timpie82 | vrijdag 24 februari 2006 @ 17:07 |
In de test van 'Kassa' van Pindakaas was er ook iemand die zelf pindakaas maakte. Op Internet heb ik gevonden dat er mensen zijn die zelf maken door gezouten en ongezoute nootjes te pletten en olie erbij. Hier toevallig iemand ervaring met zelf pindakaas maken |
Khadgar | vrijdag 24 februari 2006 @ 17:27 |
heb je al eens gegoogled op pindakaas recept ofzoiets? |
Gladys | vrijdag 24 februari 2006 @ 17:35 |
gewoon wat pinda's in een keukenmachine gooien en hakken maar Er hoeft geen olie bij,dat zit nl. al in de pinda's zelf! eventueel een schep sambal erdoor,erruh lekker |
Blues | zondag 26 februari 2006 @ 15:52 |
Uit een net gesloten topic :quote: |
Aarde | zondag 26 februari 2006 @ 16:37 |
tvp |
Nembrionic | zondag 26 februari 2006 @ 16:47 |
Rembo en Rembo maken zelf pindakaas..... |
Blues | zondag 26 februari 2006 @ 17:39 |
quote:Receptje gegoogled  50% zoute kingsize pinda's 50% ongezouten kingsize pinda's evt wat olie, citroensap of gembersiroop of poeder Vermaal de 2 soorten pinda's met elkaar in de machine tot de consistentie van pindakaas is verkregen. Als het mengsel wat te droog dreigt te worden doe er dan een klein scheutje olie door. Ook een scheutje gembersiroop en/of citroensap kan het wat smeuiger maken en de gember is een heerlijke combinatie met de pinda. Echte gember liefhebbers voegen nog wat gemberpoeder toe Op een toastje met een plakje komkommer kan je met deze pindakaas zelfs op een feestje aankomen! En een echte pindakaas taart gevonden 
Nog nooit van gehoord, jullie ?  quote:Tachinopitta, een pindakaastaart met krenten (Grieks)
2 st. sinaasappelen
250 g. bloem
3 theel. bakpoeder
1 theel. zout
100 g. suiker
75 g. gehakte walnoten
150 g. krenten
100 g. pindakaas
poedersuiker
water
Rasp de schil van de gewassen sinaasappelen. Pers de sinaasappelen uit. Wel de krenten 10 minuten in warm water endroog ze af met keukenpapier. Doe de gezeefde bloem, bakpoeder en zout in een kom en voeg ook de suiker, gehakte walnoten en gewelde krenten toe. Roer alles goed door elkaar en meng nu de sinaasappelsap, de rasp, 1 dl. water en de pindakaas erbij. Kneed alles tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette bakvorm en bak 45 minuten in een oven van 170 graden C. Bestrooi hem na een beetje koelen met de poedersuiker.  |
Poepoog | zondag 26 februari 2006 @ 17:41 |
Pindakaas taart 
Mijn god  |
Aarde | zondag 26 februari 2006 @ 17:49 |
quote: die taart gaat me wel wat ver 
thx voor het op slot gooien |
Brentmeister | zondag 26 februari 2006 @ 17:53 |
quote: Pindakaastaart
Dit is wel tvp-worthy |