abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 23 februari 2006 @ 19:26:56 #1
83128 Sandertje21
Ben er even niet.
pi_35416686
Ik ben eigenlijk op zoek naar een recept voor Griekse rijst.

Die rijst met een soort rode tomaat achtige saus erdoorheen die je bij de griek altijd krijgt.

Dat leek me namelijk een ideale vervanger voor iets als gewone gekookte aardappelen of zo.
.
..
...
....
pi_35417018
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 19:26 schreef Sandertje21 het volgende:
Ik ben eigenlijk op zoek naar een recept voor Griekse rijst.

Die rijst met een soort rode tomaat achtige saus erdoorheen die je bij de griek altijd krijgt.

Dat leek me namelijk een ideale vervanger voor iets als gewone gekookte aardappelen of zo.
Ik zou zeggen: bel ze op
pi_35417040
En waarom gebruik je niet gewoon Google..

http://www.google.nl/search?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&rls=GGLG,GGLG:2006-05,GGLG:nl&q=griekse+rijst



link knippen & plakken
  donderdag 23 februari 2006 @ 20:05:31 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35418163
Koken in tomatensap, beetje knof en wat groene kruiden erbij, smaakt beter als van de griep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35418203
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 19:36 schreef Logitik het volgende:
En waarom gebruik je niet gewoon Google..

http://www.google.nl/search?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&rls=GGLG,GGLG:2006-05,GGLG:nl&q=griekse+rijst



link knippen & plakken
omdat een recept van internet vaak geen ervaringen en extra lekkere toevoegingen kent.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_35418436


[ Bericht 100% gewijzigd door Blues op 23-02-2006 20:21:57 (Zout es op met je frietkruiden joh.) ]
pi_35418521
Niet een beetje hetzelfde als risotto?
pi_35418757
ik denk dat oregano ook wonderen doet. zeezout inplaats van gewoon zout ook, let wel op de dosering omdat het veel zouter smaakt. een spaanse peper zou ook wel lekker zijn.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 23 februari 2006 @ 20:21:41 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35418802
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 20:20 schreef zoalshetis het volgende:
ik denk dat oregano ook wonderen doet. zeezout inplaats van gewoon zout ook, let wel op de dosering omdat het veel zouter smaakt. een spaanse peper zou ook wel lekker zijn.
Zeezout is net zo zout
Is NaCl
Spaans pepertje zou ik niet doen, het is een bijgerecht, en dat wil niet hebben overheersen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2006 @ 20:23:21 #10
83128 Sandertje21
Ben er even niet.
pi_35418862
Dus de rijst koken in tomatensap is gewoon de truc?

Verder wat basilicum, tijm, en oregano toevoegen, en je hebt zo'n rood rijstprutje?
.
..
...
....
pi_35418976
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeezout is net zo zout
Is NaCl
Spaans pepertje zou ik niet doen, het is een bijgerecht, en dat wil niet hebben overheersen
het valt me altijd op dat zeezout uit de vijzel veel zouter is dan jozo. maar het kan ook komen omdat ik losalt gebruik. en peper heel fijn gesneden zonder pitjes lijkt me juist net ff iets extra's geven.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 23 februari 2006 @ 20:31:19 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35419199
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 20:23 schreef Sandertje21 het volgende:
Dus de rijst koken in tomatensap is gewoon de truc?

Verder wat basilicum, tijm, en oregano toevoegen, en je hebt zo'n rood rijstprutje?
Ja
maar wel opletten, brand snel aan als je niet oppast, en je hebt meer tomatensap dan water nodig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2006 @ 20:32:41 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35419255
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 20:26 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

het valt me altijd op dat zeezout uit de vijzel veel zouter is dan jozo. maar het kan ook komen omdat ik losalt gebruik. en peper heel fijn gesneden zonder pitjes lijkt me juist net ff iets extra's geven.
Ik gebruik nauwelijks zout, maar losalt dat vind ik echt smerig, zit een salmiaksmaak aan, *huiver*
Salmiak is alleen maar lekker in drop.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2006 @ 20:33:00 #14
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_35419268
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 19:26 schreef Sandertje21 het volgende:
Ik ben eigenlijk op zoek naar een recept voor Griekse rijst.

Die rijst met een soort rode tomaat achtige saus erdoorheen die je bij de griek altijd krijgt.

Dat leek me namelijk een ideale vervanger voor iets als gewone gekookte aardappelen of zo.
Is het wel rijst dat je erbij krijgt? meestal is het een soort pasta..
  donderdag 23 februari 2006 @ 20:33:42 #15
83128 Sandertje21
Ben er even niet.
pi_35419294
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 20:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja
maar wel opletten, brand snel aan als je niet oppast, en je hebt meer tomatensap dan water nodig
Dan is het een stuk makkelijker dan ik dacht.

Hoe kun je het beste voorkomen dat het aanbrandt?
Ik heb geen zin om een pan helemaal schoon te moeten schrobben.
.
..
...
....
  donderdag 23 februari 2006 @ 20:34:20 #16
83128 Sandertje21
Ben er even niet.
pi_35419311
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 20:33 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Is het wel rijst dat je erbij krijgt? meestal is het een soort pasta..
Voor zover ik weet is het gewoon rijst.
.
..
...
....
pi_35419333
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 20:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik gebruik nauwelijks zout, maar losalt dat vind ik echt smerig, zit een salmiaksmaak aan, *huiver*
Salmiak is alleen maar lekker in drop.
ja ik weet het, maar ik mag vaak niet anders. meestal zoutvervangers zoals maggie of ketjap (zout)
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_35419397
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 20:33 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Is het wel rijst dat je erbij krijgt? meestal is het een soort pasta..
Inderdaad, het is pasta in de vorm van een soort grote rijstkorrel.
Tenminste, dat heb ik meer dan eens als bijgerecht bij de Griek gekregen.
  donderdag 23 februari 2006 @ 20:39:51 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35419551
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 20:33 schreef Sandertje21 het volgende:

[..]

Dan is het een stuk makkelijker dan ik dacht.

Hoe kun je het beste voorkomen dat het aanbrandt?
Ik heb geen zin om een pan helemaal schoon te moeten schrobben.
Laag pitje zetten, plaatje eronder, regelmatig controleren of het niet droogkookt en dan wat heet water erbij doen..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2006 @ 20:40:44 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35419584
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 20:36 schreef cinnamongirl het volgende:

[..]

Inderdaad, het is pasta in de vorm van een soort grote rijstkorrel.
Tenminste, dat heb ik meer dan eens als bijgerecht bij de Griek gekregen.
???
Ik eet 2 a 3 keer in de maand bij de griek, maar das toch echt rijst die ik krijg..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35419673
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 20:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

???
Ik eet 2 a 3 keer in de maand bij de griek, maar das toch echt rijst die ik krijg..
In Nederland heb ik dat ook nog nooit gezien, geef ik toe.
Dit was bij diverse Griekse resto's in Brussel!
  donderdag 23 februari 2006 @ 20:43:04 #22
83128 Sandertje21
Ben er even niet.
pi_35419716
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Laag pitje zetten, plaatje eronder, regelmatig controleren of het niet droogkookt en dan wat heet water erbij doen..
Hoe lang moet het ongeveer koken?

De standaard 8 minuten dat op een pakje rijst staat?
.
..
...
....
pi_35419971
Bij de Griek krijg ik altijd tarwerijst?
Heb geen idee wat voor rijst jij bedoeld.
  donderdag 23 februari 2006 @ 20:52:38 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35420168
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 20:43 schreef Sandertje21 het volgende:

[..]

Hoe lang moet het ongeveer koken?

De standaard 8 minuten dat op een pakje rijst staat?
8 Minuten??
Gebruik je laffie toverrijst?
Zou kunnen, ik werk nooit met snelkookrijst, zit geen smaak aan.
Maar kook het tot het gaar is, dus na 8 minuten even een lepeltje proeven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35420260
Ik zou ook niet van die saaie snelkookrijst nemen, koop eens zo'n kilozak Surinaamse rijst, of Basmatirijst ofzo. Kooktijd is wel iets van 15 mins, maar het smaakt veel beter.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')