het nu niet echt de tijd voor. wat ook lekker is, is een pak kwark nemen, en daar 2 bananen door prakken. wat zoet naar smaak erbij, ook lekker. | |
Syytön | vrijdag 10 maart 2006 @ 14:43 |
Maccaroni met alleen de saus. Dus geen groenten (of iets erin verwerken als spinazie ofzo?). En een blikje tonijn kan je er misschien in doen, of anders wat kaas. Hoef je ook niet echt te kauwen. | |
Liejannuh | vrijdag 10 maart 2006 @ 19:56 |
Ik heb ooit mijn kaak gebroken en dan naaien ze je kaken dus aan elkaar voor 6 weken en kun je alleen maar vloeibaar eten. Ik heb het overleefd op yoghurt en vla (in allerlei smaken) en stevige soepen. Persoonlijk vond ik alles pureren een uiterst ranzig idee, dus dat heb ik mezelf maar niet aangedaan. ![]() | |
renzell | vrijdag 10 maart 2006 @ 23:55 |
Ahum.... ik heb toevallig een klein kindje voor wie ik nogal eens het een en ander door de blender haal, en serieus, dat hoeft echt niet slecht te zijn!!! Probeer bijvoorbeeld eens gewoon wat kip, gekookte aardappeltjes, tuinboontjes en erwtjes (uit de diepvries). Beetje kruiden die kip en je hebt echt een lekker happie! En ik kan het weten, want ja.... ik eet wel eens een happie mee. ![]() ![]() | |
renzell | vrijdag 10 maart 2006 @ 23:56 |
Oh ja, tuurlijk! Pasta idd, met roomkaas en spinazie!!! Pasta lekker lang koken. Kun je zo naar binnen slobberen. | |
allsystemshalt | zaterdag 11 maart 2006 @ 00:30 |
Beterschap aan je vriendin. Brinta is al eerder gezegd maar dat is goed te doen ![]() Griesmeel met warme melk | |
joshus_cat | zaterdag 11 maart 2006 @ 00:34 |
*linkt dit topic even omdattie over twee weken naar de tandarts moet voor een verstandskies*. overigens, wat betreft babyvoer: ik heb begrepen dat babypotjes nog wel eens flink kunnen afwijken van wat 'wij' lekker vinden. Smaak van babies schijnt net iets anders te zijn, enzo... | |
ki_ki | zaterdag 11 maart 2006 @ 02:25 |
quote:Eej! ![]() ![]() | |
MaJo | zaterdag 11 maart 2006 @ 02:33 |
Pudding, vla en yoghurt. Avondeten: stamppotten, puree en bloemkool en brocoli, zijn ook erg zacht. | |
Mrln | zaterdag 11 maart 2006 @ 02:39 |
ENSURE PLUS Drinkvoeding beterschap | |
Martijn_77 | zaterdag 11 maart 2006 @ 09:18 |
Kun je dan niet iets van pasta maken (en die heel klein snijden) met een saus zonder al te veel harde stukken? En beterschap voor je vriendin natuurlijk | |
renzell | zaterdag 11 maart 2006 @ 11:15 |
De babypotjes zijn voor ons vooral heel flauwtjes van smaak joshus_cat. Daarom zou ik er idd altijd voor kiezen om zelf het een en ander door de blender te gooien. Ik had er in het begin ook een afkeer van, maar sommige dingen die nu eenmaal goed combineren, zijn echt ook nog wel weg te kappen als je ze pureert. ![]() Beterschap aan je vriendin idd Klonk! | |
vriendinnie | zondag 12 maart 2006 @ 10:04 |
Vanwege een operatie heb ik ook een tijdje alleen vloeibaar voedsel kunnen eten. Ik heb toen meestal gewoon eten in de blender gegooid. Het ziet er wel ranzig uit maar de smaak was, naar mijn mening, hetzelfde hoor. Overigens heb ik ook babypotjes geprobeerd maar ik vond alleen de fruithapjes lekker. | |
Alicey | zondag 12 maart 2006 @ 10:31 |
Soep, yoghurt, eventueel kan ze ook een enorme lading vruchtsap drinken.. Beterschap. | |
owlet | zondag 12 maart 2006 @ 17:56 |
quote:Jaaaa!!!! Tomaat-Macaroni-Ham-en-Kaas ![]() | |
Pilootje | zondag 12 maart 2006 @ 21:01 |
Ik heb ik een verpleeghuis gewerkt, daar hadden sommige mensen ook vloeibaar eten. De clue is gewoon niet alles bij elkaar blenderen, dat is niet lekker, maar over het algemeen kan je gewoon met de pot mee eten als de rest een beetje meedenkt. In restaurants maken ze van groenten ook vaan puree, ze noemen het dan mousseline. Klinkt leuker dan doperwten puree. Dus euhm ik verzin eens iets geks, lekkere doperwtjes of worteltjes, met wat melk en aardappels koken, lekker peper en zout. Klontje boter, en blenderen of stampen, kan je zo dun maken als je wilt door meer melk toe te voegen, hoe meer melk, hoe meer zout en peper ( smaak verslapt door de melk ) Vlees wat je goed fijn kan maken is gehakt en stoofvlees. Zorg wel voor een lekkere jus met veel smaak, eventueel gewoon veel zout en peper voor de smaak. Om heel eerlijk te zijn het ziet er allemaal niet top uit, lijkt precies op pindasaus. Overigens ook een goede gegrilde kip met pindasaus. Maar als je een week yoghurt eet kan je alleen maar dromen over dit eten, bovendien is het een stuk gezonder. Gewoon even je gedachten opzij zetten, het smaakt echt gewoon precies het zelfde, alleen je mond heeft er een ander gevoel bij, en dus geven je hersenen een signaal af dat het vies is. | |
Salsagirl | zondag 12 maart 2006 @ 21:24 |
nou je vriendin beterschap gewenst stamppot ipv stampen,mixen en dan iets langer is wel lekker En vruchten sappen wat ook voedbaar is heb ik er een die erg lekker is je haalt een pak biomild/aardbei Je gooit er veel aardbeien bij,een banaan,en galiameloen Alles wel gekoeld,is erg lekker en voedzaam of verse sinasappels met kiwi in de blender | |
N.icka | zondag 12 maart 2006 @ 21:32 |
quote:Was je nooit bang in die tijd dat je moest braken? Lijkt me moeilijk gaan | |
Liejannuh | zondag 12 maart 2006 @ 21:55 |
quote:Ik had eigenlijk altijd een tangetje bij me om in geval van nood de hele handel open te kunnen knippen! ![]() ![]() | |
allsystemshalt | maandag 13 maart 2006 @ 01:00 |
quote: ![]() ![]() | |
Stereotomy | maandag 13 maart 2006 @ 01:16 |
Ik drink dagelijks ongeveer een liter zelfgemaakte smoothie met mijn staafmixer. Ik ben te lui om fruit te *eten* namelijk. ![]() Ingedienten: - Een plens Jus d'Orange of Multivitaminesap - *Vanille*yoghurt erbij, lekkerder dan normale yoghurt - Wat druiven erin - Banaantje erin - Appel / Peer / Kiwi erin - Misschien wat bosvruchten erin Mixxen maar! Naar gelang de vloeibaarheid extra sap toevoegen. Erg lekker, zoet en gezond. | |
renzell | maandag 13 maart 2006 @ 19:16 |
Lekker Stereotomy, doe ik ook vaak! ![]() ![]() ![]() | |
piepster | maandag 13 maart 2006 @ 19:53 |
Als je een ander toetje dan vla wilt, is pudding misschien een idee. Het mondgevoel is anders, maar het is zacht genoeg om weg te slurpen. Ik zou geloof ik stevige soepen maken. Bijvoorbeeld snert, en dan de worst weglaten of heel klein snijden. Of hutspot. Dat is bij de helft van de Nederlanders toch al lichtoranje pap, dus dat moet kunnen. Probeer je wel aan de vitamientjes te denken? Als je lichaam moet herstellen, is gezond eten dubbel belangrijk denk ik. En je voelt je vaak al beter, omdat je denkt dat je gezond hebt gedaan (snappie?) | |
Klonk | maandag 13 maart 2006 @ 21:13 |
goed, ze moet nog 2 weken zo eten en we worden steeds creatiever. - De eerder genoemde noodles zijn in goede aarde gevallen - Bitterballen kun je prakken - vitamintjes komt helemaal goed, fruithapjes en drinkontbijt - ze heeft haar oude liefde genaamd rijstepap herondekt - de ragout die je normaal in van die bladerdeegkuipjes doet gaan ook goed (met wat snijwerk) - zachte snoepjes zijn ook goed - vla, pudding en allerlei saroma zooi als afwisseling - stamppotten in alle soorten en smaken - soepen tot zover een een kleine update | |
krakkemieke | maandag 13 maart 2006 @ 22:13 |
Beterschap @ vriendin! Mooi dat je hartig kan eten, na getrokken verstandskiezen werd ik al gek na 2 dagen vla..... ![]() | |
Klonk | dinsdag 14 maart 2006 @ 09:16 |
je word heel creatief als je door de supermarkt loopt ![]() | |
Sjoem | dinsdag 14 maart 2006 @ 11:45 |
Je kunt in de soep trouwens ook brood doen (mits je daar van houdt, ik vind het wel lekker), want dat wordt dan ook heel erg lekker zacht. En beterschap aan je vriendin. | |
ki_ki | woensdag 15 maart 2006 @ 02:34 |
quote:ja toch! Wel een beetje zout erbij hoor,.. anders is het idd wel errrrrg flauw. Maar verder echt super hoor, ik heb vandeweek zelfs nog een gegeten ![]() | |
2cv | woensdag 15 maart 2006 @ 03:09 |
Beterschap enzoo. Behalve Brinta zou je ook kunne varieren door eens Bambix te serveren. De smaak is echt anders ! Natuurlijk plunder je het puddingschap van de supermarkt. Gewoon alles eens proberen. Van aardappels kun je puree maken (was reeds bekend, ik weet het) en misschien kan je groentes wat langer laten koken (waarschijnlijk moet je er dan iets meer water bij doen). Zou ananas (uit blik en al of niet gekookt) trouwens ook te hard zijn ? En hoe zit het met kiwi (kan je bij mijn weten alleen niet koken). Om af te vallen kan je shakes kopen. Daar hoef je vast ook niet op te kauwen ![]() |