Arizona | woensdag 22 februari 2006 @ 11:03 |
Ik koop saladedressing eigenlijk altijd kant en klaar, terwijl je het volgens mij zelf vrij makkelijk en zeker zo lekker zelf kunt maken. Wie heeft er receptjes voor mij? | |
Lorn | woensdag 22 februari 2006 @ 11:15 |
Dit weekend geleerd: eetlepel honing opwarmen in de magnetron zodat deze niet meer stroperig is maar gewoon vloeibaar. Hier naar eigen smaak wat balsamicoazijn door heen mengen. Simpel maar erg lekker. | |
Lucky_Strike | woensdag 22 februari 2006 @ 11:17 |
Creme fraiche, citroensap, bieslook, zout, peper. Heerlijk! | |
Kermit77 | woensdag 22 februari 2006 @ 11:29 |
Olijfolie, mosterd, honig en even goed schudden... super! | |
Arizona | woensdag 22 februari 2006 @ 11:33 |
Dit klinkt inderdaad makkelijk en lekker, ga zo door ![]() | |
piepster | woensdag 22 februari 2006 @ 12:04 |
Ik doe meestal limoensap, olijfolie, peper, zout en verse koreander over de salade. | |
Martijn_77 | woensdag 22 februari 2006 @ 12:06 |
quote:Je zou er ook nog een beetje azijn door heen kunnen doen dat doe ik tenminste altijd. | |
Isabeau | woensdag 22 februari 2006 @ 12:16 |
Combinatie van honing, olie, azijn en knoflook is ook erg lekker ![]() | |
The6thgate | woensdag 22 februari 2006 @ 16:43 |
had laatst dressing van olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, peper, zout + 4 sceppen suiker om de verhouding weer goed te trekken ![]() | |
Mirjam | woensdag 22 februari 2006 @ 17:30 |
rode wijnazijn,wat suiker of zoetstof erin oplossen, kleddertje olijfolie erbij, erg lekker ![]() | |
Koningin | donderdag 23 februari 2006 @ 09:15 |
Even een tvp, dan kan ik straks in de zomer hier nog eens spieken voor als ik salades ga maken ![]() | |
Mwanatabu | donderdag 23 februari 2006 @ 09:19 |
Yoghurt, mosterd, mayo. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2006 @ 09:41 |
Wees als een Sheik met de olie, een vrek met de azijn, een wijze met het zout en een gek met de pepermolen. | |
Blues | donderdag 23 februari 2006 @ 12:04 |
Na overleg weer open. | |
Martijn_77 | donderdag 23 februari 2006 @ 12:08 |
quote:En doe je er dan verder niets bij? | |
Blues | donderdag 23 februari 2006 @ 12:48 |
Balsamico-azijn is trouwens errug lekker ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2006 @ 13:12 |
quote:tuurlijk wel, maar dit is een goede stelregel voor een basis vinigraitte. Ik vind een zoete dressing persoonlijk ook erg lekker, dan doe ik er bv een lepel Jam doorheen, of maak een geheel andere dressing. | |
Isabeau | donderdag 23 februari 2006 @ 13:15 |
In plaats van jam doe ik er wel eens een scheut limonadesiroop in, Pietverdriet ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2006 @ 13:27 |
quote:Jam heeft het voordeel dat het voor een betere emulgatie (binden van olie en vocht) zorgt tov limonade siroop. :-) | |
Arizona | donderdag 23 februari 2006 @ 14:55 |
Hij is weer open ![]() Wat een idee om jam door de dressing te doen, daar was ik nooit opgekomen. | |
OFfSprngr | donderdag 23 februari 2006 @ 16:02 |
In SEX weten ze vast wel meer sla-dressing sauzen. ![]() | |
Curiosity | donderdag 23 februari 2006 @ 18:29 |
Dille dressing 2,25 dl magere yoghurt 2,25 dl halfvolle of light mayonaise 1 el gesnipperde lenteuitjes 1,5 el dille, vers of uit potje 2 tl citroensap zwarte peper. Roer yoghurt, mayo, lente ui, dille en citroensap in een middelgrote kom goed door elkaar. Voeg peper naar smaak toe, laat 24 uur op smaak komen in de koelkast. Heerlijk bij komkommer en rauwkost, maar vast ook erg lekker door de sla. ![]() | |
prupke | donderdag 23 februari 2006 @ 21:48 |
vandaag een dressing gemaakt van: 1 tl mierikswortel 1 kuipje zure room citroensap peper zout was een probeerseltje en het was lekker ![]() | |
Serendips | donderdag 23 februari 2006 @ 22:42 |
quote:Door een mix van olijfolie en azijn? | |
SterkStaaltje | donderdag 23 februari 2006 @ 22:45 |
Als je een lekkere gevulde salade hebt is het ook lekker om het gewoon bij olijfolie en azijn te houden vind ik. Proef je de ingredienten goed. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2006 @ 22:46 |
quote:ja Ook lekker, Walnoten olie en sherry azijn (jam weglaten) | |
kabouter.muts | donderdag 23 februari 2006 @ 22:50 |
quote:En een beetje balsamico erdoor!! En een pietsje zout. Zo maak ik hem vaak. | |
Byte_Me | donderdag 23 februari 2006 @ 22:53 |
pesto dressing (met sla, tomaat en mozzarella): - pesto - olijfolie - mayo (1:1:1) erg lekker of geitenkaas dressing: stuk geitenkaas + honing + olijfolie smelten in de magnetron. met een vork goed mengen en losroeren. peper en zout toevoegen en over de sla gieten. meteen mixen. | |
kabouter.muts | donderdag 23 februari 2006 @ 22:53 |
quote:Aha sorry stond er dus min of meer al. ![]() | |
_Vampierheks_ | zondag 26 februari 2006 @ 03:21 |
2 delen mayo 1 deel ketchup 1 deel room of creme fraiche scheutje worchestershiresauce paar druppels tabasco mespuntje chilipoeder mespuntje cayennepeper dopje vieux of whisky zout & peper | |
MissHobje | zondag 26 februari 2006 @ 03:32 |
Spekjes dressing.. Spekjes uitbakken.. met evt. een uitje.. als ze flink gebakken zijn een schepje bruine basterd suiker erbij.. beetje peper en afblussen met balsamico azijn.... dat een beetje inlaten koken.(vrij sterke smaak) Daarna in blender doen ( iets afkoelen , hoeft niet perse) Olijfolie toevoegen tot juiste dikte en smaak... Te gebruiken bij een wilde spinazie/geitenkaas salade met bv. wat walnoten of pijnboompitten, tomaat etc. Spinazie goed wassen en uit laten lekken.. nerven eruit halen en rauw met ingredienten mengen en daarover heen de lauw/warme spekjes dressing ![]() | |
Quispi | zondag 26 februari 2006 @ 12:31 |
5 eetl. olijfolie 2 eetl. groene of rode pesto 3 eetl. citroensap ![]() | |
Pietverdriet | zondag 26 februari 2006 @ 12:34 |
Gisteren een lekkere dressing gemaakt Frambozen (uit de diepvries) Rode wijn azijn Walnotenolie. was goddelijk | |
Jordy-B | zondag 26 februari 2006 @ 12:46 |
De klassieker: Thousand Island Dressing mayo ketchup (toevoegen en mengen tot het mooi zalmroze is) fijngehakte augurkjes (ongeveer 1/4e de hoeveelheid als je mayo hebt gebruikt) een beetje gesnipperde ui (naar smaak, maar ik zou niet meer dan een klein half uitje gebruiken) 1 hardgekookt ei in kleine stukjes | |
_Vampierheks_ | zondag 26 februari 2006 @ 12:48 |
Ik ben er vergeten bij te zeggen, dat ik Hellmann's mayonaisse gebruik. Dat is de lekkerste mayo ter wereld die te koop is. Echt lekkere mayo maak je natuurlijk zelf... | |
Liejannuh | zondag 26 februari 2006 @ 14:33 |
Oew! Dat klinkt allemaal wel heel lekker! ![]() Ik ga binnenkort eens wat uitproberen! ![]() | |
tiez | zondag 26 februari 2006 @ 14:47 |
het is sladressingen! | |
Pietverdriet | zondag 26 februari 2006 @ 14:52 |
quote:Dressing is een Anglisme, dus het is dressings | |
Brentmeister | zondag 26 februari 2006 @ 15:22 |
Oh, ik zie hier een paar heerlijke dressings voorbij komen ![]() | |
Dandilion | zondag 26 februari 2006 @ 16:21 |
sla olie, bruine azijn, zout, peper, knoflook en bruine suiker! moeders recept!!!!! | |
Nembrionic | maandag 27 februari 2006 @ 00:13 |
quote: ![]() ![]() De zogenaamde Zaanse Mayo vind ik nog steeds de beste. [ Bericht 39% gewijzigd door Blues op 27-02-2006 14:52:19 (overkill weg) ] | |
prupke | maandag 27 februari 2006 @ 00:16 |
quote:Het zijn dressingen voor sla en sladressings ![]() | |
Nembrionic | maandag 27 februari 2006 @ 00:21 |
quote:Doe niet zo eigenwijs: dres·sing (de ~, ~s) 1 een op azijn en olie gebaseerde saus voor salades http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=dressing De dressing: the dressing --> de "aankleding"(spreekwoordelijk he ![]() Toedeledoki! | |
prupke | maandag 27 februari 2006 @ 00:22 |
quote:Dat zeg ik toch ook fliepke ![]() | |
Nembrionic | maandag 27 februari 2006 @ 00:24 |
quote:Fuck ja ![]() Nee wacht..je zei: het zijn dressingen voor de sla. Maar dat is dus niet zo ![]() Het zijn dressings voor de sla. Dus sladressings ![]() | |
Thorical | maandag 27 februari 2006 @ 01:52 |
zout, peper,(kruiden naar regio), knoflook, mosterd, azijn(een goede) en olie vaak een betere olijf olie. 'zomers meestal iets extremer dan in de wintermaanden. Maar de lekkerste? Bestaat dat dan, de lekkerste? | |
prupke | maandag 27 februari 2006 @ 11:59 |
quote:ja ok sorry ik zal het ff beter zeggen : het zijn sladressings'. maar je hebt ook dressingen voor sla of voor andere dingen bv een sandwich daar gooien ze dat ook op. en dan is het dus dressingen. ach wat maakt het verder eigenlijk ook uit. ![]() (nog van de vorige spelling of de spelling daarvoor ![]() | |
Paladina | maandag 27 februari 2006 @ 12:06 |
Zoetig: honing & appelsap Zoutig: olie & zout (& peper & knoflook) | |
piepster | maandag 27 februari 2006 @ 13:25 |
Ik kwam er gister achter dat ik voor marinade voor kip eigenlijk gewoon een dressing gebruik: olijfolie, limoensap, knoflook, verse kruiden (tijm, basilicum peterselie, bieslook), peper, zout. Tis natuurlijk niet de bedoeling dat je de marinade achteraf gebruikt als dressing (ivm kruisbesmetting). | |
Blues | maandag 27 februari 2006 @ 14:58 |
gehakketak verwijderd ![]() Ingrediënten: 1 kleine ui 3 eetlepels zonnebloemolie 3 eetlepels olijfolie of walnotenolie 2 eetlepels witte wijnazijn 1 eetlepel pittige mosterd 1 eetlepel bloemenhoning 2 theelepels zure room flinke mespunt paprikapoeder zout, versgemalen peper 1 eetlepel heel fijn gehakte bladselderij Bereiding: Rasp de ui boven een bord. Klop de olie, azijn, mosterd en honing door elkaar tot een homogene saus. Voeg de ui, zure room en paprikapoeder toe en breng de dressing op smaak met zout en peper. Zet de saus een uurtje koel weg en roer er vlak voor het opdienen de bladselderij door. | |
Rio | maandag 27 februari 2006 @ 16:20 |
- Goede olie - azijn naar keuze (verhouding ongeveer 2,5/1) - mosterd - (bij voorkeur geen supermarkt)honing (beiden voor de smaak en als emulgator) - zout - peper Plus wat je zelf verder lekker vindt. Ik gooi er vaak nog wat gehakte bieslook door. Sommige kruiden kunnen ook lekker zijn. | |
Arizona | maandag 27 februari 2006 @ 16:21 |
Ik ga morgen, als de winkels weer open zijn, wat spulletjes halen voor een lekkere dressing. Ik laat jullie het resultaat van Mijn Eerste Dressing uiteraard weten ![]() | |
Martijn_77 | maandag 17 april 2006 @ 00:13 |
Vandaag gemaakt: 2 Eetlepels honingmosterd 1 Eetlepel Honing 2 Eetlepels Azijn 4 Eetlepels (Olijf)Olie 1 Kleine ui fijn gesnipperd 2 teentjes knoflook Dit alles door elkaar mengen even laten staan in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mengen en dan eventueel op smaak brengen met peper en zout. | |
Alchemila | donderdag 20 april 2006 @ 22:05 |
Ik heb hem al bijna voorbij zien komen: 3 el suiker beetje zout beetje aromat (van dat gele spul wat je ook over bijv. de boontjes gooit) tl mosterd azijn tot de boel onderstaat Goed mengen, en dressen maar.. | |
cosmick | donderdag 20 april 2006 @ 22:08 |
quote:Idd, was erg smakelijk net ![]() | |
Pilootje | vrijdag 21 april 2006 @ 11:32 |
Een eetlepel truffel salsa 1 eetlepel mosterd snuf zout, snuf peper 4 eetlepels azijn En dan met de garde langzaam druppelsgewijs de olie toevoegen. Zonnebloemolie, olijfolie, kan allemaal. Erg lekker bij een kruidensla. | |
Serendips | vrijdag 21 april 2006 @ 11:42 |
quote:Wat is truffelsalsa? | |
_BassFace_ | vrijdag 21 april 2006 @ 12:20 |
een snelle gemakkelijke dille-dressing : - de helft mayo - de helft yoghurt - flink wat citroensap - peper, zout - veel verse dille Alles samen doen en yummie ![]() | |
Pilootje | vrijdag 21 april 2006 @ 16:40 |
quote:Dat is een mengsel van gemalen paddenstoelen en wat olijfolie, met daaraan toegevoegd 3 % truffel en wat truffel aroma's etc.. Zodoende ruikt het heel sterk naar truffel, en smaakt het er ook enigsinds naar. Lijkt wel een beetje op zwarte tapenade die heel fijn is gesneden. Wel redelijk aan de prijs. Als je in een normaal restaurant iets met truffel op de kaart ziet staan is het altijd op basis van truffelolie of dit spul. Het is niet zo te eten, kan wel maar is gewoon niet lekker. Maar verwerken door puree, saus of dressing vind ik echt heel lekker. Ik heb het genoegen dat regelmatig truffels thuis heb ( via een collega ), maar lekkerder dan echte truffels is het dus niet. ![]() | |
R_ON | zaterdag 22 april 2006 @ 17:02 |
De Ultieme dressing: wijnazijn, sla-olie, peper, zout, suiker, en veel kruiden toevoegen; bij tonijn (of een andere vissoort) smaakt dille goed. ![]() | |
Serendips | zaterdag 22 april 2006 @ 17:23 |
quote:Klinkt goed! quote:Bofkont. ![]() Ik gebruik wel eens truffelolie voor de dressing. Vooral bij veldsla en rucola vind ik het erg lekker! ![]() | |
punkieprincess | zaterdag 22 april 2006 @ 17:28 |
olijfolie mayo peper zout en suiker | |
parselmouth | zaterdag 22 april 2006 @ 17:33 |
Lekker bij veldsla: olijfolie, witte wijnazijn, teentje (of 2) knoflook en wat peper. ![]() | |
Pilootje | zondag 23 april 2006 @ 00:09 |
quote:Er zijn in de handel verschillende truffels te krijgen. Even heel simpel, zwarte en witte. Winter en zomer truffel. Van de zwarte heb je franse, italiaanse en koreaanse. Die laatst heb ik meestal. zijn maar 90 euro de kilo, en wat minder van smaak. Maar blijft lekker. Binnenkort weer de witte ( de duurste en beste ) en daar verheug ik me dan altijd al weken op ![]() | |
SHE | zondag 23 april 2006 @ 00:34 |
witte wijn azijn olijfolie suiker beetje verse basilicum in een potje, goed schudden..yum ![]() frambozenazijn suiker olie beetje gembervocht Heerlijk bij wild , tonijn of mulfilet oid ![]() beetje ingekookte rode wijn takkies tijm olie zout/peper aceto balsamico Rrrroooaarrrr ![]() beetje limoensap olie tijm honing *sigh* ![]() | |
Acathla | zondag 23 april 2006 @ 11:06 |
- Zonnebloemolie - bruine suiker - mosterd - rode uit (gesn.) - bieslook (verse) - azijn - peperkorrels | |
Serendips | zondag 23 april 2006 @ 12:11 |
Ik vind pepermix met sinaasappel, citroen en knoflook van Fairtrade erg lekker voor door de dressing en over de salade. | |
Mini_rulez | maandag 24 april 2006 @ 00:49 |
Spekjes met aceto balsamico en een klein beetje honing (om het wrange er vanaf te halen). Heerlijk over een salade van rucola en pijnboompitjes. Eventueel nog een stukje paté of warme geitenkaas erop leggen, lekker vers broodje erbij, meer heb je niet nodig. ![]() | |
Vanyel | maandag 24 april 2006 @ 10:02 |
quote:mmm dat ga ik vanavond proberen. Nu nog even denken of ik ze niet stiekem met frambozenazijn ga afblussen. Klinkt goor, maar was laatst in restaurant met geitenkaassalade erg goeie combi. | |
Serendips | maandag 24 april 2006 @ 10:15 |
Spekjes, pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes, amandelen, mais, zonnebloempitten, geitenkaas, pompoenpitten, mais, erwten, mozzarella, brie.......allemaal lekker door de salade!! Ik heb uit Frankrijk diverse soorten olie en azijn meegenomen om dressing mee te maken: citoenolie, citroenazijn, truffelolie, ciderazijn, sjalottenazijn, frambozenazijn, hazelnotenolie. Eindeloos variëren! ![]() | |
kahaarin | maandag 24 april 2006 @ 15:43 |
Voor over witlofsla: Scheutje wijnazijn, stukjes zure appel, olijfolie, schepje suiker en olijfolie (van de 2e persing, geen extra virgine, smaakt naar mijn mening iets te sterk bij de appels) | |
Serendips | maandag 24 april 2006 @ 16:12 |
quote:Kappertjes zijn ook lekker voor door de witlofsla! | |
kahaarin | maandag 24 april 2006 @ 16:34 |
Idd, alleen niet in combinatie met fruit, dan smaken de kappertjes zo bitter, maarda's mijn mening/smaak. Kappertjes en verse peterselie in yoghurt vindt ik erg lekker fris. | |
Stiemie | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:11 |
Iemand misschien ook een recept voor een wat minder calorierijke dressing? Ik maak nu zelf vaak dressing met honing, mosterd, mayo, olijfolie (of walnootolie) en balsemicoazijn. Dit is vooral door de olie en mayo erg vet. Weet iemand misschien nog een lekkere dressing met (magere) yoghurt? En kan je dressing ook 'op voorraad' maken? Dus een flinke fles die je in de koelkast bewaard? | |
Pietverdriet | dinsdag 20 juni 2006 @ 11:17 |
quote:Als je het echt mager wilt hebben en toch lekker, neem dan enkel wat druppels citroensap, friszuur en lekker. | |
Coolfool | dinsdag 10 oktober 2006 @ 21:54 |
Even een dressingvraagje, ik ga samen met mijn vriend a.s. donderdag voor vrienden kokkerellen. We willen dan als voorgerecht een salade met cantharellen, gerookte eendenborst, vijgen en geitenkaas maken. Echter, ik heb geen idee wat voor dressing hierbij lekker is. Iemand die me op weg kan helpen? | |
Thorical | dinsdag 10 oktober 2006 @ 22:56 |
quote:Tijmhonig, knof,peper , zout, spaarzaam op het zuurtje zijn een goede balsamico en olie. Voor de rest niets. Je hebt immers al heel veel verschillende ingredienten. | |
Intermec | woensdag 11 oktober 2006 @ 10:34 |
Yogurt Citroensap Honing | |
het-is-mij | woensdag 11 oktober 2006 @ 12:19 |
Laatst in een restaurant een salade gehad met balsamico azijn erin. Heb dat dus zelf ook gekocht maar gebruik je alleen dat of meng je het nog met het een of ander? | |
kahaarin | woensdag 11 oktober 2006 @ 12:24 |
quote:Balsamico is lekker met een beetje olijfolie en pijboompitten, beetje verse knoflook een gesnipperd uitje en dan bij knapperige ijbergsla, eitje erover, helften van cherrytomaatjes.. ![]() | |
SHE | woensdag 11 oktober 2006 @ 12:49 |
quote:wat een hoop uitgesproken smaken bij elkaar zeg....persoonlijk lijkt me dat iets te gedurfd. Maar gezien de hoofdtonen, geitenkaas en de gerookte eend zou ik zelf denken aan iets milds met framboos. Piet heeft hier een dodelijke dressing gepost met framboos. | |
kahaarin | woensdag 11 oktober 2006 @ 12:59 |
quote:Of cranberry compote met appel en rozijnen, mengen met een beetje water en citroensap. ![]() ![]() | |
Coolfool | woensdag 11 oktober 2006 @ 16:47 |
quote:Ik heb vorige week deze heerlijke salade gehad bij Dijkers in Haarlem. Op ieder bordje een beetje sla met kleine stukjes cantharellen, dan daarbij een vijg in vieren gesneden maar wel zodat dat hij nog aan elkaar zit en daarin dan een beetje zachte geitenkaas. Echt heerlijk! | |
SHE | woensdag 11 oktober 2006 @ 16:48 |
weet je niet meer wat voor dressing je had dan? zoutig/ziltig/zoet/zuur/fris? | |
Coolfool | woensdag 11 oktober 2006 @ 16:56 |
Volgens mij was het een beetje zoutig... maar ik kan het me niet meer helemaal voor de geest halen. | |
SHE | woensdag 11 oktober 2006 @ 16:59 |
misschien ook lekker om iets van het bakvocht van je cantharellen te gebruiken voor je dressing. ( moet je ze alleen niet in boter omscheppen natuurlijk ) | |
Martijn_77 | woensdag 11 oktober 2006 @ 20:45 |
quote:Zou hem zeker niet te zoet maken want vijgen zijn zelf ook al erg zoet. Balsamico azijn er bij zou wel een goede zijn ![]() | |
boku | maandag 21 mei 2007 @ 16:18 |
Even een kickje aangezien ik een vraagje heb over een dressing bij een voorgerecht. Ik ga binnenkort voor iemand een 3 gangen-menu maken en heb als voorgerecht: Frisse salade van zalm en tonijn op een bedje van gemengde sla, komkommer, tomaat met kappertjes en warm brood. Nu vraag ik me af zou ik hier ook een dressing bij moeten doen, en zo ja wat voor soort dressing, of zou een dressing juist de smaak teniet doen? Alvast bedankt. | |
kahaarin | maandag 21 mei 2007 @ 16:37 |
quote:Een zure dressing met vis lijkt me niet zo lekker, je kunt er een dressing met olijfolie en wat kruiden bij doen, als je die er apart in een schaaltje bij doet kan iedereen zelf beslissen of er wat over moet. Succes iig en post het menu eens met name ook hoe het smaakte e.d.! ![]() | |
boku | maandag 21 mei 2007 @ 16:53 |
quote:Dank je wel voor de tip. Wat voor kruiden raad je me aan aangezien sommige kruiden best wel kunnen overheersen? Als het etentje is geweest zal ik zeker posten hoe het was. | |
kahaarin | maandag 21 mei 2007 @ 16:58 |
quote:Tuinkruiden of peterselie oid, ik zou geen oregano of italiaanse kruiden doen, die overheersen idd. Honing thijm dressing kan ook wel, daar zijn een heleboel recepten voor, google is daarbij je beste vriend! ![]() | |
K-mail | maandag 21 mei 2007 @ 22:17 |
100mL karnemelk 100mL mayo 1tl gedroogde oregano paar druppels worcestersaus fijngehakt sjalotje of lente ui fijngehakt teentje knoflook fijngehakte peterselie zout en peper en dat noemen wij dan Ranch-dressing ![]() ![]() | |
littledrummergirl | maandag 21 mei 2007 @ 23:02 |
plain walnotenolie met peper en zout ![]() | |
boku | dinsdag 22 mei 2007 @ 09:47 |
quote:Hmm honing-thijn klinkt wel erg lekker. Ik denk dat ik dat maar eens ga proberen. * boku is of to Google. | |
Puckzzz | dinsdag 22 mei 2007 @ 10:13 |
quote:mwahhh...een klein beetje basilicum vind ik anders heerlijk hoor... tevens tvp ![]() | |
kahaarin | dinsdag 22 mei 2007 @ 11:31 |
quote:Basilicum is ook lekker, italiaanse kruiden zit oregano in, dat vind ik niet zo goed passen bij zalm en tonijn, dat is wat mij betreft een beetje te overheersend. ![]() | |
kahaarin | dinsdag 22 mei 2007 @ 11:32 |
quote:Succes! ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 22 mei 2007 @ 13:38 |
quote:Hee, dat klinkt best wel lekker! Dat gooi je dan over een grote chunky groene salade? Of waar combineer je het mee? | |
-Mellow- | dinsdag 22 mei 2007 @ 20:06 |
neem in ieder geval als basis een goeie olijfolie. je hebt van die speciaalzaken met een berg aan verschillende soorten. die smaken doorgaans veel lekkerder dan een 'gewone'van de supermarkt | |
K-mail | dinsdag 22 mei 2007 @ 20:08 |
quote:Je kunt hem overal voor gebruiken, zeker voor een chunky groene salade is ie erg lekker! Als je hem wat dikker maakt, kun je dr ook je stukjes groenten in dippen, ook erg ![]() | |
Pikkebaas | dinsdag 22 mei 2007 @ 20:09 |
Witte balsamico azijn Olijfolie Klaar. | |
boku | woensdag 30 mei 2007 @ 11:46 |
Speciaal voor Kahaarin ![]() Het etentje is gister geweest en het was heel erg lekker en gezellig. Als voor gerecht had ik die salade gemaakt. Helaas kon ik geen tijm vinden (erg kleine buurtsuper) dus ik heb zelf een dressing in elkaar geflanst (schrijf je dat zo?) van wat azijn, olijfolie en een mix van tuinkruiden. Die smaakte er erg lekker bij. Als hoofdgerecht hebben we een erg lekkere lasagna gemaakt. Er stond ook nog een nagerecht op de planning, maar het was zo gezellig dat we dat hebben geskipped ;-) Dus dat maak ik de volgende keer als ze bij mij komt eten. Als nagerecht wou ik eingelijk het volgende maken: Vanille-ijs met verse aardbeien en warme (eigengemaakte) chocoladesaus. | |
Nikske | woensdag 30 mei 2007 @ 11:55 |
Roedjak dressing, lekker als het warm is en bij oosterse schotels: 1 el honing 1 el bruine suiken 1.5 el citroensap 1 tl sambal Zoete dragondressing, ook lekker bij asperges 100 ml crème fraîche 1 a 2 tl suiker verse dragon naar smaak 2 el citroensap En ik maak voor italaanse gerechten vaak deze: veel olijfolie ongeveer de helft basalmico azijn een flinke lik pittige mosterd wat verse gehakte basilicum En een gouwe ouwe, honing-mosterd gelijke hoeveelheden honing en pittige mosterd (hoeft geen water bij, want de honing wordt vloeibaar door de mosterd) | |
kahaarin | woensdag 30 mei 2007 @ 12:33 |
quote:Dank voor de up-date! ![]() Klinkt erg lekker allemaal, ze wil vast nog wel een keer komen eten! ![]() | |
Pikkebaas | woensdag 30 mei 2007 @ 19:05 |
Heeft iemand een dressing met ahorn siroop ? | |
Nikske | woensdag 30 mei 2007 @ 22:34 |
2 el olijfolie 2 el citroensap 0.5 el ahornsiroop 1 tl slakruiden |