abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 23 december 2006 @ 19:37:49 #26
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_44688698
neem aan dat hete lucht lekkerder is dan braadpan?
Bij tijd en wijle aanwezig...
  zondag 24 december 2006 @ 00:41:55 #27
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_44696841
quote:
Op zaterdag 23 december 2006 19:37 schreef greatgonzo het volgende:
neem aan dat hete lucht lekkerder is dan braadpan?
Ik vind van wel is ook magerder
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 24 december 2006 @ 12:42:01 #28
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_44703270
en kan het dan het beste in aluminiumfolie doen denk ik of niet? Om de sappen er in te laten?
Bij tijd en wijle aanwezig...
  zondag 24 december 2006 @ 12:45:13 #29
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_44703367
Nee, gewoon om de 10 minuutjes even besprenkelen met een marinade of bakvet.
Positive thinking, my way of thinking!
  zondag 24 december 2006 @ 12:46:34 #30
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_44703404
quote:
Op zondag 24 december 2006 12:42 schreef greatgonzo het volgende:
en kan het dan het beste in aluminiumfolie doen denk ik of niet? Om de sappen er in te laten?
Nee, dat hoeft niet als je je houdt aan onderstaande tijden blijf hij erg sappig
quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 23:52 schreef Martijn_77 het volgende:
Ik braad het altijd 35 minuten op 160 Graden aan in de oven en dan nagaren op 90 Graden 10 Minuten per 100 Gram.
Ik zou hem wel in een braadslee of zo leggen want er komt wel vocht uit. Maar dat is niet zo veel en niet erg
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_55587370
Om nog maar eens een dood topic naar boven te schoppen, en omdat beenham te cool is.
Mijn recept voor beenham;

1 Beenham (ca. 600gr)
1 borrelglas cognac

voor de marinade:
2 eetlepels (magere) kwark
2 eetlepels abrikozenjam
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel pesto tappa mix (Dit is een poptje met gedroogde kruiden waarje zelf olie aan toe moet voegen, o.a. verkrijgbaar bij de Xenos)

Alle ingredienten goed mixen en dan de beenham goed insmeren (masseren) met de marinade +/- 5 min laten staan. In de tussen tijd braadpan op het vuur boter smelten. Dan beenham om en om aanbraden.
Evt nog insmeren met de over gebleven marinade. Afblussen met cognac, een half kopje water toevoegen
en dan 1 uur latern sudderen op het laagste pitje met vlamspreider.
Be Cool let's die and get frozen.
pi_55595006
Toevallig heb ik gister ook een beenhammetje klaargemaakt. Deze was al gekruid door de slager met bourgondische kruiden.

Ik heb hem aangebakken in een pan met roomboter, zodat het mooi dichtschroeide. Daarna in een ovenschaal gedaan en er wat ui, knoflook en paprika overheen gesneden in grove stukken. Nog een schep roomboter bovenop en toen 45 minuten de oven in om 180 graden (stuk vlees was 600 gram). Om de tien minuten heb ik wat van het vocht (roomboter en gemengd met het vocht uit de groente) overheen geschept.

De beenham was perfect gaar en supermals. Een aanrader! Volgende keer pak ik een naturel en ga ik zelf even aan de slag met allerlei marinades....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')