Sandertje21 | donderdag 23 februari 2006 @ 19:26 |
Ik ben eigenlijk op zoek naar een recept voor Griekse rijst. ![]() Die rijst met een soort rode tomaat achtige saus erdoorheen die je bij de griek altijd krijgt. ![]() Dat leek me namelijk een ideale vervanger voor iets als gewone gekookte aardappelen of zo. ![]() | |
Logitik | donderdag 23 februari 2006 @ 19:35 |
quote:Ik zou zeggen: bel ze op | |
Logitik | donderdag 23 februari 2006 @ 19:36 |
En waarom gebruik je niet gewoon Google.. http://www.google.nl/search?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&rls=GGLG,GGLG:2006-05,GGLG:nl&q=griekse+rijst ![]() ![]() ![]() link knippen & plakken | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2006 @ 20:05 |
Koken in tomatensap, beetje knof en wat groene kruiden erbij, smaakt beter als van de griep | |
zoalshetis | donderdag 23 februari 2006 @ 20:06 |
quote:omdat een recept van internet vaak geen ervaringen en extra lekkere toevoegingen kent. ![]() | |
NightH4wk | donderdag 23 februari 2006 @ 20:12 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Blues op 23-02-2006 20:21:57 (Zout es op met je frietkruiden joh.) ] | |
nummer_zoveel | donderdag 23 februari 2006 @ 20:14 |
Niet een beetje hetzelfde als risotto? | |
zoalshetis | donderdag 23 februari 2006 @ 20:20 |
ik denk dat oregano ook wonderen doet. zeezout inplaats van gewoon zout ook, let wel op de dosering omdat het veel zouter smaakt. een spaanse peper zou ook wel lekker zijn. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2006 @ 20:21 |
quote:Zeezout is net zo zout Is NaCl Spaans pepertje zou ik niet doen, het is een bijgerecht, en dat wil niet hebben overheersen | |
Sandertje21 | donderdag 23 februari 2006 @ 20:23 |
Dus de rijst koken in tomatensap is gewoon de truc? ![]() Verder wat basilicum, tijm, en oregano toevoegen, en je hebt zo'n rood rijstprutje? ![]() | |
zoalshetis | donderdag 23 februari 2006 @ 20:26 |
quote:het valt me altijd op dat zeezout uit de vijzel veel zouter is dan jozo. maar het kan ook komen omdat ik losalt gebruik. en peper heel fijn gesneden zonder pitjes lijkt me juist net ff iets extra's geven. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2006 @ 20:31 |
quote:Ja maar wel opletten, brand snel aan als je niet oppast, en je hebt meer tomatensap dan water nodig | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2006 @ 20:32 |
quote:Ik gebruik nauwelijks zout, maar losalt dat vind ik echt smerig, zit een salmiaksmaak aan, *huiver* Salmiak is alleen maar lekker in drop. | |
SiGNe | donderdag 23 februari 2006 @ 20:33 |
quote:Is het wel rijst dat je erbij krijgt? meestal is het een soort pasta.. | |
Sandertje21 | donderdag 23 februari 2006 @ 20:33 |
quote:Dan is het een stuk makkelijker dan ik dacht. ![]() Hoe kun je het beste voorkomen dat het aanbrandt? Ik heb geen zin om een pan helemaal schoon te moeten schrobben. | |
Sandertje21 | donderdag 23 februari 2006 @ 20:34 |
quote:Voor zover ik weet is het gewoon rijst. ![]() | |
zoalshetis | donderdag 23 februari 2006 @ 20:34 |
quote:ja ik weet het, maar ik mag vaak niet anders. meestal zoutvervangers zoals maggie of ketjap (zout) | |
cinnamongirl | donderdag 23 februari 2006 @ 20:36 |
quote:Inderdaad, het is pasta in de vorm van een soort grote rijstkorrel. Tenminste, dat heb ik meer dan eens als bijgerecht bij de Griek gekregen. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2006 @ 20:39 |
quote:Laag pitje zetten, plaatje eronder, regelmatig controleren of het niet droogkookt en dan wat heet water erbij doen.. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2006 @ 20:40 |
quote:??? Ik eet 2 a 3 keer in de maand bij de griek, maar das toch echt rijst die ik krijg.. | |
cinnamongirl | donderdag 23 februari 2006 @ 20:42 |
quote:In Nederland heb ik dat ook nog nooit gezien, geef ik toe. Dit was bij diverse Griekse resto's in Brussel! | |
Sandertje21 | donderdag 23 februari 2006 @ 20:43 |
quote:Hoe lang moet het ongeveer koken? De standaard 8 minuten dat op een pakje rijst staat? | |
Zonnestraaltje | donderdag 23 februari 2006 @ 20:48 |
Bij de Griek krijg ik altijd tarwerijst? Heb geen idee wat voor rijst jij bedoeld. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2006 @ 20:52 |
quote:8 Minuten?? Gebruik je laffie toverrijst? Zou kunnen, ik werk nooit met snelkookrijst, zit geen smaak aan. Maar kook het tot het gaar is, dus na 8 minuten even een lepeltje proeven. | |
cinnamongirl | donderdag 23 februari 2006 @ 20:54 |
Ik zou ook niet van die saaie snelkookrijst nemen, koop eens zo'n kilozak Surinaamse rijst, of Basmatirijst ofzo. Kooktijd is wel iets van 15 mins, maar het smaakt veel beter. | |
Sandertje21 | donderdag 23 februari 2006 @ 20:55 |
quote:Dan ga ik het in ieder geval eens proberen. ![]() | |
Black_Tulip | donderdag 23 februari 2006 @ 20:58 |
quote:Wat bedoel je met een plaatje eronder? | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2006 @ 21:00 |
quote:vlamverdeler Zo een ding wat je tussen de pan en gaspit zet Vaak is het een plaatje asbest. Voor mensen die geen goeie pannen hebben (met koperen bodems) | |
Sandertje21 | donderdag 23 februari 2006 @ 21:00 |
quote:Als het enige verschil de kooktijd is kan ik dat zeker wel doen ja. ![]() Als het wat langer op moet staan trekt die tomatensmaak er misschien ook wel wat beter in. | |
Black_Tulip | donderdag 23 februari 2006 @ 21:38 |
quote:Ja, voor mij dus, waarschijnlijk. Tenminste, kan je die koperen bodem zien of is er overheen geschilderd? ![]() Waar koop je zo'n plaatje en hoeveel kost het? | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2006 @ 22:37 |
quote:Blokker? geen idee, heb pannen met koperen bodems | |
kabouter.muts | donderdag 23 februari 2006 @ 22:48 |
Bij ons in het dorp heeft AH het nu (maar dat kan plaatselijk zijn zulke dingen hebben ze vaak) en kost 1,50 (goedkoop toch?) Spaarndam trouwens (klein dorp naast Haarlem) | |
Black_Tulip | donderdag 23 februari 2006 @ 23:00 |
Ik zal eens kijken of ik het kan vinden. Ik heb mijn pannen niet zelf gekocht, zou ook bij God niet weten of ze koperen bodems hebben. Nogmaals mijn vraag: is dat zichtbaar van de buitenkant of niet? | |
krakkemieke | donderdag 23 februari 2006 @ 23:07 |
Er zijn ook sudderplaatjes zonder asbest, gewoon van geemaillerd ijzer. Volgens mij wel bij de Blokker. Bij ons heeft de griek ook die pasta bij een stoofschotel. Het ziet eruit als frummeltjes die je tussen je vingers rolt. | |
Martijn_77 | vrijdag 24 februari 2006 @ 23:29 |
quote:En je weet toevallig niet de naam van die stoofschotel? Want anders zou ik hier even kunnen gaan zoeken in het griekse kookboek | |
krakkemieke | vrijdag 24 februari 2006 @ 23:34 |
De stoofschotel is gewoon een stoof van lamsvlees, efstodi ofzo. De pasta is een bijgerecht..... sorry. | |
krakkemieke | vrijdag 24 februari 2006 @ 23:36 |
Volgens mij kan je googlen op kritharaki...... | |
krakkemieke | vrijdag 24 februari 2006 @ 23:40 |
http://grieks.kokkieblanda.nl/Content/pid=162.html![]() | |
SiGNe | zaterdag 25 februari 2006 @ 01:34 |
de pasta heet Manestra (noedelrijst) | |
cinnamongirl | zaterdag 25 februari 2006 @ 11:47 |
In het recept staat: 400 gr kritharaki (griekse macaroni in de vorm van rijstkorrels) ![]() | |
rameijer | woensdag 11 oktober 2006 @ 15:03 |
Kritharaki is inderdaad een pasta die op rijst lijkt. | |
Thorical | donderdag 12 oktober 2006 @ 14:15 |
Zoek eens op Bourani. Tomatenrijst uit de oven. 3 eetl. olijfolie 1/2 kg rijpe grote tomaten,ontveld en in plakken 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 dl tomatensap, ka je zelfmaken van puree. zout, peper, suiker,kaneel 250gr. rijst 4 eetl. peterselie fijngehakt 4 eetlepels basilicum fijngehakt. Oven voorverwarmen 180 c Olie verhitten in braadpan, tomaten lichtbruinbakken en de knoflook ook. Voeg tomatensap toe en breng op smaak met zout, peper wat zuiker en kaneel. Laat dit een paar minuten pruttelen. Voeg daarna zoveel water toe dat het totaal aan vocht 1/2 liter wordt. Doe de rijst erbij en breng alles weer aan de kook. Doe nu alles in een ovenschaal en bak de rijst in 40min gaar in de oven. Voeg wat meer water toe als het nodig is. Kijk na die 40 min. of de rijst gaar is en roer er de kruiden naar smaak doorheen. ![]() | |
RijstNatie | woensdag 20 juni 2007 @ 14:25 |
er is nog steeds geen fatsoenlijk recept geplaatst vandaar mn mega kick | |
SiGNe | donderdag 21 juni 2007 @ 04:04 |
Al eens op Manestra gezocht? | |
Tezz | donderdag 21 juni 2007 @ 08:21 |
Ik maak het heel vaak, ik kook vaak grieks. Ik doe het altijd zo: Ik neem een basmati of pandan rijst en kook deze in water met een blikje tomatenpurree en een blikje tomaten met sap. En dan zachtjes koken. Wel opletten, want het kookt snel droog. Na de kooktijd giet ik af (als er nog wat af te gieten valt) en doe ik er verse basilicum, een klein teentje knof en wat peper uit de molen en grof zeezout bij. Dan nog eventjes laten staan. Daarna kun je mooie cannellen scheppen op het bord ! Of een vormpje kiezen (een klein glas bijvoorbeeld) en torentjes bouwen! Ziet er leuk uit... | |
Pagan | maandag 13 juli 2009 @ 18:57 |
quote:tvp | |
LoudGirl | zaterdag 25 juli 2009 @ 16:31 |
Ik doe er wat repen paprika door in verschillende kleuren. |