Die machine ziet er puntgaaf uit. Mooi!quote:
Dat ie een item wat ze gewoon inkopen,quote:Op zondag 5 maart 2006 11:24 schreef tim2308 het volgende:
Ik dacht dat je smaak had
Er is trouwens op TV Gelderland een espresso test geweest. Hoewel ik wel een beetje twijfel aan de uitslag (zo werden er espressos doorgegeven zonder crèmelaag) bij deze de uitslag
1. Perla Excellent
2. Illy
3. DE Espresso
4. Simon Lévelt
5 Lavaza
6. Fairtrade espresso
7. Edah huismerk
De nummer één vond ik zeer verrassend... Alleen jammer dat ze Peeze niet hadden meegenomen, toch bij uitsteek dè Gelderse espresso...
Wat vind je tzrouwens van de amerikaanse gewoonte koffiebonen na het branden in te vriezen?quote:Op zondag 5 maart 2006 12:04 schreef gamgra het volgende:
@ Pietverdriet,
Tot op heden gebruik ik uitsluitend Arabica, de plaats van origin is wel verschillend.
Voor normaal gebruik brand ik per keer 200 gram "Unwashed Brasil Arabica Cerrado NY2" en vermeng deze met 200 gram "Washed Colombia Arabica Supremo Popayan".
De laatste tijd wordt er veel gesproken over de het gebruik van een of andere Robusta soort die een fijne Aromatische invloed zou hebben.
Zelf heb ik geen ervaring met eender welke Robusta soort.
@ all,
Voor echte crema is VERS gebrand en vers gemalen koffie een must!!, zelf brand ik wekelijks 4 a 500 gram.
Onder vers gebrand voor eigen gebruik versta ik van 1 dag tot maximaal tien dagen oud, daarna gaat de Crema achteruit.
gamgra
Na, Robusta voor de aroma´s? Pah, Robusta is vooral goedkoop en zuur.quote:Op zondag 5 maart 2006 12:32 schreef NoSigar het volgende:
Uiteindelik vind ikzelf "barista'van Simon Levelt nog de beste die ik geprobeert heb. Daar zit een beetje robbusta in voor 'fijne Aromatische invloed'. Het is iig niet de meest donkere koffie die ze daar hebben, wel erg samakkvol.
Je kent het niet hé? Mag je best zeggen hoor.quote:Op zondag 5 maart 2006 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Na, Robusta voor de aroma´s? Pah, Robusta is vooral goedkoop en zuur.
die melange die je hebt, nee, maar Robusta bonen ken ik maar al te goed.quote:Op zondag 5 maart 2006 14:26 schreef NoSigar het volgende:
[..]
Je kent het niet hé? Mag je best zeggen hoor.
Ik denk dat je je vergist hebt?quote:Op zondag 5 maart 2006 14:36 schreef faberic het volgende:
Als ik het goed heb, wordt de smaak van espresso's gedragen op Lipides, ook wel vetten genoemd. Arabica bonen bevatten meer van deze Lipiden, wat voordelig is (meer smaak), en nadelig (Lipiden dragen ook de slechte smaken). Robusta bonen bevatten minder lipiden, dus slechte robusta bonen zullen nog altijd beter smaken dan slechte Arabica bonen. Maar de beste arabica bonen overtreffen nooit robustabonen. Waarom ze in een blend veel gebruikt worden weet ik niet.
ojee, beetje mislukte zin. Ik pas het ff aan.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |