abonnement Unibet Coolblue
pi_38137775
Gefeliciteerd Faberic!!!
Ziet er goed uit.
  dinsdag 23 mei 2006 @ 21:20:27 #202
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38138184
Ik gebruik overigens de standaard steamtip, met twee gaatjes aan de zijkant. Hij schijnt niet zo heel goed te zijn, maar hij ziet er ook niet uit alsof je alleen de tip er zo af kan schroeven.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  donderdag 25 mei 2006 @ 12:11:37 #203
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38193620
Ik zit trouwens nog zonder maler. Maar deze ziet eruit als een goede beginnersmaler. Ik voel er wel wat voor, want zo'n hele dure, daar begin ik echt niet aan (misschien wel als ik een baantje heb ofzo). Wat vinden jullie ervan?
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_38216404
http://www.zibb.nl/horeca(...)/versie/1/index.html
WK-Barista: Van Asten mist net finale


Rose van Asten is er niet in geslaagd de finale te halen van het World Barista Championship 2006. De koffietopper van café De Blonde Pater in Nijmegen behaalde een fraaie achtste plaats in de eerste ronde van het koffiekampioenschap. Het was net te weinig voor een plek in de finale.
meer nieuws / horeca
Thaise garnaal rukt op l’Europe heeft beste hotelbar Pinpas wordt veiliger Snackkar doelwit eindeloos vandalisme Culinaire wedstrijd prooi voor Fishes Tante Koosje trekt Veldhuijzen aan WK-Barista: Van Asten mist net finale Braakhekke boos om Holleeder-bericht 'Glazen verwijderen uit horeca' Ex-hotelhulp op vrije voeten Onderzoek naar schutter NH Zoetermeer Principeakkoord cao contractcatering Eigen Michelingids voor Nederland Omgewaaide boom valt op cafetaria Spectaculair begin Robeco Zomerconcerten Amsterdamse aanwinst voor Regardz Hilton haringparty afgelast Gonzales gaat in vlammen op Peking bouwt 110 hotels Europees logo voor bio-voeding

Van Asten, die zich voor het WK in het Italiaanse Triest plaatste door het NK te winnen, maakte desondanks toch indruk met een achtste plaatst in een sterk deelnemersveld van 39 espressokanjers. Ze kwam een paar punten tekort voor een finaleplek, die alleen aan de eerste zes van de voorronde waren bestemd.

Het kampioenschap werd gewonnen door Klaus Thomsen uit Denemarken. Tweede werd Sammy Piccolo uit Canada, gevolgd door Matthew Riddle uit de Verenigde Staten. Anne Lunnell uit Zweden werd vierde en James Hoffmann uit Groot-Brittannië vijfde.

Van Asten werkt trouwens, net als de dames die tweede, vierde en vijfde werden (van de 12) op de Nederlandse kampioenschappen bij de Blonde Pater in Nijmegen (linkje)
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_38225300
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 12:11 schreef faberic het volgende:
Ik zit trouwens nog zonder maler. Maar deze ziet eruit als een goede beginnersmaler. Ik voel er wel wat voor, want zo'n hele dure, daar begin ik echt niet aan (misschien wel als ik een baantje heb ofzo). Wat vinden jullie ervan?
Ik denk dat je hier een uitstekende start mee zal maken. Goede keuze
pi_38225396
Ik heb met de nieuwe I-Roast2 brander de brandtijd voor mijn Yirgacheffe boon onder controle.
De tijden en temperaturen zijn:
- 3:00 minuten op 190°C
- 1:45 minuten op 204°C
- 1:45 minuten op 224°C
  vrijdag 26 mei 2006 @ 12:51:56 #207
120482 mirugai
very fishy
pi_38228165
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 23:32 schreef tim2308 het volgende:
Het kampioenschap werd gewonnen door Klaus Thomsen uit Denemarken. Tweede werd Sammy Piccolo uit Canada, gevolgd door Matthew Riddle uit de Verenigde Staten. Anne Lunnell uit Zweden werd vierde en James Hoffmann uit Groot-Brittannië vijfde.
James Hoffmann heeft trouwens een goede weblog:
http://www.jimseven.blogspot.com/
pi_38228249
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 11:15 schreef Espresso.Lover het volgende:
Ik heb met de nieuwe I-Roast2 brander de brandtijd voor mijn Yirgacheffe boon onder controle.
De tijden en temperaturen zijn:
- 3:00 minuten op 190°C
- 1:45 minuten op 204°C
- 1:45 minuten op 224°C
Hoe donker is je koffie wel niet? Toen ik nog koffiebrandde, deed ik er een keer zo lang over met lagere eindtemperaturen...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_38228771
quote:
Hoe donker is je koffie wel niet? Toen ik nog koffiebrandde, deed ik er een keer zo lang over met lagere eindtemperaturen...


150 gram in 1 keer en vooral niet te donker om het aroma te behouden.

De smaak van deze Ethiopia boon is het best te omschrijven als Mocca-achtig, subtiel aroma, met het bitterzoete van chocolade en een vleugje sinasappel. Heerlijk als espresso (een waar bonbonnetje!) en perfect met romige melk in cappuccino of café latte.

[ Bericht 11% gewijzigd door Espresso.Lover op 26-05-2006 13:17:17 ]
pi_38229352
Dit valt me absoluut mee! En zo op het oog weinig defects, of heb je die voor de foto er stiekem uitgehaald??

Dat ene lichte boontje linksonder valt trouwens wel op
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_38229558
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 13:30 schreef tim2308 het volgende:
Dit valt me absoluut mee! En zo op het oog weinig defects, of heb je die voor de foto er stiekem uitgehaald??

Dat ene lichte boontje linksonder valt trouwens wel op
Inderdaad, er is niets uitgehaald. De foto laat zelfs de bonen nog iets donkerder zien dan dat ze in werkelijkheid zijn. Er zijn zowieso vrijwel geen defects.
  dinsdag 30 mei 2006 @ 17:58:04 #212
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38377574
Die maler zit er eindelijk aan te komen. Waarschijnlijk vind ik het een prachtig ding, ik heb toch geen ervaring met koffiemalers.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  woensdag 31 mei 2006 @ 21:21:24 #213
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38422258
Je hebt ook van die espresso apparaten met zo'n grote hendel, van die handmatige dingen. Weet iemand hoe dat precies werkt? Moet je zelf druk creeren, en loopt het water dan vanzelf ofzo? Ik vraag het me af, ze schijnen erg goed te zijn als je het goed kan. Zo'n apparaat laat de barista in ieder geval in z'n waarde.

- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  donderdag 1 juni 2006 @ 19:37:44 #214
140365 Keileweg-ethicus
Groot en zelfbenoemd denker
pi_38448049
Lekker koppie koffie. Vinden jullie het niet allemaal enorm jammer en zonder van de bonen dat tachtig procent van de koffiedrinkers alleen lurkt tot vergrote wakkerheid?
Een sinaasappel is een heel slecht fallussymbool.
  donderdag 1 juni 2006 @ 19:39:22 #215
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38448100
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 19:37 schreef Keileweg-ethicus het volgende:
Lekker koppie koffie. Vinden jullie het niet allemaal enorm jammer en zonder van de bonen dat tachtig procent van de koffiedrinkers alleen lurkt tot vergrote wakkerheid?
bron?

+Go away n00b!



[ Bericht 9% gewijzigd door faberic op 01-06-2006 19:39:51 (zou bijna het kopje koffie onderaan vergeten) ]
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  donderdag 1 juni 2006 @ 19:42:24 #216
140365 Keileweg-ethicus
Groot en zelfbenoemd denker
pi_38448202
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 19:39 schreef faberic het volgende:

[..]

bron?

+Go away n00b!

Schatting.

+ Zulke reacties ontmoedigen mij me ooit nog eens te wagen aan het echte koffiewerk. Voor je het weet ben ik een simpele "suiker en melk"-klant...



[ Bericht 8% gewijzigd door Keileweg-ethicus op 01-06-2006 19:43:19 (ik zou bijna de koe onderaan vergeten) ]
Een sinaasappel is een heel slecht fallussymbool.
  donderdag 1 juni 2006 @ 19:44:10 #217
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38448255
wikipedia is ook raar
de cappuccino (tegenwoordig 1/3 melk, met 2/3 espresso, opgeschuimde melk en cacaopoeder, traditioneel ook met slagroom);

2/3 espresso en 1/3 melk? Hoe wil je dat in godsnaam voor elkaar krijgen? Met een dubbele espresso is 1/3 espresso al moeilijk, ik doe meestal heel weinig.

Traditioneel ook met slagroom? Wat een onzin! Dat is meer uit onwetendheid.

Leuk trouwens, om in een restaurant waar ze cappuccino met slagroom serveren, te zeggen dat je cappuccino had besteld en geen espresso con Panna

cacaopoeder?

- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  donderdag 1 juni 2006 @ 19:52:35 #218
140365 Keileweg-ethicus
Groot en zelfbenoemd denker
pi_38448616
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 19:44 schreef faberic het volgende:
Leuk trouwens, om in een restaurant waar ze cappuccino met slagroom serveren, te zeggen dat je cappuccino had besteld en geen espresso con Panna




Ok ik ga wel weg...
Een sinaasappel is een heel slecht fallussymbool.
  donderdag 1 juni 2006 @ 19:53:54 #219
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38448679
ik heb het veranderd

- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_38449527
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 17:58 schreef faberic het volgende:
Die maler zit er eindelijk aan te komen. Waarschijnlijk vind ik het een prachtig ding, ik heb toch geen ervaring met koffiemalers.
Hey Faberic, is je nieuwe maler al binnen? Ik ben erg nieuwsgierig naar het resultaat!
  vrijdag 2 juni 2006 @ 02:25:23 #221
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_38462992
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 19:44 schreef faberic het volgende:
wikipedia is ook raar
de cappuccino (tegenwoordig 1/3 melk, met 2/3 espresso, opgeschuimde melk en cacaopoeder, traditioneel ook met slagroom);

2/3 espresso en 1/3 melk? Hoe wil je dat in godsnaam voor elkaar krijgen? Met een dubbele espresso is 1/3 espresso al moeilijk, ik doe meestal heel weinig.

Traditioneel ook met slagroom? Wat een onzin! Dat is meer uit onwetendheid.
is toch simpel, gewoon bij een dubbele espresso de helft verdunnen met melk..heb je ook 1/3e
Doe mij trouwesn maar een gewone espresso, ik hou niet zo van melk in mijn koffie.
  vrijdag 2 juni 2006 @ 14:46:56 #222
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38475374
Wow. Dit had ik niet verwacht.

Ik dus naar de kaldi, en hij was er, de Gaggia MDF. Ook meteen wat koffie daar gekocht, de barista cocktail, een professionele melange die ik ook mocht proeven.
Nouja, thuis meteen malen natuurlijk.

eerst deed ik standje 5, met de hoeveelheid koffie waarbij Perla van AH met 10 mL per seconde stroomt (en je dus een soort slootwater zonder crema krijgt) . Hoe snel stroomde deze koffie? 0 mL/s. Ik stond versteld.
Dus nu maar standje 6, want dit schiet niet op natuurlijk. Er stroomde koffie uit, maar wat voor koffie! Een soort crema-water, met kleuren die ik herkende van espressoporn.com. En na 27 seconden was daar een perfecte ristretto. De perla-koffie was water met koffiekleur, dit was een soort cremastroom.

En dan standje 7, voor de espresso hoopte ik. En ja hoor, weer met een kleine hoeveelheid koffie een prachtige kleurenstroom in het Illy kopje. Niet normaal meer.

Dit was echt een compleet nieuwe ervaring. Ik hoef nooit meer gigantisch veel kracht te zetten om de overvolle piston in het apparaat te duwen. Met perla was dat de enige optie voor 1 mL/s extractie. En ik verbruik veel minder koffie nu. Echt geweldig!

De koffie was overigens echt heerlijk. Ik moet maar eens espressoglaasjes gaan kopen om de crema te zien, da's ook leuk, want hij is nu echt veel dikker.

- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
pi_38485450
De volgende stap na zelf malen is zelf branden. Met het zelf branden van de bonen ga je nog weer een enorme stap vooruit.
  zaterdag 3 juni 2006 @ 16:29:31 #224
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38505834
Ik had 't idee dat de maling verslapte. Na wat gedenk bedacht ik me dat nadat ik op stand 5 gemalen had, de maling op stand 6 daarmee vermengde voor een klein deel, en dat daardoor het beeld vertekende. Ik heb hem nu weer op stand 6, maar ik moet nog best veel koffie gebruiken voor een goede extractie. Maar bij te weinig koffie (7 gram bijvoorbeeld), kan ik hem niet goed aantampen, dus verscherpen van de maling heeft geen zin.

- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  zaterdag 3 juni 2006 @ 16:31:03 #225
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_38505881
Het is trouwens niet helemaal gezond. Latte-art lukt ook steeds beter, en nu met die maler wil ik om de haverklap oefenen. Ik heb vandaag al 5 espresso's op, waarvan een deel in de cappuccino zat.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')