Idd, was erg smakelijk netquote:Op zondag 26 februari 2006 12:31 schreef Quispi het volgende:
5 eetl. olijfolie
2 eetl. groene of rode pesto
3 eetl. citroensap
Wat is truffelsalsa?quote:Op vrijdag 21 april 2006 11:32 schreef Pilootje het volgende:
Een eetlepel truffel salsa
1 eetlepel mosterd
snuf zout, snuf peper
4 eetlepels azijn
En dan met de garde langzaam druppelsgewijs de olie toevoegen. Zonnebloemolie, olijfolie, kan allemaal.
Erg lekker bij een kruidensla.
Dat is een mengsel van gemalen paddenstoelen en wat olijfolie, met daaraan toegevoegd 3 % truffel en wat truffel aroma's etc.. Zodoende ruikt het heel sterk naar truffel, en smaakt het er ook enigsinds naar. Lijkt wel een beetje op zwarte tapenade die heel fijn is gesneden. Wel redelijk aan de prijs. Als je in een normaal restaurant iets met truffel op de kaart ziet staan is het altijd op basis van truffelolie of dit spul.quote:
Klinkt goed!quote:Op vrijdag 21 april 2006 16:40 schreef Pilootje het volgende:
[..]
Dat is een mengsel van gemalen paddenstoelen en wat olijfolie, met daaraan toegevoegd 3 % truffel en wat truffel aroma's etc.. Zodoende ruikt het heel sterk naar truffel, en smaakt het er ook enigsinds naar. Lijkt wel een beetje op zwarte tapenade die heel fijn is gesneden. Wel redelijk aan de prijs. Als je in een normaal restaurant iets met truffel op de kaart ziet staan is het altijd op basis van truffelolie of dit spul.
Het is niet zo te eten, kan wel maar is gewoon niet lekker. Maar verwerken door puree, saus of dressing vind ik echt heel lekker.
Bofkont.quote:Ik heb het genoegen dat ik regelmatig truffels thuis heb.
Er zijn in de handel verschillende truffels te krijgen. Even heel simpel, zwarte en witte. Winter en zomer truffel. Van de zwarte heb je franse, italiaanse en koreaanse. Die laatst heb ik meestal. zijn maar 90 euro de kilo, en wat minder van smaak. Maar blijft lekker. Binnenkort weer de witte ( de duurste en beste ) en daar verheug ik me dan altijd al weken opquote:Op zaterdag 22 april 2006 17:23 schreef Serendips het volgende:
[..]
Klinkt goed!
[..]
Bofkont.
Ik gebruik wel eens truffelolie voor de dressing. Vooral bij veldsla en rucola vind ik het erg lekker!
mmm dat ga ik vanavond proberen. Nu nog even denken of ik ze niet stiekem met frambozenazijn ga afblussen. Klinkt goor, maar was laatst in restaurant met geitenkaassalade erg goeie combi.quote:Op zondag 26 februari 2006 03:32 schreef MissHobje het volgende:
Spekjes dressing..
KNIP
Spinazie goed wassen en uit laten lekken.. nerven eruit halen en rauw met ingredienten mengen en daarover heen de lauw/warme spekjes dressing
Kappertjes zijn ook lekker voor door de witlofsla!quote:Op maandag 24 april 2006 15:43 schreef kahaarin het volgende:
Voor over witlofsla:
Scheutje wijnazijn, stukjes zure appel, olijfolie, schepje suiker en olijfolie (van de 2e persing, geen extra virgine, smaakt naar mijn mening iets te sterk bij de appels)
Als je het echt mager wilt hebben en toch lekker, neem dan enkel wat druppels citroensap, friszuur en lekker.quote:Op dinsdag 20 juni 2006 11:11 schreef Stiemie het volgende:
Iemand misschien ook een recept voor een wat minder calorierijke dressing? Ik maak nu zelf vaak dressing met honing, mosterd, mayo, olijfolie (of walnootolie) en balsemicoazijn. Dit is vooral door de olie en mayo erg vet.
Weet iemand misschien nog een lekkere dressing met (magere) yoghurt? En kan je dressing ook 'op voorraad' maken? Dus een flinke fles die je in de koelkast bewaard?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |