abonnement Unibet Coolblue
  maandag 27 februari 2006 @ 16:20:38 #51
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_35545397
- Goede olie
- azijn naar keuze (verhouding ongeveer 2,5/1)
- mosterd
- (bij voorkeur geen supermarkt)honing (beiden voor de smaak en als emulgator)
- zout
- peper

Plus wat je zelf verder lekker vindt. Ik gooi er vaak nog wat gehakte bieslook door. Sommige kruiden kunnen ook lekker zijn.
Ik heb al een boek.
  maandag 27 februari 2006 @ 16:21:41 #52
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_35545438
Ik ga morgen, als de winkels weer open zijn, wat spulletjes halen voor een lekkere dressing. Ik laat jullie het resultaat van Mijn Eerste Dressing uiteraard weten .
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  maandag 17 april 2006 @ 00:13:58 #53
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37021493
Vandaag gemaakt:

2 Eetlepels honingmosterd
1 Eetlepel Honing
2 Eetlepels Azijn
4 Eetlepels (Olijf)Olie
1 Kleine ui fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook

Dit alles door elkaar mengen even laten staan in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mengen en dan eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 20 april 2006 @ 22:05:18 #54
61221 Alchemila
Über mein dead body
pi_37143082
Ik heb hem al bijna voorbij zien komen:
3 el suiker
beetje zout
beetje aromat (van dat gele spul wat je ook over bijv. de boontjes gooit)
tl mosterd
azijn tot de boel onderstaat
Goed mengen, en dressen maar..
Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught. (Oscar Wilde)
  donderdag 20 april 2006 @ 22:08:49 #55
49096 cosmick
Les Yeux Orange
pi_37143279
quote:
Op zondag 26 februari 2006 12:31 schreef Quispi het volgende:
5 eetl. olijfolie
2 eetl. groene of rode pesto
3 eetl. citroensap

Idd, was erg smakelijk net
pi_37155460
Een eetlepel truffel salsa
1 eetlepel mosterd
snuf zout, snuf peper
4 eetlepels azijn
En dan met de garde langzaam druppelsgewijs de olie toevoegen. Zonnebloemolie, olijfolie, kan allemaal.
Erg lekker bij een kruidensla.
pi_37155735
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 11:32 schreef Pilootje het volgende:
Een eetlepel truffel salsa
1 eetlepel mosterd
snuf zout, snuf peper
4 eetlepels azijn
En dan met de garde langzaam druppelsgewijs de olie toevoegen. Zonnebloemolie, olijfolie, kan allemaal.
Erg lekker bij een kruidensla.
Wat is truffelsalsa?
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_37157017
een snelle gemakkelijke dille-dressing :

- de helft mayo
- de helft yoghurt
- flink wat citroensap
- peper, zout
- veel verse dille

Alles samen doen en yummie heerlijk bij bijvoorbeeld komkommer
pi_37164589
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 11:42 schreef Serendips het volgende:

[..]

Wat is truffelsalsa?
Dat is een mengsel van gemalen paddenstoelen en wat olijfolie, met daaraan toegevoegd 3 % truffel en wat truffel aroma's etc.. Zodoende ruikt het heel sterk naar truffel, en smaakt het er ook enigsinds naar. Lijkt wel een beetje op zwarte tapenade die heel fijn is gesneden. Wel redelijk aan de prijs. Als je in een normaal restaurant iets met truffel op de kaart ziet staan is het altijd op basis van truffelolie of dit spul.
Het is niet zo te eten, kan wel maar is gewoon niet lekker. Maar verwerken door puree, saus of dressing vind ik echt heel lekker. Ik heb het genoegen dat regelmatig truffels thuis heb ( via een collega ), maar lekkerder dan echte truffels is het dus niet.

pi_37188130
De Ultieme dressing:

wijnazijn, sla-olie, peper, zout, suiker, en veel kruiden toevoegen; bij tonijn (of een andere vissoort) smaakt dille goed. .
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_37188578
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 16:40 schreef Pilootje het volgende:

[..]

Dat is een mengsel van gemalen paddenstoelen en wat olijfolie, met daaraan toegevoegd 3 % truffel en wat truffel aroma's etc.. Zodoende ruikt het heel sterk naar truffel, en smaakt het er ook enigsinds naar. Lijkt wel een beetje op zwarte tapenade die heel fijn is gesneden. Wel redelijk aan de prijs. Als je in een normaal restaurant iets met truffel op de kaart ziet staan is het altijd op basis van truffelolie of dit spul.
Het is niet zo te eten, kan wel maar is gewoon niet lekker. Maar verwerken door puree, saus of dressing vind ik echt heel lekker.
Klinkt goed!
quote:
Ik heb het genoegen dat ik regelmatig truffels thuis heb.
Bofkont.
Ik gebruik wel eens truffelolie voor de dressing. Vooral bij veldsla en rucola vind ik het erg lekker!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_37188701
olijfolie mayo peper zout en suiker
life is like a game, you just have to play it
pi_37188849
Lekker bij veldsla: olijfolie, witte wijnazijn, teentje (of 2) knoflook en wat peper. .
pi_37200742
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 17:23 schreef Serendips het volgende:

[..]

Klinkt goed!
[..]

Bofkont.
Ik gebruik wel eens truffelolie voor de dressing. Vooral bij veldsla en rucola vind ik het erg lekker!
Er zijn in de handel verschillende truffels te krijgen. Even heel simpel, zwarte en witte. Winter en zomer truffel. Van de zwarte heb je franse, italiaanse en koreaanse. Die laatst heb ik meestal. zijn maar 90 euro de kilo, en wat minder van smaak. Maar blijft lekker. Binnenkort weer de witte ( de duurste en beste ) en daar verheug ik me dan altijd al weken op
  zondag 23 april 2006 @ 00:34:59 #65
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_37201290
witte wijn azijn
olijfolie
suiker
beetje verse basilicum

in een potje, goed schudden..yum


frambozenazijn
suiker
olie
beetje gembervocht

Heerlijk bij wild , tonijn of mulfilet oid


beetje ingekookte rode wijn
takkies tijm
olie
zout/peper
aceto balsamico


Rrrroooaarrrr


beetje limoensap
olie
tijm
honing

*sigh*
  zondag 23 april 2006 @ 11:06:35 #66
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_37206117
- Zonnebloemolie
- bruine suiker
- mosterd
- rode uit (gesn.)
- bieslook (verse)
- azijn
- peperkorrels
Love will be my strongest weapon
pi_37207464
Ik vind pepermix met sinaasappel, citroen en knoflook van Fairtrade erg lekker voor door de dressing en over de salade.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_37232708
Spekjes met aceto balsamico en een klein beetje honing (om het wrange er vanaf te halen).
Heerlijk over een salade van rucola en pijnboompitjes. Eventueel nog een stukje paté of warme geitenkaas erop leggen, lekker vers broodje erbij, meer heb je niet nodig.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_37237024
quote:
Op zondag 26 februari 2006 03:32 schreef MissHobje het volgende:
Spekjes dressing..
KNIP
Spinazie goed wassen en uit laten lekken.. nerven eruit halen en rauw met ingredienten mengen en daarover heen de lauw/warme spekjes dressing
mmm dat ga ik vanavond proberen. Nu nog even denken of ik ze niet stiekem met frambozenazijn ga afblussen. Klinkt goor, maar was laatst in restaurant met geitenkaassalade erg goeie combi.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_37237274
Spekjes, pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes, amandelen, mais, zonnebloempitten, geitenkaas, pompoenpitten, mais, erwten, mozzarella, brie.......allemaal lekker door de salade!!
Ik heb uit Frankrijk diverse soorten olie en azijn meegenomen om dressing mee te maken: citoenolie, citroenazijn, truffelolie, ciderazijn, sjalottenazijn, frambozenazijn, hazelnotenolie. Eindeloos variëren!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  maandag 24 april 2006 @ 15:43:44 #71
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_37246657
Voor over witlofsla:

Scheutje wijnazijn, stukjes zure appel, olijfolie, schepje suiker en olijfolie (van de 2e persing, geen extra virgine, smaakt naar mijn mening iets te sterk bij de appels)
be nice or go away
pi_37247479
quote:
Op maandag 24 april 2006 15:43 schreef kahaarin het volgende:
Voor over witlofsla:

Scheutje wijnazijn, stukjes zure appel, olijfolie, schepje suiker en olijfolie (van de 2e persing, geen extra virgine, smaakt naar mijn mening iets te sterk bij de appels)
Kappertjes zijn ook lekker voor door de witlofsla!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  maandag 24 april 2006 @ 16:34:50 #73
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_37248228
Idd, alleen niet in combinatie met fruit, dan smaken de kappertjes zo bitter, maarda's mijn mening/smaak.

Kappertjes en verse peterselie in yoghurt vindt ik erg lekker fris.
be nice or go away
  dinsdag 20 juni 2006 @ 11:11:37 #74
40180 Stiemie
20-07-2007
pi_39029170
Iemand misschien ook een recept voor een wat minder calorierijke dressing? Ik maak nu zelf vaak dressing met honing, mosterd, mayo, olijfolie (of walnootolie) en balsemicoazijn. Dit is vooral door de olie en mayo erg vet.
Weet iemand misschien nog een lekkere dressing met (magere) yoghurt? En kan je dressing ook 'op voorraad' maken? Dus een flinke fles die je in de koelkast bewaard?
  dinsdag 20 juni 2006 @ 11:17:23 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39029331
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 11:11 schreef Stiemie het volgende:
Iemand misschien ook een recept voor een wat minder calorierijke dressing? Ik maak nu zelf vaak dressing met honing, mosterd, mayo, olijfolie (of walnootolie) en balsemicoazijn. Dit is vooral door de olie en mayo erg vet.
Weet iemand misschien nog een lekkere dressing met (magere) yoghurt? En kan je dressing ook 'op voorraad' maken? Dus een flinke fles die je in de koelkast bewaard?
Als je het echt mager wilt hebben en toch lekker, neem dan enkel wat druppels citroensap, friszuur en lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')