quote:Op maandag 13 februari 2006 23:13 schreef dop het volgende:
pffffffffff lang veel langer als jou systeem oud is ik denk al eind jaren 90 maar kan ik niet met zekerheid zeggen
quote:Debian 2.1 was released on 09 March, 1999, after being delayed by a week when a few last-minute issues arose.
Debian 2.1 (Slink) featured official support for two new architectures: Alpha and Sparc. The X-Windows packages included with Debian 2.1 were greatly reorganized from previous releases, and 2.1 included apt, the next-generation Debian package manager interface.
quote:Ja, heb ik ook naar gekeken, maar apt- en sourcelist staan
er beide niet op ! Dus ben ook even gaan expirementeren
met andere cd-rom spelers.... helaas. Heb het nu zo dat je
wel elke keer goed via de cd-rom boot, maar elke keer zegt
linux dat hij de cd-rom niet kan vinden....
Of hij het in de geinstalleerde versie wel doet weet ik niet, want officieel hangt er geen CD-Rom aan dit apparaat. Ik weet dus niet of de CD-Rom modules mee gecompiled zijn.quote:Op dinsdag 14 februari 2006 09:38 schreef Schorpioen het volgende:
Ik had dus even gemist dat je het root wachtwoord al hebt, maar dan kun je toch kijken welke modules er worden gebruikt voor die cdromspeler (hij doet het in de geinstalleerde versie wel mag ik aannemen?). Gooi er een cd in, mount deze en doe dan een lsmod. Daar zou dan waarschijnlijk een (speciale) module voor de cdrom speler tussen staan. Die zal je dan bij de debian install ook moeten laden, je moet dan dus voor de expert install kiezen.
Wat voor cdrom is het dan, met wat voor aansluiting? IDE of iets anders?quote:Op dinsdag 14 februari 2006 09:47 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Of hij het in de geinstalleerde versie wel doet weet ik niet, want officieel hangt er geen CD-Rom aan dit apparaat. Ik weet dus niet of de CD-Rom modules mee gecompiled zijn.
Weet ik niet meer, is al een tijdje geleden dat ik debian heb geinstalleerd. Bij ubuntu moet je dat voor het booten aangeven, maar het zou zomaar eens kunnen dat debian standaard in de expert setting opstart.quote:Mocht het wel zo zijn... Er komt helemaal geen keuze voor expert install. Moet je die argumenten bij het booten meegeven ofzo?
Je kunt 'expert' typen als boot command. Tijdens het opstarten van de installcd kun je dat middels de helpschermen zien, zoals bij de meeste distro's. Heb je eigenlijk ervaring met het installeren van Debian?quote:Op dinsdag 14 februari 2006 09:47 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Mocht het wel zo zijn... Er komt helemaal geen keuze voor expert install. Moet je die argumenten bij het booten meegeven ofzo?
Nee, ik heb geen ervaring met debian installeren, wel met diverse ander linux distro's.quote:Op dinsdag 14 februari 2006 10:37 schreef JeRa het volgende:
[..]
Je kunt 'expert' typen als boot command. Tijdens het opstarten van de installcd kun je dat middels de helpschermen zien, zoals bij de meeste distro's. Heb je eigenlijk ervaring met het installeren van Debian?
En als Gentoo er eenmaal op draait kan je er met 'chroot' en 'debootstrap' relatief en Debian installatie van maken, via deze methode...quote:Op dinsdag 14 februari 2006 13:41 schreef Schorpioen het volgende:
Staat er in de output van dmesg niet iets over de ide interface? Lijkt erop dat dit een chipset is die niet standaard wordt ondersteund. Als je weet welke chipset dat is dan ben je heel wat verder. Misschien kun je proberen te booten met een distro die betere hardware herkenning heeft, er schijnt bijv een Gentoo livecd te zijn voor sparc.
Ik heb de gentoo CD gedownload.quote:Op dinsdag 14 februari 2006 13:41 schreef Schorpioen het volgende:
Staat er in de output van dmesg niet iets over de ide interface? Lijkt erop dat dit een chipset is die niet standaard wordt ondersteund. Als je weet welke chipset dat is dan ben je heel wat verder. Misschien kun je proberen te booten met een distro die betere hardware herkenning heeft, er schijnt bijv een Gentoo livecd te zijn voor sparc.
1 |
1 |
Ik weet niet hoever je into Linux bent maar gentoo staat niet echt bekend vanwege de simpele installatie , het packagemanagement systeem is vrij gemakkelijk te bedienen en heet Portage. Het verschil met Debian is wel dat je met gentoo alles moet compilen, het gaat dus wel even duren voordat je weer een werkende installatie hebt.quote:Op dinsdag 14 februari 2006 14:24 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Ik heb de gentoo CD gedownload.
MIjn hoster geeft de voorkeur aan Debian, omdat hij daar vaker mee werkt, maar als het niet lukt stap ik gewoon over op gentoo.
Heeft gentoo een eenvoudige packetmanager vanaf CL?
De installatie schijnt een stuk makkelijker te zijn met kororaa...quote:Op dinsdag 14 februari 2006 14:52 schreef Dubbeldrank het volgende:
[..]
Ik weet niet hoever je into Linux bent maar gentoo staat niet echt bekend vanwege de simpele installatie , het packagemanagement systeem is vrij gemakkelijk te bedienen en heet Portage. Het verschil met Debian is wel dat je met gentoo alles moet compilen, het gaat dus wel even duren voordat je weer een werkende installatie hebt.
Het gaat er eigenlijk alleen om om er achter te komen wat voor chipset die ide interface heeft, als je dat weet dan kun je ook wel debian installeren, kwestie van de juiste module laden voor installatie. Als Gentoo de cdrom ook niet herkent ben je nog niet verder. Als Gentoo hem wel herkent: doe in een console "lspci" en zoek naar de IDE interface, daar staat de chipset. Post anders de hele output hier. Dit kun je op zich ook proberen vanuit de bestaande debian install, ook al herkent die de cdrom niet, misschien dat er wel wat clues in staan.quote:Op dinsdag 14 februari 2006 14:24 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Ik heb de gentoo CD gedownload.
MIjn hoster geeft de voorkeur aan Debian, omdat hij daar vaker mee werkt, maar als het niet lukt stap ik gewoon over op gentoo.
Geinig, dit project kende ik nog niet maar doe-het-zelven is toch leukerquote:Op dinsdag 14 februari 2006 15:41 schreef whoops het volgende:
[..]
De installatie schijnt een stuk makkelijker te zijn met kororaa...
En dat is ook nog een stuk leerzamer... Ik heb een hoop dingen geleerd van Gentoo-installaties... Heb echter nog nooit een Gentoo-install langer dan een week gedraaid... Ik denk dat dat voornamelijk komt omdat ik liever het gemak heb van snel packages installeren en testen dan de snelheidswinst die je met het zelf compileren behaalt...quote:Op dinsdag 14 februari 2006 16:52 schreef Dubbeldrank het volgende:
[..]
Geinig, dit project kende ik nog niet maar doe-het-zelven is toch leuker
Maar ik vind het wel erg makkelijk om de dependencies te zien dmv de --verbose --pretend flags van emerge bij nieuwe pakketten. Scheelt vaak een hoop extra troep door de juiste use flags te gebruiken. En de meeste packages nemen niet veel tijd in beslag om te compileren, plus de portage heeft heel veel programmaas zodat je niet naar de rpm/whatever hoeft te zoeken.quote:Op dinsdag 14 februari 2006 18:15 schreef whoops het volgende:
Ik denk dat dat voornamelijk komt omdat ik liever het gemak heb van snel packages installeren en testen dan de snelheidswinst die je met het zelf compileren behaalt...
Waarom zou knoppix dat niet hebben? Heb je het gechecked op http://www.knoppix.org/ ?quote:Op dinsdag 14 februari 2006 19:37 schreef Autoreply het volgende:
Ik heb een paar dagen geleden XP om zeep geholpen (bestanden uit de /windows map eruit gedonderd, virus e.d., errug handig)
XP accepteert m'n harde schijf niet meer (memorystick wel), dus ik dacht: knoppix.
Maar, die heeft waarschijnlijk geen drivers (dat heet anders toch in Linux) voor de USB poorten. Zijn deze ergens simpel vandaan te halen? (20 gieg via een memorystick verplaatsen is ook niet alles)
Ik heb knoppix 3.3 en het gaat over een trekstor harde schijf, inclusief usb-hub.
1 2 3 | allocate 49 bytes) in /tmp/gopeVHin4P/PEAR/Registry.php on line 1006 Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 40 bytes) |
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |