quote:Op zondag 19 februari 2006 15:46 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
Ik wil soms aan buitenlandse collega's uitleggen wat voor opleiding ik doen en dan vind ik het vaak lastig uit te leggen.
Ik doe dus HBO bedrijfskundige informatica, zeg je dan aan een amerikaan dat je "university" doet, of bijvoorbeeld "college" en hoe waardeer je HBO in Duitsland, Belgie, de GB en Frankrijk? Ik hoor er verschillende zaken over?? Men vraagt vaak of je voor een degree studeert, ja dat is zo want je ontvangt na een afgeronde HBO opleiding een bachelor degree. Wie weet hoe mijn opleiding te omschrijven in de diverse "buitenlanden"??
Bachelor is een internationale term. Staat in Engeland en Australie voor een 4 jarige universitaire studie, iets als HBO kennen ze er niet. Verder heb je nog Honours and Master, 5 en 6 jaar. Dit heb ik begrepen van mijn collega's.quote:ok, dat wist ik al, maar als men vraagt wat voor opleiding je doet, is dat dan university ? Je zit niet op een bahcelor of information and communication technology opleding, dat geeft niet aan wat voor opleiding je doet en is een veel te breed begrip. Ik zeg vaan "information management" wat de lading beter dekt imho, maar hoe moet je het schooltype benoemen?
dat is engels voor bedrijfskundequote:Op zondag 19 februari 2006 16:09 schreef FlamejoB het volgende:
Volgens mij is de officiele Engelse naam voor bedrijfskundige informatica "Business administration"
Ja das dus dikke onzin..quote:Op zondag 19 februari 2006 16:09 schreef FlamejoB het volgende:
Volgens mij is de officiele Engelse naam voor bedrijfskundige informatica "Business administration"
Hmm, ernstig zeg, en ik heb deze studie vorig jaar nog wel succesvol afgemaakt!quote:Op zondag 19 februari 2006 16:11 schreef Lone_Gunman het volgende:
[..]
dat is engels voor bedrijfskunde![]()
Wat, Bedrijfskunde?quote:Op zondag 19 februari 2006 16:14 schreef FlamejoB het volgende:
[..]
Hmm, ernstig zeg, en ik heb deze studie vorig jaar nog wel succesvol afgemaakt!![]()
Zegt ook genoeg over die studiequote:Op zondag 19 februari 2006 16:14 schreef FlamejoB het volgende:
[..]
Hmm, ernstig zeg, en ik heb deze studie vorig jaar nog wel succesvol afgemaakt!![]()
Het is dan ook een kutstudie.quote:Op zondag 19 februari 2006 16:16 schreef Dr_Frickin_Evil het volgende:
[..]
Zegt ook genoeg over die studie
Voor de VS kijk naar mijn post en negeer de restquote:Op maandag 20 februari 2006 07:52 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
lekker duidelijk allemaal..
Je bedoelt dat je het niet begrijpt. Het punt is dat er geen eenduidig antwoord is en dat het dus afhangt van de situatie. Uitleggen dus. En vergeet niet dat het er tegenwoordig in Nederland ook niet duidelijker op is geworden.quote:lekker duidelijk allemaal..
En daarom is er geen eenduidige benaming om de status van je opleiding aan te geven. Bij het solliciteren zal men doorvragen om een beter beeld te krijgen. Zelfs in Nederland doet men dat. Ik werd bij sollicitaties regelmatig gevraagd om eens een beschrijving van de opleiding te geven of om uit te leggen wat ik dan precies gedaan heb. Ik heb zelfs meegemaakt dat men peilde of vakkennis op niveau aanwezig was. Want je kan wel zeggen een bachelor te zijn, maar dat kan ook vrijgezel betekenen. Als je begrijpt wat ik bedoel.quote:Ik hoorde van een Amerikaanse collega dat hij eigenlijk zonder veel moeite zo een graad kan halen.
Alle 3 de informatica opleidingen behoren daar overigens to;quote:
En wat heb je daaraan in het buitenland? Niets...!quote:Op dinsdag 21 februari 2006 18:44 schreef Jaeder het volgende:
Een HBO-bachelor en WO-bachelor zijn twee verschillende dingen. Een HBO-bachelor mag geen toevoeging op de titel voeren, een WO wel. Daarnaast moet een HBO-bachelor vaak nog een schakeltraject volgen bij overstap naar het WO, voordat hij aan de echte masters-opleiding mag beginnen.
Maar goed, over de grens heb je meer aan referenties van een prof. of docent dan aan een diploma.
Dat valt nog wel mee. Als je bijvoorbeeld CE hebt gedaan op de HBO dan voer je een titel als: Bachelor CE. Iemand op de universiteit voert: Bachelor of Arts. Werkgevers in het buitenland hebben geen idee wat het verschil is.quote:Op dinsdag 21 februari 2006 18:52 schreef Singa het volgende:
[..]
En wat heb je daaraan in het buitenland? Niets...!
Wil je hiermee zeggen dat er op het WO ook bepaalde opleidingen zijn die gelijk zijn aan HBO-Bachelor niveau? Of wat?quote:Op dinsdag 21 februari 2006 21:13 schreef Phoenixjuh het volgende:
[..]
Op de opmerking dat men een schakelpakket moet volgen voordat men van HBO-bachelor naar WO-master is ook niet helemaal juist. De meesten moeten inderdaad een schakelpakket volgen, maar er zijn opleidingen van HBO-bachelor niveau waar dat niet hoeft.
Dat bedoelde ik, in het buitenland weten ze het verschil niet, dus maakt het niet uit dat "of arts" of "of science" beschermd en alleen voor WO is, dus daar heb je niets aan in het buitenland.quote:Op dinsdag 21 februari 2006 21:13 schreef Phoenixjuh het volgende:
[..]
Dat valt nog wel mee. Als je bijvoorbeeld CE hebt gedaan op de HBO dan voer je een titel als: Bachelor CE. Iemand op de universiteit voert: Bachelor of Arts. Werkgevers in het buitenland hebben geen idee wat het verschil is.
Volgens mij bedoelt hij dat er masteropleidingen op het WO zijn die direct zonder schakelprogramma na een HBO-bachelor te volgen zijn. Een voorbeeld is de master Software Engineering in Amsterdam op de UvA. Deze is meteen na een HBO-bachelor Informatica te volgen, duurt 1 jaar en levert de Master of Science titel op.quote:Wil je hiermee zeggen dat er op het WO ook bepaalde opleidingen zijn die gelijk zijn aan HBO-Bachelor niveau? Of wat?
Noem eens een voorbeeld.
Naast de echte Universityquote:Op dinsdag 21 februari 2006 23:24 schreef Sport_Life het volgende:
I'm studying on the Hanze University, Groningen.
Buitelanders: Wat is dat?quote:Op dinsdag 21 februari 2006 23:43 schreef Sport_Life het volgende:
[..]
Dat weten die buitenlanders niet![]()
![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |