abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_35563592
Bij het openen van simpele textpagina's gaat het al mis, een gedeelte laadt niet.
Na 'vernieuwen' lukt het soms wel.
Filmjes downloaden gaat vaak niet, vernieuwen helpt soms.

Dat alles sinds vandaag.
Wat zou het kunnen zijn?

Wat ik al gedaan heb : opnieuw opstarten, AVG anti virus scan, anti spyware (microsoft en hitman),hijackthis log was goed.
Ik gebruik XP, alles up to date, en heb een router

Speedtest ziet er perfect uit : (na 4 keer lukte eindelijk alle tests)


TIPS?
  dinsdag 28 februari 2006 @ 02:57:48 #2
14018 Adagio
Agree to disagree
pi_35563989
klinkt als packetloss. ga eens naar de commandprompt: start -> run -> "cmd"

en toets daar eens in "ping www.fok.nl -t" of "www.[jeprovider].nl -t" en kijk eens hoeveel packets hij verliest onderweg
"Avoid employing unlucky people - throw half of the pile of CVs in the bin without reading them." - "Al dat Rev tuig moet hard aangepakt worden, TUIG is het TUIG ZEG IK JE!!"
pi_35564074
Ik heb het gedaan, maar weet niet goed wat het inhoud.
Ik heb het 4 keer gedaan, dit was de slechtste de andere hadden allemaal 3 ms.
Pingen naar www.fok.nl [213.193.208.10] met 32 byte gegevens:

Antwoord van 213.193.208.10: bytes=32 tijd=4 ms TTL=56
Antwoord van 213.193.208.10: bytes=32 tijd=3 ms TTL=56
Antwoord van 213.193.208.10: bytes=32 tijd=5 ms TTL=56
Antwoord van 213.193.208.10: bytes=32 tijd=5 ms TTL=56

Ping-statistieken voor 213.193.208.10:
Pakketten: verzonden = 4, ontvangen = 4, verloren = 0
(0% verlies).De gemiddelde tijd voor het uitvoeren van n bewerking in mill
iseconden:
Minimum = 3ms, Maximum = 5ms, Gemiddelde = 4ms

Geen verlies dus........
pi_35564589
Dit heb ik ook gehad , Het bleek een update te zijn van winxp, die op de een of andere manier ruzie kreeg met mijn Modem router. Welke het was weet ik niet exact, maar na gebruik te hebben gemaakt van een systeem herstel punt en geen auto updates meer te ontvangen ging het goed
  dinsdag 28 februari 2006 @ 07:35:12 #5
17137 Sander
Nerds do it rarely
pi_35564732
Ga eens naar een commandprompt en doe dit:
1ping -n 800 -l 4896 www.speedtest.nl > ping.txt


Je doet dan 800 ping requests naar speedtest.nl, het resultaat zit in ping.txt. Geeft dat onregelmatige resultaten?
pi_35573309
@ Slarioux, deze regel uitvoeren geeft alleen time out.

Ik heb het verander in 100 pogingen van 32 bytes, dit ging wel, :
ntwoord van 62.212.79.29: bytes=32 tijd=3 ms TTL=122
Antwoord van 62.212.79.29: bytes=32 tijd=3 ms TTL=122
Antwoord van 62.212.79.29: bytes=32 tijd=11 ms TTL=122
Antwoord van 62.212.79.29: bytes=32 tijd=3 ms TTL=122
Antwoord van 62.212.79.29: bytes=32 tijd=4 ms TTL=122
Antwoord van 62.212.79.29: bytes=32 tijd=3 ms TTL=122
Antwoord van 62.212.79.29: bytes=32 tijd=4 ms TTL=122
Antwoord van 62.212.79.29: bytes=32 tijd=3 ms TTL=122
Antwoord van 62.212.79.29: bytes=32 tijd=3 ms TTL=122
Antwoord van 62.212.79.29: bytes=32 tijd=5 ms TTL=122
Antwoord van 62.212.79.29: bytes=32 tijd=5 ms TTL=122
Antwoord van 62.212.79.29: bytes=32 tijd=4 ms TTL=122
Antwoord van 62.212.79.29: bytes=32 tijd=4 ms TTL=122

TTL wat is dat eigenlijk?
Ook kan ik niet meer naar deze site : http://www.kerklied.com/~discusvis/
Of ligt die er 'gewoon uit'?
Als het vandaag niet gaat lukken dan inderdaad systeemherstel proberen,
Maar dat doe ik liever niet.
pi_35573355
Misschien een corrupte tcp/ip stack:
command prompt > netsh int ip reset resetlog.txt > [Enter]

Of wellicht een beschadigde winsocket:
command prompt > netsh winsock reset > [Enter] > herstart pc

Edit: gepost tegelijk met vorige post. Ik denk dat het dus niet bovenstaande is, aangezien je niet met grote pakketjes kunt pingen. Gaat het om een bekabelde of draadloze verbinding? Indien bekabeld kan je duplex instellingen eens aanpassen. Die site doet het trouwens sowieso niet.
pi_35573499
Wat heb jij trouwens voor supersnelle verbinding? 3MByte upload is niet iets voor normale consumenten voor zover ik weet (en zo'n download trouwens ook niet).
  dinsdag 28 februari 2006 @ 14:52:46 #9
53305 Fish_
Gek op lomo's
pi_35573763
Ziet er naar uit dat je een MTU size probleem hebt. Doen eens een ping -l 1500 www.av.com
Krijg je dan antwoord?

TTL is trouwens Time To Live, dat is een counter die gebruikt wordt om je pakketje niet eeuwig in een loop op het internet te laten rondzingen als een route ergens niet werkt. Iedere keer als er een router gepaseerd wordt dan wordt er eentje van de TTL van het pakketje afgehaald. Dit totdat deze op 0 staat. Dan wordt het pakket gedropped.
Lomo camera scoren? Bij www.fotowereld.com/ natuurlijk!
pi_35573915
Veel dank voor de snelle tips!
*Misschien een corrupte tcp/ip stack:
command prompt > netsh int ip reset resetlog.txt > [Enter]

*Of wellicht een beschadigde winsocket:
command prompt > netsh winsock reset > [Enter] > herstart pc

Dit beide gedaan, geen effect, straks nog even naar de duplex instellingen kijken (geen draadloos)
Op zich goed dat die site het helemaal niet doet.

Het is een glasvezel verbinding van lijbrandt dacht 10mb (up en down).
  dinsdag 28 februari 2006 @ 15:18:11 #11
53305 Fish_
Gek op lomo's
pi_35574451
quote:
Op dinsdag 28 februari 2006 14:57 schreef MAXTIJN het volgende:
Veel dank voor de snelle tips!
*Misschien een corrupte tcp/ip stack:
command prompt > netsh int ip reset resetlog.txt > [Enter]

*Of wellicht een beschadigde winsocket:
command prompt > netsh winsock reset > [Enter] > herstart pc

Dit beide gedaan, geen effect, straks nog even naar de duplex instellingen kijken (geen draadloos)
Op zich goed dat die site het helemaal niet doet.

Het is een glasvezel verbinding van lijbrandt dacht 10mb (up en down).
Je woont dus in Hillegom :-)
Lomo camera scoren? Bij www.fotowereld.com/ natuurlijk!
pi_35574494
Doen eens een ping -l 1500 www.av.com, Geeft ook Time out 4 verzonden, 0 ontvangen
Duplex stond auto, nu 100 fullduplex, maar maakt niet uit.
  dinsdag 28 februari 2006 @ 15:38:39 #13
53305 Fish_
Gek op lomo's
pi_35575051
quote:
Op dinsdag 28 februari 2006 15:19 schreef MAXTIJN het volgende:
Doen eens een ping -l 1500 www.av.com, Geeft ook Time out 4 verzonden, 0 ontvangen
Duplex stond auto, nu 100 fullduplex, maar maakt niet uit.
Dan moet het een mtu probleem op je eigen verbinding zijn.
Bij mij doet ie het namelijk wel:

> ping -s 1500 -c 10 www.av.com
PING rc.yahoo.akadns.net (216.109.112.135) 1500(1528) bytes of data.
1508 bytes from w2.rc.vip.dcn.yahoo.com (216.109.112.135): icmp_seq=1 ttl=55 time=102 ms
1508 bytes from w2.rc.vip.dcn.yahoo.com (216.109.112.135): icmp_seq=2 ttl=56 time=102 ms
Is alleen een linux box vandaar de andere command line.

Kan je een normale ping wel doen? : ping www.av.com
Dit om uit te sluiten dat je FW alles tegenhoud.
Lomo camera scoren? Bij www.fotowereld.com/ natuurlijk!
pi_35576343
quote:
Op dinsdag 28 februari 2006 15:19 schreef MAXTIJN het volgende:
Doen eens een ping -l 1500 www.av.com, Geeft ook Time out 4 verzonden, 0 ontvangen
Duplex stond auto, nu 100 fullduplex, maar maakt niet uit.
Met die duplex aanpassen bedoelde ik 'm omzetten naar 10 Mbit/halfduplex. Als je UTP niet 100% meer is dan omzeilt die instelling waarschijnlijk dat probleem. Een andere mogelijke oplossing is idd het aanpassen van je MTU. Zie hieronder hoe:
http://www.winguides.com/registry/display.php/280/
pi_35577298
Test eens met een andere pc; dit kan heel goed een probleem in het netwerk van je provider zijn.
Unox, the worst operating system.
pi_35581673
MTU van 1500 op 1496 en 1472 gezet helpt ook niet.
Andere PC, op zelfde router maar dan draadloos, doet het ook niet lekker.
Ik heb de provider gebeld, ze weten van geen storing, maar gaan het bekijken.
Als het aan Lijbrandt ligt, kan het nog wel eeen hele poos duren, weet ik uit ervaring (3 weken geen telefoon).

Iedereen bedankt, nog geen oplossing maar ik zoek verder.
  dinsdag 28 februari 2006 @ 19:27:39 #17
53305 Fish_
Gek op lomo's
pi_35582721
quote:
Op dinsdag 28 februari 2006 19:02 schreef MAXTIJN het volgende:
MTU van 1500 op 1496 en 1472 gezet helpt ook niet.
Andere PC, op zelfde router maar dan draadloos, doet het ook niet lekker.
Ik heb de provider gebeld, ze weten van geen storing, maar gaan het bekijken.
Als het aan Lijbrandt ligt, kan het nog wel eeen hele poos duren, weet ik uit ervaring (3 weken geen telefoon).

Iedereen bedankt, nog geen oplossing maar ik zoek verder.
Wellicht vangt Lijnbrandt de ICMP unreachable's af..... dat kan voor dit soort feestjes zorgen :-(
Lomo camera scoren? Bij www.fotowereld.com/ natuurlijk!
pi_35585030
Na en systeemherstel, en router reset gaat het weer goed.
Behalve dan die grote pingtest(ping -n 800 -l 4896 www.speedtest.nl > ping.txt), dat geeft bijna alleen maar timeout. (93% verlies). Minimum = 9ms, Maximum = 14ms, Gemiddelde = 11ms
Raar toch? heel soms lukt het hem wel...
Nu staat de MTU op 1472, kan ik daar nog wat proberen?
En wat is een mooie waarde voor de receiving en transmitting buffer? nu 64
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')