WheeleE | maandag 26 november 2001 @ 16:44 |
Laatst had ik een heel ingewikkeld gesprek met iemand over spruitjes. Hij (die ander dus) vond ze niet te vreten, maar ik vindt ze heerlijk. Meestal wordt t standaard spruitjes met aardappelen en een bal gehakt. Nou zit ik me al de hele middag af te vragen wat er nog meer mee kan. Bakken lijkt me niet zo'n succes, en braden ook niet. Heeft iemand nog een idee? Want ik wil toch wel wat vaker spruitjes eten, ze zijn lekker en gezond, dus waarom niet? Het lijkt me wel erg lekker om die dingen te mixen in een of andere salade...koud zijn ze ook errug lekker.. Iemand een idee?? | |
suger | maandag 26 november 2001 @ 16:46 |
Eerst koken, door de helft, en dan roerbakken. | |
Slayher | maandag 26 november 2001 @ 16:49 |
met appelmoes ![]() Dat roerbakken ik geloof dat je van knorr zo`n roerbak mix voor had weet ik alleen niet zeker [Dit bericht is gewijzigd door Slayher op 26-11-2001 16:52] | |
Slayher | maandag 26 november 2001 @ 16:50 |
er ging even iets mis | |
_joepie_ | maandag 26 november 2001 @ 16:54 |
1) spruitjes op normale manier koken, dan op het bord, kaas erover en even in de magnetron of onder de grill kaas laten smelten. Het geheel wordt nog lekkerder door er knapperig gebakken katenspek of ontbijtspek door de spruitjes te mengen voor het gratineren. 2) stamppot met spruitjes, klaarmaken als boerenkoolstamp, maar dan met spekkies en stoofvlees en bijgaande stoofvlees-jus erover..mmmm eet smakelijk | |
WheeleE | maandag 26 november 2001 @ 17:02 |
quote:Dat klinkt errug smakelijk idd...thnx! die met appelmoes zal ongetwijfeld ook lekker zijn hoor! | |
bassiebas | maandag 26 november 2001 @ 17:03 |
Well. Ik heb vorige week spruitjes met pindasaus op, op aanraden van een vriendin van mij en ik kan niet anders zeggen, dan dat het heerlijk smaakte. Is weer eens wat anders dan applemoes. ![]() | |
thecrook | maandag 26 november 2001 @ 17:07 |
Spruitjes koken aardappelpuree maken (veel boter erdoor) spekjes uitbakken dit alles mengen en een handje cashewnoten erbij dan in een overschaal verspreiden knakworstjes erop en geraspte kaas erover strooien 25 minuten in de oven (225 graden) superlekker!!!! | |
Vork | maandag 26 november 2001 @ 17:09 |
Spruitjestaart! ![]() kort koken die krengen en dan een taartje maken van Bladerdeeg spruitjes inmikken.. een mengsel van geraspte kaas en ei maken .. dat eroverheen gieten.. half uurtje in de oven | |
Codin | maandag 26 november 2001 @ 17:19 |
Spruiten!??!?!
Wat voor persoon met een gezond verstand gaat er nou vrijwillig spruitjes door z'n strot zitten stampen? Ik begrijp dat gewoon niet.... ik moet kokhalzen van de lucht alleen al. Hetzelfde geldt voor andijvie overigens. | |
stepster | maandag 26 november 2001 @ 18:41 |
Spruitjes met pindasaus is inderdaad erg lekker, maar ook spruitjes met studentenhaver! ![]() | |
Dr_Crouton | maandag 26 november 2001 @ 20:11 |
Spruitjes zijn heerlijk! Wel goed doorgekookt zodat ze lekker zacht zijn. | |
Appelmoes | maandag 26 november 2001 @ 20:30 |
quote:Gebleken is dat je met appelmoes zelfs een rotte peer nog heerlijk klaar kan maken. | |
Fean_Fan | maandag 26 november 2001 @ 23:05 |
ik ben vegatarisch, hoe m'n ouders het klaarmaken: -spruitjes -stoofpeertjes -camenbert in de oven of wat anders best lekker ![]() | |
kid_a | dinsdag 27 november 2001 @ 09:17 |
Spruitjes met kerrysaus is ook lekker. ![]() Een paar jaar geleden had je nog groentesmoor speciaal voor spruitjes, maar tegenwoordig kom ik dat helaas niet meer tegen in de winkel. Jammer, want dat smaakte ook zeer ok. | |
Brechtje | dinsdag 27 november 2001 @ 11:30 |
JAKKIE!!!!!!!!!!!!! spruitjes ![]() | |
bixister | dinsdag 27 november 2001 @ 17:19 |
spruitjes met banaan & kastanjes. hmmm! ![]() | |
Kimmie | dinsdag 27 november 2001 @ 17:21 |
quote:Ik vind spruitjes heel erg lekker en ik vind dit een geweldig leuk idee, alleen mengsel met geraspe kaas en ei, niet meer dan dat? | |
bixister | dinsdag 27 november 2001 @ 17:26 |
iets notigs (cashew/wal) toevoegen misschien? en als je van zoet-zout combinaties houdt, is ananas of banaan een goede optie. | |
Kayuk | donderdag 29 november 2001 @ 10:09 |
Ook heel lekker: Spruitenbeetgaar koken en dan onder de gril met kaas erover heen. Als de spruiten gegrild zijn en de kaas gesmolten is warm opeten. Heerlijk! | |
Kimmie | donderdag 29 november 2001 @ 10:18 |
quote:* zojuist spruitjes gekocht heeft
| |
stepster | donderdag 29 november 2001 @ 16:12 |
* stepster gaat vanavond lekker spruitjes met satesaus eten ![]() | |
Jassie | donderdag 29 november 2001 @ 17:03 |
quote:Spruitjes zijn super lekker!! Maar je hebt gelijk over andijvie, vind ik ook niet om te eten. | |
ien_ter_net | donderdag 29 november 2001 @ 17:06 |
quote:ja dat is idd superlekker!!! ![]() | |
Vork | donderdag 29 november 2001 @ 17:25 |
quote:Jah, je kan evt nog wat simpele kruiden erdoor doen (parikapoeder misschien, franse tuinkruiden, of gewoon wat meer peper).. Evt nog combineren met een andere groente.. brocolli, misschien ene beetje prei anders of ui (rode). Ik hou het meestal gewoon erg simpel wat dat betreft (behalve dat ik de spruitjes vaak halveer, ik heb de neiging om groente vaak in kleine tot nog kleinere stukjes te snijden). Owja jij eet gewoon wel vlees? dan kun je er ook wel wat hamblokjes bij kieperen ![]() | |
Vork | donderdag 29 november 2001 @ 17:27 |
quote:wow! ![]() ![]() | |
WheeleE | donderdag 29 november 2001 @ 20:00 |
quote:Je bent niet de enig Vork ![]() Mensen, bedankt voor de tips! | |
ien_ter_net | donderdag 29 november 2001 @ 20:12 |
quote:haha ![]() ![]() | |
Vork | donderdag 29 november 2001 @ 23:44 |
quote:Welles geprobeerd.. maar t waren toch meestal wel spruitjes, en soms broccoli (ook erg aan te raden), sperziebonen (die sloeg ik eik altijd wle over), en wat kun je er nogmeer in gooien.. Paprika, ui, celdery eik alles wel ![]() | |
Kimmie | vrijdag 30 november 2001 @ 18:18 |
Uhm, hoe lang kan je spruitjes eigenlijk goed houden ![]() | |
Vork | vrijdag 30 november 2001 @ 18:18 |
quote:Weetikniet*.. hoezo.. ben je bang dat je er niet aan toe gaan komen? *voor dat soort vragen zijn Moeders ontzettend handig.. ik zal het zo eens vragen | |
Kimmie | vrijdag 30 november 2001 @ 18:20 |
quote:nee ik kook zondag pas weer zelf en dan wil ik het echt gaan maken, ik eet idd vlees en dacht zelf aan spekjes erbij, lekker hartig
| |
Vork | vrijdag 30 november 2001 @ 18:23 |
quote:Spekjes.. ow kan ook inderdaad ![]() Maar een weekje moeten ze toen wel uit kunnen houden? | |
Kimmie | vrijdag 30 november 2001 @ 18:24 |
quote:een week, nah zo lang is niet nodig, ik hou me noooit bezig met de temperatuur van de koelkast eigenlijk maar bedankt! | |
Cybercopje | vrijdag 30 november 2001 @ 18:27 |
Bah Gifballen ![]() | |
Vork | vrijdag 30 november 2001 @ 18:28 |
quote:Ik ook niet, maar die moeders he.. ![]() T gebeurd ook weleens dat perongeuk de regelaar verzet wordt met het eruit pakken van een pak vla ofzo.. Dattie dan ineens te koud is waardoor de komkommer die er ligt snotterig wordt enzo.. meestal laten we die er dan ook uit, want als het maar ff te koud is kun je zo'n kreng al weggooien. | |
Kimmie | vrijdag 30 november 2001 @ 18:50 |
Nog 1 vraag over de spruitjes taart, moet je de spuitjes niet een beetje voorkoken, of gewoon rauw de taart in ![]() | |
Vork | vrijdag 30 november 2001 @ 18:51 |
quote:beetje voorkoken zou ik doen. Iig ff aan de kook brengen. | |
_joepie_ | vrijdag 30 november 2001 @ 19:16 |
quote:Je kunt spruitjes ook blancheren (handig wanneer je grote hoeveelheden van je opa met volkstuin krijgt) eerst schoonmaken, in kokend water kieperen en wachten tot dit weer aan de kook is, vervolgens 1 minuutje koken. Dan snel afkoelen in koud water. Daarna kun je de spruitjes invriezen en een half jaar bewaren in de vriezer. Als je de spruitjes wilt klaarmaken, klein laagje water in de pan aan de kook brengen en spruitjes er bevroren bijdoen, kooktijd is dan ongeveer 10-15 minuutjes. succes en eet smakelijk | |
plok | vrijdag 30 november 2001 @ 21:59 |
quote:Vrij lang, minstens een week of zo. Het simpele antwoord zou dus kunnen zijn 'totdat ze bruin worden'. De spruitjes blijven hier meestal niet langer dan een week in huis, dan zijn ze al opgegeten. Meestal als stamp, met gebakken uitjes, gehakt (ook rul gebakken erg lekker). | |
DuchessX | vrijdag 30 november 2001 @ 22:02 |
quote:Agree! ![]() | |
Juup© | vrijdag 30 november 2001 @ 22:08 |
Ik vind spruitjes niet echt lekker, sterker nog ik vind ze vies. Zito lust graag gekookte spruiten | |
Loedertje | vrijdag 30 november 2001 @ 23:15 |
quote:Gebleken is dat je met appelmoes ook Gellarboy heerlijk kan klaarmaken. | |
Loedertje | vrijdag 30 november 2001 @ 23:17 |
quote:Indicatiemeter: Als de wormpjes die er doorgaans in wonen eruit kruipen, dan zijn de spruitjes dus niet meer geschikt voor consumptie. | |
Gellarboy | zaterdag 1 december 2001 @ 11:48 |
quote:Loedertje heeft duidelijk geen toegang tot de inside info. | |
Loedertje | zaterdag 1 december 2001 @ 12:39 |
quote:Dat wist je toch allang ![]() | |
Kimmie | zondag 2 december 2001 @ 09:44 |
he he, vandaag eindelijk spruitjes ![]() | |
Vork | zondag 2 december 2001 @ 14:23 |
quote:-taart? | |
Kimmie | zondag 2 december 2001 @ 16:03 |
quote:Ja, hoelang zou die in de oven moeten ![]() | |
Vork | zondag 2 december 2001 @ 16:07 |
quote:Half uurtje ongeveer. | |
Kimmie | zondag 2 december 2001 @ 16:11 |
quote:hey dat is snel!
| |
Vork | zondag 2 december 2001 @ 16:23 |
quote:toeval ![]() | |
Vork | zondag 2 december 2001 @ 18:10 |
en Kimmie? is het al gelukt met de taart.. of ben je er zo'eentje die niet voor 19:00 eet? | |
Slipknotje | zondag 2 december 2001 @ 18:30 |
Kmoet al kotsen bij het woord... ![]() | |
Kimmie | zondag 2 december 2001 @ 19:18 |
quote:ik ben doordeweek zoeentje in't weekend niet... wat ik gedaan heb, spruitjes even voorgekookt, spekjes gebakken, banaantje in plakjes, niet te veel banaan en lekker dun en dat dus in bladerdeeg gecombineerd met mengsel van melk, ei en kaas Het was echt heerlijk, alles precies goed gaar en qua smaak heel goed bijelkaar passend, dat ga ik dus vaker maken, tis ook nog eens lekker simpel, het heeft wel een minuut of 50 in de oven gestaan ik weet niet welke temperatuur, de meter daarvan is stuk. Echt super goed ideeeee dus!!!!!!
| |
Vork | zondag 2 december 2001 @ 20:23 |
quote:banaan? Hm die ken ik nog niet... Misschien wel eens aardig om te proberen. Kwa temperatuur.. hij staat hier meestal op ongeveer 200 graden en dat dan n half uur.. maar t duurt ook wel eens 40 minuten of 25 minuten ofzo.. afhankelijk van waar de draaiknop p'cies staat en de p'cieze samenstelling van t geheel.. ach... 5 minuutjes meer of minder doet er ook weinig toe... iig ben je met een kwartiertje nog niet klaar.. Ben iig blij om te horen dat het gesmaakt heeft. | |
Kimmie | zondag 2 december 2001 @ 21:48 |
quote:Was het idee van bixister! | |
Vork | zondag 2 december 2001 @ 21:49 |
quote:Maf! ![]() | |
Kimmie | zondag 2 december 2001 @ 21:51 |
quote:Nee, lekkur ![]() | |
Vork | zondag 2 december 2001 @ 22:28 |
quote:Dat zal best ja ![]() |