FOK!forum / Culinesse à gogo / Aardappel anders
PescaPallaMarcusManudinsdag 28 februari 2006 @ 16:56
Moet je de aardappels eerst koken/bakken
zo nee worden ze dan wel gaar in de oven?


Moet ik een platte of een hoge ovenschaal gebruiken?

Er staat voor 3-4 personen 600-700 gram aardappels

Ik heb twee potjes, wat dus voor 6-8 personen zou zijn en 1200-1400 gram aardappels.
1400 gram aardappels ziet er zo weinig uit Is het wel genoeg voor 4 grote personen?
En Ik wou er 1kg gehakt bij doen, is dat goed/teveel ?

En wat voor groenten kunnen er nog door?

Dat was het

hihi
PescaPallaMarcusManudinsdag 28 februari 2006 @ 16:57
Hihi,

iemand ?
SterkStaaltjedinsdag 28 februari 2006 @ 16:58
quote:
Op dinsdag 28 februari 2006 16:56 schreef PescaPallaMarcusManu het volgende:
Moet je de aardappels eerst koken/bakken
zo nee worden ze dan wel gaar in de oven?


Moet ik een platte of een hoge ovenschaal gebruiken?

Er staat voor 3-4 personen 600-700 gram aardappels

Ik heb twee potjes, wat dus voor 6-8 personen zou zijn en 1200-1400 gram aardappels.
1400 gram aardappels ziet er zo weinig uit Is het wel genoeg voor 4 grote personen?
En Ik wou er 1kg gehakt bij doen, is dat goed/teveel ?

En wat voor groenten kunnen er nog door?

Dat was het

hihi
Kilo gehakt lijkt me vrij veel. Voor de rest gewoon het pak volgen toch?
PescaPallaMarcusManudinsdag 28 februari 2006 @ 16:59
Ik vroeg 750 gram maar ik kreeg een kilo
hihi
PescaPallaMarcusManudinsdag 28 februari 2006 @ 16:59
quote:
Op dinsdag 28 februari 2006 16:58 schreef SterkStaaltje het volgende:

[..]

Kilo gehakt lijkt me vrij veel. Voor de rest gewoon het pak volgen toch?
Ja maar ik doe het anders

hihi
Isabeaudinsdag 28 februari 2006 @ 17:01
1400 gram aardappels te weinig voor 4 personen? Ik eet ongeveer 150-200 gram en heb wel weer meer dan genoeg gehad.

Groenten: paprika, courgette, prei, champignons, tomaat etc etc etc

hihi
BertVdinsdag 28 februari 2006 @ 17:13
Ik weet uit ervaring dat aardappelen niet snel gaar worden in de oven.
Dus eerst (niet te ver) gaar koken. (Eerst in dunne plakjes snijden natuurlijk.)

Ovenschotel het liefst zo groot en laag mogelijk. (voor korst, sneller klaar, saus beter te verdelen etc)
Fatalitydinsdag 28 februari 2006 @ 17:15
aardappel anders is het enige eten dat niet te herkennen is als je het uitkotst.

hihi
Gizmo112dinsdag 28 februari 2006 @ 17:20
Volg het potje, that will do the trick
zatoichidinsdag 28 februari 2006 @ 17:33
Je moet twee potjes nemen, vervolgens bak je gehakt en kook je broccoli of sperziebonen of allebei. Als dat gaar is gooi je dat bij het gehakt en gooi je een pot aardappel anders erbij. Vervolgens gooi de de prut in een ovenschaal, bedek je dat met voorgekookte aardappelschifjjes (kun je ook kant en klaar kopen) en dat bedek je met het tweede potje aardappelanders. Daarover strooi je kaas.

Aardappel anders wel erg vet spul. Ik overat me altijd, en dan kwam het er weer uit 's avonds. Overigens is het wel herkenbaar als je het weer uitkotst, namelijk precies hetzelfde als toen het erin ging.
PescaPallaMarcusManuwoensdag 1 maart 2006 @ 13:54
Ik heb het gemaakt met prei en selderij of zo? Weet niet precies wat het was..
Het gehakt paste niet allemaal in de schaal, de aardappels ook niet,
toen ging ik het aandrukken met een stenen ovenschaal en die brak door midden

En toen waren de aardappels na 50 minuten nog niet gaar Volgende keer kook ik ze eerst even
PescaPallaMarcusManuwoensdag 1 maart 2006 @ 13:55
quote:
Op dinsdag 28 februari 2006 17:33 schreef zatoichi het volgende:
Je moet twee potjes nemen, vervolgens bak je gehakt en kook je broccoli of sperziebonen of allebei. Als dat gaar is gooi je dat bij het gehakt en gooi je een pot aardappel anders erbij. Vervolgens gooi de de prut in een ovenschaal, bedek je dat met voorgekookte aardappelschifjjes (kun je ook kant en klaar kopen) en dat bedek je met het tweede potje aardappelanders. Daarover strooi je kaas.

Aardappel anders wel erg vet spul. Ik overat me altijd, en dan kwam het er weer uit 's avonds. Overigens is het wel herkenbaar als je het weer uitkotst, namelijk precies hetzelfde als toen het erin ging.
Hihi ik dacht dat het gezond was, mijn familie is nml op dieet hihi.
piepsterwoensdag 1 maart 2006 @ 14:48
Hoe kom je daar bij? Veel vetter dan Aardappel Anders kan bijna niet volgens mij.
Tip: kijk de volgende keer eens op het potje naar het aantal calorieën.
En kook eens wat lekkers zonder zakje of potje.
BertVwoensdag 1 maart 2006 @ 15:19
k, maar jus is ook vet...

Normaal eten past AA ook gewoon bij. Als je denkt een dieet nodig te hebben dan ligt dat niet aan een overdosis AA.
Daantje77woensdag 1 maart 2006 @ 16:15
Ik maak een soort van aardappel anders maar dan vers en een stuk lekkerder .

Aardappels schillen en in schijfjes snijden.
2 bekertjes slagroom in een pannetje, schijfjes erbij wat peper zout en verse knoflook erdoor even aan de kook brengen en paar minutjes laten koken...

Oven voorverwarmen ondertussen schijfjes in een ovenschaal en de room eroverheen gieten met geraspte kaas erover tot het gaar is dit smaakt stukken beter dan die potten .
eBaydonderdag 2 maart 2006 @ 01:51
Ik zou de aardappels wel koken van tevoren, word tijd dat ik het ook weer eens haal
ma_jojodonderdag 2 maart 2006 @ 01:53
Hihi.
Pony-Loverdonderdag 2 maart 2006 @ 02:38
aardappel anders is overigens wel een van de goorste in een potje verkrijgbare maaltijd bestanddelen.
Pietverdrietdonderdag 2 maart 2006 @ 09:27
IPV een (duur en smerig) potje aardappel anders te kopen, ga gewoon naar de aldi en koop daar van die pakjes houdbare slagroom. Snijdt aardappels dun en doe ze in een ovenschaal. Zout, peper en wat knoflook erop en een pakje (of 2) room erover, dat in de oven tot het een mooi korstje vormt en de aardappels gaar zijn.
  • Lekkerder
  • Gezonder, want puur natuur
  • Goedkoper
  • Beter voor het milieu
  • Lupa_Solitariadonderdag 2 maart 2006 @ 09:28
    Ranzig spul man, dat Aardappel Anders. Veel te vet en veel te zoet.
    kabouter.mutsdonderdag 2 maart 2006 @ 09:34
    Ja piet ben het helemaal met je eens.
    Veel lekkerder om het zelf te maken.
    Ik heb het ooit een keer geproefd en dat was wel genoeg.
    Aaargh!donderdag 2 maart 2006 @ 11:14
    quote:
    Op donderdag 2 maart 2006 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:
  • Gezonder, want puur natuur
  • Onzin argument, dingen die "puur natuur" zijn zijn niet per definitie gezond.

    Er zijn b.v. een heleboel planten, schimmels en dieren die zeer giftige stoffen produceren, cyanides bijvoorbeeld, ook helemaal puur natuur, volgens jouw redenatie zijn die gezonder dan zo'n potje aardappel anders.
    Lupa_Solitariadonderdag 2 maart 2006 @ 12:48
    quote:
    Op donderdag 2 maart 2006 11:14 schreef Aaargh! het volgende:

    [..]

    Onzin argument, dingen die "puur natuur" zijn zijn niet per definitie gezond.

    Er zijn b.v. een heleboel planten, schimmels en dieren die zeer giftige stoffen produceren, cyanides bijvoorbeeld, ook helemaal puur natuur, volgens jouw redenatie zijn die gezonder dan zo'n potje aardappel anders.
    Denk dat 'ie meer doelt op toegevoegde kleur- en smaakstoffen e.d.
    zatoichidonderdag 2 maart 2006 @ 13:56
    Ja maar dan moet je niet met aldi troep aankomen:

    1. Slechte arbeidsomstandigheden werkenmers
    2. Slechte productieomstandigheden
    3. Slechte milieu-eisen aan producten
    4. Ongezonde producten (gif op druiven b.v.)

    Ik wil niet zeggen dat Aardappel anders goed is geproduceerd, maar Aldi mijd ik wat dat betreft als de pest.
    Lupa_Solitariadonderdag 2 maart 2006 @ 14:12
    quote:
    Op donderdag 2 maart 2006 13:56 schreef zatoichi het volgende:
    1. Slechte arbeidsomstandigheden werkenmers
    Niemand is verplicht om bij Aldi te werken. Bovendien denk ik dat dat iets is wat door de media is opgeblazen en dat het wel wat meevalt. In mijn plaatselijke Aldi zit heel erg weinig verloop in de medewerkers. Als ze niet goed voor hun personeel zorgden, zou dat anders zijn.
    quote:
    4. Ongezonde producten (gif op druiven b.v.)
    Groente en fruit koop ik er ook liever niet, maar voorverpakte producten en diepvriesproducten l,ijken me geen probleem.

    Ik ben fan van Aldi en Lidl.
    zatoichidonderdag 2 maart 2006 @ 14:17
    quote:
    Op donderdag 2 maart 2006 14:12 schreef Lupa_Solitaria het volgende:

    [..]

    Niemand is verplicht om bij Aldi te werken. Bovendien denk ik dat dat iets is wat door de media is opgeblazen en dat het wel wat meevalt. In mijn plaatselijke Aldi zit heel erg weinig verloop in de medewerkers. Als ze niet goed voor hun personeel zorgden, zou dat anders zijn.
    Dat is waar, maar toch vind ik het wel meewegen. Alhoewel de Efteling wat dat betreft ook vrij vervelend is, en dat heeft mij nog nooit tegengehouden.

    Groente en fruit is wat smaak betreft oko bij de AH niks.

    Ik ben fan van de markt en van AH biologisch

    Maar eigenlijk niet echt meer van Aardappel Anders
    Lupa_Solitariadonderdag 2 maart 2006 @ 14:20
    De markt is okay ja, maar praktische overwegingen (niet vlakbij, je moet er speciaal heen) houden me tegen.
    PescaPallaMarcusManudonderdag 2 maart 2006 @ 14:54
    quote:
    Op woensdag 1 maart 2006 14:48 schreef piepster het volgende:
    Hoe kom je daar bij? Veel vetter dan Aardappel Anders kan bijna niet volgens mij.
    Tip: kijk de volgende keer eens op het potje naar het aantal calorieën.
    En kook eens wat lekkers zonder zakje of potje.
    Ik kook niet zo vaak en wist niet wat ik moest maken en een vriendin zei maak aardappel anders,
    dat is lekker en makkelijk
    PescaPallaMarcusManudonderdag 2 maart 2006 @ 14:55
    quote:
    Op donderdag 2 maart 2006 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:
    IPV een (duur en smerig) potje aardappel anders te kopen, ga gewoon naar de aldi en koop daar van die pakjes houdbare slagroom. Snijdt aardappels dun en doe ze in een ovenschaal. Zout, peper en wat knoflook erop en een pakje (of 2) room erover, dat in de oven tot het een mooi korstje vormt en de aardappels gaar zijn.
  • Lekkerder
  • Gezonder, want puur natuur
  • Goedkoper
  • Beter voor het milieu
  • Ja ik moet toch alles eerst een keer proberen om er over te kunnen oordelen
    Daantje77donderdag 2 maart 2006 @ 16:30
    En kaas eroverheen piet
    Lupa_Solitariadonderdag 2 maart 2006 @ 16:32
    Véél kaas.
    piepsterdonderdag 2 maart 2006 @ 17:10
    Had iemand al kaas gezegd?
    zatoichidonderdag 2 maart 2006 @ 17:13
    Bij deze dan kaas! Minimaal een pakje geraspte kaas.
    Pietverdrietdonderdag 2 maart 2006 @ 17:27
    Nee, geen kaas, probeer het eens zonder, door de verhitting smaakt de room kazig, maar het is lekkerder zonder dat je er kaas op doet, echt, geloof me, veel room gebruiken en eventueel een kluit boter, maar geen kaas.
    Lupa_Solitariadonderdag 2 maart 2006 @ 17:28
    Okay dan mijnheer Piet. Geen kaas.

    Het is overigens nóg lekkerder mer zure room.
    Aaargh!donderdag 2 maart 2006 @ 17:47
    quote:
    Op donderdag 2 maart 2006 12:48 schreef Lupa_Solitaria het volgende:

    [..]

    Denk dat 'ie meer doelt op toegevoegde kleur- en smaakstoffen e.d.
    Die zijn ook helemaal niet per definitie slecht, is gewoon dikke onzin.
    Lupa_Solitariadonderdag 2 maart 2006 @ 17:48
    quote:
    Op donderdag 2 maart 2006 17:47 schreef Aaargh! het volgende:

    [..]

    Die zijn ook helemaal niet per definitie slecht, is gewoon dikke onzin.
    Niet per definitie, maar onder de kunstmatige toevoegingen zitten toch aardig wat dingen die ik nou niet per se hoef te eten...
    Zonnestraaltjedonderdag 2 maart 2006 @ 17:54
    quote:
    Op donderdag 2 maart 2006 09:28 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
    Ranzig spul man, dat Aardappel Anders. Veel te vet en veel te zoet.
    Idd vies.

    Maar als je het toch gaat maken , TS, met broccoli is lekker!

    Dat maakt mijn vriendje ook altijd zo. Hoeveelheden enzo weet ik niet maar broccoli erbij is wel lekker!
    Mirjamdonderdag 2 maart 2006 @ 17:56
    quote:
    Op donderdag 2 maart 2006 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:
    IPV een (duur en smerig) potje aardappel anders te kopen, ga gewoon naar de aldi en koop daar van die pakjes houdbare slagroom. Snijdt aardappels dun en doe ze in een ovenschaal. Zout, peper en wat knoflook erop en een pakje (of 2) room erover, dat in de oven tot het een mooi korstje vormt en de aardappels gaar zijn.
  • Lekkerder
  • Gezonder, want puur natuur
  • Goedkoper
  • Beter voor het milieu
  • hmm, dat ga ik eens uitproberen
    Beaverwoensdag 8 maart 2006 @ 00:18
    Kun je de saus van Aardappel Anders Pikant ook zelf maken? Iemand een receptje?
    gewooneenuserwoensdag 8 maart 2006 @ 09:48
    Wij hebben thuis 1 keer aardappel anders gegeten, die nacht was iedereen ziek: toeval of..... ?
    Paulzaterdag 7 februari 2009 @ 15:00
    Ik ga aardappel anders kopen voor het eerst
    Ben benieuwd
    Deliahzaterdag 7 februari 2009 @ 18:33
    quote:
    Op donderdag 2 maart 2006 14:12 schreef Lupa_Solitaria het volgende: zou dat anders zijn.
    [..]

    Groente en fruit koop ik er ook liever niet, maar voorverpakte producten en diepvriesproducten l,ijken me geen probleem.

    Ik ben fan van Aldi en Lidl.
    Juist die kant en klaar producten zijn troep bij de Aldi. Groente en fruit kan je er prima kopen.