abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 1 april 2006 @ 16:33:22 #276
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_36553521
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 10:31 schreef Albert_12 het volgende:
Weet je waar ik nu zo'n schijt hekel een heb,

Dat er steeds weer nieuwe puistjes terugkomen.

Wat denken die puistjes wel niet, zomaar op mijn huid zitten. terwijl ik ze niet eens uitgenodigd heb

Hufters
Geduld is een schone zaak.

4 tot 8 week en dan mag je weer gaan zeuren.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  zondag 2 april 2006 @ 14:25:44 #277
142176 GijsXL
Haywood Jablowme
pi_36576883
Ik ben nu ook aan de roa bezig. Ik ben er van bewust dat je aan het begin "outbreaks" krijgt. Ik zit nu in mijn 3e week nog maar namelijk. Maar is het zo dat de outbreaks erger en heftiger zijn en dat ik meer puisten krijg dan voor de roa kuur? Ik heb er nu wat puisten tussen zitten in mijn nek met een doorsnee van 1 cm!
Amsterdam begint met een "a" en eindigt met een "e"
pi_36587924
hey, wanneer zijn bij jullie de bijwerkingen (droge lippen enzo) opgekomen? Heb tot nu toe nog geen last, maar slik het ook pas een paar dagen.
pi_36589066
quote:
Op zondag 2 april 2006 20:32 schreef octopussy het volgende:
hey, wanneer zijn bij jullie de bijwerkingen (droge lippen enzo) opgekomen? Heb tot nu toe nog geen last, maar slik het ook pas een paar dagen.
ik had het na ongeveer een week.
ben zelf nu 2 weken bezig de 1e week een enorme outbreak gehad maar is helemaal terug getrokken in een week nu is het een stuk minder als toen ik er mee begon dus het begint aardig zijn werk te doen maar het is natuurlijk nog maar 2 weken en nog veel te gaan dus ik zal vast wel een terugval krijgen de bijwerkingen die ik hebt zijn droge lippen droge huid verder (nog) niets.
pi_36620643
Haha resultaat begint te kome

Veel schilvertjes weinig puistjesXD!!

Ik voel me eindelijk een beetje vrolijk:D
[url=http://profile.xfire.com/kod0albert][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/bg/type/0/kod0albert.png[/img][/url]
pi_36702527
UPDATE!

Ik ben precies twee maanden bezig!
Vanmorgen naar de dermatoloog geweest. Dit weekend zag ik er echt goed uit, ik kreeg ook complimentjes over m'n huid. Maar sinds maandag is het weer een verschrikking!! M'n linkerwang is bijna pukkelloos, maar de reschterkant bestaat uit concentraties rode bulten!! Zonder make-up lijkt het echt verschrikkelijk! Dus na twee maanden heb ik nog steeds actieve plekken...

Ik ga gewoon verder met de 60mg... In de hoop dat het spoedig beter wordt...

Hoe is het met jou Carolijn?
  donderdag 6 april 2006 @ 11:47:15 #282
130154 BarraCupraCuda
yeah im talking to you!
pi_36702658
quote:
Op donderdag 6 april 2006 11:41 schreef Laura 2000 het volgende:
UPDATE!

Ik ben precies twee maanden bezig!
Vanmorgen naar de dermatoloog geweest. Dit weekend zag ik er echt goed uit, ik kreeg ook complimentjes over m'n huid. Maar sinds maandag is het weer een verschrikking!! M'n linkerwang is bijna pukkelloos, maar de reschterkant bestaat uit concentraties rode bulten!! Zonder make-up lijkt het echt verschrikkelijk! Dus na twee maanden heb ik nog steeds actieve plekken...

Ik ga gewoon verder met de 60mg... In de hoop dat het spoedig beter wordt...

Hoe is het met jou Carolijn?
komt wel
Death is lighter than a feather, duty heavier than a mountain.
The only easy day is yesterday
stay frosty
  donderdag 6 april 2006 @ 18:34:37 #283
141914 anneloeke
nice but naughty
pi_36715564
quote:
Op donderdag 6 april 2006 11:41 schreef Laura 2000 het volgende:

... Zonder make-up lijkt het echt verschrikkelijk! Dus na twee maanden heb ik nog steeds actieve plekken... .....
Dit lijkt misschien een stomme vraag, maar welke make-up gebruik je???

Ik gebruik normaal nooit iets op mijn gelaat, omdat ik het idee heb dat mijn pukkels dan net meer opvallen, maar misschien gebruik ik gewoon verkeerde make-up...
Ik moet binnenkort naar een aantal feestjes en wil daar toch enigzins presentabel voor de dag komen..
Dus als je me tips kunt geven... GRAAG!!!
pi_36717257
Volgens mij is het niet zo goed om make-up op je puistjes te doen.
pi_36718599
oh ik gebruik van dat vloeibare camouflagespul van Gemey paris. Die is niet vet (anti-comedogeen ofzo) en droogt (snel) heel mooi op. Dat gebruik ik wel vaak omdat mijn puistjes echt goed rood zijn en dat vind ik gewoon geen gezicht. Als je 's avonds je gezicht maar wast.
  donderdag 6 april 2006 @ 20:52:06 #286
141914 anneloeke
nice but naughty
pi_36720111
mijn dermatologe heeft gezegd dat het geen kwaad kon om make-up te gebruken...

Het ging als volgt... Ik vroeg "zouden deze plekjes nog lang zo rood blijven...ik heb wel wat feestjes in het vooruitzicht" en kreeg als antwoord "je mag best wel make-up gebruken hoor"... tja dan weet je ook ineens waar je aan toe bent

Volgens haar maakt het niks wat je op je vel smeert... de ROA werkt toch van binnenuit
pi_36721711
ik heb ook altijd het gevoel dat als ik er iets opsmeer dat het dan nog meer opvalt, maar ik ga het toch eens proberen.
pi_36722766
Ik zweeeeeer bij make-up!! Ga de deur niet uit zonder.

Behalve in de zomer dan. Maar zoals ik er nu uit zie durf ik ook dán de buitenwereld niet onder ogen te komen vrees ik...

Ik gebruikte voor mijn Roa kuur Superbalanced Make-up van Clinique. Kost wel ¤ 27,- ofzo maar ik was er dol op. Het past zich aan, aan de vochtigheid van je huid. En vette delen blijven zo dus mat.


Nu ga ik over op een andere soort van Clinique omdat m'n huis zo gruwelijk droog is (foundation helpt niet tegen loshangende huidschilfers ), 'Soft Finish'. Die is meer hydraterend en verkrijgbaar in lichtere kleuren (aangezien ik al een tijd niet meer onder de zonnebank ben geweest...)

Volgens mij is make-up niet echt slecht voor je huid hoor. Ik heb verschillende stadia van middelmatige acne, naar pukkelloos, naar ernstige acne, doorlopen... en ik heb nooit gemerkt dat het door make-up gebruik erger werd...
  donderdag 6 april 2006 @ 23:04:54 #289
129759 poohy
gelegenheidsfokster
pi_36724936
Clinique is inderdaad echt goed spul! De enige foundation die bij mij goed werkte en het is de prijs meer dan waard Ook omdat je er erg lang mee doet. Zelf gebruik ik dit niet (meer) omdat ik allemaal wondjes op mijn gezicht heb en ik het er dan allemaal insmeer. Dat is geen gezicht

Maar als ik nou geen wondjes had, dan zou ik het zo weer gebruiken Ik moet nog even geduld hebben
pi_36746802
Update.

zit nu 10 weken op 40 Mg per dag.
was vandaag bij de dermatoloog, voor controle en bloed te laten prikken.
ik moet nog ongveer 4 maanden, maar ik heb best last van bijwerkingen.
(droge ogen , bloedneus af en toe en droge lippen en soms beetje depressief en vermoeid)
nu heb ik voorgesteld om op 30mg te gaan (weeg 65kg) maar dat vond mijn dermatoloog geen goed idee.
Hij zei dat als ik er vanaf wil komen dat ik echt door moet bijten en gewoon 40mg moet blijven slikken.
omdat mijn huid er nu best pukkel vrij is heb ik zoiets van ik kan nu toch wel een maandje 20mg slikken en daarna weer verder op 40mg gaan.
maar me dermatoloog vond dat geen goed idee.
heeft iemand dit geprobeerd of meegemaakt?
groetjes mistah
pi_36755392
hello, nieuwe user...
nadat ik bij mijn schoonheidsspecialiste was geweest voor een behandeling, gaf ze met het advies om Roacutane te gaan gebruiken. Ze zei dat ze veel mensen onder behandeling had die er positieve ervaringen mee hadden of hebben, maar ze wees me ook direct op de bijwerkingen die het kan hebben.
ik dol enthousiast naar huis gegaan en meteen wat research gaan doen. ik kwam toen al snel uit op deze plek. Erg goed om te zien dat er zo open over gepraat wordt en de ervaringen van jullie als gebruikers te lezen. Ik hebe r enorm veel aan gehad om bekender te worden met het medicijn. Allereerst bedankt hiervoor!!!

nou, mijn weg is waarschijnlijk hetzelfde gegaan als met vele onder jullie. Het begon rond mijn 15e denk ik. Ik gaf er toen weinig om, omdat veel vrienden van mij er ook last van hadden. Daar ging het echter over, bij mij niet. Het heeft me echter nooit echt in de weg gezeten bij wat ik doe. Ik d8 altijd van nou dat gaat wel over, ma NIET dus, haha. Ik merk het laatste jaar dat ike r steeds meer persoonlijk last van begin te krijgen. Mijn ooit zo sterke zelfvertrouwen daalt en het beheerst inmiddels toch een groot deel van me dagelijkse bezigheden. Iedere keer maar naar de wc rennen om te checke hoe het ervoor staat en s'ochtends eindeloos ermee bezig zijn. Vooral met scheren is het een drama, verschrikkkkkelijk.
heb toen eindelijk maar es de stap naar de dermatologg gezet en die schreef me in eerste instantie applicatievloeistof tretionine voor. Leuk en aardig, enige resultaat, een kop wie een tomaat!! dus maar snel mee gekapt. Al snel de hoop opgegeven met mijn bezoekjes aan de dermatoloog, omdat deze ook aangaf dat het ''rustig'' was. Weer een aantal maanden aangesukkeld met wat producten uit de winkels, ma geen resultaat.
Ik sta op het punt om af te studeren dit jaar en een nieuwe baan te zoeken en mede daardoor vind ik het nu toch echt tijd dat er es wat aan gaat veranderen...ben toen bij schoonheidsspecialist terecht gekomen. Heb hier een aziatische peeling ondergaan. Opzich een goede behandeling, maar dan meer als je genezen bent van acne. Het maakt de huid glad en alle restjes worden weggehaald. Erg raadzaam dus als je last hebt van rode vlekjes die over blijven!

Ma goed, werkte dus ook niet, omdat na een aantal weken ik weer onder zat met actieve puistjes. Ma kreeg gelukkig het advies over ROA mee. Na enige weken wikken en wegen, veel info lezen ben ik weer na de dermatoloog gestapt. Heel verhaal klaar en ingestudeerd om hem over tehalen ROA voor te schrijven, omdat ik em bij de vorige gesprekken nogal laks vond overkomen en bang was dat hij eht niet zomaar zou voorschrijven. Dit bleek geheel overbodig, hij stelde het zelf gelukkig meteen voor.

Moest de dag erna bloedprikken, en kon er meteen mee beginnen. 60 MG per dag meteen, haha ben benieuwd, had zelf lagere dozis verwacht ma we kijken wel of ike r tegen kan. Moet 3xmaal daags een pil nemen. Tot op heden, ma slik ook pas 2 dagen, geen last. Gister wel een beetje vreemd gevoel, ma dat kwam meer omdat ik telkens over de nadelen ging nadenken, niet slim, vandaag ook niet meer gedaan.

Ik ga er met een positieve houding mee beginnen, goed voor mezelf zorgen, goed eten, drinken en slapen enw e zien wel hoe het gaat. Ik zal jullie in ieder geval op de hoogte houden, vind dit ewrg belangrijk omdat ik aan jullie reacties ook zo veel heb gehad, wil ik mijn bijdrage ook leveren.

Morgen meteen verjaardagsfeessie, vermijd de alcohol maar, verdamme, niet dat ik niet zonder kan, maar vind het toch wel prettig om zo nu en dan een pintje te pakken met me maten. Zeker in de zomer maanden. Is het echt zo erg als er wordt beweerd? wat zijn jul;lie persoonlijke ervaringen?? Lemme know!!!

OOh gebruik trouwens een creme van de sspecialist, die ik kreeg na de behandeling van de peeling. Als je ergens een droge huid van krijgt is het daarvan, hahha! Dus hoop dat die bij de droge huid van ROA ook werkt, Je moet em mengen met een bruinkleurige creme. Is wel handig, kleurt je gezicht niet zo bleekjes of rood en is ontstekingsremmend.

Heb ik nog een andere vraag: kan ik gedurende de kuur wel gewoon onder behandeling van de schoonheidspecialist blijven? Ben dit afgelopen dinsdag vergeten te vragen bij mij dermatoloog...

Well mijn verhaaltje in een notendop, ik zal de ontwikkelingen laten weten en bedankt alvast voor de antwoorden

greetzzzzzz
pi_36762011
voor de duidelijkheid: de dosering wordt -eerst- bepaald aan de hand van lichaamsgewicht (0,5-1.0 milligram per kilo) en daarna wordt de toestand van de huid meegenomen in de beslissing. de dosering heeft niks met lengte te maken. daarom zullen sommige mensen wat minder krijgen.

nog een tip (volgens mij is het nog niet genoemd): amandelolie
quote:
Amandelolie verzorgt en voedt de huid en dringt ook goed in de huid. Amandelolie is geschikt voor elk type huid, voor tere babyhuidjes tot en met de droge gerimpelde huid van de oude mens. Bovendien is amandelolie bijzonder goed voor de gevoelige, ruwe en droge huid.
is iets lichter en makkelijker aan te brengen dan een creme. 3 euro per flesje ofzo.
voor je lippen kun je zalf op basis van wolvet gebruiken. dit trekt, in tegenstelling tot vaseline, daadwerkelijk in de huid, in plaats van een laagje -op- de huid te vormen.
Te dom voor wetenschap? Probeer religie!
pi_36765627
hey!

ik heb de eerste maand niks gedronken, maar vond dat ook niet echt leuk!
na een maand weer controle gehad van de derma en ik heb hem gelijk maar gevraagd of ik echt geen bier mag dirnken. Hij zei "maakt niet veel uit, je lever heeft met 1capsule net zo veel moeite als met een glas bier ". Sindsdien drink ik dus gewoon weer in het weekend, meestal kies ik bewust voor 1 avond, maar giet me niet meer helemaal vol, het enige wat ik merk is dat ik wat sneller aangeschoten ben.
Maar dit komt ook omdat ik erg moe word van de Roa, sporten houd ik namelijk niet meer vol.

Maar verder is het een wondermiddel en heb er echt geen spijt van eraan begonnen te zijn, want heb alleen nog maar vlekjes en af en toe een klein pukkeltje die naar een dag weer weg is, terwijl ik er nu 2maand mee bezig bene n nog 4maand moet!

Dus ik is blij!

Groeten!!!
ik doe wat ik zeg en zeg wat ik denk!!
pi_36768766
Heb bijna niks meer op z'n gezicht.. af en toe een klein pukkeltje. Op het moment wel een hele droge en schilferige gezichtshuid maar niet storend ofzo. Wel nog allemaal vlekjes op delen van m'n gezicht. Trekken die weg of zijn dat soort van littekentjes?
Signature
  zaterdag 8 april 2006 @ 20:03:42 #295
141914 anneloeke
nice but naughty
pi_36774233
quote:
Op vrijdag 7 april 2006 18:58 schreef mistah het volgende:
.....
nu heb ik voorgesteld om op 30mg te gaan (weeg 65kg) maar dat vond mijn dermatoloog geen goed idee.
Hij zei dat als ik er vanaf wil komen dat ik echt door moet bijten en gewoon 40mg moet blijven slikken.
......
heeft iemand dit geprobeerd of meegemaakt?
Mijn dermatologe zegt dat het niet uitmaakt hoeveel per dag je neemt... je moet gewoon door een totale dosis door... Zij had zelfs liever dat ik een lagere dosis neem en er dan wat langer over doe...
Ik weeg 50 kg en zij schreef 40 mg per dag voor...
Zij schrijft echter altijd maar 40 mg per dag voor... al weeg je 80 of 100 kg
Omdat ik na zes weken weinig bijwerkingen had (lees: geen, behalve outbreaks..), mag ik van haar zelf proberen om 60 te nemen...
Voel ik mij hier niet goed bij, dan neem ik gewoon terug 40 mg per dag, of wissel ik af. Zij stelde zelfs voor om de zomermaanden te overbruggen aan 10 mg per dag (ik ben nogal licht van vel en verbrand al snel, zelfs zonder de ROA). Ik moet gewoon goed bijhouden hoeveel mg ik in totaal al genomen heb. (zijnde 2240 mg van de 6000).
Ik heb nu wel last van droge lippen (nog net niet gescheurd) en droge plekken op mijn armen ... maar het feit dat ik op deze manier er veel sneller door ben doet mij volhouden. Aan 60 ben ik er voor de zomer door!!!
pi_36774866
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 16:45 schreef FritsFluitketel het volgende:
Heb bijna niks meer op z'n gezicht.. af en toe een klein pukkeltje. Op het moment wel een hele droge en schilferige gezichtshuid maar niet storend ofzo. Wel nog allemaal vlekjes op delen van m'n gezicht. Trekken die weg of zijn dat soort van littekentjes?
Die zouden heel langzaam weg moeten trekken, al merk ik er zelf nog niet veel van.
pi_36787077
Hey
Ik heb het op dit moment echt even gehad met de ROA:(.
Ik zit na een dag staan of 2 a 3 uur actief doen helemaal onder de spierpijn(zelfs in mijn voeten!) en ik ben op de vreemdste plekken erg droog zoals in mijn nek en dat jeukt ook verschikkelijk.
Ook is mijn gezicht op een aantal plekken zo droog dat ik de schilvers niet wegkrijg met een dagcreme(happyderm) heeft iemand nog tips voor een goede creme voor op je gezicht die ook zorgt dat je gezicht niet rood word?
Ik zit nu op 60 mg per dag en ik moet dinsdag naar de dermatoloog, denk dat ik maar eens ga vragen of ik naar de 40 mg per dag toe mag.
Ben erg blij met al jullie verhalen , ben tenminste niet de enige denk ik dan:)
  zondag 9 april 2006 @ 12:54:44 #298
144262 thewishmaster
Born and Raised in Amsterdam
pi_36789092
quote:
Op zondag 9 april 2006 11:36 schreef iris89 het volgende:
Hey
Ik heb het op dit moment echt even gehad met de ROA:(.
Ik zit na een dag staan of 2 a 3 uur actief doen helemaal onder de spierpijn(zelfs in mijn voeten!) en ik ben op de vreemdste plekken erg droog zoals in mijn nek en dat jeukt ook verschikkelijk.
Ook is mijn gezicht op een aantal plekken zo droog dat ik de schilvers niet wegkrijg met een dagcreme(happyderm) heeft iemand nog tips voor een goede creme voor op je gezicht die ook zorgt dat je gezicht niet rood word?
Ik zit nu op 60 mg per dag en ik moet dinsdag naar de dermatoloog, denk dat ik maar eens ga vragen of ik naar de 40 mg per dag toe mag.
Ben erg blij met al jullie verhalen , ben tenminste niet de enige denk ik dan:)
Om de schilvers weg te krijgen gebruik ik altijd Diadermine Body Milk voor de droge tot normale huid. Als ik dat op mijn gezicht smeer heb ik geen enkele last meer van schilvers. Bovendien trekt dit snel in in de huid. Een echte aanrader wat mij betreft.
pi_36789204
Zit inmiddels in de tweede week, en ik begin ook wat bijwerkingen te merken. Mijn lippen worden droog en mijn huid voelt pijnlijk aan. En ik heb jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuk. Vooral op mijn hoofdhuid.

Ben ook een beetje aan het kijken welke cremes goed zijn voor deze situatie. Ik gebruik nu de voedende creme van nivea voor mijn voeten ed (mijn voeten vervellen als een gek), maar het is te vet voor mijn gezicht. Voor mijn gezicht heb ik clear skin gezichtscreme van dr. van der Hoog, dat trekt snel in en is niet vet. Ik denk dat dat niet meer toereikend is binnenkort.
pi_36789228
Ik gebruik een Nivea dagcreme, ik smeer het meestal in de ochten op en in de middag nog een beetje op de plekken waar het nodig is.
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')